2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Eminmisin aaa cok sasirdimbide hamilelere hep nar felan yiyin derler allah allah

canım internetten araştır istersen.benim aşılamadan 1 hafta sonra acayip nar istedi canım.kocaman 1 narı yedim.canım ikinciyide istedi.kestim onuda yemeye başladım aklım başıma geldi.öylece bırakıp internette araştırdım.ve yememeye karar verdim.ama sen bilirsin.

bende duydum nane maydanozda dahil. bide yine bana tavsiye edilen çocuğun zihinsel gelişimi için çiğ fıstık her gün bir avuç ;)

evet nane maydonoz dere otu bunların hep antibiyotik etkisi olduğu için gebelikte düşük riskini artırıyor.limon ,nar ,acı şeyler,ve çiğ köfte gibi içinde çiğ et olan yiyecekler tüketilmemeli.

Gunaydin kizlar nasilsiniz
ya bizim burda havalar cok bunaltici sicak anlicaginiz cok zorlaniyorum:49:

Benim de bugün çok halsizlik mızmızlık var üstümde. Midem de bulansammı bulanmasammı diye huysuzluk ediyo. Çalıştığım için de haftasonuna birikiyo bütün işler. Canım hiçbirşey yapmak istemiyo :((

kızlar sütü ben sormuştum.havada kalmıştı.galiba benden bahsediyorsunuz.ne yaptınız siz.bende kaynatmak istiyorum.ama dün komşumun anlattığına göre bikaç gün önce annesi ateşlenmiş baya kötü olmuş doktora götürmüşler sütten geçen bi mikropmuş bu aralarda yaygınmış.o yüzden bana sadece günlük süt iç tadıda güzel diyorlar.aklım karıştı.

Migrosta günlük süt satılıyor. Son kullanma tarihi de 2 günlük. Pastörize sütten farklı bir tadı var. Ben o sütten içiyorum genellikle. Kaynatmakla faydalı bakteriler de ölüyormuş diyorlar.

canım 2.5 olan bebk mi 7.5 di senin sanırım
bebek ayrı mı görülüyor?? kalp atımını duymadın galiba daha erken

Geçen hafta 7,5mm olan keseydi. Bu hafta bebeği ayrıca gördük kesenin içinde. O da 2,5mm olmuş. Yolk kesesini de gösterdi doktor. :)

canım ben duşta bebe yağı kullanıyorm,duştan çıkınca da bazen nemlendirici sürüyrm göbüşüme ve göğüslere.ama herzaman değil çok tembelimm yaa :37::37::37:

Ben de duştan çıkmadan önce bebeyağı kullanıyorum. Zaten vücudu genç tutmak için sürekli nemlendirmek gerekir diye biliyorum.

Bu arada yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz. Bilgilerinizi tabloya ekledim :)

bende duydum nane maydanozda dahil. bide yine bana tavsiye edilen çocuğun zihinsel gelişimi için çiğ fıstık her gün bir avuç ;)

Bana doktor bol bol yeşillik ye ama sirkeli suda iyice beklet dedi. Kan değerini yükseltmek için gerekliymiş yeşillikler

evet nane maydonoz dere otu bunların hep antibiyotik etkisi olduğu için gebelikte düşük riskini artırıyor.limon ,nar ,acı şeyler,ve çiğ köfte gibi içinde çiğ et olan yiyecekler tüketilmemeli.

ha ayrıca adaçayı kesinlikle içilmemeli.bitkisel çaylardan uzak durun.siyah çay içmeyin.zaten çay kansızlık yaptığı için hamilelikte yasak.ama tiryaki iseniz günde 1 bardak çok açık olarak için diyor doktorlar.günde bir fincan ıhlamur serbest ama onuda açık satılan yerlerden almayın diyorlar.çünkü bitki çiçeklerinin içinde böcekler kalabiliyor.çiçek kuruyunca kapandığından biz göremiyoruz.markasına güvendiğiniz sallama ıhlamur alın.aklıma geldikçe daha yazarım.sizlerde yazın kızlar

Bana doktor bol bol yeşillik ye ama sirkeli suda iyice beklet dedi. Kan değerini yükseltmek için gerekliymiş yeşillikler

evet yeşillik her öğünde kahvaltıda bile alınması gerekiyor.günde 2 adet ceviz yemeyide unutmayın anneler.bebişlerin beyin gelişimi için çok önemli.kahvaltıda 1 yemek kaşığı pekmez 1 yumurta iki dilim ekmek,peynir kibrit kutusu kadar,1 fincan ıhlamur.1 bardak süt bol yeşillik ve domates salataık ,1 adet meyve yenmeli.bunlar doktorumun verdiği listede var.
sucuk salam sosis aman kızlar yemeyin.yiceksinizde az miktarda ve iyi pişmiş olsun.

hen progestan al günde 3 tane 100 ml
tok
doktor da aynı şeyi yApacak 8 tl ilÇ
ZAARRI YOK HATTA KANAMAN VARSA FAYDA SAĞLAR
sonra doktora derdin ilaç aldım diye

Canım progestan aldım şimdi , pazartesiye kadar yatarak dinlenicem devam ederse pazartesi doktora gitmeyi düşünüyorum.

Kızlarr doktordan geliyorum..
kahverengi lekelenme ve akıntım var demiştim ya dün gece,onun için gittim
keseyi gördük ama düşük tehliken olabilir dedi progestan verdi ama günde 2 tane yazmış. 4+2 yim.
siz kaç içiyorsunuz?bana niye 2 yazmış ki

Benim de bugün çok halsizlik mızmızlık var üstümde. Midem de bulansammı bulanmasammı diye huysuzluk ediyo. Çalıştığım için de haftasonuna birikiyo bütün işler. Canım hiçbirşey yapmak istemiyo :((

Migrosta günlük süt satılıyor. Son kullanma tarihi de 2 günlük. Pastörize sütten farklı bir tadı var. Ben o sütten içiyorum genellikle. Kaynatmakla faydalı bakteriler de ölüyormuş diyorlar.

Geçen hafta 7,5mm olan keseydi. Bu hafta bebeği ayrıca gördük kesenin içinde. O da 2,5mm olmuş. Yolk kesesini de gösterdi doktor. :)

Ben de duştan çıkmadan önce bebeyağı kullanıyorum. Zaten vücudu genç tutmak için sürekli nemlendirmek gerekir diye biliyorum.

Bu arada yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz. Bilgilerinizi tabloya ekledim :)

anladım bende şimdiden başlasam iyi olur.çatlamaya başladığında yapmanın bifaydası olmaz dimi şimdiden önlem almak gerek.nemlendirici ne kullanıyorsunuz.artık hamilelik olduğu için her kozmetiği kullanamayız sanırsam.

Kızlarr doktordan geliyorum..
kahverengi lekelenme ve akıntım var demiştim ya dün gece,onun için gittim
keseyi gördük ama düşük tehliken olabilir dedi progestan verdi ama günde 2 tane yazmış. 4+2 yim.
siz kaç içiyorsunuz?bana niye 2 yazmış ki

Benim lekelenmem yok ama bana da progestan verdi günde 2 tane. Bende miyom vardı o yüzden verdi ama.

anladım bende şimdiden başlasam iyi olur.çatlamaya başladığında yapmanın bifaydası olmaz dimi şimdiden önlem almak gerek.nemlendirici ne kullanıyorsunuz.artık hamilelik olduğu için her kozmetiği kullanamayız sanırsam.

Ben dalin bebe yağı kullanıyorum. Nemlendirici olarak günlük dove ya da nivea kullanıyorum.

merhaba kızlar bende eylül annesi olacağım inş. netten hesapladım 1 eylül gözüküyor daha doktora gitmedim 3 aylık oluncaya kadar gitmeyi düşünmüyorum sizce bi zararı olur mu?

Tamam canım belirti sayfasına gelirim arada. Bu sayfada tabloya da bakıyorum ya o yüzden başka sayfalara pek zaman ayıramadım.
Benim belirtilerim de progesteron jeli kullanırken daha fazlaydı. Tabi o günlerde adet olmam da gerekiyordu. O yüzden biraz sancı vardı kasıklarımda. Yürürken bile zorlanıyordum. Şimdi hepsi geçti:)
canım benim bugün 10. günüm ama dün akşam felaket bir kalça ağrısı oldu bende kalçam kasıklarım bacaklarım koptu nefes bile alamadım oturamadım batmalar oldu ben hafifletti progestan derken baya hissettim galiba bebişim bana yerleşti.ilk gebeliğimde de çok iyi hatırlıyorum 9. günümün akşamıda böyle ağrı çekmiştim.inşallah hissettiklerim doğrudur.akıntım beyazdı sonra rengi sarıya döndü şimdi de normal beyaz yine ama az.bugün biraz daha rahatım bel ağrım var ayakta kalamıyorum çok.benim için dua et..

kızlaarrrr... bugün sabah kontrole gittim. benimkiler ÜÇÜZmüş... üzüleyim mi sevineyim mi bilemedim. dr 3 taneyi doğuramazsın, diğerlerini de riske atarsın diyor. 2 si daha büyük 1 i küçük keselerin. hatta birinin kalp atışı bile çok hafif görüldü. interneti kurcaladım, doğuranlar var. karmançorman oldum şimdi..

canım inanamıyorum ne dicemi bilemedim hadi ikiz tamam da üçüz çok zor riskli gebelik kategorisine giriyorsun direk.bunlar şimdi üçü de çift yumurta üçüzü mü tek yumurta üçüzü mü anlamadım ?
yada biri tek yumurta ikizi diğeri ayrı bir yumurtadan mı döllenmiş.sen aşılama mı olmuştun kaç yumoşun vardı hepsi döllenmiş demek genelde 2 den fazla yumoş da aşılama yapılmaz ama Allahımın takdiri işte.çok zor bir karar biraz daha belirginleşsin bence çapa ya falan git orda değerlendirsinler durumunu.beslenmelerine bakarlar.ona göre sanırım 1 tanesini alabilirler.Allah yardımcın olsun canım.

selam kızlar nasılsınız 2012 nin ilk hamişleri ilk anne adayları :)
aynı şeyleri kendim için de söylemek istiyorum sonucuma 4 gün kaldı.dün akşam 9. günümde o yerleşme denen şeyin sancılarını çektim sanırım.kalçamçatladı sanki ağrıdan kacıklarıma vurdu bacaklarıma üstüne basamadım hatta yatamadım bile 1 saat falan sürdü sonra sakinledi.beyaz olan akıntım sarıya dönüktü dün falan bugün o da beyaz oldu yine.anlamadım gitti.gidişat neyi gösteriyor sizce sanki bebeğim bana tutundu gibi hissediyorum.size sorucaktım 7-9. günler arası böyle şiddetli ağrı çekeniniz oldu mu sonra belirtileriniz hafifledi mi?
şimdiden teşekkürler..

kızlarrr çok ateşim var ya... düşüyo ama yine çıkıyo..:( ne yapıcam bilmiyorum.. duş aldım düştü ama yine çıktı.. 38.5.. bebeğe zararlı olabilirmş..

selam kızlar nasılsınız 2012 nin ilk hamişleri ilk anne adayları :)
aynı şeyleri kendim için de söylemek istiyorum sonucuma 4 gün kaldı.dün akşam 9. günümde o yerleşme denen şeyin sancılarını çektim sanırım.kalçamçatladı sanki ağrıdan kacıklarıma vurdu bacaklarıma üstüne basamadım hatta yatamadım bile 1 saat falan sürdü sonra sakinledi.beyaz olan akıntım sarıya dönüktü dün falan bugün o da beyaz oldu yine.anlamadım gitti.gidişat neyi gösteriyor sizce sanki bebeğim bana tutundu gibi hissediyorum.size sorucaktım 7-9. günler arası böyle şiddetli ağrı çekeniniz oldu mu sonra belirtileriniz hafifledi mi?
şimdiden teşekkürler..

evet benimde olmuştu karnım çok fena ağrıyordu ayrıca yerleşme kanamasıda oldu bende ama şimdi karnımın ağrıması geçti yerini iç bulantısı baş dönmesi aşırı uyku yorgunluğa bıraktı

merhaba kızlar bende eylül annesi olacağım inş. netten hesapladım 1 eylül gözüküyor daha doktora gitmedim 3 aylık oluncaya kadar gitmeyi düşünmüyorum sizce bi zararı olur mu?

hoşgeldin aramıza hayırlı olsun.. hamile olduğunu kan testiylemi öğrendin.. neden gitmek istemiyorsun doktora.. bence biran önce git ve kontrolunu ol gebelik sonuçta kendin ve bebek için gerekli bu..

hoşgeldin aramıza hayırlı olsun.. hamile olduğunu kan testiylemi öğrendin.. neden gitmek istemiyorsun doktora.. bence biran önce git ve kontrolunu ol gebelik sonuçta kendin ve bebek için gerekli bu..

teşekkür ederim :) ultrasona girmek istemiyorum sonuçta radyasyon. ayrıca köy gibi bir yerde yaşıyorum hastane yok

ilk gidince ne yapıyorlar gidenler anlatabilir mi? şimdi hangi doktora gideceğimede karar veremedim onuda araştırıyorum. konyada doktor tavsiye edebilecek olan var mı

Back
X