• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

Uzun zamandir gelemedim, biraz zor gunler atlattik, ama geride kaldi cok sukur, benim kizim malum geceleri uyanik gunduz uyuyordu boluk porcuk. Son 20 gundur iyice mahvolduk, gecemiz gunduzumuz birbirine karismisti iyice, digil internete girmek yemek bile tek ogunle gecistiriyoduk, buldugum her firsatta uyuyodum cunku gece baslayip oglene kadar hic durmayan uyumayan bi kiz oldu yavrum. Sirayla gaz ilaclari denedik ama cok cok sukur biri care oldu, 5 gundurgece uykusu duzene girmeye basladi cunku gazi cikiyo kizimin. Bugun 5 aylik olduk hala gaz bizde devam ediyo. Buraya hic gelmedim cunku bu surecte sik sik kayinvalidemde kaldik, internet yoktu, simdi de tlf.dan giriyorum sirf buraya gelebilmek icin yukledim, cunku sizi cok ozledim :) ben yokken neler neler olmus, yeni topik yapmisiz :) gec oldu ama hayirli olsun. Bastan okiyim dedim 18. Sayfada pes ettim, bitiremiyorum, sondan geriye gidicem artik.. buarada 3 gun once aniden boynum ve omzum kasildi kaldi kizimi kucagima alamaz oldum aniden kv tasindik, sicak su torbasiyla yata yata duzeldim sukur. Yaa cidden cok ozlemisim sizi kiizz! Yeni isimler gordum aramiza katilan. Ben burdayim terketmedim sakin dislamayin beniii, cok zor gunler atlattik

biz de seni ozledikk!! ve cok merak ettik..gercekten cok zormus, hayal edemiyorum, uykusuzuk kadar kotu birsey yok, duzeldigine cok sevindim, umarim bu sekilde devam eder..acaba neden hala devam ediyor gazi minigin? sindirim sistemini gelistiren bakteriler veriyor doktorlar, onlardan kullandiniz mi? cok yardimi oluyor. gerci eminim pek cok doktora danismissinizdir.

Ben uyutmak icin her yolu deneyenlerdenim, gazli bi bebek oldugu icin normal teknikler bizde pek spokmedi, kizima hamak aldik bazen
Onda uyutuyoruz, bazende battaniyede salladiktan sonra ona geciriyoruz cunku yatagina birakinca uyaniyo, ilk emmeye uyanmasinda yanimiza alihyorum, benimle uyuyo, ben bilerek yatagina pek birakmiyorum. Ama bazen biraktigimizda oluyo nadiren. Ogle uykusunu hamakta uyuyo genelde. Tabiii uyutabildiysem. 9u gecmeden uyutuyorum, genelde kendisi aksam 6da gece uykusuna baslayip sabah 6da uyaniyo aralarda emmeye kalkiyo, biraz ileri cekmeye calistim en fazla 7ye kadar dayandi ama ogle uykusu saatiyle cok alakali, mesela bugun sabah 8de uyandi 3e kadar uymadi. 3ile 5bucuk arasiuyudu gece uykusunada 9da basladi. Bazen uyusada 10gibi uyanip 2saat uyanik kaliyo. Bu anlattiklarim 1 haftadir boyle, oncesini hic anlatmayim kporkunctu. Oglen uyumaya baslayip aksam kalkip biraz daha uyuyup 3te bi uyaniyodu gece, bidaha yorgun mahvoluyoduk. Gazlarla beraber duzeni basladi insallah. Gaz iladcini sormus bi arkadas, pankreatif gibi bisey, turuncu bi toz

Kizlar ben kizimacok az 2cay kasigi kadar yogurt verdim 2kere ikisindede kustu, normalde kusmaz, acaba sut urunune alerjisi mi var ki? Belkide ben sut urunu yedigim icin bu zamana kadar gaz oldu, peynir yogurt yiyorum. Nasil anlarimki sut dokunuyomu kizma?

benim bebegimde 4.aydan sonra rahatladı bayagı gaz sorunu var uyumaması normal dedik.cok sukur eskşye gore iyi ama cok sık uyanıyor.alerji konusunu takip etmelisin..

12'ye doğru uyuyor. 1'e kadar ara ara uyanıp emiyor. sonra sabah 9-10 gibi kalkıyor. ben az kilo aldığı için 4'te ve 7'de kaldırıp emziriyorum. neden emmeden uyumasını istiyorsun ki?

alıskanlık yaparmıs ve her uyandıgında kendi dalamıyor bu yuzden emmesse uyumuyor.ve de uzmanlar 6 saat acıkmadan uyuyabilir diyorlar ac oldugu ıcın uyanmıs olamaz zaten..olan bana oluyor..hatta 6.ayın sonunda gece belenmesi kesilebilirmis 11 saat kesintisiz uyuyabilirmis...ahh ahh 3-4 saat uyanmadan uyusa..mesela 2 kere kalksak sadece..ınsallah duzelir...cok dert ediyorum bu konuyu...
arkadaslar gaz problemleriniz kacinci ayda duzeldi???biz 5. ayimiza girsik.ve maalesef hala had safhada yasiyoruz

4.aydan sonra rahatladık epey ama ben ek gıda konusunda hata ustune hata yapınca kuzum once kabız sonra da gaz sıkıntısı yasadı..bırden pureye gecince kabız oldu.

Benim kizim gece 11 de uyuyor genelde. Saat 03:00 de emmek icin uyaniyor emiyor uyuyor. Sonra 7:00 de uyaniyor emiyor uyuyor. Sonra 11:00 de uyaniyor. 14:00 gibi ogle uykusuna yatiyor. Sonra 19:00 gibi tekrar uyuyor. Kizimin uyku duzeni hemen hemen boyle. Kendi besiginde uyuyor evimiz klimali oldugu icin odasini ayiramiyorum. Eskiden iki meme emerken gece uyanmadan 6-7 saat uyuyabiliyordu fakat simdi tek meme emdigi icin daha sik uyaniyor

maasallahh maasaallahh darısı bizee...kendi kendine mı uyuyor annesi?yoksa sallama vs gerekiyor mu?

Canim emmesi duzenliyken emerek uyuyordu ama artik uykusa emdigi icin bazen besigine koyuyorum sikintisi yoksa uyuyor. Ama aclik yada gaz gibi sikintisi varsa besigine koyuyorum sallayip uyutuyorum.

aklımda kaldıgı kadarıyla kutsev.cubishh.revve gecmis olsun.
cALısan anne olmak cok zor tabii allah calısan annelere kolaylık versin ama onlara daha guzel ımkanlar sunmak ıcın calısıyorsunuz sonucta...oyle dusunun..
bebegımız bızımle yatıyor gece sık sık uyandıgı ıcın simdilik baska turlusu mumkun gozukmuyor maalesef..konusu acılmısken sorayım bebekleriniz kacta yatıyor ve gecede kac kere uyanıyor ?sabah uyanma saatlerini de paylasırsanız sevinirım...emmeden uyutmaya alısması ıcın ugrasıyorum ama daha basarılı olamadım maalesef..

Bende ayni senin durumundayim canim.uyku problemi en bastan vardi ve hic gecmedi.bebegim sadece emerek uyumya alistigi icin baska yontemler pek ise yaramiyo.ne gece nede gunduz.soyle bi degerlendirme yaparsak forumdaki en uykusuz bebek benimki sanirim.gunduz bikackez uyuyup yarim saatte bir uyaniyo yani toplam iki saat kadar uyuyo.gece ise dokuz-on arasi uyutuyorum ondan sora saat basi uyanip emiyo bazen iki saat de uyuyabiliyo oda nadir.sabah altidan sora uyku yok zaten.bukadar sik uyanmiyodu neden boyle yapiyo anlamadim.emmeden uyutmanin formulunu bulursan paylasmani isterim

Benim kizim gece 11 de uyuyor genelde. Saat 03:00 de emmek icin uyaniyor emiyor uyuyor. Sonra 7:00 de uyaniyor emiyor uyuyor. Sonra 11:00 de uyaniyor. 14:00 gibi ogle uykusuna yatiyor. Sonra 19:00 gibi tekrar uyuyor. Kizimin uyku duzeni hemen hemen boyle. Kendi besiginde uyuyor evimiz klimali oldugu icin odasini ayiramiyorum. Eskiden iki meme emerken gece uyanmadan 6-7 saat uyuyabiliyordu fakat simdi tek meme emdigi icin daha sik uyaniyor

Maasallah diyelim canim.ben nazara cok inanirim allah nazardan saklasin.nasil boyle duzenli alistirdin darisi bizim basimiza

Gıda muhendisiyim demiştin sanırım. Bir sorum var yardimci olabilirsen sevinirim.
Ek gidaya gectim ve doktorum soyle bir tarif verdi. Kuru kayisi yada kuru erik haslanip tel suzgecten gecirilecek, muhallebi yapilip mamayla ve bu pureyle karistirilacak. Ben hergun iki kayisiyi hasla ez ugrasmamak icin 10 tane kayisiyi buharda pisirip rondodan gecirdim pure yaptim. Bunu bir kavanoza koyup dolapta saklamak ve hergun bir kasikla muhallebisini yapmak istiyorum. Yaklasik 4-5 ogunluk bir pure elde ettim.
Sorum soyle, ben bu pureyi dolapta bir haftaya kadar sakalaybilirmiyim? Bozulma olur mu?

Maasallah diyelim canim.ben nazara cok inanirim allah nazardan saklasin.nasil boyle duzenli alistirdin darisi bizim basimiza

Emme problemimiz uyku duzenimizi belirledi sadece uykuda emdigi icin uyutup emziriyorum bu yuzden emme ve uyku saatlerimiz ayni arada da ek gida veriyorum 4 ogun.

Arkadaşlar size bişey sormak istiyorum. Geçenlerde bi yazı okudum pekmezler yüksek sıcaklıkta yapıldığında kanserojen madde oluşuyormuş. Tek dayanağım pekmezdi okuyunca iyice afalladım. Bi ara annemle mi yapsak yazın diye düşündüm. Herneyse aktara sordum böyle bişey varmı siz nasıl yaptırıyorsunuz dedim o da yüksek sıcaklıkta yapılan pekmezin kalitesinin bozulduğunu söyledi bana hurma pekmezi önerdi 40 derecede yaptırıyorum kendi çocuğuma da hep yedirdim dedi. Antalya'da bilinen bi aktar. Ne dersiniz?
valla benımkıde bızım koyden ggelıyor esımın babaanesı yapıyor ben ıcım rahat verıyorum
neye gücenip de vericez biz bebeklerimize ya? bebek için yapılan bisküci bile kanserojen oluyosa daha ne olsun :47:

pekmez sağlıklı diyoruz pekmez kanserojen deniyor

ne vericez bu çocuklara biz :ssz:
valla benım kardesımde cıcı bebeyle buyudu gayet saglıklı...
aaaa çoğu bebek cicibebelerle büyüdü ama , üzüldüm bak şimdi
aynen,bende verıyordum ecede cok sevıyordu kestım sımdı
muğlada ünv. öğrencisi kız doğurduğu bebeği 6. kattan atmış !!!!! nasıl vicdansızlıktır bu ya !!!!:47:
hıc cekınmeden allah belasını versın dıycem yanıı.vıcdansız desem.vıcdan ınsanda olur:47::47:

kızlar işe başlayalı 2 hafta oldu, günün sonunu göremeden uyuyakalıyorum. yorucu ama bu ay 3 saatte 1 emzirmeye gitmeme izin verdiler, içim rahat oluyo en azından. özledim sizleri vakit buldukça okuyayım diyorum ama yetişemiyorum.

aklımda kaldıgı kadarıyla kutsev.cubishh.revve gecmis olsun.
cALısan anne olmak cok zor tabii allah calısan annelere kolaylık versin ama onlara daha guzel ımkanlar sunmak ıcın calısıyorsunuz sonucta...oyle dusunun..
bebegımız bızımle yatıyor gece sık sık uyandıgı ıcın simdilik baska turlusu mumkun gozukmuyor maalesef..konusu acılmısken sorayım bebekleriniz kacta yatıyor ve gecede kac kere uyanıyor ?sabah uyanma saatlerini de paylasırsanız sevinirım...emmeden uyutmaya alısması ıcın ugrasıyorum ama daha basarılı olamadım maalesef..

dün gece 10da uyudu oğlum, 12:30da ve 5:30da kalktı emmek için. sabah uykusundan da 7:30da kalktı. genelde uyku düzenimiz böyle gibi :nazar:

cts gecesi arkadaşa bebek görmeye gitmiştik, 11:30da arabada uyuyakaldı uyku saati geçtiği için. dün sabah da 6:30da uyandı paşa uyutmadı bizi de

tam düzene girdi diyorum bi bakıyorum yarım saatte bir uyanmaya başlıyor :ssz:

ama genel olara 10-10:30 uyku saati. sabah 7:30 kalkma saati

Kizlar ben kizimacok az 2cay kasigi kadar yogurt verdim 2kere ikisindede kustu, normalde kusmaz, acaba sut urunune alerjisi mi var ki? Belkide ben sut urunu yedigim icin bu zamana kadar gaz oldu, peynir yogurt yiyorum. Nasil anlarimki sut dokunuyomu kizma?

ben de ilk verdiğimde kusma ve kakasında biraz farklılık oldu. aynı senin gibi korktum ama araştırınca süt alerjisinin çok daha ciddi etkileri olduğunu okudum.

yoğurt süte oranla daha tolere edilebilir ve sindirimi kolay bir gıdaymış o yüzden yoğurt vermemizde sakınca yok.

ilk alışma safhası olduğu için olmuş olabilir

ben kimyon çayının faydasını gördüm,yarım fincan suya bir çay kaşığı koyup kaynatıp,bebeğime 1-2 çay kaşığı verdim geri kalanını kendim içtim onun üzerine rahatladık çok şükür..

biara kimyondan bıkmıştım bu şekilde :27: yemeklere de ilave ediyodum aynı zamanda

Gıda muhendisiyim demiştin sanırım. Bir sorum var yardimci olabilirsen sevinirim.
Ek gidaya gectim ve doktorum soyle bir tarif verdi. Kuru kayisi yada kuru erik haslanip tel suzgecten gecirilecek, muhallebi yapilip mamayla ve bu pureyle karistirilacak. Ben hergun iki kayisiyi hasla ez ugrasmamak icin 10 tane kayisiyi buharda pisirip rondodan gecirdim pure yaptim. Bunu bir kavanoza koyup dolapta saklamak ve hergun bir kasikla muhallebisini yapmak istiyorum. Yaklasik 4-5 ogunluk bir pure elde ettim.
Sorum soyle, ben bu pureyi dolapta bir haftaya kadar sakalaybilirmiyim? Bozulma olur mu?

10 yerine 5 yap istersen canım 2 günlük kullan. püreleri en fazla 2. gün verin daha fazla bekletmeyin diyolar ya

kayısıya bişey olcağını zannetmiyorum sonuçta kuru kayısı ama söz konusu bebekler olunca insan ister istemez tedirgin oluyor

selam kızlar nasılsınız bişey sorucam meyveye büskivi koyuyomusunuz...

bisküvi haftanın olayı :1: versek mi vermesek mi kararsızız topikçe canım :1:

günaydın kızlar iyi haftalar

dün oğlum ilk kahvaltısını yaptı :46: sabah komşum kahvaltıya çağırmıştı. biz yerken canı sıkılmasın diye doruk'a da elma ve armut püresi hazırlayıp götürdüm

haşlanmış yumurta vardı , 1/2 çay kaşığı yumurta sarısı ve 1/4 çay kaşığı beyaz peyniri meyveyle ezip verdim kuzuma. maşallah hiç ayırt etmedi

yeni tatlara açık benim oğlum maşallah :nazar: :1:

akşam da patates,havuç,ıspanak ve pirinçten püre yaptım verdim azcık

günaydın kızlar iyi haftalar

dün oğlum ilk kahvaltısını yaptı :46: sabah komşum kahvaltıya çağırmıştı. biz yerken canı sıkılmasın diye doruk'a da elma ve armut püresi hazırlayıp götürdüm

haşlanmış yumurta vardı , 1/2 çay kaşığı yumurta sarısı ve 1/4 çay kaşığı beyaz peyniri meyveyle ezip verdim kuzuma. maşallah hiç ayırt etmedi

yeni tatlara açık benim oğlum maşallah :nazar: :1:

akşam da patates,havuç,ıspanak ve pirinçten püre yaptım verdim azcık

masallah doruk pasaya:nazar::nazar::nazar:

Back
X