2012 Haziran Anneleri Doğurdu

kızlar teşekkürler biraz araştırdım az birazda paraya kıyıp Peg Perego Prima Pappa mama sandalyesi aldım yarın gelecek umarım memnun kalırım.dışarısı içinde fisher price yağmur ormanı mama sandalyesi aldım inşallah beren kız oturur:26:
pamuk helva chicco polly için muşambası sırtı çok terletiyor ve plastikleri hoş görünmüyor dediler bu yüzden vazgeçtim.

kızlar kızım kabız çözüm önerileriniz neler

geçer inşallah. kabızlık sorununu bizde çok yaşadık. armutu cam rendede rendeleyip yedirebilirsin. doktor bağırsak çalıştırıcı şurup verdi birde pirinç ununuyla yaptığım muhallebinin içine suda bir gün beklettiğim kuru kaysıyı kaşıkla içini kazıyıp yaptığım muhallebinin içine koyup öyle yedir dedi.

kızlar teşekkürler biraz araştırdım az birazda paraya kıyıp Peg Perego Prima Pappa mama sandalyesi aldım yarın gelecek umarım memnun kalırım.dışarısı içinde fisher price yağmur ormanı mama sandalyesi aldım inşallah beren kız oturur:26:
pamuk helva chicco polly için muşambası sırtı çok terletiyor ve plastikleri hoş görünmüyor dediler bu yüzden vazgeçtim.

hayırlı olsun şimdiden. bende şu portatiflerden düşünüyorum. ev içi neyse birşekilde yediriyorsun ama dışarda çok gerekli oluyor. restorantların verdiği mama sandalyesi ne kadar temiz oda ayrı bir konu. :44:

silinebilir özelliği olduğundan muşamba tabii ust yuzeyi, mama sandalyesi sürekli dökülüp saçılacak normal kumaş kullanışlı olmaz zaten, gerçi terleyecek kadar uzuun saatler oturtmuyordum ben bebeğimi hiç..
siz de güzel günlerde kullanın paraya kıydığınız sandalyenizi :1:

Çok uzun zaman oldu bu topiğe yazmayalı. nasılsınız? benim oğlum 17 haziranda doğdu. sezaryenle. bu ara damakları kaşınıyo hep. daha diş çıkarmadı. sizin bebişler nasıl?

hoşgeldiniz bebeğinle rana, benim oğlum da 19'unda doğdu henüz diş yok, ufukta da yok, diş için erken olduğunu düşünüyor dr.umuz..

Günaydın kızlar, ne zaman bu topiğe bişeyler yazmak istesem oğlum ağlamaya başlıyor yarım kalıyor yazdıklarım. Bir kaç gün önce oğlumu aylık kontrole doktora götürdüm, her zaman gittiğimiz doktorumuz değişmiş. Bu ay ek gıdaya başlayacaktık ama yeni doktordan doğru düzgün bir bilgi alamadım. Yeni doktor arayışı içindeyim. Genel prensipleri anlattı kadın benim zaten okuduğum şeylerdi söyledikleri. Bu ek gıda işi beni zorlayacak gibi görünüyor ya.

Pamuk helva, benim oğlumun gece memeden ayrılmak istememesi yine başladı ya. Önce ağlıyor sonra bir-iki emip bırakıyor. Ben de saat başı emzirmeye kalkmaktan tam 3 gündür neredeyse hiç uyumadım. Geceler zor geçmeye başladı, gündüz de uyumuyor zaten. sürekli kucakta dolaşmak istiyor. Doktora sordum ek gıdaya geçtik ya bu ay artık düzelir dedi. Ama ben anlamıyorum ya sütüm doyurmuyor mu, dişi mi zorluyor yoksa gece sık emzirdiğim için memeyle uyumaya mı alıştırdım çocuğu. Kulağını da çekiştirip kanatıyordu doktor ona da bişey yok dedi. Dişi de 2 aydan önce çıkmazmış.anlamadım ben bu işi artık.

İlk, ben de kraftın şu hem mama sandalyesi hem de beşik olan modeli var. Şuana kadar beşik olarak kullandım ama küçüldü oğlum için artık. Mama sandalyesi olarak kullanışlı olacak mı bilmiyorum ama. Şimdi kılıfı silinebilir değil ne kadar kullanışlı olur düşünüyorum doğrusu.

Rana, benim oğlumunda damakları çok kaşınıyor. Kayınvalidem eline soğan versen dedi ama ben denemedim henüz.

benim oğlum da dün geceye kadar böyle yapıyordu cnm, on gün kadar da sürdü huzursuzluğu ve uykusuzlukları..

dün gece ve bugün gün içinde daha iyi uyudu, sanırım bir atak dönemi geçirdik diyorum yine, herşeyi de ya atağa ya dişe bağlıyoruz zaten sonunda:9:

Son düzenleme:

güle güle kullan kargoyu alınca memnun kalıp kalmadığını paylaşırsan sevinirim.
ben de mama sandalyesi alan var mı diye sormak için açtım forumu konu açılmış e zamanı geldi tabi. bende dünden beri bakıyorum chicco polly magic'i beğendim ama kararsızım daha önce görseydim hiç düşünmeden alırdım ana kucağı olarak da kullanılabiliyormuş. aylardır yerde biz yemek yerken yavrucak yüksekte olurdu en azından.
bu arada içinden memnun kalmazsan ekstra pedler satılıyor onlardan alıcam ben e-bebek'te vardı kumaş ve yıkanabiliyor ucuz bir şeydi 20 tl falan.

güle güle kullan kargoyu alınca memnun kalıp kalmadığını paylaşırsan sevinirim.
ben de mama sandalyesi alan var mı diye sormak için açtım forumu konu açılmış e zamanı geldi tabi. bende dünden beri bakıyorum chicco polly magic'i beğendim ama kararsızım daha önce görseydim hiç düşünmeden alırdım ana kucağı olarak da kullanılabiliyormuş. aylardır yerde biz yemek yerken yavrucak yüksekte olurdu en azından.
bu arada içinden memnun kalmazsan ekstra pedler satılıyor onlardan alıcam ben e-bebek'te vardı kumaş ve yıkanabiliyor ucuz bir şeydi 20 tl falan.

Günaydın kızlar. İlk hayırlı olsun mama sandalyelerin, güle güle kullanın. Fisher price yağmur ormanı mama sandalyesine internetten baktım da çok hoşuma gitti. Ben de alabilirim diye düşündüm. Gerçi oğlumun bir sürü eşyası var şimdiden onun eşyalarından bize yer kalmadı. Almayayım diyorum oyuncak falan duramıyorum.İkinci çocuk da düşünmüyorumki ikinciye kalır diyeyim. Eşimin kardeşinin çocuğu olursa onlara vereceğim neyse artık hiç değilse iki çocuk büyütmüş olur bu eşyalar.

Kızım sebze çorbasını sevmedi :( farklı tariflere ihtiyacım var sizler nasil yapıyorsunuz sebze çorbasını ayrntılı olursa çoook sevinim teşekkürler

Kızım sebze çorbasını sevmedi :( farklı tariflere ihtiyacım var sizler nasil yapıyorsunuz sebze çorbasını ayrntılı olursa çoook sevinim teşekkürler

canim sebze corbasi derken suyunu mu veriyosun yoksa icindekilerle pure olarak mi veriyosun. eger pureyse icine biraz zeytin yagi ve 3 kez cekilmiz kiyma koy belki yer. benim kizim kiymasiz sebze puresi yemiyo. hii bide kemik suyuda koyabilirsin

canim sebze corbasi derken suyunu mu veriyosun yoksa icindekilerle pure olarak mi veriyosun. eger pureyse icine biraz zeytin yagi ve 3 kez cekilmiz kiyma koy belki yer. benim kizim kiymasiz sebze puresi yemiyo. hii bide kemik suyuda koyabilirsin

Havuç ve patatesi haslıyorum biraz suyla bir kaşık da zeytinyağı ekliyorum sonra tel süzgeçten geçiriyorum muhallebi gibi oluyor cok sulu olmadı yani. Kıyma olabilir aslında yalnız sanki kemik suyu henüz verilmez diye hatırlıyorum. Valla ordan burdan öyle çok şey okuyoruz ki kafam karıştı.:44:

ben henüz çorbaya geçmedim bu aralar başlarız sanırım, ama eğer bir kere denediysen belki sonraki denemelerinde yer açken verirsen daha iyi olur sanırım, bizim kız yoğurdu bazen yemek istemiyor bazen yiyor, bizde nasıl olur bakalım çorba. inş bebişler mamalarını güzel güzel yerler.

Havuç ve patatesi haslıyorum biraz suyla bir kaşık da zeytinyağı ekliyorum sonra tel süzgeçten geçiriyorum muhallebi gibi oluyor cok sulu olmadı yani. Kıyma olabilir aslında yalnız sanki kemik suyu henüz verilmez diye hatırlıyorum. Valla ordan burdan öyle çok şey okuyoruz ki kafam karıştı.:44:

canim dr un dedigi kizim sebze corbasini yemiyodu kiyma ve kemik suyu koyarsan yer dedi ve yedide ama yinefe sen bilirsin

iyi geceler... bende çorbaya başladığımda sebzeleri buharda pişirip dediğin gibi tel süzgeçten geçirip verdiğimde oğlum yemedi... 2 gün denedim olmadı... 3. gün mikserle çırpıp verdim şapur şupur yedi maşallah:1: tel süzgeçte baya pütürlü olduğu için yemiyormuş... sende bi dene derim... bu arada bu konuyu baya araştırdım bebeğe çorbayı tel süzgeçten geçirip verin mikser kullanmayın deniliyor sebebi bebekler pütürlü gıdaya alışsın diye bence hiç yememesindense parçalayıp vermek daha mantıklı geldi.. ayrıca daha yeni başladıysan hemen pütürlü yiyemeyebilirde...

hazirandan beri hiç sık giremiyorum girsemde okuyup çıkıyorum halbuki buranın o kadar manevi değeri vardıki benim için hamile kalmak istedğim dönem hamile kaldğmı öğrendğim dönem sabırsızca bekleyişlerim... ve nihayet doğum şimdi ise hala uyumayan minik yaramaz fıstığımı sallıyorum saat gecenin yarısını çoktan geçti :( eski yeni herkese selamlar sizi çok seviyorum faceye daha çok giriyorum ama forumun manevi yeri ayrı :)

Günaydınlar....:3:
bebişler ne çabuk büyüdüler de birşeyler yemeye başladılar, zaman çook hızlı akıyor, Allah sağlık versin hepsine...
biz de bu ayın 28'inde 6. ay aşılarımızı olurken, verecek ek gıda listesini sanırım dr.umuz...böyle iyiydik yalnızca memeyle :2:
sebze çorbasını benim ilk bebeğim de hiç sevmezdi, başlarken meyva ile başlatmıştı dr.umuz onun da etkisi oldu..geçen gün balkabağı çorbası yapmıştım, aynı bebeklere yaptığımız pure kıvamında oldu, kızım da bebek maması gibi bu dedi, yine yemedi cadı..Allah'tan normal sebze yemeklerini yiyor..velhasıl çocuklara istemedikleri birşeyi yedirebilmek ya da kendi istediklerimizi yedirebilmek çok çok zor..o yüzden en rahatı memeydi diyorum..

hazirandan beri hiç sık giremiyorum girsemde okuyup çıkıyorum halbuki buranın o kadar manevi değeri vardıki benim için hamile kalmak istedğim dönem hamile kaldğmı öğrendğim dönem sabırsızca bekleyişlerim... ve nihayet doğum şimdi ise hala uyumayan minik yaramaz fıstığımı sallıyorum saat gecenin yarısını çoktan geçti :( eski yeni herkese selamlar sizi çok seviyorum faceye daha çok giriyorum ama forumun manevi yeri ayrı :)

ben de okuyunca bi garip oldum. uzun olmuş girmeyeli. bebeklerimiz 6 aylık olacak nerdeyse.:)

canim dr un dedigi kizim sebze corbasini yemiyodu kiyma ve kemik suyu koyarsan yer dedi ve yedide ama yinefe sen bilirsin

Anladım canım teşekkür ederim verdiğin bilgiler için

iyi geceler... bende çorbaya başladığımda sebzeleri buharda pişirip dediğin gibi tel süzgeçten geçirip verdiğimde oğlum yemedi... 2 gün denedim olmadı... 3. gün mikserle çırpıp verdim şapur şupur yedi maşallah:1: tel süzgeçte baya pütürlü olduğu için yemiyormuş... sende bi dene derim... bu arada bu konuyu baya araştırdım bebeğe çorbayı tel süzgeçten geçirip verin mikser kullanmayın deniliyor sebebi bebekler pütürlü gıdaya alışsın diye bence hiç yememesindense parçalayıp vermek daha mantıklı geldi.. ayrıca daha yeni başladıysan hemen pütürlü yiyemeyebilirde...

Evet ya blendar hastalığı diyebışey varmış çocuk büyüse de herşeyi blander dan istiyormuş oymuş buymuş amaaaaan oynatmaya az kaldı :27: :52:

Back
X