2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

arkadaşların bugün dr kontrolum vardı.. tam 5 haftalık olmuşuz:) kesemizde gözüktü ama bebişi görmek için biraz daha var sanırım haftaya gel kalp atışlarını duyabiliriz dedi. çok temiz bir kesem varmış dr herşey yolunda süper dedi.. dr seçimi çok önemli kızlar verdiği moral konuşma tarzı okadar rahatlatıyoki insanı.. keseyi görmek bile okadar heycanlıydıki. ben günlük tutmaya başlıycam doğuma kadar geçen sürede bebeğime günlük hazırlıycam.. bu arada 50 kiloyla hamile kaldım. dr ilk 3 ay istersen hiç birşey yeme bebeğe ne zararı nede yararı var dedi. şimdiden şunu bunu yiyim diye kendini kasma ilerde yemekten tiksinme dedi.

gözün aydın canım :)ALLAH tamamına erdirsin
herkesi, haftaya çağırmışlar kalp atımı için benimki
15 güne ancak dedi :)

gebelikte 6. hafta Gebelikte 6. Hafta Gebeliğinizin 6. Haftasında artık bebeğiniz ölçülebilecek bir büyüklüğe ulaşmış ve yaklaşık 5 veya 6 milimetre büyüklüğe ulaşmıştır. Bebeğiniz şekil olarak hala bir insan şeklinde değildir yani kollar bacaklar gövde boyun ve baş tam olarak ayırt edilemez. Baş diğerlerine göre fazlaca büyüktür. Doktorunuz yorum yaparak kol ve bacakları oluşturacak kıvrımları görmenize yardımcı olabilir. Yüzünde gözleri ve burnu yeni yeni oluşmaya başlamıştır kulak yerinde boşluk vardır. İçinizdeki bu kıpırtıyı fark etmeye başlayabilirsiniz

Gebeliğin 6. Haftasında Annedeki Değişiklikler
Göğüslerinizdeki duyarlılık artacak göğüs uçlarınız hassaslaşacaktır bazı kadınlarda göğüs bu erken dönemde de büyüyebilmektedir

Kokulardan fazlaca rahatsız olacaksınız bulantılarınız devam edecek ama merak etmeyin tüm bunlar daima devam etmeyecek

Olur olmaz zamanlarda açlık hissedebilirsiniz. Aşerme döneminiz başlıyor olabilir iştahınız olur olmaz şeyler çekebilir Bunun Sebebi Bebeğinizdeki Hızlı Gelişimdir

Akıntılarınız artabilir mantar riski için doktorunuza başvurabilirsiniz

Baş ağrılarınız olabilir ve yorgunluktan şikâyetçi olabilirsiniz Bunlar gebeliğinizin 6. Haftası için normal boyutlardadır kendinizi hamilelik durumuna alıştırmaya çalışın endişelerinizden sıyrılın bu gebelikte zor olan ilk dönemler için eşinizin desteğine ihtiyacınız olabilir

Gebeliğin 6. Haftasında Bebekteki Değişiklikler
Hamileliğinizin 6. Haftasında Bebeğiniz fiziksel olarak tomurcuklanmaya ve büyümeye başlayacak kafası belirgin olarak görülmeye başlar ve gövde kol ve bacakların oluşumu yavaş yavaş başlar

Siz 6 haftalık hamileyken bebeğinizin iç organları oluşmaya başlamıştır vücudunuza aldığınız besinlerin çoğu bebeğinizin bu hızlı oluşum süreci için tüketilmektedir.

Bebeğinizin kalp atışlarını doktorunuz yardımıyla dinleyebilirsiniz bu size heyecan verebilir

bizde mide bualantısı yok şükür
doktor olmasın da dedi
sonra bişey yiyemezsin dedi
8. haftada belirti daha çok oluyormuş zaten

gözün aydın canım :)ALLAH tamamına erdirsin
herkesi, haftaya çağırmışlar kalp atımı için benimki
15 güne ancak dedi :)

teşekkür ederim canım kesin duyarız demedi ama duyabiliriz dedi. haftaya tam 6 haftalık olacak.. bugünde alttan muyene ile gördük keseyi zaten. ama o keseyi görmek bile okadar heycanlıydıki ekran karşımda bi anda ayyyy diye çığlık attım.. çok güzel bir duygu..

Kı"ar yazıları okudukca ınanılmaz heycanlanıyoruumbu mucızeyı aynı anda yasamamız ınanılmaz guzel allh hepımızın bebıslerını korusun zamanda su gıbı aksınkı melegımıze bIran once kavusalım:49:

Kı"ar yazıları okudukca ınanılmaz heycanlanıyoruumbu mucızeyı aynı anda yasamamız ınanılmaz guzel allh hepımızın bebıslerını korusun zamanda su gıbı aksınkı melegımıze bIran once kavusalım:49:

aminnnn canımmmmm bu arada benim kendi doğum günümde 03.09 hehehheheh bebişlerimiz bugün doğarsa hepsi benimle aynı gün olacak .....gerçi genelde doğumlar önden oluyor ama olsun :)

Benim bugün sabah midem bulandı çok fena. Çok fena çook.. Oğlumda olmamıştı ama bunlar yaramaz. Umarım tek günlük birşeydir. Devam etmez. Yarın sabah 9'da dr kontrolüm var. İnşallah kalp atışlarını duyarım.

ben azcık kullanıyorum salataya :(
ne yalan söyleyeyim o kadar tehlikeli değildir herhalde

dieğr bilgilerini de ver filiz girsin canım
saol canım teşşekkürler sen beni tanımadın sanırım ateş ölçme topigindenim ben :) canım şuan kilomu bilmiyorum yaşım 26 ilk gebelik dogum tarihi Allahın izniyle 10 eylül adana dan katılıyorum aranıza :9:
canım gebişmisin sen ya bak ben ne dedim. çok ümitliydim senden süper yaa ne güzel.. özelden yazarsan konuşuruz.. çok tebrik ederim hayırlı olsun canım..

çokk saol canımya saolasın insaaallahhh daha güzell haberlerii paylaşmak nasip olur sen 6. haftada gideceksin sanırım 6. haftada kalp atışları duyuluyormu canım???

Benim bugün sabah midem bulandı çok fena. Çok fena çook.. Oğlumda olmamıştı ama bunlar yaramaz. Umarım tek günlük birşeydir. Devam etmez. Yarın sabah 9'da dr kontrolüm var. İnşallah kalp atışlarını duyarım.

5+5 kalp atışları için çok erken deilmi canım??

saol canım teşşekkürler sen beni tanımadın sanırım ateş ölçme topigindenim ben :) canım şuan kilomu bilmiyorum yaşım 26 ilk gebelik dogum tarihi Allahın izniyle 10 eylül adana dan katılıyorum aranıza :9:

çokk saol canımya saolasın insaaallahhh daha güzell haberlerii paylaşmak nasip olur sen 6. haftada gideceksin sanırım 6. haftada kalp atışları duyuluyormu canım???

canım tanımam mı tanıdım orada da soru sormuştum sana :)
hoşgeldin aramızaa

kızlar mrb allah kısmet ederse bende eylülde anne olucam inşallah.2 gün önce ultrasonda kese göründü 5.8 mm. bebişim.bugün 4 hafta 6günlük oldu.iki hafta sonrada kalp atışlarına bakacak doktorum.umarım sorun yaşamadan hepimizde bebeklerimizi kucağımıza alırız.bu arada vajinal ulrasonamı giriyorsunuz kese görmek için yoksa göbektenmi kızlar

Keseyi ben vajinal ultrason ile gördüm. Zaten ilk haftalarda vajinal ultrasonda daha net görüntü elde ediliyor.

kızlar ya limon zararlı diyorlar canım çok istiyor.yeşilliği limonlayıp yiyorum günde yarım yada 1 limonun zararı olurmu

Bana doktor hiç bir yiyeceği kısıtlamadı. Limon ya da maydanoz yeme demedi. Bunu daha çok hanımlar kendi aralarında konuşuyor sanırım.

günaydınlar canım
2 gün girmedim maşallah uçmuşsunuz
hep de öğretmen maşallah onların bi ayarlaması oluyo yaz tatili falan o yzüden mi acaba :))

ben cvp veriym cnm
benim de bir düşüğüm var daha önce ve batma gibi değil bayaa bayaa ağrım oluyo
ama inşaalh buna bişey olmıcak içim rahat:nazar::nazar::nazar:

Ücretli izin için ekim hamileliği daha iyi olurdu Ocak ayına kadar izin alırdık. Şimdi Aralıkta okula dönmemiz gerek. Ya ücretsiz izin alıcaz yada tıpış tıpış okula dönücez. Benim de kredi borcum var, çalışmak zorundayım. Artık annem gelecek mecburen.

bugünkü belirtileriniz neler annişlerrrr????? benim hala kısa kısa ara ara adet olucakmış gibi batma ve kasılmalar devam ediyor.....başka bişey yok şimdilik..........:21:

Benim kasık ağrım da bitti artık hiiiç birşey hissetmiyorum eski günlerime geri döndüm. Sadece iştahım çok açık kendimi durdurmasam kaptırıp gidicem yani.

bebegim_01 ve selocann : Kızlar hoşgeldiniz allah sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin İnşallah

Benim de yarın saat 13:45'de randevum kalp atışı için çağırdı İnşallah duyarız da kızlarla burada paylaşırız. Sen şimdi iki tanen pıt pıt duyucaksın Ne güzel maşallah :nazar::nazar::nazar::nazar:

selam kızlar nasılsınız?? hep keyifli olursunuz inşallah.. ya ben şu çizelgeyi yapıyorum kodunu yapıştırıyorum ama site onaylamıyo.. çizelge formata uygun değilmiş.. nasıl yapıcam yardımcı olur musunuz?? öptüm hepinizi bide meleklernizi...

Keseyi ben vajinal ultrason ile gördüm. Zaten ilk haftalarda vajinal ultrasonda daha net görüntü elde ediliyor.

Bana doktor hiç bir yiyeceği kısıtlamadı. Limon ya da maydanoz yeme demedi. Bunu daha çok hanımlar kendi aralarında konuşuyor sanırım.

Ücretli izin için ekim hamileliği daha iyi olurdu Ocak ayına kadar izin alırdık. Şimdi Aralıkta okula dönmemiz gerek. Ya ücretsiz izin alıcaz yada tıpış tıpış okula dönücez. Benim de kredi borcum var, çalışmak zorundayım. Artık annem gelecek mecburen.

Benim kasık ağrım da bitti artık hiiiç birşey hissetmiyorum eski günlerime geri döndüm. Sadece iştahım çok açık kendimi durdurmasam kaptırıp gidicem yani.

bebegim_01 ve selocann : Kızlar hoşgeldiniz allah sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin İnşallah

Benim de yarın saat 13:45'de randevum kalp atışı için çağırdı İnşallah duyarız da kızlarla burada paylaşırız. Sen şimdi iki tanen pıt pıt duyucaksın Ne güzel maşallah :nazar::nazar::nazar::nazar:

canım tanımam mı tanıdım orada da soru sormuştum sana :)
hoşgeldin aramızaa

hoş buldukk kızlarrrr rabbimm hep birlikte el ele doguma kadar gitmeyi nasip eylesin insaallah burda bebeklerimizin resimleri paylaşmayı nasip eylesinn yarabbbim

selam kızlar nasılsınız?? hep keyifli olursunuz inşallah.. ya ben şu çizelgeyi yapıyorum kodunu yapıştırıyorum ama site onaylamıyo.. çizelge formata uygun değilmiş.. nasıl yapıcam yardımcı olur musunuz?? öptüm hepinizi bide meleklernizi...

http:// ile başlayıp .png ile biten kısmı kopyalayıp yapıştır

Ben kilolu değilim 48-49 kiloyum ama göbeğim varrr :((
artık göbeğimide içeri çekemiyorum hamileğin arkasına sığıncam nE yapayım :(

çok abartmazsak kilo alcağımzı sanmıyorum çoğu doğumla veriliyor ama biraz vucut değişiyor kemik yapısı genişliyor galiba incecik annelere hayranım :)
hiç kilo göbek yok
ben hemen spora yazılamayı düşünüyorum
çünkü dğumdan sonra bu göbek nasıl olur ki :((

bir de sezeryanla göbek kalıyormış galiba dikiş olduğu için yağ kalıyormuş
sezeryan olursam yandım benn :)

canım bende sezaryanlıyım,kızıma 48 kiloyla hamile kaldım 25 kilo aldım ve hiçte göbek falan kalmadı.dert etme bunları,hamileliğin tadını çıkar :-))

ya kızlar bu arada benim iştahta maşallah aldı başını gidiyo.. çok çabuk acıkıyorum,bugün annemdeydim yedirdide yedirdi:)) ama ben yine acıktım.. bir an önce doktora gitmek istiyorum ama salı günü randevum. nasıl dayanıcam bilmiyorum biraz zaman geçsin daha net gözüksün istedim de..

canım sendede kan pıhtılaşması varmış bizim gibi olan başka arkadaşlarda varmı acaba
sen igneyi nasıl vuruyorsun canım bana dr.um drini elinle tut igneyi 45 derecelik açıya getir öyle vur dedi bende öyle yapıyorum sen nasıl yapıyorsun ayaktamı yatarakmı yada vuruş şeklin nasıl

Back
X