geçmiş olsun canım ALLAHTAN hiçbi sorun çıkmamış çook şükür.
çok geçmiş olsun.:) sonu iyi biten bi macera yaşamış olmuşsun
teşekkürler kızlar, çok korktum acaba doğurucam mı diye ama Allah'a şükür yanlış alarmmış

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
geçmiş olsun canım ALLAHTAN hiçbi sorun çıkmamış çook şükür.
çok geçmiş olsun.:) sonu iyi biten bi macera yaşamış olmuşsun
kızlar ilk NST deneyimimizi yaşadık bugün. Sağ kasığımda ağrı vardı dünden beri, gecede pek uyuyamadım hatta, birde kasılma bugün çok sık oldu, normalde günde 2-3 kere olurdu ama bugün 9-10 kere olunca korktum doktorumu aradım.Normalde bu haftalarda rahim büyümesinden kaynaklı sancılar , ağrılar olabilir dedi ama kasılman 9-10 kere olduysa git bir görün bakalım yakın bir hastaneye dedi. tam idrar tahlili yaptır belki enfeksiyon vardır dedi, birde NST ye gir , gerçekten sancın var mı bakalım dedi, ama NST 'ye "toko olarak 20 dk." gir dedi. gittik hastaneye NST dogumhanede yapılıyormus, kapıdan girerken eşim bende gelıyımmı dedı, bende gel gel dedim. hemşirede bi kızdı, nereye geliyor burası doğumhane dedi
sonra bir odada başka bir hamiş daha yatıyordu onu tam NST ye bağlamışlardı ama karnında 2 cihaz bağlıydı, birde bebeğin kalp atısları duyuluyordu.bana hemsıre "toko NST" olacagı için tek bır alet bagladı sonra cektı gıttı, bende anlamadım saf saf makınenın ekranına bakıyorum korkuyla :18: birde seste cıkmıyordu benımkınden. sonra baktımkı makıneden kalp ekosu cekerken bır kagıt cıkar ya oyle bır kagıt cıkıyor, üstünde de kalp atışı gibi çizgi var, ama benim ki hep dümdüzdü, yanımdaki kızın, böyle hep inişli çıkışlıydı, anlamdı onun sancısı var benim yoksonrada hemsıre geldı sancın yok dedı, ıdrar tahlılımde temız cıktı cok sukur, doktoru aradım soyledım sonucları, rahim büyümesine bağlı o zaman agrıların dedi, kendını hıc yorma, yat dınlen ve bol su iç dedi. çok şükür böylece atlattık yani ...
kızlaar hareketleri ne zaman hissetmeye bşladınız ne zaman kuvvetlenmeye başladı hareketler? ben anca elimi krnıma koyduğumd veya kambur gibi oturduğumda hissediyorum o da çooook nadir...
teşekkürler kızlar, çok korktum acaba doğurucam mı diye ama Allah'a şükür yanlış alarmmış![]()
kızlar yaa şimdi farkettim benim bebişim çok aşağıda sanki yaa göbek deliğimin altından başlıyo kasıklarımın taa altlarına kadar taş gibi yaa (afedersiniz ama) tuvaletimi yaparken sanki rahmim aşağıda gibiydi korktum yaaa:18:
pimpirıklı anne korkmaa bısıycık olmaz benımde oleedogurana kadar daha bıcok seyııı ogrenıcez hepberaber
![]()
benim gibi bir cift corap dahi almayan, 7 aylik olmayi bekleyen yok mu?
ben 3 aylık hamileyken tansiyon aleti aldım. kontrol ediyorum kendimi şüphelendiğimde..arkadaslar bu arada tansiyon olcumu yapiyor musunuz arada bir? ozellikle ailesinde hipertansiyon olanlar?
dönem dönem oluyor...çin yağı sürüyorum..Kizlar sirt agrisindan oluyorum sizdede varmi![]()
7 aylıkken ben de uzun uçak yolculuğu yapacağım. çok gözümde büyüyor. inşallah doğurmaya kalkmam uçakta... mecbur dr. raporu alcaz.burda yapcam dogumu ama 15 gunlukte olsa turkiyeye gitmeyi cok istiyorum. bildigim yerlerden alisveris yapmak istiyorum. burda bakiyorum hic icime sinmiyor.aile ozzlemide var. gidebilecekmiyim bakalim..
vatandas olmasinin bi avantaj sagliyacagini ben dusunmuorum. eskisi gibi degil hicbisey. issizlik amerika da da var. ne kadar vatandas olsa bile yabanci oldugu belli olcak. bebek buyuyene kadar kim bilir neler olcak. esimin is durumundan burda dogum yapcam.bna kalsa seve seve turkiyede yaparim.
bazı anneler 24. haftada hissediyormuş, korkma....Kızlar ben 20+5 deyim hala bebeğimin hareketlerini net hissedemiyorum sizce normalmı ilk hamileliğim bu benim cevap verirseniz belki biraz rahatlarım:)
o zamanlar memorialla alakası yoktu galiba o hastanenin. şimdi memoriala bağlandı.Standartları biraz daha iyileşmiş olmalıç benim yeğenim ameliyat oldu orada geçen sene çok memnun kaldılar...cevap biraz geç oldu ama kusura bakmayın. ablam 2007 yılında doğum yaptı hizmette. doktoru benim şu an gittiğim Ülkü Çarkman'dı. o zaman doktor hnm bahcelıevler medıcana yada hızmet hastanesını onerırım demıstı ablama , her hastanenin ameliyathanesine , yeni doğan yoğum bakım ünitesine güvenmem ama bu ikisinde için rahat şekilde doğumunu yapabilirsin demişti. ablamda tam evinin karşısında olduğu için hizmeti seçti, doğum sürecinden gayet memnun kaldı ancak bebek doğduğunda hemen hastanenin çocuk doktoru muayene ediyor biliyorsunuz, oradaki doktor bebekte sarılık oldugunu ve bebegın hastaneye yatırılması gerektıgını soylemıstı, ayrıca bayagı da bır para istendi bunun için. sonra bır tanıdık baska bır cocuk doktoru onerdı ve ona goturduler, bu doktor ise, ablama bebegi 2 gun boyunca bol bol emzırmesını , ve bebeği evde gunes alan bı yere direk gunes ısıgı altına yatırmamızı soyledı, eger bunları yaptıktan sonra sarılık degerı dusmezse o zaman hastaneye yatırmak gerekır dedı, ve 2 gun sonunda sarılık degerlerı dusmustu, eger hastaneye kalsaydı bebegı yatıracaklardı, hizmet hastanesıyle ılgılı olumsuz olarak soyleyebılecegım tek sey budur, doğum şekli de olarakta , sancı yokken önce suyu gelmişti ablamın hastaneye gıttı sancı olmadıgı ıcın suni sancı verıldı ancak 2-3 saat sonunda hıc acılma olmadıgı ve bebek dogum kanalına inmedıgı ıcın , doktor bır terslık oldugunu ve sezeryan yapması gerektıgını soyledı, eğer bebek dogum kanalına ınemıyorsa mutlaka onu engelleyen bırsey vardır demıstı ve nıhayetınde de genel anestezi ile sezeryan dogum oldu ve kordon beline dolandıgı ıcın bebek aşağı inenemiş ve normal dogum engellenmıs. ama ablam sezeryandan cok memnun kaldı ve hemende ayaga kalktı, daha sonra bır cok tandıgımız bahcelıevler medıcanada dogum yaptı ve ablamda sımdıkı aklım olsa medıcanada dogururdum dıyor, hem odaları daha yenı ve temız hemde yenıdogan yogun bakımı daha gelıstırılmıs, kısmetse bende orada dogum yapacagım, normal 1500 tl sezeryan 2500 tl, 1000 tl fiyat farkıda sezeryanda 1 gece daha fazla hastanede kalınmasındanmıs.
bende 2 gundur var canım bu ağrı, hatta bacagımada vuruyor sımdı doktorumu arayıp soracagım.
ben önceden bebek bezi alınmasına karşıyım... yeğenime de prima alerji yaptı ve molfiks kullandılar.. En azından yığınla bebek bezi alınmamalı...yeni doğan 1 paket aldım çünkü arkadaşımın bebeiğine prima alerji yapmış onu kullanamamış sonra molfikse devam etmiş. başta deneyim ona göre alacağım bitince kocişin alır marketten merak etme![]()
olmaz mı?kalkmak sorun, oturmak zorun, yatakta dönmek bile sorun....eveeett bir soru daha geliyor kızlar .... peki oturduğunuz yerden kalkarken alt tarafınızda ağrı oluyor mu rahim genişlemesine bağlı.. benim oluyor hafif topallıyorum özellikle geceleri lavabo olayında sonra geçiyor bu durum herkes de var mı ?
kolay geldin ama boşver dağınıklığı... mazeretin var....ayh cok yorulduk biz. Haftaya ablamın düğünü var.Kayınvalidemler filan da gelecek..Kac zamandır yatıp duruyorum.Evi b.k götürüyordu afedersinizHalıları yıkamaya verdim, dip köşe güzelce bi temizledim.Koltuklarımı sildim.Mutfak dolaplarım silincek ve içleri düzenlenecek.Bir de kabusum olan camlar var.Sonra bitiyor işlerim insallah.Dügüne kadar yavas yavas yapıcam artık..hayatımın hiçbir döneminde bu kadar dagınık ve pis olmamıştım
Şimdi çıkıyor acısı
Tüm bunların yanında bir de üst komsum beni sinir etti.Kadın balkonda sigara içiyor külünü asagı atıyor.Asagıda benim camasırlarım var. Mutfak camımın önü hep yemek artıkları dolu..Görünce kan beynime sıcradı cıkıp agzının payını vereyim dedim evde oldugu halde kapıyı açmadı.Aksam kocası gelsin yine cıkacam. 30 kere uyardım kadını yaaa
![]()
ya bana bebeğin çanta içinde taşınması tuhaf geliyor. belki pratiktir ama bu fikre alışamadım bir türlü...kızlar bugun bebiş için portbebe aldım bir bakın da yorum yapın içim rahatlasın :)
Avvio Portbebe A-3040 - 3030,,Taffy Baby - Online bebek rnleri marketiniz
upppss.. çok geçmiş olsun, bir an önce sağlığına kavuşsun inşallah...görünmez kaza buna derler...Kızlar az önce öğrendim cok yakın bir arkadasımın 3 yaşındaki oglu balkondan düşmüş.Çocugun durumu kötüymüş.Tam kafa üsstü düşmüş bir de yavrum.Hamilelerin duası kabul olurmus..Lütfen dua edin kücük Mustafa için.İnsallah sag saglim kavussun ailesine![]()
14.haftamdan beri gece yatarken osteocare alıyorum. kalsiyum, magnezyum içeriyor.kızlar ilave kalsiyum kullanan var mı varsa ilacın adı ne????
yok canım benimki de sandoz, eritip içiyorum.sen dr.una hapını yazdır en iyisi bi an önce, ağrıları kesiyo çünkübana dr suda eritilenden vermişti içince istifra ediyorum sen hangisinden kullanıyorsun hap şeklinde mi?
dijital mi tansiyon aletin, hastane tipi mi? dijitalse gebelikte sağlıklı ölçüm yapmazmış.ben 3 aylık hamileyken tansiyon aleti aldım. kontrol ediyorum kendimi şüphelendiğimde..
yok canım benimki de sandoz, eritip içiyorum.sen dr.una hapını yazdır en iyisi bi an önce, ağrıları kesiyo çünkü
dijital mi tansiyon aletin, hastane tipi mi? dijitalse gebelikte sağlıklı ölçüm yapmazmış.
hem manuel hem dijital var evde.. ama ikisinin sonucu hep birbirini tuttu check ettiğimde...yalnızken haliyle dijitali kullanıyorum. ben de yüksek değil düşük tansiyon problemi var...
aman yuksek olmasin da. ailede hipertansiyon var. bende de preeklamsi gecirecegim korkusu var. gerci annem de olmamis ama...ama o surekli hareket halinde idi benim gibi masa basi is yapmiyordu...olmayacagim varsa bile bu stresle olacagim. ellerim biraz sisse eyvah diyorum...
evet düşük tansiyon iyidir, ama bazen de çok düşüyor....aman yuksek olmasin da. ailede hipertansiyon var. bende de preeklamsi gecirecegim korkusu var. gerci annem de olmamis ama...ama o surekli hareket halinde idi benim gibi masa basi is yapmiyordu...olmayacagim varsa bile bu stresle olacagim. ellerim biraz sisse eyvah diyorum...
Bugün kızımın okulda gösterisi vardı oraya gittik kuzum hasta yatağından kalktı gitti,bi de keyifliydikimaşallah
ağladım yaa mutluluktan allahım kimseye yaşatmasın,çok zor günler geçirdik,allah bütün yavrulara şifa versin melek onlar yaa,annelerde tabiki...
az önce de iğneden geldik gene ben yine hüngür faşırttabiki
ama sondu inşallah yarın olmicaz bana kalsa hiç yaptıramazdım ama baba çok metanetli bu konularda ben bakamam hatta yanında bile olamıyorum malesef kulaklarımı tıkayıp dışarda bekliyorum hep:26:
AŞI BU SEFER COK ACITTI CNM GERCI KOLUM COK AGRIMIO BEN DUS ALDIM DUN ONUN ETKISIDE VAR SIZLATTI BIRAZ.AYRINTILI ULTRASONA GELINCE COK SINIR OLDUM HERKESI O HASTANEYE YONLENDIRIYOLR VAR DIE AMA YOKMUSSSSCILDRIDIM YAA NORMAL MUAYNE OLDUK DOKTOR ORGANLRNA BAKTI HERSEY NORMAL AMA BIZ YINEDE AYRINTILI ISTYRUZ DEDI YAPTIRAMICAM ZATEN SUAN DURUMUM MUSAIT DEGIL OKADAR PARA VEREMEM
((DUN MAHVOLDUM YORGUNLUKTAN DEVLETTE NE ZOR ISLER YA TANSIYONUNU BASKA ODADA OLCUOL KILONU BASKA ODADA AYY SAFTIM KAYDI.DÜN SAGLIK OCAGINDA BEBISMIN KALBINI DINLEDIK COK HIZLI ATIYOMUS HEMSIRE OLE DEDI HEYCANLMSN BELKI OYUZDENDR DEDI YOK COK YORULDM IKI ADIM ATSAM YORULUYRM ARTIK DEDIM :)))YANI GENEL OLARAK BEBISTE BENDE IYIYZ ÇOK ŞÜKÜR
![]()
kızlar ilave kalsiyum kullanan var mı varsa ilacın adı ne????
ben osteocare kullanıyorum gün aşırı.hem kalsiyum hem de magnezyum var bu ilaçda.ben çok memnunum.
cnm selam bende bugün doktora gittim kendisi baktı uzun süre muayene etti bütün organlarına baktı kalbini dinledi herşey normal hiçbi sorun yok dedi ama biz yinede dışarda dopler yaptıralım dedi deli oldum yaaa resmen insanı soymak için yer arıyolar yani renkli dopler yaptırsam ne yaptırmasam ne .. hem hiç bi sorun yok diye hem masraf çıkartıyo karı yaa deli oldum boşuna 40 lira bayıldım 30 lirada muayene ücreti etti 70 lira valla enayi arıyo bu özel hastaneler kendilerine ...ben ikili ve üçlü testide yaptırmadım yani yaptırsam ne olacak ki risk çıksa ne olacak aldıracammı çocuğu sanki gereksiz şeyler bence hepsi... o 40 lirayı verdiğimede pişmanım onunla bebişime bişeler alırdım daha makbule geçerdi... bi dahaki ay devlete gidecem kısmetse