2012 gelin adayları hazırlıklar başladı mı bakalım :)

belli salonumuzu tuttuk. kına salonunu da tuttuk. ve orda durduk başka ilerleme yok:)

düğün tarihiniz belliyse eşyalarınız alabilirsiniz aslında depo da duruyor çünkü farklı bir şehirde olursanız da o şehrin şubesiden temin ettirebilrler diye düşünüyorum yine de sorarsınız.
çeyizlerini hiç bekleme al derim ben yavaş yavaş biriktir. sonuçta nereye giderseniz gidin senin eşyaların taşıncak bir şekilde çeyizinde eşylarla beraber gider.
Beyaz eşylarınıza karar vern mesela modelleri belirleyin bir yere not alın yerniz belli olunca direk gider alırsınız yrm saatinizi almaz.
bizim beyaz eşylarımız dün alındı ama modellerimiz 3 ay önceden belliydi dün gittik model isimlerini söledik aldık direk 5 dk da.
eşyalarımızı da ev belli olmadan aldık nişandan hemen sonra. bir tek yatak odası takımını almadık riskli diye onu da evi tutra tutmaz hallettk. Halı perde konusunda yapabilecein bişe yok ama evi bekliceksin.

Kısacası çeyiz hariç kafanda neler alacaını belirlersen almasan bile ön araştırma yaparsan 1 haftada herşeini alırsın. Ama çeyiz hiç bitmiyor onu gördükçe al bence :))

Benimde dugunume 3 bucuk ay var ama halen bısey alınmadı ole beklıyorum karsı tarafın bıseyler yapmasını bakmasını almasını ama kımse oralı degıl ben soyleyınce aceleci deyıp kızıyolar şaka gibi hala bişeyim yok sıkıntı bastı iyce :( çokmu gec kaldık sızce yoksa ben mi yanlıs dusunuyorum bazı seylerın yapılması gerekmıyomu bu kadar zaman varken bızım sadece salonumuz tutuldu okaadr bır ıgnemiz bile yok :(
nişanlınla siz bakın beğenin onlar da ne zmn uyuyorsa gidip aalsınlar. bazı eşyaların gelmesi 1.5 ayı buluyor. Aileleri beklemeyin bence siz kendiniz alacakmış gib gezip fiyat alın beğendiklerinizi not alın onlarla çıktıınızda da direk alırsınız. 3 ay önceden ev tutmak zor olabilr tabi boşuna kira verilcek eğer kiraya çıkcaksanız ama eşyaları alırsınız aldıınız yerin deposunda durur. sen nişanlına bastır bu knuda bence

endişelenmekte haklısın çok zor yetiştirmeniz 3 ay anca... diyebilirim...daha fazla vakit kaybetmemek lazım...neden bu kadar rahatlar acaba??

zannedersem ellerini ceplerine atmak istemıyolar yıldırma polıtıkası gıbı bısey sanırım bunlarınki nasılsa mecbur kalıp alıcaklar dıye dusunuyolar galiba

düğün tarihiniz belliyse eşyalarınız alabilirsiniz aslında depo da duruyor çünkü farklı bir şehirde olursanız da o şehrin şubesiden temin ettirebilrler diye düşünüyorum yine de sorarsınız.
çeyizlerini hiç bekleme al derim ben yavaş yavaş biriktir. sonuçta nereye giderseniz gidin senin eşyaların taşıncak bir şekilde çeyizinde eşylarla beraber gider.
Beyaz eşylarınıza karar vern mesela modelleri belirleyin bir yere not alın yerniz belli olunca direk gider alırsınız yrm saatinizi almaz.
bizim beyaz eşylarımız dün alındı ama modellerimiz 3 ay önceden belliydi dün gittik model isimlerini söledik aldık direk 5 dk da.
eşyalarımızı da ev belli olmadan aldık nişandan hemen sonra. bir tek yatak odası takımını almadık riskli diye onu da evi tutra tutmaz hallettk. Halı perde konusunda yapabilecein bişe yok ama evi bekliceksin.

Kısacası çeyiz hariç kafanda neler alacaını belirlersen almasan bile ön araştırma yaparsan 1 haftada herşeini alırsın. Ama çeyiz hiç bitmiyor onu gördükçe al bence :))

nişanlınla siz bakın beğenin onlar da ne zmn uyuyorsa gidip aalsınlar. bazı eşyaların gelmesi 1.5 ayı buluyor. Aileleri beklemeyin bence siz kendiniz alacakmış gib gezip fiyat alın beğendiklerinizi not alın onlarla çıktıınızda da direk alırsınız. 3 ay önceden ev tutmak zor olabilr tabi boşuna kira verilcek eğer kiraya çıkcaksanız ama eşyaları alırsınız aldıınız yerin deposunda durur. sen nişanlına bastır bu knuda bence

aslında bız nişanlımla gezdik bakdık modellere nişanlımın ailesi butun mobılyalar bıyerden alınsın dediler bızde hepsnı bıyerden begenemedıgımız ıcın kımılerını netten bulup tarıf ettık fıyatta aldık aslında konusuldu falan ama iş siparişe geldiginde kimse elini cebine atmıyo yan cizilmeye basladı siz alcanız nasılsa sız karar verın deyıp duruyolar bugun yarın deyip erteliyolar herseyı bızden beklıyolar ee böle oluncada bizde bi anda yapamıyoruz sadece bizimkilerin yardımıylada bu gemi yürümüyo
evet kıraya cıkıcaz dogru soluyosun dugun yapmak zaten buyuk külfet zor 2 yada 3 ay kıra vermekde cok agır gelir ama dedigin gibi hiç degilse mobılyamıza yardım edıp bı on ayak olsalar zaten yapılması falan vakıt alcak beklıycekde orda ama yok yok yok bakalım bu işin altından nasıl çıkcaz allah butun yuva kurcaklara yardım etsin ...

canım eviniz belli mi sizin tuttunuz mu? ev varsa bence sen nişanlınla konuş halletmeye başlayın ev olsa ben döşemeye başlayacağım da yok..

a

Bizim evimizde henüz tutulmadı canım ama asagı yukarı nerde oturcagımız belli kiracının cıkmasını beklıyoruz cıkınca hemen tutcaz bide ben evime çok fazla esya almayı dusunmuyorum baktıgım esyalar ıyı kotu heryere uyabılcak tarzda cunku kıracı olcaz malum

Çok sıkılıyorum gercekden inşallah bu işin sonu hayır olur kızlar cekdigim sıkıntılara deger hersey

Son düzenleme:
aslında bız nişanlımla gezdik bakdık modellere nişanlımın ailesi butun mobılyalar bıyerden alınsın dediler bızde hepsnı bıyerden begenemedıgımız ıcın kımılerını netten bulup tarıf ettık fıyatta aldık aslında konusuldu falan ama iş siparişe geldiginde kimse elini cebine atmıyo yan cizilmeye basladı siz alcanız nasılsa sız karar verın deyıp duruyolar bugun yarın deyip erteliyolar herseyı bızden beklıyolar ee böle oluncada bizde bi anda yapamıyoruz sadece bizimkilerin yardımıylada bu gemi yürümüyo
evet kıraya cıkıcaz dogru soluyosun dugun yapmak zaten buyuk külfet zor 2 yada 3 ay kıra vermekde cok agır gelir ama dedigin gibi hiç degilse mobılyamıza yardım edıp bı on ayak olsalar zaten yapılması falan vakıt alcak beklıycekde orda ama yok yok yok bakalım bu işin altından nasıl çıkcaz allah butun yuva kurcaklara yardım etsin ...

Onların almaması gibi bir ihtimal de var yani :S aslında alcaklar mı almıcaklar mı kesin öğrenin eğer almıcklarsa taksitle kendiniz alın allah yuva kurana yardımcı oluyor sen içini ferah tut. hepsini birden almanıza da gerek yok böyle bir maddi sıkıntı varsa elzem şeyleri alırsınız borçlarınız kapandıkça paranız oldukça eksiklerinizi giderirsiniz.
ama imkanları olup da birşey yapmıyorlarsa dediğim gibi nişanlının biraz bastırması gerekiyor. umarım yolunda gider herşey bu sıkıntılarının sonu güzel olur :34: sen kendi hazırlıklarınla ilgilen bu süreçte ailenin yapabileceği şeyleri hallet çeyizinle gelinliğinle kınanla ilgilen bu süreci güzel bi şekilde geçirmeye çalış ve hep iyi düşün iyi olsun herşey :)

Evet almama gibi bi ihtimalleride var ;) daha önce biz alıcaz ödiycez demişlerdi sonra bız hıcbısey yapamayız dediler sonrasında bu olay bı kac kez tekrarlandı bı ole bı bole dıyolar suan için kararları alma yonunde ama icraat goremedim ben zaten tam takım almıycam hıcbıseyımı çok zengin degiller ama alamıycak kadarda kotu degiller yanlzı malesef bizim ödeme imkanımız yok mobılya taksıtlerini şöle ki nişanlım kardeşinin borçları için 15000 tl kredi çekmişti suan onu ödüyo kayınpederim elini cebine atmıyo kayınvaldem desen cekene kadar benim borcum ben ödüycem derken bı kac odeyınce zor geldi kardeşi zaten allahlık kendıne hayrı yok sadece borc yapma halinde nişanlımın bunu ödemesi lazım duzenli bi şekilde cunku evimizi actıgımızda allah nasıp ederse kapıma kımsenın para için gelmesini istemem çünkü onun adına sizlerde biliyosunuz ki geçinmek cokzor heleki kiracı olunca .Dugun olmasınıda cokkda ıstemıyolar aslında cunku benim nişanlım onlar için suan nimet gibi bişey cunku onlarında ev kirasından borcuna faturasına kadar o ödüyo ödemek zorunda hissedıyo cunku ole alıstırmıslar onuda oda ole alısmıs bu evin sınırları içerisinde yasadıgım surece yapmak zorundayım diyo anlıycagınız o evin içinde nişanlım hariç herkez kendi için yasıyo

Evet almama gibi bi ihtimalleride var ;) daha önce biz alıcaz ödiycez demişlerdi sonra bız hıcbısey yapamayız dediler sonrasında bu olay bı kac kez tekrarlandı bı ole bı bole dıyolar suan için kararları alma yonunde ama icraat goremedim ben zaten tam takım almıycam hıcbıseyımı çok zengin degiller ama alamıycak kadarda kotu degiller yanlzı malesef bizim ödeme imkanımız yok mobılya taksıtlerini şöle ki nişanlım kardeşinin borçları için 15000 tl kredi çekmişti suan onu ödüyo kayınpederim elini cebine atmıyo kayınvaldem desen cekene kadar benim borcum ben ödüycem derken bı kac odeyınce zor geldi kardeşi zaten allahlık kendıne hayrı yok sadece borc yapma halinde nişanlımın bunu ödemesi lazım duzenli bi şekilde cunku evimizi actıgımızda allah nasıp ederse kapıma kımsenın para için gelmesini istemem çünkü onun adına sizlerde biliyosunuz ki geçinmek cokzor heleki kiracı olunca .Dugun olmasınıda cokkda ıstemıyolar aslında cunku benim nişanlım onlar için suan nimet gibi bişey cunku onlarında ev kirasından borcuna faturasına kadar o ödüyo ödemek zorunda hissedıyo cunku ole alıstırmıslar onuda oda ole alısmıs bu evin sınırları içerisinde yasadıgım surece yapmak zorundayım diyo anlıycagınız o evin içinde nişanlım hariç herkez kendi için yasıyo

Durumu şimdi daha iyi anladım.erkekler genellikle ailelerine hayır diyemiyorlar. Kendi hayatlarında birçok şeyden vazgeçiorlar ama konu anne baba olunca asla hayır demiyorlar. Biz bayanlar o konuda onlardan biraz daha cesur ve mantıklıyız bence. gerçi ailelerinde kızlardan çok fazla beklentileri olmyor ama erkek olunca sanki öyle bir zorunluluk oluşuyor. Umarm çok fazla yıpranmadan atlatırsınız bu durumu. Burada sne ve nişanlının birbirinizi anlamanız ve açık açık herşeyi konuşabiliyor olmanız önemli. Öyle olduğunduğunda senin beklentilerin de ona göre olur ve birçok şey daha kolay atlatılır eminim.

iyi aksamlar kizlarr aramiza yeni katilan arkadaslarr hosgelmislerr:))) hakkinizda hayirlisi olsunn... herseyy gonlunuzce olsunnn.. az bir zaman kaldii imkaniniz varsa onceden herseyi halletmeye calisinn.. dunku sona kalindigi zaman insan bir telas oluyoo .. yanlis kararlar vermemize sebeb olabiliyoruz.. mobilyada olsun esyalarda olsun vs.. o yuzden iyi ce gezinn bakin fiyat arastirmasi yapin karsilastirin... o sekilde karar verin.. indirimleri takip edin...

ya dediginiz gibi dugun org.isleri ne kadar zormus yaaa bizim de yeemekli olucak 150 kisi olarak belirledik kiz tarafina kim gelicek kim kiminle oturucak bu sununla otururrmu oturmazmi... bide cocuklarda kisi olarak sayiliyoo onlara tam menu cikmasini istemedikk.bi 6 yasindaki cocukk ordovtabagi ardindan salatasi ardinda ara sicagi ardindan tatligi nasil bitirsin :)) onun yerine cocuklara tek menu cikmasina karar verdik kofte patates pilav yeter :) pofffffffffffffffffffffffff bu isin en zor yanida bu dugun duzenlemesi galibamm kafayi yiyicem yaaa

merhaba kızlar :) nasılsınz ben bayadır giremiyodum net bozuktu. neler yapıyosunuz bakalım hazırlıklar ne alemde :)

BU MESAJLA kafamda bir ışık yandı resmen:) sağol canım ya çok haklısın modeller belirleme konusunda vesaire. ertelememk en iyisi ben de bira zönce nişanlıma dedim yanına gittiğim zaman (başka bi şehirde çalışıyorum) bakalım mobilyacılara falan.

canım seni o kadar iyi anlıyorum ki...nişanlımın babası bize direk baltan yardım etmiycem hiçbişeyde dedi ki. ben anlam veremiyorum hangi adette vardır babanın oğlunun düğününe yardım etmemesi. bor. falan ödüyo olsalar anlayacağım ama bir de nişanlımı yiyolar biyandan. insan bişey de diyemiyo nolcak bilmiyorum. borçla harçla götürcez..

Benimde dugunume 3 bucuk ay var ama halen bısey alınmadı ole beklıyorum karsı tarafın bıseyler yapmasını bakmasını almasını ama kımse oralı degıl ben soyleyınce aceleci deyıp kızıyolar şaka gibi hala bişeyim yok sıkıntı bastı iyce :( çokmu gec kaldık sızce yoksa ben mi yanlıs dusunuyorum bazı seylerın yapılması gerekmıyomu bu kadar zaman varken bızım sadece salonumuz tutuldu okaadr bır ıgnemiz bile yok :(

Seni çok iyi anlıyorum.... Nişanlımın ailesi çok iyi insanlar aslınd ama bir insan bu kadar mı hevessiz olur bu kadar mı düşüncesiz olur... yaparız yaparız daha vakit çok fdaha vakit çok dediler...Vallahi güzelim ben sana birşey diyeyim eğer onlar birşey yapmıyorsa sen al nişanlını git alışverişe herşeyini beğen al hallet ödemesini onlara bırak ... ben öyle yaptım ve nişanlımla herşeyi hallettik. Kimsenin bu hazırlık neşeni telaşını ve mutluğunu bozmasına izin verm hatta onlar sana imrensin ..senin kimseye ihtşyacın yok karşı tarafı beklemene de gerek yok ... Sen nişanlınla beğen al gerisine haber olarak bişanlın ailesine götürsün.. bu kadar basit..

Hadi tüm gelinlere kolay gelsin

Ayrı ayrı yorum yapıyorum ama bence sen nişanlını al ve detaylı olarak konuşun... Sizde bir aile olacaksınız ve bn ailesini unutsun demiyorum ama madem kardeşinin borçlarını ödüyor o zaman bari ailesinin faturalarını ödemesin.. Siz evlenecekseniz eğer bunlar nikah öncesi konuşmanızda fayda var
şimdi borçlar daha hızlı kapanıp bitse daha iyi olmaz mı ? en azından sizde kendi hayallarinizi gerçekleştirme şansı yakalarsınız. Sen çalışıyormusun bilmiyorum ama birlikte el ele verin herşeyi halledersiniz... Bak bizim tam Düğün hazırlıkların önce yaklaşık bundna 3 ay önce şimi işden çıkardılar buda olabilir DYg bunu da göz önünde bulundur... Bizim için sıkıntı olmadı ben çalışıyorum 3 ay eve ve hazırlıklara ben baktım ne oldu şimdi yine çalışıyor ama önemli olan da bu hayat mücadelesini birlikte verebilmek .... Aile konuşun güzelim :nazar:

merhaba kızlar :) nasılsınz ben bayadır giremiyodum net bozuktu. neler yapıyosunuz bakalım hazırlıklar ne alemde :)

patriyncim iyiyizzz :)) hayal kuruyoruz şu sıralar daha da bi heyecanlıyız aşkımla zaman yaklaştıkça inanamıyoruz.. sadece mobilyalarımız kaldı onlarıda nisan sonu gibi alıcaz anlıcağın bişi yapmıyoruz :1: gezmelerdeyizz.. mayısı bekliyorm bende 4gözle gelnlk provam için inş güzel olur.. ben sana anlatırım buradann:34:

patriyncim iyiyizzz :)) hayal kuruyoruz şu sıralar daha da bi heyecanlıyız aşkımla zaman yaklaştıkça inanamıyoruz.. sadece mobilyalarımız kaldı onlarıda nisan sonu gibi alıcaz anlıcağın bişi yapmıyoruz :1: gezmelerdeyizz.. mayısı bekliyorm bende 4gözle gelnlk provam için inş güzel olur.. ben sana anlatırım buradann:34:

bizimde daha 5aydan fazla zamanımız var ama bizde hala inanamıyoruz nişanlımla:) bide biz birbirimzden uzakta olduğumuz için zaman daha bi hızlı geçsin istiyoruz :) görüşememek çook zor :( bizde buara pek bişey yapmıyoruz mobilyalara mayıs gibi bakıcaz. bu hafta içinde nikah işlemlerini halledicez inş. salona gelsin istiyoruz nikah memuru. saat kaçta nikah kıyılsn düğün kaçta başlar bilemedim :S
hadi bakalım merakla bekliyorum gelinlik nası olmuş düğün nası geçti balayıı muhteşemdi yazılarını.. takipte olucam :)
bide şuara korunma yöntemlerini araştırıyorum da :17: 2 ay öncesinde dr a da gidicem uygun olanı sorucam ama sen ne düşünüyosun canım?

merhaba canm bizim de 176 gün varmış ben saymasam daha iyi daha çoook var napıyosun bakalm

:))))) canim yaaa 176 gun nedirkii :))) kac yillari devirdik bu gunu gelmek icin az kaldii azz:) ne olsunn canim yaa gecen gun avizelerimizi aldikk yatak odasi ve salon icin amaa ben haayatimda bole avice gormedim inanilmaz biseyyy led isikli falan bi tuslaa avize ye 1000 renk veriyosunn kumandalii biraz pahaliydi ama olsun :) pazartesi gunuu olcu vermek icin akaya gidicem ordan davetiye secicez sonra kina icin elbise falan bakicam ordan doktora gidicemm korunma yontemi icin sorular sorucam buyuk ihtimalle hap kullanicam yani sagdan soldan dogru yanlis bi suru solentiler var dogrusunu doktordan ogrenmek daha mantikli diye doktora gidicem ole istee:) sen nsilsin napiyosun bakalim ?

Son düzenleme:
:))))) canim yaaa 176 gun nedirkii :))) kac yillari devirdik bu gunu gelmek icin az kaldii azz:) ne olsunn canim yaa gecen gun avizelerimizi aldikk yatak odasi ve salon icin amaa ben haayatimda bole avice gormedim inanilmaz biseyyy led isikli falan bi tuslaa avize ye 1000 renk veriyosunn kumandalii biraz pahaliydi ama olsun :) pazartesi gunuu olcu vermek icin akaya gidicem ordan davetiye secicez sonra kina icin elbise falan bakicam ordan doktora gidicemm korunma yontemi icin sorular sorucam buyuk ihtimalle hap kullanicam yani sagdan soldan dogru yanlis bi suru solentiler var dogrusunu doktordan ogrenmek daha mantikli diye doktora gidicem ole istee:) sen nsilsin napiyosun bakalim ?

ayy ayy negüzel güle güle kullanın avizelerinizi:) az kaldı tabi koşturun halledin işleri :)valla şuara pek bişey yapmıyorum canım ben bundan sonra hızlanıcak inşallah herşey:D bizde bu hafta içi nikah işlemlerimizi halledicez kısmetse bakalm ama nikah saatini kaça alsak bilemedim bi önerin var mı ebrucum? bu korunma yöntemleri benimde akfamı kurcalıyo buara araştırıyorum dr a da gidicem 2 ay önce ama ilk bi ay falan hap kullanırım sonrasına bakarız diye düşünüyorum şimdilik.

ayy ayy negüzel güle güle kullanın avizelerinizi:) az kaldı tabi koşturun halledin işleri :)valla şuara pek bişey yapmıyorum canım ben bundan sonra hızlanıcak inşallah herşey:D bizde bu hafta içi nikah işlemlerimizi halledicez kısmetse bakalm ama nikah saatini kaça alsak bilemedim bi önerin var mı ebrucum? bu korunma yöntemleri benimde akfamı kurcalıyo buara araştırıyorum dr a da gidicem 2 ay önce ama ilk bi ay falan hap kullanırım sonrasına bakarız diye düşünüyorum şimdilik.

tesekur ederim tatlim.. ? dugununuzdemi kiyilacak nikahiniz yoksa oncedenmi kiyilacak ? biz mesela haziran ayi icin subatta nikah gunu almaya gittik dugunde kiyilacak nikahimiz yer olmadigi icin ancaa aksam 21:00 verdi adam :( normalde 20:00 olmasi gerek ama 23 haziran full simdiden doldu dedi . ve 21.00 verdi adam eer onceden olucaksa nikah ogle saatleri olabilir ama dugun gunu olucaksa elinizi cabuk tutun ve 20.00 kapin derim .. ben cocuk yapmaya karar verene kadar kullanicam hapi .. diger sekilde guvenemem yani hemen hamile kalmak istemiyorum en az 3 yill kullanicam gibi

Back
X