2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

aaakızlar bide ben c.tesi şeker yüklememi yaptırdım çok şükür bir sorun çıkmadı.
Aç karnına gittim kan aldılar açlık şekerine bakıldı sonra glikozlu suydu sanırım tadıda çok kötü değildi zaten çok acıkmıştım o bile güzel geldi:1::1:
Bir saat bekledim sonra tekrar kan aldılar. çok şükür gayet iyi çıktı. öle 3 gün önceden tatlı kesme falan hiçte öle birşey yapmadım doktorumda yap dememişti zaten

hadı gozunaydın canm sevndm sonuclrn guzel cıkmasına darısı bana ıns.

selam herkese şimdi dr.dan geliyorum..ayrıntılıya girdim,çok şükür herşey yolunda :16:ama amniyo sıvısı biraz az çıktı bol su iç dedi dr..patlıcam artık su içmekten:9: kızımız gayet iyi görünüyodu,sonlara doğru yüzünü kapattı ama olsun..sağ kalçam çok feci kasılıyo dedim dr. uma magnezyum verdi..15 gün sonra istersen bi daha gel bebeğin suyuna bakalım dedi..180 TL verdim geldim:1: :46:
gozun aydın cnmmm nekadar olmus kuzucunn..su bende cok ıcıyorummm 3lt gecıoo..
selam herkeze nasılsınız benim paşa dün tekmeler üstüne tekmeler attıda durdu şimdiden uyutmamaya başladı dönmelerini hissediyorum asiyiz biraz çok sert bir hışımla durdugu yerden dönüş yapıyo sanırm şimdiden canımı yakmya başladı şuan uyuyor ee sabaha kadar tepindi yorgun düştü paşa :)
yorulmus demekkı annesıı masallah sıze benımkıde hıc durmuyodu sabbah sımdı durdu..
Eki Görüntüle 417720
oğlişim yelekleri :) aY Allahım içindede görmek nasip olur inş. Kızlar çıtçıtlı badilerin üzerine uykudan uyanınca giydirmeye aldım bunları

ıı gunlerde gıysın kuzun ıns cnm cok guseller

merhaba arkadaşlar ayrıntılı ultrasondan geldim çok iyi bebişim fakat su içmem lazımmış zaten üç lt içiyordum artık 4lt cıkartacagız başka sıkıntı olmasında içeriz öptüm hepiçiginizi

ayrıntılı ultrason yaptıran ve iyi sonuçla gelen arkadaşlar dözünüz aydın yaptıracak olanlar mutlu haberlerle gelsinler inşallah

2 saat uyumusuzz kızcemleee uyandıkk :) kızlar arkadasım ozele gıdıo..dr hergun dus al cıldın nemlı kalsın demıss..catlagım olmadı dıoo sımdı 9 ayında.. ıns bızımdeolmazz..:18:

2 saat uyumusuzz kızcemleee uyandıkk :) kızlar arkadasım ozele gıdıo..dr hergun dus al cıldın nemlı kalsın demıss..catlagım olmadı dıoo sımdı 9 ayında.. ıns bızımdeolmazz..:18:

ben hergün yağlanamıyorum :( umarım çook çatlamam zaten göbeğimin üzerinde minik minik kırmızı şeyler çıktı sivilce desem değil nazar değdi galiba :((

ben hergün yağlanamıyorum :( umarım çook çatlamam zaten göbeğimin üzerinde minik minik kırmızı şeyler çıktı sivilce desem değil nazar değdi galiba :((

aman cnmm dıkkat et. herkeze bahsetme bebekten..sıcaklardan terledıgın ıcınde olabılır sık dus all ..

aman cnmm dıkkat et. herkeze bahsetme bebekten..sıcaklardan terledıgın ıcınde olabılır sık dus all ..
kullandığım yağlardan da olmuş olabilir, yağlanmayı sevmiyorum hemen duşa girmek istiyorum oyüzden artık losyon vücut sütü fln kullanacağım yağları bırakınca geçer belki.

kızlar ya nezaman doğum izninine ayrılıyorsunuz? benim normalde 30. haftada ayrılmam lazım ama daha önce mi ayrılsam acaba diye düşünüyorum?

Marka Marka Yorumlu Yenidoğan Bebek İhtiyaç Listesi

İşte yaklaşık 2 seneyi bulan araştırmalarım ve arkadaş, forumlar vs. tavsiyeleriyle hazırladığım yenidoğan bebek ihtiyaç listem:

Emzirme

Emzirme sütyeni: Günlük Dagi* yada Elija, dışarıda Marks&Spencer* süngerli
Göğüs pedi: Lansinoh ** (Boyutları ve ergonomik yapısıyla en iyisi Lansinoh. Avent’in ki çok kötü)
Göğüs pompası: Ameda Lactaline ** (Ameda bir yana diğer pompalar bir yana, Ameda’da daha fazla süt çıkıyor)
Süt saklama poşeti: Lansinoh
Göğüs Kalkanı: Avent
Göğüs kremi: Lansinoh Lanolin Krem **
Emzirme yastığı: Mycey (Başta gerek yok gibi gelse de özellikle yatakta emzirirken büyük rahatlık)

Bakım

Bebek bezi: Prima Premium Care 5 yıldız 1 numara (stok yapmayın her bebeğin 1 numarayı kullanım süresi farklı)
Islak mendil: Unibaby Yenidoğan ** (stok yapılabilir, çok uzun süre kullanılıyor)
Küvet ve Ayak: Farketmez ama ayak şart. (Küvet giderli olursa daha iyi olur, pis su dışarı akar)
Banyo termometresi: Yüzen ördekli, balıklı vs bir termometre (almak şart değil, kısa zamanda elinizle anlayacaksınız)
Kova/Maşrapa: Farketmez
Tırnak makası seti: Bebedor, Chicco vs (çıtçıt, normal makas, törpü)
Tarak ve fırça seti: Chicco olabilir (gerçek kıldan olacak)
Banyo süngeri: Doğal sünger, yamuk yumuk olanlardan (kesinlikle Chicco’nun turuncu renkli top gibi olanı değil)
Şampuan: Mustela köpük şampuan* (konak önleyici, konak olursa da alınabilir)
Saç ve vücut şampuanı: Mustela ** (500 ml pompalı şişe, bir şişe 10 aya yakın gidiyor)
Bebe yağı: Mustela **
Pişik Önleyici Krem: Mustela Vitamin Barrier Creme ** (pompalı şişesi daha uzun gidiyor, 5 ay kadar)
Pişik Kremi: Desitin %40 çinkolu olandan (çok güçlü bir krem ama maalesef paraben içeriyor, pişik olursa kullanılabilir)
Banyo havlusu: Üçgen başlıklılardan (içine tülbent yapılacak mutlaka)
Deterjan: Hacı şakir toz bebek deterjanı veya dalin sıvı ve yumuşatıcı veya dalan roxy
Ateşölçer: Braun yada Weewell kulaktan ölçer
Burun açıcı: Otri bebe nazal aspiratör ** (uzun hortumlu olanlardan, yedek başlık da alınmalı)

Beslenme

Emzik: Philips Avent 0-3 ay*
Biberon: Dr.Browns ** (tombiklerden – gaz oluşumunu en iyi önleyen biberon Dr.Browns’tur)
Biberon fırçası: Farketmez
Biberon ısıtıcısı: Weewell (digital olduğundan)
Sterilizatör: Weewell (boyutları küçük olduğundan – eğer sürekli biberon, pompa vs kullanacaksanız sterilazatör şart, günde 3 kere dünyanın içme suyunu kaynatmakla uğraşmayın)

Oda

Mobilya: şart değil (alınacaksa büyüyen karyola, minimum üç kapılı dolap, şifonyer)
Beşik: hafif pratik bişi, max 3 ay kullanılıyor (uzun süre annenin yanında yatacaksa park yatak alınabilir)
Nevresim Takımı-Uyku Seti: Funna baby yada Taç
Yan yatma yastığı: Farketmez
Pike-Battaniye: Farketmez
Yatak: Normal yaylı bebek yatağı, idaş-yataş-işbir vs (bebeğin yüzü gömülebileceğinden visco olmamalı)
Alez: Farketmez
Alt açma Minderi: Kenarları tümseklilerden
Alt açma pedi: Dalin ** (boyutları büyük olduğundan sokakta da çok kullanışlı)
Telsiz: Weewell (alınabiliyorsa kameralısından)
Dönence: 1,5 aydan sonra lazım (tomy winnie the pooh olmasın 5 dk da duruyor çok sinir)
Oda termometresi: Weewell, Arzum vs.

Taşıma

Bebek arabası: Bugaboo Bee + tente yada Maclaren (araba ya tam yatmalı yada anakucağı bağlanmalı, kesinlikle hafif olmalı (max 9 kg), yoksa 9. ayda baston puset almak zorunda kalırsınız), (Chicco almayın, en kötü ve en hantal arabalardan biridir).
Ana kucağı: Maxi-Cosi Pebble*
Güneşlik: Yazın araba camı için
Anne çantası: Farketmez (hafif olmalı)
Portbebe: Çok gereksiz, kesinlikle almayın. Bebekler 1 aydan sonra tam sırt üstü yatmak istemiyorlar.

*: bu ürün çok iyi

**: ihtiyaç varsa, mutlaka bu ürün alınacak

canım ben kullanmaya geç kalmışım :( göğsümde baya bi çatlak oluştu karnımda hiçyok inş karnımda olmaz ama herşeyden önemlisi bebeklerimizin sağlığı artık anne olarak fedakarlık etcez çatlaklara

hu huuu sedefler :1:
bende daha önceden ayrılmak istiyorumda ondan soruyorum internette bakınıyorum hep 32. hafta yazıyor. bir bilgis olan var mı bu konuyla ilgili çünkü ben doğumdan sonra geri dönmeyeçeğim. erken çıkmak istiyorum artık belim okadar çok ağrıyor ki oturmaktan dayanamıyorum

canım ben kullanmaya geç kalmışım :( göğsümde baya bi çatlak oluştu karnımda hiçyok inş karnımda olmaz ama herşeyden önemlisi bebeklerimizin sağlığı artık anne olarak fedakarlık etcez çatlaklara

haklısın cnm karsı komsumun da 45 gunluk oglu varr gobegı harıta gıbı ..ama hıc krem surmedı suda ıcmeyen bırı acaıp catladı yoksa 9 kg almıstı kendısıde kg hamıle oldıugu ıcın gobegı cok buyumedı.. ama su tuketımı cok onemlı dıe dusunuyorum ben..

merhaba annişler :) dr geldim kızımı gördüm gayet iyi dedi doktor kalsiyum verdi. kan testi yaptı kan pırtılaşma süreme baktı bebe aspirini kullanıyordum onu kallanma artık dedi.ben 900 gr kilo almışım bu ay 74.900 yani toplamda 1800 almışım iyi dedi dr yemek yiyemiyorum iştah yok dedim belığını ye yemek istemediginde canın meyveni ye dedi :))kızım 375 gr olmuş:))kızıma bide lcw tulum aldım teyzeleri:nazar::nazar::nazar::nazar::))) kocişide resmimizi yolladık akşama bakar anca ama :((((

yok canım yaaa... Neden bu kadar abartmışlar anlamadım. orada olan her yerde var. nakit karttan alışveriş yok, pazarlık yok, kredi kartınına taksit falan teklifte etmedim zaten eminönü olunca. her yerde her yerde gördüğüm şeylerin aynıları var. Basma kalıp alışveriş dayatmaları falan, çok sinir oldum çok.

Sade düz bir gecelik aradım durdum onlarca dükkandan yok işte yok. Heryerdeki, ucuz kombinezon dantellerinden koymuşlar veya heryerdeki sevimlilik için sevimsizleşmiş baskılılardan koymuşlar. Bebeğe basic, düz renk, o da beyaz:) bodyler aldım. Annemle gitmem işe yaradı ilk doğduğunda nasıl giyer falan onları söyledi anlattı, gösterdi. C&A, lcw, wenice falan fiyatla da, modellerle de yarışır yani.. Taşımaya değmez dedim almadım bir çok şeyi. Eşim almanya daydı zaten, emzik biberon, göğüs koruyucular, biberon yedeklerini, kremler, şampuanları hep ona sipariş vermiştim o almış.. Annem yorganlarını, yastıklarını, nevresim takımlarını ve sepet beşiğini yapmış. ben ilk ay giysilerini falan alıyordum buradan beğendikçe. Bakınca aslında bebek arabası hariç bir eksiğimiz yok. Evde oda açmayacağımız için bir sürü şeyden yırttık ama bizim düzenleme ve boya işlerimiz var küçük küçük, o kadar:):):)

evet her yerdeki şeyler ama mağaza fiyatlarına göre uygunlar işte. mesela benim aldıgım hast çıkışı dışarda 60 ken orda 40 a almıştık.

ıvır zıvırlarını ordan aldım. alt açmalar , alt patikler, penye yelekler, zıbınlar vs. hast çıkışları da dışarda 60 iken ordan 40 a aldık:) ha bi de pazarlıgımızı da yapmıştık. :1::1:
geri kalan eşyalarının çoğunu mothercare den, aziz bebeden tamamladım. c&a , h&m ve civil de desteklediler:)

gecelik ben de bulamadım orda. ya fistolu fırfılı, ya da yumurcak tv kılıklı :)

sen de kolaylamışsın epey:) güle güle kullansın kuzu:)

kızlar ben daha hiç birşey almadım yaa:) sadece 1 tulum ;)
kızım olacak inşallah. 21 haftalık olduk.
nerden başalayacağımı bilemiyorum.bana bi yol gösterin nolur ;))

Back
X