• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

ben herikisindende korkuyorum normal doğumdaki kesikten suni sancıdan sezeryandaki ameliyat sonrası ağrılardan ayağa kalkma kısmından poff

ewet aynı düşünceleri paylaşıoruz canm..benim de ablam bugün doğum yaptı farklı şehirlerdeyiz gidemedim yanına:(( 3. kez teyze oldum ayy aradım sesi öyle kısılmışki o da normal doğum yaptı..kurtuldu walla darısı başımıza..

Augmentin 1000 mg bende ilk 3 ayımda orta kulak iltihabından dolayı kullanmak zorunda kalmıştım. Doktorum stres yapma, b tipi antibiyotikleri güvenle kullanabilirsin, sonuçta iltihabik drumlar anne içinde bebek içinde daha riskli ilaçtan dedi. Almnızı önerdilerse alın derim. Benim kadın doğum doktorum sorun yapmadan kullanabilirsin demişti.

ne biliyim canım yaa kafam karıştı üroloji dr verdi aile dr agır hap kullanma cumaya kadar bol su iç eger düzelmezse kullanmaya başla ama yarım oda dedi kendi doktoruma sormadım daha yarın olmazsa ona sorup ona göre başlarım

ewet aynı düşünceleri paylaşıoruz canm..benim de ablam bugün doğum yaptı farklı şehirlerdeyiz gidemedim yanına:(( 3. kez teyze oldum ayy aradım sesi öyle kısılmışki o da normal doğum yaptı..kurtuldu walla darısı başımıza..

hakkımızda hayırlısı arkadaşlar elimizde olmuyo maalesef. her ikisininde zorlukları var tabi. ama ALLAHIN işine karışılmaz. ALLAH hepimize kolaylık versin valla. daha çok ama zaman suu gibiii akıyo gidiyo...

İyiymiş yaaa...600 -650 veririz diyorduk...Sevindim valla...

hoşgeldin. Ben netten organik giyimi takip ediyorum. Bir sürü organik body ısmarladım , hastane çıkışını da sanıırm organik alacağım.

ana kucağı ben de düşünüyorum ama 6 ay için değer mi diyorum bazen. Acaba araba puseti evde iş görür mü?yoksa ana kucağının yerini tutmaz mı?

iyiymiş bu da...pazarlık sen mi yapıyorsun onlar mı şu kadara olur diyorlar. Ben hiç beceremem pazarlık olayını da...

havuzlu han gerçekten çok makul bir yer...Ben de keyifle gezdim.

çivili hiç duymamıştım. bakayım oraya da...

biz iyiyiz siz nasılsınız bebetonla??

bir sürü bişi alına aynı yerden yaptı indirim. anneler vardı yanımda, onlar yaptılar :)
benim hastane çıkışları da yumuşacık, pamuklu. emin önü idil bebede onlu takım 80 miydi neydi. aziz bebede de o civarda galiba. e ben x2 olunca bana çok geldi:1:. hastane çıkışlarını çok giyemiyorlarmış zaten

havluların içine mermerşahin den( tülebnt bezi gibi oluyormuş) aynı boyda parça dikecek anneler. ilk etapta ciltleri hassas , zara görmesin dieymiş.
iç-dıi zıbınları alırken açıp kenar dikişlerine baktılar. kimilerinin overlogu püskül püsküldü.

süsülü püslü alt açma almadık, altı laylonlu pratik alt açma aldık iki tane.:) süslü alt açmayı anneler dikeceklermiş fistolu mistolu:1:

fisto demişken lohusa takımlarına baktık. ya dantelli fistolu var ya da esprili yapçaz diye coşup koca koca kariksatürlü yumurcak tv kılıklı takımlar.
bi tane eminönüde dagi de begendik, yer yer pitikareli sade ve spor takım.. pijama+gecelik+sabahlık. ama mavisi yoktu,gelir dediler. bi ara gidp tekrar bakcaz.

uyku seti almicaz, elyaflı yorganı sevmem zaten, sağlıklı gelmior bana.
bi de bi kaç arkadştan elyaf yorganın bebekleri çok terlettiğini duydum. burdaki annelerin tecrübesini bilmiyorum gerçi. gene anneler yorgan diktircekler bebeklere:1:
beşik kenarı koruma parçalarını da kendileri yapacaklar.
ikisi de kurslara gittikleri için dikiş konusunda tecrübeliler

bu da benim annelerle alışveriş tecrübelerim :)
onlar tecrübeli, bakış açıları daha farklı

Selam kızlar ayrıntılı ultrason gerekli mi ki herhangi bir müdahale oluyor mu ki bir sorun olduğunda:26::26:

Daha 18. haftadayım. Bu kadar erken bu şiddette duymak normal mi onu düşünüyoruz. tekme tokat dalıyor bana.

Ay çok şekerrrrrrrrr:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
erkek bebekler anne karnında ,kız bebeklere göre daha erken haftalarda hissedilirmiş,ve daha hareketli olurlarmışşşş:49::49::49::49:

benim kızım biraz tembellll teyzesi birazcık ehlikeyif davranıyoooo kafasına göre takılıyooo işte ,bi gün çok hareketli bi gün bir 2 kez burdayım diyo o kadarrr
cadı birazzz,,ama tatlıyı yiyincee oooohhhhh kuduruyooo:16::16::16::16:
eeeee hep tatlıda olmaz demi ,,dana gibi oldum zaten.....
bende hergün yemeyince beni protesto ediyoo sanırmmmm:1::1::1:

kızlar daha erken ama doğumu nasıl düşünüyorsunuz normal mi sezeryan mı erken diorum ama göz açıp kapayıncaya geçio zaman ne zaman 5 ay oldu :)

benimki mecburen sezeryan ama epidural istiyorum. çıkışlarını görmek için :) gerçi daha doktorumla konuşmadım
Yok yaaa tatlım boş yere vesvese yapma normal bence....
kum döksen yanman olur .yanma yok demiii??

iyiyiz teyzesiii
müzik dinliyrz bebişimleee
mozart:46::46::46::46::46::46:

benimkiler direk rock müzikten başladılar :D babalrı sagolsun
bende baya bi su tüketimimi arttırdımmm
hatta bugün elimde 1lt su şisesiyle sınıfa girdimm,çocuklar gülmeye başladıı....ne oldu die sordummm
şişeyi gösterdilerrr
eeeeeeeee artık 2 kişiyiz yetmiyo dedimmmm:1::1::1:

hehe ben de her gün sınıfta bi şişeyi bitiriyorum. su içmeyi kendim de çok sevdiğim için benim sınıfta su içmek serbest. veletler de alıştılar, oyuna dönüştürmeden ihtiyaçları oldugunda içiyorlar suyu:)
valla günde yarım kilo çilek yiyorum. Önce 1 saat sirkeli suda bekletip sonra ovalaya ovalaya yıkıyorum. BEnim oğlanın en sevdiği şey çilek. Çıldırıyor çilek yiyince....

İyidir su içmek iyidir.. Bir zararı olmaz..Çatlakları azaltır dedi dr. Ayrıca indirect olarak amniyon suyunu arttırıyor. Çok su içince bebişe daha çok oksijen gidiyor daha çok oksijen gitmesi de amniyon sıvısını arttırıyor dedi en son gidişimde Dr.
çilek mi? hiç aklıma gelmedi de canım çekmedi dde bak.
4 lt de amma çokmuş ya, ben o kadar içemiyorum :D
Oje sürmeye başladım ben artık. Ama tırnaklarım için asetonsuz oje çıkarıcı arıyorum. Kullanan var mı ve nereden alıyorsunuz? Bugün 3 eczaneye sordum bulamadım...

ben de iki kere sürdüm. normal asetonla çıkardım

erkek bebekler anne karnında ,kız bebeklere göre daha erken haftalarda hissedilirmiş,ve daha hareketli olurlarmışşşş:49::49::49::49:

benim kızım biraz tembellll teyzesi birazcık ehlikeyif davranıyoooo kafasına göre takılıyooo işte ,bi gün çok hareketli bi gün bir 2 kez burdayım diyo o kadarrr

benimkiler daha fiti fiti aşamasındalar. bişiler var gibi de yok gibi de:1:

bir sürü bişi alına aynı yerden yaptı indirim. anneler vardı yanımda, onlar yaptılar :)
benim hastane çıkışları da yumuşacık, pamuklu. emin önü idil bebede onlu takım 80 miydi neydi. aziz bebede de o civarda galiba. e ben x2 olunca bana çok geldi:1:. hastane çıkışlarını çok giyemiyorlarmış zaten

havluların içine mermerşahin den( tülebnt bezi gibi oluyormuş) aynı boyda parça dikecek anneler. ilk etapta ciltleri hassas , zara görmesin dieymiş.
iç-dıi zıbınları alırken açıp kenar dikişlerine baktılar. kimilerinin overlogu püskül püsküldü.

süsülü püslü alt açma almadık, altı laylonlu pratik alt açma aldık iki tane.:) süslü alt açmayı anneler dikeceklermiş fistolu mistolu:1:

fisto demişken lohusa takımlarına baktık. ya dantelli fistolu var ya da esprili yapçaz diye coşup koca koca kariksatürlü yumurcak tv kılıklı takımlar.
bi tane eminönüde dagi de begendik, yer yer pitikareli sade ve spor takım.. pijama+gecelik+sabahlık. ama mavisi yoktu,gelir dediler. bi ara gidp tekrar bakcaz.

uyku seti almicaz, elyaflı yorganı sevmem zaten, sağlıklı gelmior bana.
bi de bi kaç arkadştan elyaf yorganın bebekleri çok terlettiğini duydum. burdaki annelerin tecrübesini bilmiyorum gerçi. gene anneler yorgan diktircekler bebeklere:1:
beşik kenarı koruma parçalarını da kendileri yapacaklar.
ikisi de kurslara gittikleri için dikiş konusunda tecrübeliler

bu da benim annelerle alışveriş tecrübelerim :)
onlar tecrübeli, bakış açıları daha farklı
Amanın ne çok ayrıntı varmış. Bende annemi çağırayım istanbula da onunla gideyim..BEn birtek kumaşın yumuşaklığına bir de üzerindeki ayıcıklara bakıyorum.
yeğenime de tülbet dikmişlerdi havlu içine şimdi hatırladım sen deyince..
fistolu alt açma misafirlik için mi???Yazık insan kullanmaya kıyamaz dantelli fistolu bezleri ya o iş için...
oooo tentation senden eminönü dersleri almamız lazım. eminönü dagi nerede ki?? Annem de tutturdu gecelik al doğum için rahat olur diye.. HAyatta giyemem gecelik diyorum hala hayır pijama rahat olmaz diyor.
Benim annem de inanılmaz beceriklidir. Bu dediklerinin hepsini yaptı ablama yeğenimin doğumunda.yatak kenarı yastığı, yorgan, altın yastığı, havlu, ağız silme mendilleri...... Ama uğraşmasın istiyorum bana...Gidip alalım işte diyorum. Bu sefer bakıyorum hevesi kursağında kalıyor. BEn de netten bir battaniye modeli buldum dut ipten. Al bunu ör dedim torununa. Bir de converse patik ör, modaya en uygunundan....
Alt açma için ayılı filli alt açma yastıkları vardı havuzlu han da.. Onlar kullanışlı mı acaba??

benim ki çok serseri. Yarım kutu lokum yedim biraz kıpırdasın diye, hiç kılını kıpırdatmadı inatçı şey.... Ama çilekten ve salatalıktan sonra içerde salsa yapıyor... Eşim beni kızdırınca söylerim oğluma seni döver diyorum...

Amanın ne çok ayrıntı varmış. Bende annemi çağırayım istanbula da onunla gideyim..BEn birtek kumaşın yumuşaklığına bir de üzerindeki ayıcıklara bakıyorum.
yeğenime de tülbet dikmişlerdi havlu içine şimdi hatırladım sen deyince..
fistolu alt açma misafirlik için mi???Yazık insan kullanmaya kıyamaz dantelli fistolu bezleri ya o iş için...
oooo tentation senden eminönü dersleri almamız lazım. eminönü dagi nerede ki?? Annem de tutturdu gecelik al doğum için rahat olur diye.. HAyatta giyemem gecelik diyorum hala hayır pijama rahat olmaz diyor.
Benim annem de inanılmaz beceriklidir. Bu dediklerinin hepsini yaptı ablama yeğenimin doğumunda.yatak kenarı yastığı, yorgan, altın yastığı, havlu, ağız silme mendilleri...... Ama uğraşmasın istiyorum bana...Gidip alalım işte diyorum. Bu sefer bakıyorum hevesi kursağında kalıyor. BEn de netten bir battaniye modeli buldum dut ipten. Al bunu ör dedim torununa. Bir de converse patik ör, modaya en uygunundan....
Alt açma için ayılı filli alt açma yastıkları vardı havuzlu han da.. Onlar kullanışlı mı acaba??

süslü alt açmalar misafirlik canım:) insan kıyamaz onlaro boklu çişli yapmaya :)

daginin kendi magazzsı değil , yanlış ifade ettim. han dan çıkınca yol üstünde vitrinide dagi de olan bi mağaza
arkadaşlar yemek yiyince nefes nefese kalıyorum böyle olan var mı acaba?

:3::3: ben ben

benimkiler direk rock müzikten başladılar :D babalrı sagolsun
Canım ben rock müziğin bebekleri rahatsız ettiğini okumuştummm,o yüzden dinlememeye çalışıyrm
klasik müzik anne karnındaki seslere en yakın sesleri taşıyormuş,,severlrmiş,,,bende hayatımda hiç klasik müzik dinlemiş insan değilidm,,,bu bebiş beni değiştirdiii:1::1::1::1::1::1::1:

benimkiler daha fiti fiti aşamasındalar. bişiler var gibi de yok gibi de:1:
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
2 hafta sonra görürsün annesiii
bide senin ikiz biri sağdan saldırı biri soldannnnn:1::1::1::1::1:

arkadaşlar yemek yiyince nefes nefese kalıyorum böyle olan var mı acaba?

canım hızlı yememeye çalış ,hızlı yemek kan akışını hızlandırır

yok ben yemek yiyince hiç nefes nefese kalmıyorum arkadaşlar....

Normal aseton da koklamamak lazım yaa hamilelikte, ya açık havada sürcem ya da asetonsuz oje çıkarıcı kullancam dedim. Ama bu gidişle balkonda çıkarcam ojelerimi..Bebişin organları gelişti artık az koklarsam da birşey olmaz

Hep klasik hep klasik benim için bayılıyor ama.. Blues, jazz, rock valla ben ne dinliyorsam ona da onu dinletiyorum...Arada bir klasik te açıyorum gönlü olsun oğlumun diye...

yok ben yemek yiyince hiç nefes nefese kalmıyorum arkadaşlar....

Normal aseton da koklamamak lazım yaa hamilelikte, ya açık havada sürcem ya da asetonsuz oje çıkarıcı kullancam dedim. Ama bu gidişle balkonda çıkarcam ojelerimi..Bebişin organları gelişti artık az koklarsam da birşey olmaz

evet ya balkonda açok havada çıkarmak mantıklı bence,,
aseton zaten açık havada uçar gideeeeeeeeeeerrrrrrrrrr,etkisi kalmazzz,,bebişte zarar görmezzz

Back
X