• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

kızlar bebeği kundaklama konusunda ne düşünüyorsunuz?bebek anne karnında sıkışık olduğundan doğduktan sonra kundaklamak bebeğin kendini anne karnında gibi güvende hissetmesini sağlıyormuş.ne kadar sağlıklı acaba?

kızlar ben bebek arabalarını ilk etapta gerekli görmüyorum kızım ekim doğumluydu kırkı çıkmadan dışarı çıkarmadık çok küçüktü ben bile kendimi ancak toparladım sonra kasım aralık geldi havalar soğudu aman hastalanmasın diye çıkarmadık taki nisan mayıs gelene kadar (havalar ısının caya kadar) bebek arabası almadık. ihtiyaç olmuyo havalar ısınınca aldık 10 15 kez ancak kullandık biraz hantaldı gittiğin heryerede hem bebeği taşımak hemde onu taşımak zorunda kaldık üstelik arbamızda yoktu o zamanlar...
yani önümüzdeki bahara ancak kullanılacak bişeyi hemen almanın acelesi yok ... bide size tacsiyem ağırlığı az olan ve tekerlekleri büyük olan modelleri tercih edin çünkü kücük tekerler ve normal tekerler kaldırıma çıkarken ve engebelerde çok zorluyo insanı arkadaşın büyük tekerli arabası vardı tüm engebelerden daha rahat kurtuluyodu..
bu arada benim bebiş artık tekmeleri hergün atıyor bugün iyice arttırdı çok keyifli oluyo 16 haftada başladı ama araları uzun sürünce acaba gaz mı şüphesi vardı şimdi 4 gün üst üste aynı saatlerde pıt pıtlar hafif tekmeler oluyor..sizlerde hissediyormusunuz..

Bu konusa sana katilmiyorum cunku ocakta dogum yaptim ve 20 gunlukken avm lere gitmeye bsladim arabasiyla.araba bana gore en gerekli ihtiyacti.kis boyu evde duracak degilim ki en azindan etluul ekim kasim bebek hava alsin diye gunde 15 dk cikarilir.bu ulkenin mevsimi neyse onu yasamali bence bebek yoksa nassil bagisikligi guclenecek.bu araba konusu ailenin yasayis sekliylede alakali bence.

kızlar bebeği kundaklama konusunda ne düşünüyorsunuz?bebek anne karnında sıkışık olduğundan doğduktan sonra kundaklamak bebeğin kendini anne karnında gibi güvende hissetmesini sağlıyormuş.ne kadar sağlıklı acaba?

Kizimda yapmadim bunda da yapmayi dusunmuyorum bebegi oyle sarili gorunce fenalik basar beni:)sere serpe rahat uyusun yavrucak.zaten anne karnindaki gibi ayaklarini toplayyip uyuyorlar.

açıkcası ben düşünüyorum 2 yada 3 ay hatta klasik beşiğide hazır bakalım becerebilcezmi :)

eveeeet yine geldim gördüm kimse yok benden sonra gelecek bütün annelere keyifli hafta sonu dilerim by

benim hiçbir fikrim yok açıkçası.ama muhtemelen ince penye battaniyesine sarıp yatırırım.:44::44: gerçi o da bir nevi kundaklama oluyor sanırım:))
kundaklama kalça çıkıklığı yapabilir diyorlar çünkü anne karnındaki pozisyonundan çok farklı oluyor kundaklanınca.
bizlerde kundakla büyüdük çok şükür bir sorun yok ama bakalım artık:)

günaydınlar herkeslere..:10::10:

ben hiç düşünmüyorum. elleri kolları bacakları serbest serbest rahat rahat büyüsün yavrucaklar. kundan cendereye kısılmış gibi:)

kundak olayının kemik gelişimini olumsuz etkilediğini düşünüyorum

kızlar ıkı haftadır annemlerdeymm bugun saat 2o:oo otobusumuz var evıme donuyorumm masalahh 2 haftada 3 kg almısımm :1::1::1: ızmır havası yaradı kuzumaa.. buarada alısverıss delısı oldum sankı bebegıme alısverıse basladık evıme donunce resımlerını cekıp paylasırım.. cok gusel cıcıler aldık bebegımee.. buarada ısmede karar verdık gıbımm elif :)) sızlerın keyıfler nasıl bızım carsamba gunu randevumuz var kuzumu gorucezz ıınss.. bakalım buyumusmu sıpaa ıkı hafta once 253 gr boyuda 15 cm di..sızınkıler nasıl ?

kızlar ıkı haftadır annemlerdeymm bugun saat 2o:oo otobusumuz var evıme donuyorumm masalahh 2 haftada 3 kg almısımm :1::1::1: ızmır havası yaradı kuzumaa.. buarada alısverıss delısı oldum sankı bebegıme alısverıse basladık evıme donunce resımlerını cekıp paylasırım.. cok gusel cıcıler aldık bebegımee.. buarada ısmede karar verdık gıbımm elif :)) sızlerın keyıfler nasıl bızım carsamba gunu randevumuz var kuzumu gorucezz ıınss.. bakalım buyumusmu sıpaa ıkı hafta once 253 gr boyuda 15 cm di..sızınkıler nasıl ?

maşallah kocaman olmuş:)) sağlıcakla al kucağına;)ismi de çoookkkkk güzel:34:
hayırlı yolculuklar sağ salim dön evine de..resimleride bekliyoruz...:49:

Güle güle kullansınnnn :nazar::nazar: Hastane çıkışını hangi marka aldın canım ben bir türlü beğenemedim
saol cnm ben % 1oo pamuk olmasına dıkkat ettımm markası mini damla dıe bıseydı ama yumusacıktı .. 28 tl ye aldım
maşallah kocaman olmuş:)) sağlıcakla al kucağına;)ismi de çoookkkkk güzel:34:
hayırlı yolculuklar sağ salim dön evine de..resimleride bekliyoruz...:49:

amın cnm hepımız ınss.. yolculuk gozumde buyuyo sagsalım varsak 12 saat :(

Son düzenleme:
saol cnm ben % 1oo pamuk olmasına dıkkat ettımm markası mini damla dıe bıseydı ama yumusacıktı .. 28 tl ye aldım

amın cnm hepımız ınss.. yolculuk gozumde buyuyo sagsalım varsak 12 saat :(

hakkaten çokuzun ama olsun gece yolculuğu uyuyabilirsen hemencik geçer inşallah.Allah yardım eder;)
hastane çıkışın çok uygun. 5 li mi?

günaydıın böcüklerin annelerii. hafta sonu geldi nasıl mutluyumm, tatilin tadı başka yaa, evimi özlüyorum, yatmayı özlüyorum. bebeğimi özlüyorum, çünkü kendini bana hissettirmiyo, bi dövceem bi dövceem onu.

biizde geçen birarkadaşla konuştuk bana kundak yapmamı tavsiye ettim, eskiden büyükleirn yaptığı gibi sıkı sıkı kundaklama değil dedi.
Ama kundaklamak lazımmış anne kanrında sıkışık elleri kolları hareketsizz kaldığı için kendilerini huzurlu hissederlermiş doğduktna sonra eller kollar serbest kalınca huzursuz oluprlarmış uyuyamazlarmışş yurtdışındaa uyuglanan bir uygulamamyış henüz araştırmadım ama mantıklı geldi

kızlar yaaa benim idrardaki kanamam halen geçmedi dün ilaca başladım bebeğime bir şey olur diye korkuyorum yaa

geçmiş olsun:(
korkma canım akılna kötü şeyler getirme tedavi olmazsan aslında bebişine zararı olurr erken doğum falan Allah korusun, inş. kısa zamanda şifa bulursun

geçmiş olsun:(
korkma canım akılna kötü şeyler getirme tedavi olmazsan aslında bebişine zararı olurr erken doğum falan Allah korusun, inş. kısa zamanda şifa bulursun

sagol canım yaa doktorlarada bir anlam veremiyorum salı gece kan gelmeye başladı sabah ürolojiye gittim bir ilaç verdi aile hekimi bunu kullanma bu agır bir hap dedi cumaya kadar bol su iç gel birdaha tahlil yapalım dedi ilacı içmedim cuma oldu halen geçmedi özelde ürolojiye gittim muane etti böbreklerimde bir sorun yokmuş bir sorun görünmüyor dedi ama kan pırtılaşma süren uzamış dedi ben bebe aspirini kullanıyorum normalde günde 1 tane o yapabilir dedi doktoruna sor dedi kendi doktorumu aradım sen kullanmaya devam et verdigi ilacıda iç dedi ben kime güvenecegimi şaşırdım valla .(( inşallah verdigi ilaç işe yararda geçer yaa

Back
X