aman ne olur ilacını iç!... magnezyum kalsiyum desteği vücudunun ihtiyacı olan mineraller.. Zira bebek anne vücudundakileri çekiyor, vücudun bu eksikliğini gidermezsen allah korusun ileride kemik erimesi (osteoporoz) riskin çıkar ortaya... Doktor bunu vücudunun eksikliğini tamamlaması için veriyor öncelikle ağrıların azalacak. Kullanmaya başla ben bir gün unutsam kasılıyor bacağım.
Muz kabızlığı arttırır unutma canım. Zaten hamilelerde kabızlık problemi olabiliyor. Maden suyu da meyvalı değilse iç, cünkü her gün içebilirsiniz diyor doktorlar (2 şişeyi geçmeyin, doğal tuz da var içinde, ödem yapar). Ben her gün içmiyorum ama doğal mineral olduğundan sade içiyorum bazen bir iki damla limon da sıkabilirsin tadı hoşuna gitmezse

ben önceden soda-limon-tuz (churcill) içiyordum hep, artık alıştım sadeye

)
güzel bir açıklama olmuş, teşekkürler. Evet doğum iznine çıkınca aylıklar kesiliyor çünkü devlet de izindeki 4 ayın parasını toptan veriyor.. Doğumdan önce 2 ve doğumdan sonra 2 ay olmak üzere.. Sonrasında gidip alabiliyorsunuz. Ablam da öyle yapmıştı.. Süt parası çok komikmiş gerçekten ne kadar tam hatırlamıyorum ama ancak 1-2 tulum parası yapıyor değil mi? olsun hakkımızsa alırız
Benim çıktı canım, 2 hafta kadar önce, karnımı ikiye ayırmışlar gibi, cetvelle çizilmiş gibiyim :)))))))))))
bende de pilav bulgur, makarna tatlı (dondurma bile ) yasak... Sadece öğle yemeğinde iki yemek kaşığı makarna veya pilav vermiş. Ben farketmemiştim bile arkadaşım söyledi. Ki 2 kaşık olduğundan farketmedim demekki... Zira 2 tabak makarnayı affetmezdim..

( sebze ağırlıkta. Günde 4 porsiyon et var peynir 4 ince dilim, süt veya yoğurt 2 su bardağı, ekmek 12 ince dilim (ki ben o kadar hayatta yiyemem) pişmiş sebze 2 porsiyon, çiğ sebze istenildiği kadar, meyve 4 porsiyon ve yağ 4 tatlı kaşığı.........
bu arada öğlen tokluk şekerimi ölçtüm biraz önce 142 çıktı... İyi gidiyoruz galiba.. (menü: 1 kase az yağlı çorba, 2 adet ızgara köfte, yağsız-tuzsuz nar ekşili salata, 2 ince dilim light ekmek ve 2 kaşık yoğurtlu semizotu (yağsız-cevizsiz) )