• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

Selam kızlar kızım geceleri kulağını çekip duruyor götürdüm doktora bir şey çıkmadı neden yapıyor acaba:26:dişte yok dedi doktor ama dişten dolayı ağrıyor olabilir kulağı :31:

benim kızım da aynıydı doktora götürdüm diş çıkarma dönemlerinde kulaklarıyla oynarlar dedi gerçekten de birkaç güne kalmadı dişi çıktı şimdi iki dişi var daha az oynuyor kulağıyla

Kızlar nerelerdesiniz sayfalar birikmiştir dedim ama pek yazan yok sanki. Tavsiye üzerine dün Dr gittik 5. ayımız doldu Dr dediklerini yazacağım yorumlarınızı bekliyorum kan damlasına 6.ayı bitsin öyle başlayın kansın görünmüyor bebek dedi. Sabah kahvaltısına geç yumurtayı bir ay sonra eklersin çorbalardan yayla tarhana sebze çorbaları ver hangi sebzeleri koyayım dedim bilmiyormuş gibi davranıyorum tabiki:) ver işte patates havuç bezler ekle. Akşamda pirinç unu ile muhallebi yaparsın normal süt ile dedi. Yorumu size bırakıyorum

Kızlar nerelerdesiniz sayfalar birikmiştir dedim ama pek yazan yok sanki. Tavsiye üzerine dün Dr gittik 5. ayımız doldu Dr dediklerini yazacağım yorumlarınızı bekliyorum kan damlasına 6.ayı bitsin öyle başlayın kansın görünmüyor bebek dedi. Sabah kahvaltısına geç yumurtayı bir ay sonra eklersin çorbalardan yayla tarhana sebze çorbaları ver hangi sebzeleri koyayım dedim bilmiyormuş gibi davranıyorum tabiki:) ver işte patates havuç bezler ekle. Akşamda pirinç unu ile muhallebi yaparsın normal süt ile dedi. Yorumu size bırakıyorum

canım o ne biçim dr ya anlamadım muhallebiyi inek sütüyle nasıl yapcan yasak 1 yaşa kadar...yumurtayı hemen başlıyosun çok az ama tarhana yayla da 6.y dolunca başlanıyo...patates havuç pirinç olucak hergün sebzesi değişecek dedi bizede her dr farklı işte:(((

slm sadece bu sayfaya bakabildim...biz yogurdunu inek sutuyle mayalıyoruz mesela..ama muhallebiyi suylada yapabşlşrsşn endiselerin varsa internette tarifler var...

Bu olay çok tanıdık geldi.bizde kızımı 2.ayını doldurduğunda farklı bi doktora gitmiştik.adam kızımın yüzüne şöle baktııı hiç dokunma,yanına gitme vs yokk ' hıı tamam rengide iyi,sorucağınız bişi var mı?' bu kadar,ne kilo ölçümü ne boy ne başka bişii,'vitamin veriomusun-evet..tamam..' bu kadar...Sizin kide sanırım başından atmışş,böyle cevaplar yok yani..karşında belki sıfır bilgisizz bir anne var ilk deneyimii,nasıl doktorlukk anlamıyorum bölelerinii:47:

selam kızlar, okuyorum okuyorum, yazamıyorum bi türlü ama sürekli takipteyim sizi. bugun pazar, herkes kocişiyle tatilde yine :) havada güzeldi, forum boş kalmış :)
kızımın uyku düzeni çok güzel oturmuştu,10 gündür kullandğımız gaz ilacının etkisiyle ( diye düşünüyorum) erken yatıp erken kalkıyor, pırtlayabiliyor, kaksını yapıyor, mutlulukla gülümsüyor, öğlen uykusuna yatıyordu. ama yine başa döndük 3-4 gündür gece uykuları iyice geç vakitlere kaydı, mesela şuan uyanık. bugunde kaka yapmadı.battaniyede sallasak dahi uyumuyo. uyutuyoruz tam oh diyoruz 10 dk bilemedin yarımsaat sonra aramızda. hadi bunlar neyse, uzun süre uyanık kaldığındada dengesi şaşıyo, gazları birikiyo kıvranarak can acısıyla ağlıyo, gazını çıkarttırmak için her şeyi deniyoruz malesef müdahale ile çıkarttığımız bile oluyo. h.sonu 7 saat yoldan annem ve babam geldi görmeye, sürekli aglayan, mutsuz, tatsız bi bebekle karsılaştılar. omuzlarım boynum sürekli ağrıyor. acı çektiğini gördüğümdede daynamıyorum bende oturup ağlıyorum. fizik tedavi sırasına girdim hastaneden tlf bekilyorum.

tam artık olmaz derken göğsümde yine sertlik yine ağrı... bu üçüncü ya da dördüncü... birisi çok ağır geçmişti hatta kitle oluşmuştu ve amelliyatlık denmişti ama özel hastane olduğu için güvenmeyip olmamıştım, ve kendiliğinden geçmişti. kızım 6 aylık olmasına az kaldı artık süt bırakmıyordu nerden çıktı bu baş belası yine off :((((

benimkiler de solunum cihazına bağlanmadılar sadece böyle minik bir aparattan solunuma yardımcı olundu bir de emme refleksleri yoktu ilk etapta hortumla beslendiler 2 gün sonra kendileri beslenmeye başladılar küvezde. aslında 5. gün taburcu edecekti doktor ama bir akşamı da ebeveyn eğitimine ayırdı o yüzden kaldılar.

senin neden erken doğum oldu benim idrar yolları enfeksiyonu yüzünden erken doğum gerçekleşti gerçi ikiz olduklarından her halükarda 40 haftayı tamamlayamayacaktık ama ben 37. haftayı görmek gibi fantastik hayaller kurmuştum kısmet olmadı erken davrandılar.
masallah bebıslerıne.benım kızımmdada gelısım gerılıgı vardı 2 hafta gerıden gıdıp 1 hafta farkı kapatıyordu,tansıyonum vardı ama 38 haftayı beklıycektık.bırgun normal muayeneye gıttım hatta topıktede dedım ben dogurucam ıcımde oyle bır hıss var dedım.hastaneye gıttıgımde 4 cm acılmam vardı.yatırdılar benı 3 saate 8 cm olunca bende sacı felanda yok sunı sancı verıldı,yıne olmadı 9 cm de ve ben sezeryana alındım....

kızlar aşının 2.gununde ateşimiz yine yukseldi yine 37.7 oldu bu kaç gun böyle olcak tedirgin oluyorum allahtan bu gun yanlız değilim sabahtan anneme geldik burda kalıcaz bi sure anneme gelince baya dinlendiğimi hissediyorum :46: kızım dünde kaka yapmadı bu günde yapmadı yapsın diye bekledikce inadıma yapmıyor sanki keşke bazı konularda soğuk kanlı olabilsem kafamda neler neler kurdum yine :14:
3 gun suruyormus ecenınde 3 gun surdu doktorumuz oyle demıstı zaten..

Ya kizlar kizim 8-10 gundur surekli agiz dolusu fiskirarak kusuyor. Sadece gunde 5-6 defa tek meme emiyor oda uykuda geri kalanini kusuyor. Yeni bi gidada veremiyorum korkumdan. Gazdan mi acaba diye beslenme sirasinda gazini cikariyorum uzun sure dik tutuyorum yinede kusuyor. Napcam ben?
reflusu olmasın sakın ece gıbı
3 gündür gece saati kurduğum halde uyanamıyorum, bebeğim sabaha kadar aç uyuyor. kendimi çok suçlu hissediyorum. sizler anlatıyorsunuz sabaha kadar başında bekledim diye benimki çok uslu bi bebek, bi gece kalkıcam onu da beceremiyorum :(
merak etme yalnız degılsın bende kalkamıyorum ama bebısın ac olsa uyanır artık geclerı bebek ıstemedıkce beslemıyoruz.hatta dıs cıkardıktan sonra gece beslenmıycek dedı doktorum ama bız bazen uyanıyoruz..ıcın ferah olsun ac kalıyor olsa aglarr ortalıgı yıkar sıppaalar
Selam kızlar kızım geceleri kulağını çekip duruyor götürdüm doktora bir şey çıkmadı neden yapıyor acaba:26:dişte yok dedi doktor ama dişten dolayı ağrıyor olabilir kulağı :31:
benımkıde cekıyor.dısten mıs?benımkının ucu cıktı ama dıs tamamen cıkmadı boyle mı oluyor kı???

selam kızlar, okuyorum okuyorum, yazamıyorum bi türlü ama sürekli takipteyim sizi. bugun pazar, herkes kocişiyle tatilde yine :) havada güzeldi, forum boş kalmış :)
kızımın uyku düzeni çok güzel oturmuştu,10 gündür kullandğımız gaz ilacının etkisiyle ( diye düşünüyorum) erken yatıp erken kalkıyor, pırtlayabiliyor, kaksını yapıyor, mutlulukla gülümsüyor, öğlen uykusuna yatıyordu. ama yine başa döndük 3-4 gündür gece uykuları iyice geç vakitlere kaydı, mesela şuan uyanık. bugunde kaka yapmadı.battaniyede sallasak dahi uyumuyo. uyutuyoruz tam oh diyoruz 10 dk bilemedin yarımsaat sonra aramızda. hadi bunlar neyse, uzun süre uyanık kaldığındada dengesi şaşıyo, gazları birikiyo kıvranarak can acısıyla ağlıyo, gazını çıkarttırmak için her şeyi deniyoruz malesef müdahale ile çıkarttığımız bile oluyo. h.sonu 7 saat yoldan annem ve babam geldi görmeye, sürekli aglayan, mutsuz, tatsız bi bebekle karsılaştılar. omuzlarım boynum sürekli ağrıyor. acı çektiğini gördüğümdede daynamıyorum bende oturup ağlıyorum. fizik tedavi sırasına girdim hastaneden tlf bekilyorum.

zaman zaman ecede oyle bır bebek olup cıkıyor hatta son 2 gundur onu hıcbırsey mutlu etmıyor.sureklı aglamalarda.hatta arabaya koyup gezdırıyorum

3 gündür gece saati kurduğum halde uyanamıyorum, bebeğim sabaha kadar aç uyuyor. kendimi çok suçlu hissediyorum. sizler anlatıyorsunuz sabaha kadar başında bekledim diye benimki çok uslu bi bebek, bi gece kalkıcam onu da beceremiyorum :(

aç olsa durmaz canım merak etme kalkar , bu aylardan sonra artık sabaha kadar emmeden durabilirmiş bebekler

bizde de durum tersine döndü :ssz: yenidoğan gibi saatbaşı emiyoruz. dün gece 11:30da zor uyuttum ,1e kadar ütü yaptım tam yattım yerime uyandı kuzu

1-2-3-6-7-8 böyle böyle sabaha kadar yat kalk

dişten diye düşünüyordum ama doymuyor mu kızlar acaba ya? gece mama mı verip uyutsam acaba?

semacım kulak çekme bizde de başladı yine onu da dişe yoruyorum, ishal, hafif ateş ne olsa buara dişe yoruyoruz inşallah gelir de atlatırız şu dönemi

tuğçecim esracım tecrübeli dişli bebek anneleri :1: diş döneminde ishal kaç gün sürüyor? dişler kaç günde geliyor?

günaydın güzel anneler, tatlı bebişler :16:

iyi haftalar olsun hepimize, nasılsınız herkes iyidir inşallah

bizde durum yukarda anlattığım gibi yenidoğan dönemine döndük yat-kalk yat-kalk :ssz:

3 gündür ek gıdada vermeyi kestim o da etkiliyor mu acaba diye korkumdan.

dün hava çok güzeldi gezdik oğluşumla maşallah gezerken çok problemsiz bakınıp duruyor etrafına kuzucum :1:

yazlık kıyafet almaya başlayan arkadaşlar kipada indirim vardı haber vereyim

kısa kollu şortlu tulumlar 15tl'dan 4,5 tl'ya düşmüş. 2 tane aldım evde giyer yazın kuzum

tişörtler de 6-7-8 civarı. 2 tane de tişört aldım

yazlık bişeyimiz yok derken teyzemiz almış, benim teyzem almış, annanemiz almış, ben aldım dolmaya başlıcak bile çekmeceler

sağlık ocağındaki hemşiremizi aradım şimdi. aşıdan da olabilir dişten de olabilir korkma dedi

patates püresini azcık tuzlayarak ver , kendinde patates püresi ve muz ye sütünden etkiler onu da dedi

kizlar burnunda kilcal damar catlamasi olan varmi? kanamadan sonra bas agrisi oluyomu? benim cmrtsi yine kanadi ve yine bas agrisi yapti. cumaya dr randevm var. fakat biri evt bas agrisi yapar dese icim cok rahatlicak. cmrtesi kanadiginda agzimdanda kan geldi genzimdem bogazima akti. boylemi olur?

kizlar burnunda kilcal damar catlamasi olan varmi? kanamadan sonra bas agrisi oluyomu? benim cmrtsi yine kanadi ve yine bas agrisi yapti. cumaya dr randevm var. fakat biri evt bas agrisi yapar dese icim cok rahatlicak. cmrtesi kanadiginda agzimdanda kan geldi genzimdem bogazima akti. boylemi olur?

her bahar ve yaz bende de oluyor canım burun kanamaları, başağrısı da yapıyor

kaç kere gittim doktora mevsimden kaynaklandığını söylüyolar

guaydın kızlar,buugun temılıgın gerı kalanını yapmayı planlıyorum..bebıslerınız nasıl umarım ıyıdır

günaydın canım

ben dorukla hiçbişey yapamıyorum ya delircem artık. aynı odada bile olsam yüzümü görcek illaki oyun oynucaz o zaman mutlu

sürekli ilgi bekliyo uyanıkken de uyurken de

millet börek açıyo ben hazır pudingi zor pişirdim döktüm borcama :ssz:

genel olarak çok neşeli bir çocuk ama sürekli oyun oynayıp ilgilenirsen

ne zaman kendi kendine oyalanmayı öğrencekler, azcık otursa oyuncağıyla oynasa

günaydın canım

ben dorukla hiçbişey yapamıyorum ya delircem artık. aynı odada bile olsam yüzümü görcek illaki oyun oynucaz o zaman mutlu

sürekli ilgi bekliyo uyanıkken de uyurken de

millet börek açıyo ben hazır pudingi zor pişirdim döktüm borcama :ssz:

genel olarak çok neşeli bir çocuk ama sürekli oyun oynayıp ilgilenirsen

ne zaman kendi kendine oyalanmayı öğrencekler, azcık otursa oyuncağıyla oynasa

ah canım ya.benım kızımda aksıne tek basına az da olsa zaman gecırıyor kahvaltısını yedırdım ve yatırdım temızlıge baslıycam sımdı

Back
X