sizde de ağız kuruluğu oluyor mu?
ağzım kurudukça su içiyorum, su içtikte midem karnım geriliyor, onlar gerildikçe nefes alamıyorum![]()
Geceleri bende cok oluyor dilim damagim kuruyor:)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sizde de ağız kuruluğu oluyor mu?
ağzım kurudukça su içiyorum, su içtikte midem karnım geriliyor, onlar gerildikçe nefes alamıyorum![]()
Meraba kızlar ben sıze bırsey sormak ıstıyorum bebegının hareketlerını hıssetmeye baslayan anneler yada 2. 3. Gebelıgı olanlar bı yardım edın su kardesınıze ben hareketlerı hıssetmıyorum hala sızce sorun mu hıssettıgım tek sey karnımda karancalanma gıdıklanma hıssı gıbı bırsey bu bebek hareketlerımı
Günün ilk günaydını benden. Pazarları işe 2mek çok sıkıcı. Benim 20. Haftam bitcek bende hala net hissediyorum diyemem. Herşeyi ona yoruyorum. Akşamları uzanıp dinliyorum tık yok. Bizim hala cinsiyette belli değil doğal olarak hazırlıklarda sıfır durumda:)
gunaydin kizlar miniklerimin hareketi disardan bile hissediliyor artik cok guzel bir duygu. kizim daha cok hareket ediyor oglum ise daha az. doktor kizlar daha oynak olur dedi :))![]()
cnm bnmkide dün gece ilk defa dışardan belli oldu süper bişey kızımda babamızla en keyifli zamanlarımız onu izlerken geçiodu.dün yine göstercektim ama babası gelince yapmadı uyudu heralde bencede erkeklere daha hareketli derler ama kızlar da az değilgunaydin kizlar miniklerimin hareketi disardan bile hissediliyor artik cok guzel bir duygu. kizim daha cok hareket ediyor oglum ise daha az. doktor kizlar daha oynak olur dedi :))![]()
Kızlar kramplarınız oluyor mu sizinde? Bacaklarımda inanılmaz kramplar oluyor öyle ki uykudan bile uyandırıyor![]()
Meraba kızlar ben sıze bırsey sormak ıstıyorum bebegının hareketlerını hıssetmeye baslayan anneler yada 2. 3. Gebelıgı olanlar bı yardım edın su kardesınıze ben hareketlerı hıssetmıyorum hala sızce sorun mu hıssettıgım tek sey karnımda karancalanma gıdıklanma hıssı gıbı bırsey bu bebek hareketlerımı
Kızlar kramplarınız oluyor mu sizinde? Bacaklarımda inanılmaz kramplar oluyor öyle ki uykudan bile uyandırıyor![]()
gunaydin kizlar miniklerimin hareketi disardan bile hissediliyor artik cok guzel bir duygu. kizim daha cok hareket ediyor oglum ise daha az. doktor kizlar daha oynak olur dedi :))![]()
kızlar bu arada bbişlerinin hareketini bekleyenler banyodan duştan sonra çok hareket ediyolar unutmuşum ben bunu dün farkettim dip bucak teizlik yaptım dün yolluklarımı bile yıkadım akşamda iffeti izlerken yemek yedim duş alıp uzandımmm ki bnm kız coştu![]()
Hanımlaaar ayrıntılı ultrasona girerken açlılk tokluk farketmez dimi ya hala cinsiyetimiz belli değil ya ultrasona girerken çikolata yiyim bari dedim
bana randevu verirken özellikle tok olsun dedilerHanımlaaar ayrıntılı ultrasona girerken açlılk tokluk farketmez dimi ya hala cinsiyetimiz belli değil ya ultrasona girerken çikolata yiyim bari dedim
kendi dr. uma gidince sorarım. bir sonraki randevum ayrıntılı için başka dr. a..
selamlar.
biz gene alışverişteydik annemle.. alışveriş faslımızın çoğu bitti çok şükür. dolaplarla pusetler kaldı
civilden ve aziz bebeden aldık.
alt-üst kalınca eşofman takımları aldım aziz bebeden 3-6, 6-9 aylık. penyeleri çok güzel.
civilden de benzer şeyler aldım. tulumlar, alt- üst eşofman takımları filan.
iki bebek olunca neyi ne kadar alacağını da şaşırıyorsun. şimdilik bu kadar. ilerde ihtiyaca göre tamamlarım artık
kendime de lcw dan esfman altıyla, daginin outletinden den yazlık, hamileler için kapri-tişort esofman takımı aldım.
evde homer simpson gibi dolanır oldum çünkü. beli lastikli picamam var ona kaldım, o da göbek altında..
eşimin tşörtlerine sulanmaya başladım filan:))
ama benden bu kadarmış. eve döndüğümüzde belimden yürüyemiyordum, hala daha geçmiş değil ağrısı. bi ara bacağıma vurdu.alışverişini sona bırakmayı düşünenler iyi düşünün yau. göbek çapı olarak size 1,5- 2 ay fark atan biri olarak diyorum yani
ha bi de netten kashies marka penye battaniye sipariş vermiştim, eve gelmişler ama bulamamışlar.
ewt bızde dun esımle farkettık elını koydu anladım dedı kıpırdadıgınıgunaydin kizlar miniklerimin hareketi disardan bile hissediliyor artik cok guzel bir duygu. kizim daha cok hareket ediyor oglum ise daha az. doktor kizlar daha oynak olur dedi :))![]()
gecen gece uyurken olsammı olmasammı dıe karrar veremedı sanırım azcık kasıldı durdu.. magnezyum ılacı alan arkadaslarım var kramplara karsıı bıdde muz ıı gelıo dıe bılıyorum .Kızlar kramplarınız oluyor mu sizinde? Bacaklarımda inanılmaz kramplar oluyor öyle ki uykudan bile uyandırıyor![]()
Hanımlaaar ayrıntılı ultrasona girerken açlılk tokluk farketmez dimi ya hala cinsiyetimiz belli değil ya ultrasona girerken çikolata yiyim bari dedim
Ooo ayrıntılı randevulara geldik demek ne çabuk geçiyor, bizim de 40ımız tamamlandı, senin de benim gibi oğluşun olcakmış canım :)
Kızlar anchusayı görmeye gelmişken size birkaç tavsiyede bulunayım.
BEn Mart annesiyim, Mart'ın 13ünde oğlumu aldım kucağıma, bana daha önceden kimsenin söylemediği şeyler vardı, çünkü insanlar unutuyor, ben taze tazeyken size söyliyim unutmazsanız bana baya dua ederrsiniz.
Emzirmek denilen şey o kadar çok yer kaplıycak ki hayatınızda, hayatınızın en önemli şeyi olcak, mutluluk veya mutsuzluk nedeniniz olacak. O yüzden doğumdan önce bir emzirme eğitimi alabiliyorsanız alın alamıyorsanız baya bir araştırma yapın.
Çünkü meme ucu yarası çatlağı, yarası denilen şey, doğumdan çok daha acı verici verici birşey ve sürekli yaşıyorsunuz. Acıdan bebeğinizi emziremiyor, ağlaya ağlaya emziriyorsunuz, sütünüz azalıyor vs ardından gelen bir sürü dert. Kadınların %90'ı yaşıyor bunu ama geçtikten sonra çok hatırlamıyor.
Bir kaç tavsiye.
Öncelikle hamileliğinizin 7. ayından itibaren lansinoh kullanın. Yalnız o çok yoğun bir krem ben 2 büyük boyundan almıştım 2.side elimde kaldı. fazla almayın.
Bebeğiniz doğduğunda onu emen göğsünüze getiriyorlar o da tatlı tatlı emmeye başlıyor büyük bir açlıkla, tabi hemşireler falan hiçbirşey söylemeden gidiyor. Siz de o günün mutluluk ve heyecanıyla başlıyorsunuz emzirmeye. Hemşireler bir de çocuğa mama vermeye bayılır, aç bu çocuk mama vermek lazım diye sizi strese sokarlar, sarılık olmasın mama da yemesin diye, süt bir an önce gelsin diye emzirdikçe emzirirsiniz. Ama bilmeniz gereken önemli şey İLK gün bebeğinizi 5 DAKİKADAN FAZLA EMZİRMEMELİSİNİZ.
İkinci gün 10 dakika, 3 gün 15 dakika, ondan sonra 20 dakikaya çıkıp öyle devam edebilir.
Kolostrum bitince 3. gün göğsünüze öyle bir süt gelecek ki, göğüsleriniz davul gibi şişip ağrımaya başlıycak, hemen sıcak kompres yapı, bebeğinizi emzirebildiğiniz kadar emzirin ve göğüslerinizi sağın, göğüsleriniz dolu kalırsa mastit olursunuz ve göğsünüze bıçak saplandığını hisseder, benim gibi ateşlenip yataklara düşer, antibiyotik kullanmak zorunda kalırsınız. Bebeğinizle ilgilenmeniz gerekirken hasta olmak berbat birşey, aman göğüsler dolu kalmsın.
Göğüslerinizi sakın nemli bırakmayın mantar olmasın. Evde göğüsleriniz açık gezin sürekli. Ve öğüs yaralarınız bir haftadan uzun sürerse mutlaka doktora gidin gerekli kremleri ve ilaçarı versin.
Emzirmek çok güzel mutluluk verici bir duygu, ama ben ilk 1 ay yaralar, mastit ve mantar yüzünden kabus gibi günler yaşadım
NEyse hamileliğinizin keyfini çıkarmaya devam edin, fazla kilo almayın vermesi zor oluyor, sağlıkla alırsınız kucağınıza bebişlerinizi inşallah.