• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

teşekkür ediyorum mesela bebek hastaneden çıkarken içine konulacak :) ben memeleketimden köye gelirken kızımı içine koyacağım :) hem üşümesin hem rahat rahat yatsın içinde diye... hani şimdi pusetler var ya hemen hemen kullanım senaryosu aynı benim portbebeyi tercih etme sebebim daha hafif olması :)

evet bebek su gibi her yeri oynar durumdayken, bir koruma ve ele avuca gelene kadarki taşıma kılıfı galiba.... Ben oto koltuğu, portbebelerin de kullanım senaryosunu kendi yaşam senaryoma uyduramadım da bir türlü o yüzden fikir almaya çalışıyorum...Tekrar güle güle kullanın...

$87423217u2c.webp

Ama biri bana bunu açıklasın.... Çok iyi bir markanın ürünü bu... Güvenip bebeğini bırakabilen var mı???

Eki Görüntüle 427151

Ama biri bana bunu açıklasın.... Çok iyi bir markanın ürünü bu... Güvenip bebeğini bırakabilen var mı???

Bu ne yahu.. Pek bir anlam veremedim Ben buna bebişimi koymam kocaman bi direksiyonuda var.. Pek güvenilir gelmedi bana... Bunun yerine salıncaklar var bebişler için daha eğlenceli olur bence...

cevap biraz geç oldu ama kusura bakmayın. ablam 2007 yılında doğum yaptı hizmette. doktoru benim şu an gittiğim Ülkü Çarkman'dı. o zaman doktor hnm bahcelıevler medıcana yada hızmet hastanesını onerırım demıstı ablama , her hastanenin ameliyathanesine , yeni doğan yoğum bakım ünitesine güvenmem ama bu ikisinde için rahat şekilde doğumunu yapabilirsin demişti. ablamda tam evinin karşısında olduğu için hizmeti seçti, doğum sürecinden gayet memnun kaldı ancak bebek doğduğunda hemen hastanenin çocuk doktoru muayene ediyor biliyorsunuz, oradaki doktor bebekte sarılık oldugunu ve bebegın hastaneye yatırılması gerektıgını soylemıstı, ayrıca bayagı da bır para istendi bunun için. sonra bır tanıdık baska bır cocuk doktoru onerdı ve ona goturduler, bu doktor ise, ablama bebegi 2 gun boyunca bol bol emzırmesını , ve bebeği evde gunes alan bı yere direk gunes ısıgı altına yatırmamızı soyledı, eger bunları yaptıktan sonra sarılık degerı dusmezse o zaman hastaneye yatırmak gerekır dedı, ve 2 gun sonunda sarılık degerlerı dusmustu, eger hastaneye kalsaydı bebegı yatıracaklardı, hizmet hastanesıyle ılgılı olumsuz olarak soyleyebılecegım tek sey budur, doğum şekli de olarakta , sancı yokken önce suyu gelmişti ablamın hastaneye gıttı sancı olmadıgı ıcın suni sancı verıldı ancak 2-3 saat sonunda hıc acılma olmadıgı ve bebek dogum kanalına inmedıgı ıcın , doktor bır terslık oldugunu ve sezeryan yapması gerektıgını soyledı, eğer bebek dogum kanalına ınemıyorsa mutlaka onu engelleyen bırsey vardır demıstı ve nıhayetınde de genel anestezi ile sezeryan dogum oldu ve kordon beline dolandıgı ıcın bebek aşağı inenemiş ve normal dogum engellenmıs. ama ablam sezeryandan cok memnun kaldı ve hemende ayaga kalktı, daha sonra bır cok tandıgımız bahcelıevler medıcanada dogum yaptı ve ablamda sımdıkı aklım olsa medıcanada dogururdum dıyor, hem odaları daha yenı ve temız hemde yenıdogan yogun bakımı daha gelıstırılmıs, kısmetse bende orada dogum yapacagım, normal 1500 tl sezeryan 2500 tl, 1000 tl fiyat farkıda sezeryanda 1 gece daha fazla hastanede kalınmasındanmıs.

bende 2 gundur var canım bu ağrı, hatta bacagımada vuruyor sımdı doktorumu arayıp soracagım.

hmm teşekkürler . peki çocuk doktoru kimdi o zaman. ismini hatırlıyor musun?

herkese hayırlı kandiller , Allah tüm dualarımızı kabul etsin inş...

geçtiğimiz 2 gün içinde şeker yüklememi ve tetanoz aşısının ilk dozunu oldum. şeker yüklemesi iyi çıktı çok şükür, aç karnına gidip önce kan verdim sonra 1 bardak glikoz içip 1 saat bekledikten sonra tekrar kan verdim, sonucu 1,5 saat sonra çıktı, glikozun tadı kötü değildi, sadece çok şekerli su içmekle aynı şey işte :1: sadece karnım aç olduğu için biraz midem bulandı , bende dinlene dinlene içiyordum ama hemşire hızlı içmem gerektiğini söyledi, hızlı içince biraz bulantım oldu işte sadece o kadar. dünde tetanoz aşısını oldum, dün hiç ağrı, ateş olmadı, gece biraz ağrıdı kolum üzerine yatamadım, bugünde hafif ağrı ve halsizlik var ama öyle kötü değilim çok şükür. ağrı olursa buz koy dedi, belki ateşinde çıkabilir dedi ama ateşte olmadı.:nazar::nazar:

, hayde geçmiş olsun:) ama şeker yüklemeni erken yaptırmadın mı?

Kızlar herkese merhaba, şeker yükleme testimi yaptırdım bu sabah, 50 gr. yaptırdım o arada 1 saat hastanede bekledik, beklerken doktorun daha önce bahsettiği doğum koçu ile görüştük. Doğum fiyatlarını aldık, doğum çeşitlerini öğrendik ilk etapta, çok ilgilendiler. 30. haftadan sonra nefes egzersizlerine başlayacağımızı söyledi sevindim:) Tam hastaneyi değiştirmeyi düşünüyorduk ansızın yapılan zamlardan dolayı ama doktor hissetti sanki son bir çalımla bizi yine sahaya soktu:1::1::1: Doğum koçunun söylediklerine göre normal epidural mantıklı gelmeye başladı. O kadar konuya hakim ve sakin anlatıyordu ki o an her şekilde doğururum sorun değil diyebilirdim:):)

Aklıma gelen diğer bilgiler bu hafta ile birlikte alt bacakalrda krampların daha sık ve daha uzun olacağını, bunun için magnezyum almam gerektiğini ve demir hapımı aksatmamamı söyledi. Onun haricinde benim de bir şikayetim olmadığı için çok detaylara giremedik:nazar:

:) hayde geçmiş olsun:nazar:

ayh cok yorulduk biz. Haftaya ablamın düğünü var.Kayınvalidemler filan da gelecek..Kac zamandır yatıp duruyorum.Evi b.k götürüyordu afedersiniz:1: Halıları yıkamaya verdim, dip köşe güzelce bi temizledim.Koltuklarımı sildim.Mutfak dolaplarım silincek ve içleri düzenlenecek.Bir de kabusum olan camlar var.Sonra bitiyor işlerim insallah.Dügüne kadar yavas yavas yapıcam artık..hayatımın hiçbir döneminde bu kadar dagınık ve pis olmamıştım:1: Şimdi çıkıyor acısı:52: Tüm bunların yanında bir de üst komsum beni sinir etti.Kadın balkonda sigara içiyor külünü asagı atıyor.Asagıda benim camasırlarım var. Mutfak camımın önü hep yemek artıkları dolu..Görünce kan beynime sıcradı cıkıp agzının payını vereyim dedim evde oldugu halde kapıyı açmadı.Aksam kocası gelsin yine cıkacam. 30 kere uyardım kadını yaaa:47::53:

üst komşu belası eski evimde varı. ne yaptıysam vazgeçmedi. sofra bezini silkeler, çocuklaırı sürekli bişler atar ... çıkıp kaç kere uyardım, yetmedi kapısnın önüne kendi pisliklerini yaydım filan ama ı ıh
huylu huyundan vazgeçmiyor
Eki Görüntüle 427051 Eki Görüntüle 427052 Eki Görüntüle 427053

kızlarrrr biraz şımarık pozlarrr :DD enerji toplayım diye yaptım:DDD
ama hoşuma gitti hehe

maşalah çok güzel çıkmışsın :)
Ben 7. ayımdayım ve 7 kilo almışım ama 2 haftadan beri iştahım arttı. 7. aya girince olur diyorlardı. Bu iştah değil dünyayı yeme isteği ve mutlulukkk:) şimdi de acıkmışım mihrace nin fotolarındaki mutfak tezgahına bakıyorum yiyecek birşey var mı diye. yememeye çalışıyorum, faydası olmayan ıvır zıvırları. Onun haricinde yumurta, badem ceviz ve meyve konusunda çok dikkat etmiyorum ve hiç ekmek yemiyorum, gün içinde çok fazla yürümeye gayret ediyorum.. TÜm bunlara rağmen daha çok ve daha hızlı alırsamda hiiiçççç dert etmeyeceğim. benim elimden gelen bu. Ama elimde ayağımda, yüzümde şişme yok, ödemim yok, hala balık etli denmeyecek kadar kiloluyum, belki de bu yüzden çok takmıyorum.

7 ayda 7 kg ne ki. dogumdan sonra bişiyin kalmaz snin :)

bende aksine iştah yok. zoraki yiyorum desm yeridir
Eki Görüntüle 427151

burdan bakınca çok lüzumsuz bişiye benziyor:)

iyi akşamlar bayanlar cümleten kandiliniz mübarek olsun. ben dün gece ağrıdan hiiç uyumadım desem yeridir sağımdan soluma dönerken çok ağrım oluyo tuvalete kalkarken falan mahvoluyorum yaa birde sanki sol böbreğim ağrıyo gibi yaa eğer dahada artarsa bi doktora gideceeğim belim falan müthiş ağrıyo yaa. magnezyumuda içemiyorum suda eriterek içilenden benimki ve içtiğim gibi istifra ediyorum ne yediysem. ayrıca biraz öncce 10-15 dk yürüdüm mahvoldum yaa. 178 boy vee tam tamına 85 kgyım yarım dünya gibiyim ne yapacağım bilmiyorum şimdiden bu kadar ağrım var önümüzdeki 3 ay bittim ben yaa:18:
:14:.

ayrıca mihracee sana kocamaaaan MAŞALLAH :nazar:
:nazar:gerçekten çok güzel vee fit bir hamilesin tü tü tü tüüü..

Kızlar az önce öğrendim cok yakın bir arkadasımın 3 yaşındaki oglu balkondan düşmüş.Çocugun durumu kötüymüş.Tam kafa üsstü düşmüş bir de yavrum.Hamilelerin duası kabul olurmus..Lütfen dua edin kücük Mustafa için.İnsallah sag saglim kavussun ailesine:43:

:)) ayy tam 8 kg aldım şekerimmm:DDD uzaktan ve siyahlarla çekilince böyleee kamufile ediliyor:D
mihraceeeeeeeeeeee
seni yılın hamilesi seçiyorum hayatııımmmm:nazar::nazar::nazar:
Çağla Şikelden hallicesin valla
nerdeeee bu bebek???Nerde bu göbeeeeeeekkkkkkkkkk?
o pant. ne marka?Ayakların hiç şişmedi mi?Ben 3 aydır babetten başka bişey giymiyoruuummmmm

Eki Görüntüle 427151

Ya bu ne yaa,üstelik bunlar o kadar pahalı ki...
belki taşıması ve arabaya koyması çok pratiktir çünkü oto kol. çıkarıyosun ve sadece iskeleti bagaja koyuyosun
ama onun dışında hani annenin eşyalarını veya çocuğun oyuncaklarını falan koyacağı bi yeri yok yani

amanııın okuyunca ne kadar anlamsız veya kötü anlama gelen isimlermiş
ben şaştım kaldım kuzenim Sude koymuştu kızının adını Ayçanur doğduğunda çok modaydı Sude ismi
dövülmüş,sürülmüş,terleyen falan anlamına geliyomuş:53:
bi uydurma anlam yüklüyolar"cennette açan bir çiçek" veya "cennete düşen ılık yağmur pıtırcığı"
yok efendim "cenneten gelen falan fişman kokusu":9: illa cennet bişeyi anlamı yüklenmiş saçma sapan isimler
son zamanlarda çok değışık ısım bulma telaşı var malesef çok değişik olacak dıye.iıyıce anlamsız kelımeler ısım olarak konmaya başlandı
Buğlem koyacak olan bi arkadaş vardı Buğlem:
Internette yazan anlami: Cenneti müjdeleyen melek (illa cennet bişeysi)
Gerçek anlami: eski bir kızılderili dilinde 'bereket yüklü bulut' anlamı güzelmiş gene de ama kızılderili dili mi???

Back
X