- 8 Ağustos 2007
- 4.782
- 865
- 688
Kızlar hala yükleyemedinizmi resim?yoo bizde sadece aşağıda başlık için basit simgeler var
Simgeler yok diyosunuz da cümlelerin sonuna koyuyosunuz ama,bence sizde bi yanlışlık var
yukarıda ataç resimli eklentiler bölümüne tıklayınca zaten seni yönlendiriyor basit bişey yani

Bende çıkmadı ama yine de verdi dr ben de kah alıyorum kah almıyorum..kızlar aranızda kan ölçümlerinde kansızlık çıkmadığı halde doktoru demir hapı veren var mı?verdiyse kaçıncı haftadan itibaren verdi?demir çocuk gelişiminde önemli.
folik artık kullanmıyorumtatlım bana vitamin çok kilo aldırdı acayip iştahımı açtı ben ara verdim ya vitamine... bu arada folik asit alıyo musunuz hala???
vitaminim bitti 1 haftadır kullanmıyorum
kan ilacını da kilo yapıyor diye hergün almıyorum aklıma geldikçe alıyorum
off bu kaynanalar yaaaaaaaaaMrb bayanlar derın nefes ala ala yazıoyrum bunları sakınlesmeye calısıyorumm
haftasonu kuranım var evımde bende kayınvalıdemı eltısını gorumcesını cagrdım uzakta oturylr yarn aksm gelıcek bızde kalıcklr haftasonu gec kalırlar dıe neyse benm kayınvalıdem gıtmıs benım evımn oldugu tarftakı butun akrabalrını cagrmıs kurana benı arıyor onlara soledım ama sanada danısıyım dedım zaten cgrmıssın neyını danısıosun zaten cok kalabalık olucaktı ıı yapmıssn anne dedım bu vesıleyle onlarda cıkmıs olur aradan hem evı hem benı gormus olurlar ama cok sınırlendım yaa ben senı cagırıyrm sen etraftakılerı ey allahım sabır sabır![]()
iyi yapmışsın demeseydin bence de sonra yüz buluyolar tepki vermeyince
benimki öyle bişeye tepki vermezsem katlayarak aynı şeye devam eder
ben de gelip 1 ay kalması gibi mesela geçen gelişinde bişey demedim
1 ay kaldı gitti 1 ay geçti şimdi gene geliyor
bi rahat yokmu bee,madem bu kadar sık gelicen bari 1 ay kalma sıkma bizi dimi,tatlı gel tatlı git
ne denirkiiiiiiii

Yaaa ben çok da dikkat etmiyorum yediklerimeselam kızlar nette gezinirken bazı bilgiler okudum..bir çoğumuzun bildiği şeylerdir gerçi ama ben yinede eklemek isterim...![]()
-Demir ihtiyacı günlük ortalama 30gr. dır. Dördüncü aydan sonra demir eklemesi yapılmalıdır.
-Gebelerin kalsiyum ihtiyacı gebe olmayan kadınların ihtiyacının iki katı kadardır. Bu ihtiyaç 1200mg/gündür. En iyi kalsiyum ihtiyacı süt ve süt ürünlerinden karşılanabilir.Ancak alınan besinlerle kalsiyum, yeterli gelmeyeceği için dışardan takviye edilmelidir.
-Dördüncü aydan sonra çok gerekli görüldüğü taktirde kontrollü biçimde dışardan vitamin desteği yapılabilir.
-Günde 3 dilim ekmeği aşmayın. Pilav, makarna gibi gıdaları 2-3 kaşıktan fazla tüketmeyin.
-Kızartmanın her türlüsünden kaçının.
-Konserve, tatlandırıcı ve hazır gıdaları tercih etmeyin.
-Turşu gibi aşırı tuzlu gıdalardan da kaçının
-Öğünleriniz sık ve az az porsiyonlar halinde olmalıdır.
-Yediğiniz gıdalarda çeşitliliğe önem verin.
-Aşırı yağlı, tatlı, baharatlı ve kalorili gıdalar yerine protein ve karbonhidrattan zengin, yağ oranı düşük besin öğelerine yönelin.
-Yemeklerde iyotlu tuz kullanınız.
çok abur cubur yiyorum
şekerli,tatlıı şeylere çok düştüm bu ara
meyve olarak da erikten başka bişey yemiyorum
az ve sık pors. çalışınca pek mümkün olmuyor kurt gibi aç geliyorum eve
ne bulursam yiyorum yemeğe kadar:26: