• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

canim gecms olsun. endiselenme bebekken olan egzamalarin geneli geciyo. benim oglumdada var bir aylikken basladi. bizede baslangic dedi. sabun yok dedi. bitkisel sampuan losyon ve yag verdi. her banyoda sampuan kullnma dedi. bi duru suyla bi sampuanla.hep nemli tutmalisin cildini. oglumun yanaklarinda vardi sabah aksam yagliyirum cok kuru bi cildi var. cok sukur kortizollu bisey kullnmadik. gecti gibi. aldigim urunlerin adi 99. ayrica benimde cildim cok kuru son 3-4 yildir bendede egzama var kuruluktan. yazin gecio ama kisin nuksediyor.

canım bu ürün sadece egzama için filanmı yoksa normaldede kullanılır bi ürünmü ?

cici bebe veren ya da vermeyi düşünen var mı kızlar? bakıcımız diyor 1 tane yoğurduna ya da mamasına karıştırayım mı? bende içinde şeker var diye vermek istemiyorum

kahvaltıya başlayınca vericek misiniz? yoksa tam buğday ekmeği mi ilave ediceksiniz?

düşündükçe ağlayasım geliyor benim ya :27:

Vermicem ben canım zorda kalmadıkça. Kendim yapmayı düşünüyorum nasip olursa. İnternette bi kaç tarif var 1 ay dayanıyormuş sanırım bi dene istersen

Evet Turkiyeye geldik, 3 hafta burdayim :) ya gercekten, ayni duygular icindeyim.bugun ebebekte hipp kavanoz ek gidalarin icerigine baktim, koruyucu icermez diyor, peki nasil dayaniyor anlamadim, konserve yontemi falan mi? arastiricam bu konuyu, ama bizim doktor organik oldugundan %100 emin degilsen o zaman verme, Hipp ver onlar cok siki kontrol ediliyor dedi.bilemedimmm. yogurt muhallebi gibi sutlu gidalari eger anne sutu aktif bir sekilde emiyorsa ve annenin sutu bolsa 8. ayda veriyor bazi doktorlar.

canım ben yazdım milupaya gelen cevabıda kopyaladım buraya , milupa kullanmıyorsa koruyucu hipp hiç kullanmıyordur , yazdıklarına göre kavanozlar bizim nenelerin yöntemiyle konserve gibi yani saklanıyor , raf ömürleri 2-3 ay olsa gene tamamda 16-20 aylardan bahsediyorlar , diğer yandan bebeklere konserve gibi gıdalar verilmez deniyor , pazardakilere zaten güvenmek imkansız , saldım çayıra mevlam kayıra yapamam ben , çok muallaktayım bu konuda halen :26:

Gunaydin kizlar :) gerci artik oglen oldu ama biz kahvaltiyi yeni yappabildik, hala uykum var, biraz burda takiliyim uyucam sanirim kizimda suan beni emzik olarak kullanarak uyuyor. Hemen okudum yazilanlari. Biskuvlyi ben kendim yapicam uzun sure dayaniyo zaten yapar yapar yediririm, bu arada pekmezle ilgili bi uzmandan sunlari duymus cok sasirmistim; pekmez demir acisindan zengin degildir, tamam demirde vardir icinde ama biz sadece demir icin degil icindeki diger besleyici ogeler icin tavsiye ediyoruz yoksa bilinenin aksine pekmezde hersey kadar demir icerir kansizliga iyi gelmez, kansizlik besin takviyesiyle cozulemez mutlaka demir depolari dolduurlmali beslenme takviye olarak kulllanilmali demisti. Bende o gunden beri amamn pekmez yiyim demeyi biraktim kan icin

Uzun zamandir gelemedim, biraz zor gunler atlattik, ama geride kaldi cok sukur, benim kizim malum geceleri uyanik gunduz uyuyordu boluk porcuk. Son 20 gundur iyice mahvolduk, gecemiz gunduzumuz birbirine karismisti iyice, digil internete girmek yemek bile tek ogunle gecistiriyoduk, buldugum her firsatta uyuyodum cunku gece baslayip oglene kadar hic durmayan uyumayan bi kiz oldu yavrum. Sirayla gaz ilaclari denedik ama cok cok sukur biri care oldu, 5 gundurgece uykusu duzene girmeye basladi cunku gazi cikiyo kizimin. Bugun 5 aylik olduk hala gaz bizde devam ediyo. Buraya hic gelmedim cunku bu surecte sik sik kayinvalidemde kaldik, internet yoktu, simdi de tlf.dan giriyorum sirf buraya gelebilmek icin yukledim, cunku sizi cok ozledim :) ben yokken neler neler olmus, yeni topik yapmisiz :) gec oldu ama hayirli olsun. Bastan okiyim dedim 18. Sayfada pes ettim, bitiremiyorum, sondan geriye gidicem artik.. buarada 3 gun once aniden boynum ve omzum kasildi kaldi kizimi kucagima alamaz oldum aniden kv tasindik, sicak su torbasiyla yata yata duzeldim sukur. Yaa cidden cok ozlemisim sizi kiizz! Yeni isimler gordum aramiza katilan. Ben burdayim terketmedim sakin dislamayin beniii, cok zor gunler atlattik

tekrar hoşgeldin o zaman , bikaç kez sorduk seni , yazdım hatta eski topiğe ama gözükmedin , neyseki şimdi atlatmışsınız şükür , gaz olayının bitmesi gerekiyor artık canım , bende 10 gündür bıraktım gaz ilacını , fazla özletme gel artık sık sık

canım ben yazdım milupaya gelen cevabıda kopyaladım buraya , milupa kullanmıyorsa koruyucu hipp hiç kullanmıyordur , yazdıklarına göre kavanozlar bizim nenelerin yöntemiyle konserve gibi yani saklanıyor , raf ömürleri 2-3 ay olsa gene tamamda 16-20 aylardan bahsediyorlar , diğer yandan bebeklere konserve gibi gıdalar verilmez deniyor , pazardakilere zaten güvenmek imkansız , saldım çayıra mevlam kayıra yapamam ben , çok muallaktayım bu konuda halen :26:

Ama pastorize edilerek muhafaza ediliyor, konserve gibi degilki, pastorizasyon ile sut bile ne kadar uzun omurlu oluyor. Ama ben pastorize edilen meyve sebzenin vitamini kalmicani dusunuyorum cunku ani yuksek isi ve sogutma goruyo. Ama dayanma konusunda normaldir bence

ben doktoruma danısmadan verdım ama cok pısman oldum.cıcıbebeler yuksek ısıda fırınlandıgı ıcın kanserojen oluyormus.saın verme dedı.kahvaltı olarak tahıllı kasık maması ıcıne tereyag ,pekmez ve peynır olarakda labne onerdı..

sagol canım agustosta 10 yıl bıtıyor.10 yılldır bırlıkteyız...:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Arkadaşlar size bişey sormak istiyorum. Geçenlerde bi yazı okudum pekmezler yüksek sıcaklıkta yapıldığında kanserojen madde oluşuyormuş. Tek dayanağım pekmezdi okuyunca iyice afalladım. Bi ara annemle mi yapsak yazın diye düşündüm. Herneyse aktara sordum böyle bişey varmı siz nasıl yaptırıyorsunuz dedim o da yüksek sıcaklıkta yapılan pekmezin kalitesinin bozulduğunu söyledi bana hurma pekmezi önerdi 40 derecede yaptırıyorum kendi çocuğuma da hep yedirdim dedi. Antalya'da bilinen bi aktar. Ne dersiniz?

Vermicem ben canım zorda kalmadıkça. Kendim yapmayı düşünüyorum nasip olursa. İnternette bi kaç tarif var 1 ay dayanıyormuş sanırım bi dene istersen

neye gücenip de vericez biz bebeklerimize ya? bebek için yapılan bisküci bile kanserojen oluyosa daha ne olsun :47:

pekmez sağlıklı diyoruz pekmez kanserojen deniyor

ne vericez bu çocuklara biz :ssz:

FactorB yasadigin yerde organik ekolojik pazar yok mu? Belediyenin sitesinde yaziyo varsa, ordan sertifikali guvenilir urun alsan kendin versen? Ben oyle yapcam ins

cnm ben gecen gun keciboynuzu pekmezi aldm organik. daha dogrusu kv aldi o anliyo gerck pekmezden. keciboynuzu daha ii kan yaparmis. ben 6 aylk olunca baslamayi dusunuyorum. ek gidaya gecince. kahvaltyla vermeyi dusunuyorum hem tatlandirir yemesi kolaylasir. tabi sut urunleriyle vermem bu detay aklimda.

bende keçiboynuzu pekmezi alıcam sanırım veya dönüşümlü verebilirim üzüm pekmeziyle :26:

cici bebe veren ya da vermeyi düşünen var mı kızlar? bakıcımız diyor 1 tane yoğurduna ya da mamasına karıştırayım mı? bende içinde şeker var diye vermek istemiyorum

kahvaltıya başlayınca vericek misiniz? yoksa tam buğday ekmeği mi ilave ediceksiniz?

düşündükçe ağlayasım geliyor benim ya :27:

hipp biskivileri çok methediyorlar canım , bi bak istersen , ekmek için çok erken bence henüz

ben doktoruma danısmadan verdım ama cok pısman oldum.cıcıbebeler yuksek ısıda fırınlandıgı ıcın kanserojen oluyormus.saın verme dedı.kahvaltı olarak tahıllı kasık maması ıcıne tereyag ,pekmez ve peynır olarakda labne onerdı..

sagol canım agustosta 10 yıl bıtıyor.10 yılldır bırlıkteyız...:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

aaaa çoğu bebek cicibebelerle büyüdü ama , üzüldüm bak şimdi

Arkadaşlar size bişey sormak istiyorum. Geçenlerde bi yazı okudum pekmezler yüksek sıcaklıkta yapıldığında kanserojen madde oluşuyormuş. Tek dayanağım pekmezdi okuyunca iyice afalladım. Bi ara annemle mi yapsak yazın diye düşündüm. Herneyse aktara sordum böyle bişey varmı siz nasıl yaptırıyorsunuz dedim o da yüksek sıcaklıkta yapılan pekmezin kalitesinin bozulduğunu söyledi bana hurma pekmezi önerdi 40 derecede yaptırıyorum kendi çocuğuma da hep yedirdim dedi. Antalya'da bilinen bi aktar. Ne dersiniz?

ben saraçoğlu hocanınkini alıcam canım , ısıl işlem görmeden hazırlıyor onlar bak bu
https://www.saracoglu.at/bolum.php?name=urunler&s_op=ushow&urunid=keciboynuzu_harnup_pekmezi

32 adet için

2 çay bardağı tam buğday unu

2/3 çay bardağı irmik

2 çay bardağı pirinç unu

4 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı üzüm pekmezi

yarın deniyeyim bakalım :56:

Son düzenleme:
Maşallah tosbik yaaa:) bişey merak ettim baş çevresi kaç cm? Sankî bizimkinin kafası küçük gibi geliyo gözüme. Hastanede kızımka aynı ayda olanlar daha büyük kafalı:))
Böyle de soru sorulmuş mudur acaba?:)

baş çevremiz 41 çıktı canım , ortalamasıda bu sanırım , 6 . ayda 42.2 normal değer olarak yazıyor , 5. ayı atlamışlar :))

Dr. Kadir Tuğcu
şunu yazmış:

Cici bebe de tek zarar günde 5 den fazla verirseniz aşırı kilo yapabilir,kanserojen filan değildir. Biz çocukların beslenmesini isteriz, karınlarının doyurulmasını değil.Günde en az 500 ml. sütü garantiye alın , üstüne ne isterseniz verebilirsiniz. Çocuk doyurmak marifet değil, beslemek idealdir. O yüzden cicibebe de aşırıya kaçmayın, Az da olsa her gıdadan tattırın.

FactorB yasadigin yerde organik ekolojik pazar yok mu? Belediyenin sitesinde yaziyo varsa, ordan sertifikali guvenilir urun alsan kendin versen? Ben oyle yapcam ins

bende ilk öyle düşündüm canım ama bilirsin bizim milletimizi , ne kadar güvenebiliriz bilemedim , öfff bu ek besin konusu beni deli ediyor , pimpirikliyim kabul ama her uzman söylüyor bebeklerin organik beslenmesi gerektiğini , ne vardı sanki yiyeceğimizi içeceğimizi zehir etmeselerdi , araştırdıkça herşeyde bişey çıkıyo , öfff sinir oldum gene :47:

en güzeli böyle olur canım , için rahat verirsin hem , dene sen , güzel olursa haber ver

yüksek sıcaklıkta pişme olayına takılırsak evdeki de yüksek sıcaklıkta pişçek :ssz: düşün düşün kararsız kalıyorum herşeyde

ama şeker kesinlikle vermek istemiyorum bebeğime o yüzden en iyisi pekmezle evde pişirmek

dün sağlık ocağına ve göz doktoruna gittik oradanda anneme , amma sayfa birikmiş anca okudum geldim cevaplaya cevaplaya , böyle oluncada 2-3 sayfa sırf benim yazılar oluyo topiği gasp etmiş gibi :17:

Back
X