• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

yoo bizde sadece aşağıda başlık için basit simgeler var
Kızlar hala yükleyemedinizmi resim?
Simgeler yok diyosunuz da cümlelerin sonuna koyuyosunuz ama,bence sizde bi yanlışlık var
yukarıda ataç resimli eklentiler bölümüne tıklayınca zaten seni yönlendiriyor basit bişey yani:10:

kızlar aranızda kan ölçümlerinde kansızlık çıkmadığı halde doktoru demir hapı veren var mı?verdiyse kaçıncı haftadan itibaren verdi?demir çocuk gelişiminde önemli.
Bende çıkmadı ama yine de verdi dr ben de kah alıyorum kah almıyorum..
tatlım bana vitamin çok kilo aldırdı acayip iştahımı açtı ben ara verdim ya vitamine... bu arada folik asit alıyo musunuz hala???
folik artık kullanmıyorum
vitaminim bitti 1 haftadır kullanmıyorum
kan ilacını da kilo yapıyor diye hergün almıyorum aklıma geldikçe alıyorum

Mrb bayanlar derın nefes ala ala yazıoyrum bunları sakınlesmeye calısıyorumm

haftasonu kuranım var evımde bende kayınvalıdemı eltısını gorumcesını cagrdım uzakta oturylr yarn aksm gelıcek bızde kalıcklr haftasonu gec kalırlar dıe neyse benm kayınvalıdem gıtmıs benım evımn oldugu tarftakı butun akrabalrını cagrmıs kurana benı arıyor onlara soledım ama sanada danısıyım dedım zaten cgrmıssın neyını danısıosun zaten cok kalabalık olucaktı ıı yapmıssn anne dedım bu vesıleyle onlarda cıkmıs olur aradan hem evı hem benı gormus olurlar ama cok sınırlendım yaa ben senı cagırıyrm sen etraftakılerı ey allahım sabır sabır:47::47::47:
off bu kaynanalar yaaaaaaaaa
iyi yapmışsın demeseydin bence de sonra yüz buluyolar tepki vermeyince
benimki öyle bişeye tepki vermezsem katlayarak aynı şeye devam eder
ben de gelip 1 ay kalması gibi mesela geçen gelişinde bişey demedim
1 ay kaldı gitti 1 ay geçti şimdi gene geliyor
bi rahat yokmu bee,madem bu kadar sık gelicen bari 1 ay kalma sıkma bizi dimi,tatlı gel tatlı git
ne denirkiiiiiiii:47::47::47:

selam kızlar nette gezinirken bazı bilgiler okudum..bir çoğumuzun bildiği şeylerdir gerçi ama ben yinede eklemek isterim... :3: :49:

-Demir ihtiyacı günlük ortalama 30gr. dır. Dördüncü aydan sonra demir eklemesi yapılmalıdır.
-Gebelerin kalsiyum ihtiyacı gebe olmayan kadınların ihtiyacının iki katı kadardır. Bu ihtiyaç 1200mg/gündür. En iyi kalsiyum ihtiyacı süt ve süt ürünlerinden karşılanabilir.Ancak alınan besinlerle kalsiyum, yeterli gelmeyeceği için dışardan takviye edilmelidir.
-Dördüncü aydan sonra çok gerekli görüldüğü taktirde kontrollü biçimde dışardan vitamin desteği yapılabilir.
-Günde 3 dilim ekmeği aşmayın. Pilav, makarna gibi gıdaları 2-3 kaşıktan fazla tüketmeyin.
-Kızartmanın her türlüsünden kaçının.
-Konserve, tatlandırıcı ve hazır gıdaları tercih etmeyin.
-Turşu gibi aşırı tuzlu gıdalardan da kaçının
-Öğünleriniz sık ve az az porsiyonlar halinde olmalıdır.
-Yediğiniz gıdalarda “çeşitliliğe” önem verin.
-Aşırı yağlı, tatlı, baharatlı ve kalorili gıdalar yerine protein ve karbonhidrattan zengin, yağ oranı düşük besin öğelerine yönelin.
-Yemeklerde iyotlu tuz kullanınız.
Yaaa ben çok da dikkat etmiyorum yediklerime
çok abur cubur yiyorum
şekerli,tatlıı şeylere çok düştüm bu ara
meyve olarak da erikten başka bişey yemiyorum
az ve sık pors. çalışınca pek mümkün olmuyor kurt gibi aç geliyorum eve
ne bulursam yiyorum yemeğe kadar:26:

şampuanı sadece kafa şampuanı olarak istettim. bi de hem duş hem kafa olanlar varmış
bi de pişik kremi istedim. başka aklıma gelmedi
kız nerden alıyosunuz bunları?
unnadodan mı?

Bugün biraz dışarı çıktık eşimle sancım oldu döndük eve sonra sancı makatıma doğru vuruyor basınç yapıyor normal mi acaba :26:

Belki yorulmuşsundur canım
dinlenseydin biraz:23:

kız nerden alıyosunuz bunları?
unnadodan mı?

Belki yorulmuşsundur canım
dinlenseydin biraz:23:

şampuanları almanyadan teyzeme sipariş verdim :)

aldıkların en çok kullanılanlr canım masaj için yağ ve güneş kremide olabilir
duşta kimyasal kullanmaya gerek yok bence çocuğu kimyasala boğmamak lazım.

hmm. :) o da dogru.

mommy ben hallettim sorunu ekledim resimleri görmedin mi canım. ayrıca gerçekten yoktu simgelerasıl mesele profil ayarlarındanmıış ama halloldu

selam kızlar geçmişi okudum biraz ama pes ettim çok birikmiş nasılsınız bakalım ben bugün biraz temizlik yaptım kendimi çok yorgun hissediyorum kızım oynamak istiyor benimle ama yatasım var resmen pooffffffff

unnado bana pahalı geliyor
hamile giyimi falan mesela elbiseler 70-80 TL demiş
zaten normal deneyerek mağazadan alınca da öyle fiyatlar
hatta daha uygun

duvar kağıtlarını çok beğendim eşime allaım diye tutturdum,fırçayı yedim tabi:30:
bi oda 300den ancak çıkarmış

Nevresim takımları desen 65TL,oha diyorum ben mi fiyatlardan habersizim acaba ama geçen bizim pazarda gördüm
35 TLydi kalitesini bilemem ama:44:

mommy ben hallettim sorunu ekledim resimleri görmedin mi canım. ayrıca gerçekten yoktu simgelerasıl mesele profil ayarlarındanmıış ama halloldu
yok bebişim ben atlaya atlaya okudum geçmişi:21:
selam kızlar geçmişi okudum biraz ama pes ettim çok birikmiş nasılsınız bakalım ben bugün biraz temizlik yaptım kendimi çok yorgun hissediyorum kızım oynamak istiyor benimle ama yatasım var resmen pooffffffff

Hoşgeldiiin
ben de kızımı yıkıyacam ama kolum kalkmıyor burda böööyle sabaha kadar takılsam işsiz güçsüz
ahhh ahhh:27:

kızlar ben tam 10 kilo adım :( ama ikiz benim çok mu almışım ya

eheh ben ikiz olmama ragmen 10 kilo aldım.Doktorum, saglık ocagındaki hemşire, ultrasn doktoru etrafımdaki herkes her görüdügnde kilom konusnda uyarıyorlar..Sıkıldm artık..Aslında dikkat de ediyorum.Yürüyüs yapıyorum neren bukadar hızlı aldıgımı anlayabilmiş degilim. Genetik oluyormus bazılarında..Benim annem bana hamileyken 30 kilo almıs mesela..zayıfmısta..ben bir de kilolu hamile kaldım.:43:

valla 65 ile hamile kalmıştım. 1,72 boyum çok kilolu görünen biri değilim ama. şu an 68 kilo oldum işte

Ay çok şaşırdımmm
niye çok mu kilolu hamile kaldın kiiii,yani aklıma bundan başka bişey gelmiooooo
ay ben napayımmm o zaman yaaaaa,ağlıycamm şimdiiiiiiiiii:43::43::43::43::43::43::43::43::43:

Kilo olayı beni de cok strese sokuyor ama bu asamada dikkat etmekten baska yapacak bişeyimiz yok...Stress bebegimize herseyden daha zararlı.Takmamaya calısalım.Nasıl olsa mecbur verilecek bu kilolar..

Bugün biraz dışarı çıktık eşimle sancım oldu döndük eve sonra sancı makatıma doğru vuruyor basınç yapıyor normal mi acaba :26:

Aman canım dikkat et kendine..Düşük tehliken de varsa ihmal etme..Doktoruna danış muhakkak..

unnado bana pahalı geliyor
hamile giyimi falan mesela elbiseler 70-80 TL demiş
zaten normal deneyerek mağazadan alınca da öyle fiyatlar
hatta daha uygun

duvar kağıtlarını çok beğendim eşime allaım diye tutturdum,fırçayı yedim tabi:30:
bi oda 300den ancak çıkarmış

Nevresim takımları desen 65TL,oha diyorum ben mi fiyatlardan habersizim acaba ama geçen bizim pazarda gördüm
35 TLydi kalitesini bilemem ama:44:

işte tek tük uygunlar olabiliyor arada. bilmek lazım fiyatları

geçen dün ikeadan ikili lastik çarşaf aldık bebek yatagı için. 20 liraydı

eheh ben ikiz olmama ragmen 10 kilo aldım.Doktorum, saglık ocagındaki hemşire, ultrasn doktoru etrafımdaki herkes her görüdügnde kilom konusnda uyarıyorlar..Sıkıldm artık..Aslında dikkat de ediyorum.Yürüyüs yapıyorum neren bukadar hızlı aldıgımı anlayabilmiş degilim. Genetik oluyormus bazılarında..Benim annem bana hamileyken 30 kilo almıs mesela..zayıfmısta..ben bir de kilolu hamile kaldım.:43:

Kilo olayı beni de cok strese sokuyor ama bu asamada dikkat etmekten baska yapacak bişeyimiz yok...Stress bebegimize herseyden daha zararlı.Takmamaya calısalım.Nasıl olsa mecbur verilecek bu kilolar..

Aman canım dikkat et kendine..Düşük tehliken de varsa ihmal etme..Doktoruna danış muhakkak..

Tamam:14::14::14::14::14::14:

gule gule kullanın cnm cok sekerlerr bayıldımm ..

kızlarrrr
kızıma bebek bakım ürünleri sebamed mi alıyım yok bübchen mi alıyım
ablam iki çocuğuna da bübchen kullandı çok ta memnun kalmış ama ben şimdi karar veremedim.
sebamed dusunuyorum bende..

kızlar ben tam 10 kilo adım :( ama ikiz benim çok mu almışım ya

yoo bence ıı cnm sebze ve meyveye agırlıkver ole kg alınmıoo emın oll ..

Selam kızlar:54::54::54:Bu akşam canımız soğan istedi kızımla ama midem yandı birde pek bi koktuk :1::1:
ohh kokulu kokulu afıyet olsun canımm yarasınnnn kızınaa :nazar::nazar::nazar:

kızlar benim 22 hafta olacak,hala bir kilo almadım.göbişim de yok... hoş zaten tombiştim ama...sizde ne var ne yok
Aferin sana valla brrrraaaavooooo:46::46::46:
Bacım nasıl beceriyosunuz yaa,6 aylık hamile kilo almazmı arkidişşşşş
kaç kiloyla hamile kalmıştın?

Lynee-Meriçdemir:49::49::49:
ben de 9 hatta elim varmıyor yazmaya ama 10 kilo alanlardanım
yeni bi topik açalımmı dombili eylül anneleri diye:9::9::9:

Aferin sana valla brrrraaaavooooo:46::46::46:
Bacım nasıl beceriyosunuz yaa,6 aylık hamile kilo almazmı arkidişşşşş
kaç kiloyla hamile kalmıştın?

Lynee-Meriçdemir:49::49::49:
ben de 9 hatta elim varmıyor yazmaya ama 10 kilo alanlardanım
yeni bi topik açalımmı dombili eylül anneleri diye:9::9::9: