2012 Haziran Anneleri Doğurdu

sen yinede bi dr araştır ona gidin,ne biliyim belki bi sıkıntısı vardır bundan yemiyordur
bitkisel iştah açıcı şuruplar var bunlar kullanılabılır ama yınede dr'a yada eczacınıza danısın
inşaallah en kıs zamanda yemeye başlar yavrucak.

bi sürü doktor değiştim hiçbirindende memnun kalmadım sağol canıım cevapladığın için

amin ALLAH razı olsun
benim ataklar gün boyu gözümü açıyom yatana kadar
yok hazır yufka,açmasını bilmiyorum
bilseydimde şu durumda açamazdım
valla çok da güzel oldu çayla yedik
sütle yaptım yumuşacık oldu
gel beraber olsun hemadem seviyorsun :)
büyük tepsi yaptım yarısı duruyor

vallahi çok isterdim, hem böreğini tadmış olurdum hem bizimkiler tanışırdı, zaten pek beğendim kara kaşlı kara gözlü Sueda hanımı, bizim oğlan da sarışın hani, çokk yakışırlardı :1:

vertigo için bir ilaç vermişlerdi bana, o atak döneminde kullanmıştım mecburen emzirdiğim halde..bir de denge probleminin bir nedeni oluyor muhakkak, benimki boyundaki kas spazmından kaynaklanıyordu, kulaklardaki kan dolaşımı bozuluyor o da baş dönmesi yapıyor demişti bana kbb dr.u...zor zor çok zor bir an önce seninki de geçer inşaallah..

pamukhelva inşallah istediğim gibi olur canım, zeynepyarenim foto ekliycem muhakkak. elifsueda afiyet olsun böreğiniz bende pırasalı böreği çok severim el açması olursa da yemede yanında yat afiyet olsun.

kızlar bakın yeni bir meze ekledim yarışmaya yarında bişeyler yapmayı planlıyorum.

http://www.kadinlarkulubu.com/yemek...m/592216-icli-kofte-reis-koftelik-bulgur.html

ilkcim olmuyor böyle ama yaa,
ağzımızı sulandırıyorsun pc başından :56:
ceza olarak canı çeken herkesin evine gidip yapacaksın bu leziz mamalardan..
şaka bir tarafa, ellerine sağlık, keşke komşun olsaydım bizi de görürdün o zaman :9:

ewt cnm maşallah hareketli erkek çocuğu :) yok bizimki baya sürünüyo ve yurvalanarak dolaşıyo ortalıkta :)dizlerinin üstüne kalkıyo poposunu kaldırıyo sonra ittiro kendini :9: değişik sitili var oğluşumun :9:
biraaz büyyünce dışarda yorarım onu parkalrda vs. enerjı harcatırız evde de inş yaramazlık yapmaz :9: inşşş

kızlar sağlık ocağından arandınızmı ikinci aşı için kızamık 9 uncu ayda aşımız varv :26

oh oh maşaAllah kuzucuğa, evet yürüdüğünde yandın şimdiden hızlı geliyor senin afacan....:49:
bizimki de oğlan ama nerdee hareket, tembel benimki..aslında hareketli kucağımızda ya da oturduğu yerde durmadan sallanıyor öne arkaya, eli ayağı durmuyor ama kendini daha doğrusu tombul popişini kaldırmaya hiiç niyeti yok henüz, ayağa kaldırdığımda adım da atmıyo korkuyor canı çok tatlı tontişimin :1:

kızlar benim oğlum 7 buçuk aylık oldu ve iştahsızlık olayını abartttık.yediklerini artıracagına azaltır oldu.süreklı aç oğlum ve bariz zayıfladığını anlıyoruz bakınca.eskiden kahvaltısını yerdi şimdi onuda istemiyor zaten artık çorba olayına ara verdim çünkü ağzına bile almıyor direk çöpe.kavanoz mamalardan zoraki birz yiyiyor.çok iştahsiz kaşık yaklaşırken sırtını döniüyor hemen.zaten sütte içmiyor beni emmeyi 4 aylıkken bıraktı biberonda almıyor kafayı yemek üzreyim.7 buçuk aylık bebeğe iştah için veriecek ilaç falan varmı bilgisi olan lütfen cevaplarsa sevinirim...

balık yağını ve pekmezi iştah açmada öneriyorlar..denedin mi hiç?
özellikle pekmez iştah açmada çok işe yarıyor,ben büyük bebişimde kullanıyorum, her gün bir tatlı kaşığı dut ya da üzüm pekmezi içiririm muhakkak..
emseydi yememesini dert etmezdin, ama emmiyormuş da...Allah kolaylık versin, iştahsız çocuk zor ..

Kızlar maşallah size bırakmamissiniz burayı ... Beni hatırlar mısınız bilmiyorum ama ilk aylarda cok takip ederdim sizi... Diş buğdayı icin bi bakayım dedim... Gercekten ilk yapacak sanırım ...ilgiyle bende bekliyorum artık ...:)))

kızlar benim oğlum 7 buçuk aylık oldu ve iştahsızlık olayını abartttık.yediklerini artıracagına azaltır oldu.süreklı aç oğlum ve bariz zayıfladığını anlıyoruz bakınca.eskiden kahvaltısını yerdi şimdi onuda istemiyor zaten artık çorba olayına ara verdim çünkü ağzına bile almıyor direk çöpe.kavanoz mamalardan zoraki birz yiyiyor.çok iştahsiz kaşık yaklaşırken sırtını döniüyor hemen.zaten sütte içmiyor beni emmeyi 4 aylıkken bıraktı biberonda almıyor kafayı yemek üzreyim.7 buçuk aylık bebeğe iştah için veriecek ilaç falan varmı bilgisi olan lütfen cevaplarsa sevinirim...
canim bir an once bebisinin istahi acilirda guzel guzel mamalarini yer cok zor istahsiz bebek sanada kolay gelsin.. gecen hafta sonu bir akrabanin evine gittik 15 aylik kizi var 3 kasik corbayi bir saatte zor yedirdi kiz agzina veriyo yaramaz agzinda tutuyo yutmuyo en sonunda annesi pes etti ve yedirmedi baska cocukda sabahtan beri acti ve yedigide 3 kasik corba oldu ama o annesini emiyor seninki emmiyormusta bende pekmezi duymustum bir dene istersen

vallahi çok isterdim, hem böreğini tadmış olurdum hem bizimkiler tanışırdı, zaten pek beğendim kara kaşlı kara gözlü Sueda hanımı, bizim oğlan da sarışın hani, çokk yakışırlardı :1:

vertigo için bir ilaç vermişlerdi bana, o atak döneminde kullanmıştım mecburen emzirdiğim halde..bir de denge probleminin bir nedeni oluyor muhakkak, benimki boyundaki kas spazmından kaynaklanıyordu, kulaklardaki kan dolaşımı bozuluyor o da baş dönmesi yapıyor demişti bana kbb dr.u...zor zor çok zor bir an önce seninki de geçer inşaallah..

şaka bir tarafa, ellerine sağlık, keşke komşun olsaydım bizi de görürdün o zaman :9:

oh oh maşaAllah kuzucuğa, evet yürüdüğünde yandın şimdiden hızlı geliyor senin afacan....:49:
bizimki de oğlan ama nerdee hareket, tembel benimki..aslında hareketli kucağımızda ya da oturduğu yerde durmadan sallanıyor öne arkaya, eli ayağı durmuyor ama kendini daha doğrusu tombul popişini kaldırmaya hiiç niyeti yok henüz, ayağa kaldırdığımda adım da atmıyo korkuyor canı çok tatlı tontişimin :1:

özellikle pekmez iştah açmada çok işe yarıyor,ben büyük bebişimde kullanıyorum, her gün bir tatlı kaşığı dut ya da üzüm pekmezi içiririm muhakkak..
emseydi yememesini dert etmezdin, ama emmiyormuş da...Allah kolaylık versin, iştahsız çocuk zor ..
bende isterim belki birgün tanışırız bellimi olur
sudeanın gözler koyu kahve,ama kaşlar kara değil,saçlar kaşlar açık kahverengi
sarıya dönük,babası gibi beyaz tenli,ben tam esmerim :)
benimde çok hoşuma gider,çiftlerin biri beyaz,biri esmer olunca
kızıma yine talip çıktı iyimi :)
damat adaylarıda birbirinden yakışıklı canım
herkese günaydın, kahve yapıcam sizi de beklerim :))

neskafe ise gelirim :)

emseydi yememesini dert etmezdin, ama emmiyormuş da...Allah kolaylık versin, iştahsız çocuk zor ..[/QUOTE]

sabah kahvaltısının içine 1 tatlı kaşığı koyuyorum ama fayda etmedi.balık yağını 8 aylık bir bebek kullanabilirmi peki bilgin varmı canım?

sabah kahvaltısının içine 1 tatlı kaşığı koyuyorum ama fayda etmedi.balık yağını 8 aylık bir bebek kullanabilirmi peki bilgin varmı canım?

canim bir an once bebisinin istahi acilirda guzel guzel mamalarini yer cok zor istahsiz bebek sanada kolay gelsin.. gecen hafta sonu bir akrabanin evine gittik 15 aylik kizi var 3 kasik corbayi bir saatte zor yedirdi kiz agzina veriyo yaramaz agzinda tutuyo yutmuyo en sonunda annesi pes etti ve yedirmedi baska cocukda sabahtan beri acti ve yedigide 3 kasik corba oldu ama o annesini emiyor seninki emmiyormusta bende pekmezi duymustum bir dene istersen

evet benim en büyük şanslığım beni emmemesi.hergün kahvaltısına 1 tatlı kaşığı pekmez koyuyorum ama ne faydaa.

mis gibi tavuk çorbası yaptım 3 kaşık gibi yedi anca
dun börekle antrikot verdim bi kaç tane minicik
bayıldı hala ver diye bekledi,belki ağır gelir dedim et vermedim
ama çok sevdi ya :) ben gibi eti sevecek heralde
neysekı benı güzel emiyor
memeyi görünce heyecanla bi koşuyoki kertenkele gibi oluyo emeklerken :)
tabi benım ıki memede acık bi birini,bi birini emiyor oyun yapıyor
çok hoşuma gidiyor o hali...
birde üstüme tutunarak ayağa kalkıyor
kanepelere uzanıyor,yakında ordan tutunarakda başlar kalkmaya
birde su içerken mutlaka bi genzine gidiyor aynı ben gibi
artık çekmecelerı daha iyi karıstırıyor
geçen parmağını sıkıştırdı canı yandı ağladı
bakalım babası bugün çocuk kilidi alacak
bizden haberler böyle,kızlar sizler nerelerdesiniz ya?
hepiniz çekildiniz yine köşelerinize:)

Son düzenleme:
bende isterim belki birgün tanışırız bellimi olur
sudeanın gözler koyu kahve,ama kaşlar kara değil,saçlar kaşlar açık kahverengi
sarıya dönük,babası gibi beyaz tenli,ben tam esmerim :)
benimde çok hoşuma gider,çiftlerin biri beyaz,biri esmer olunca
kızıma yine talip çıktı iyimi :)
damat adaylarıda birbirinden yakışıklı canım

neskafe ise gelirim :)
Türk kahvesiydi ama nescafe de olur onu da akşamları içiyorum :) çok olmuyordur inş. sabah türk kahvesi akşam nescafe

mis gibi tavuk çorbası yaptım 3 kaşık gibi yedi anca
dun börekle antrikot verdim bi kaç tane minicik
bayıldı hala ver diye bekledi,belki ağır gelir dedim et vermedim
ama çok sevdi ya :) ben gibi eti sevecek heralde
neysekı benı güzel emiyor
memeyi görünce heyecanla bi koşuyoki kertenkele gibi oluyo emeklerken :)
tabi benım ıki memede acık bi birini,bi birini emiyor oyun yapıyor
çok hoşuma gidiyor o hali...
birde üstüme tutunarak ayağa kalkıyor
kanepelere uzanıyor,yakında ordan tutunarakda başlar kalkmaya
birde su içerken mutlaka bi genzine gidiyor aynı ben gibi
artık çekmecelerı daha iyi karıstırıyor
geçen parmağını sıkıştırdı canı yandı ağladı
bakalım babası bugün çocuk kilidi alacak
bizden haberler böyle,kızlar sizler nerelerdesiniz ya?
hepiniz çekildiniz yine köşelerinize:)

maşallah sudeciğe. hafta sonu benim kız yarım çupra balığı yedi hemde büyük boydu valla inanamadık sonra da içi yandı tabi 150 cc suyu içti
biz hala emeklemiyoruz yiyip yiyip yatıyo dombili köfte.
şimdi kızım bebek kıyafetleri katologu var onunla oynuyor kendine kıyafet seçiyor bababmız maç izliyor bende netteyim arada kızıma karşıdan öpücük gönderiyoruz o da bize çığlıkla karşılık veriyor :1:

Türk kahvesiydi ama nescafe de olur onu da akşamları içiyorum :) çok olmuyordur inş. sabah türk kahvesi akşam nescafe

maşallah sudeciğe. hafta sonu benim kız yarım çupra balığı yedi hemde büyük boydu valla inanamadık sonra da içi yandı tabi 150 cc suyu içti
biz hala emeklemiyoruz yiyip yiyip yatıyo dombili köfte.
şimdi kızım bebek kıyafetleri katologu var onunla oynuyor kendine kıyafet seçiyor bababmız maç izliyor bende netteyim arada kızıma karşıdan öpücük gönderiyoruz o da bize çığlıkla karşılık veriyor :1:

türk kahvesi pek sevmiyorum,eşim benim yaptığım türk kahvesini çok sever ona yaparım
ben neskafe içerim ama o da çok nadir, çaya hayır diyemem
dr bu kadar içmenin normal olduğunu söylemişti
rahatsızlığım yüzünden sormustum doktorum olan beyın cerrahına

bu arada adı sude değil sueda :)senin kızada maşalllah nasıl yemiş öyle balığı
çuprayada bayılırm çok sık yediğim bi balık
daha balık vermedım bu aralar yapıcam balıkta tattırcam
deminde bi güzel kurufasulyeyle pilav yedi benımkı
kendımıze yaptığım yemeklere bayılıyor bende bunlardan verıyorum :)

Son düzenleme:
türk kahvesi pek sevmiyorum,eşim benim yaptığım türk kahvesini çok sever ona yaparım
ben neskafe içerim ama o da çok nadir, çaya hayır diyemem
dr bu kadar içmenin normal olduğunu söylemişti
rahatsızlığım yüzünden sormustum doktorum olan beyın cerrahına

bu arada adı sude değil sueda :)senin kızada maşalllah nasıl yemiş öyle balığı
çuprayada bayılırm çok sık yediğim bi balık
daha balık vermedım bu aralar yapıcam balıkta tattırcam
deminde bi güzel kurufasulyeyle pilav yedi benımkı
kendımıze yaptığım yemeklere bayılıyor bende bunlardan verıyorum :)

Ay canım ya kusura bakma, bakar kör oldum suedayı sude okuyorum yaşlandım artık :)

Oh yarasın cimcimeye :46: balığı da dene canım inş sever çok faydalı malum

dünden buyana kimsecikler yazmamış. kuzucuklar çok yoruyor haliyle.:emir_bebek: kızımın diş etleri baya kabarmış inşallah biran önce çıkar çok huysuz birkaç gündür.

Oğlum bugün tam 8 aylık oldu:)
Ama ben uyku ve yemek alışkanlığı kazandıramadım hala. Kazandırmaya çalışmalı mıyım onu bile bilmiyorum.
Yusuf sağlıklı ve mutlu bir bebek ama memeye çok düşkün.
Geceleri sürekli memede uyumak istiyor. Yatağa aldığım zaman huzurlu uyuyor. Almazsam sürekli uyanıyor.
Gündüzleri ise yemek yemek istemiyor. Genellikle 1 bazen 2 öğün yiyiyor. Bazen sadece meme emiyor.
Sebze, meyve, et, balık, tavuk seviyor. Ancak yumurta, peynir ve yoğurdu sevmiyor.
Sizce Hogg yada Ferber yöntemlerini denemeli miyim? Yoksa bu yazıdaki gibi sakıncalı mı? http://bebekvecocuk.milliyet.com.tr...agi/haberdetay/06.07.2012/1563678/default.htm
Oğlum kendimiz için hazırladığım yiyecekleri asla reddetmiyor. Sizce bizim yediklerimizden yemesi sakıncalı mı?

Son düzenleme:
dünden buyana kimsecikler yazmamış. kuzucuklar çok yoruyor haliyle.:emir_bebek: kızımın diş etleri baya kabarmış inşallah biran önce çıkar çok huysuz birkaç gündür.

inş bir an önce çıkar dişleri... eymeninde alt dişleri rahat çıktı ama üst dişler baya zorladı yaklaşık 300 gr:43: verdi... ne yeme içme ne de uyku herşeyi bozulmuştu daha yeni yeni rahatladı kuzum... allah diş çıkaran tüm bebişlerin yardımcısı olsun kilo kaybetmeden rahat rahat çıkarsınlar inş...

Oğlum bugün tam 8 aylık oldu:)
Ama ben uyku ve yemek alışkanlığı kazandıramadım hala. Kazandırmaya çalışmalı mıyım onu bile bilmiyorum.
Yusuf sağlıklı ve mutlu bir bebek ama memeye çok düşkün.
Geceleri sürekli memede uyumak istiyor. Yatağa aldığım zaman huzurlu uyuyor. Almazsam sürekli uyanıyor.
Gündüzleri ise yemek yemek istemiyor. Genellikle 1 bazen 2 öğün yiyiyor. Bazen sadece meme emiyor.
Sebze, meyve, et, balık, tavuk seviyor. Ancak yumurta, peynir ve yoğurdu sevmiyor.
Sizce Hogg yada Ferber yöntemlerini denemeli miyim? Yoksa bu yazıdaki gibi sakıncalı mı? Milliyet - 'Uyku eğitimi'nin zararları
Oğlum kendimiz için hazırladığım yiyecekleri asla reddetmiyor. Sizce bizim yediklerimizden yemesi sakıncalı mı?

canım allah yardımcın olsun yusuf gibi bitanede bende var uyku düzenimiz var gibi öyle hergün aynı saatte değil ama üç aşağı beş yukarı yakın saatlerde uyuyor ama kuş uykulu sürekli uyanıyor ve sürekli sallanmak istiyor ne yapacağım bu konu da bilmiyorum...

yeme içmemiz malesef yok keşke senin ki gibi benim oğlumda memeye düşkün olsa ben zorlaya zorlaya emziriyorum uykudan uyanır uyanmaz yoksa emmiyor... emmediği gibi yemek yese derim tamam ama yemek yemede pek yok.. yoğurt yemiyor meyve yemiyor bi tek sebze çorbası içiyor başka çorbaları ağzına süremiyoruz kahvaltı bile yaptıramıyoruz zaten zayıf bi bebek gıdım gıdım kilo alıyor üstüne diş çıkarırken zayıfladı tam 300 gr vwerdi :43: offf offf bu konuda çoook dertliyim yakında işe de başlayacağım bilmiyorum ne olacak...

slm kızlar naslsınızzz bebişler nasıl

bizimde diş sorunumuz var alt dişlerimiz çok kolay çıktı 5,5 aylıkken ama hala üstler çıkcak sıkıntılı oluyo kabardıda ama malesef kaç aydır çıkmadılar bu kadar ara oluyomukı dişlerde :26: neyse inş sağlıkla çıkarırlar
bende dün tavuk çorbası yaptım beyimiz yemedi :1: sonra acıkınca yedirdim biraz daha yedi o zaman ama onuda iştahla değil iştahla yediği yoğurt meyva püreleri
tarhana çorbasını çok severdi sanırım hergün vermemden dolayı onuda yemediği için ara verdim 1 haftadır verm,yorum
bide yüzümüzde kırmızılıklar oluşmuştu dr bize 7 ncı ayda ilaç verdi egzema olmuş dedi kullandık ama sankı arada gene oluyo gibi :26: alerjıkmı acaba neye olabilir tarhanayıda ev tarhanası bulamadım :19: ev yapımı diyor ama fabrıkasyon içime sinmiyo halıs ev tarhanası bulmam lazım çok faydalı
yüzünde böyle pütürlü sivilcremsi hanı küçük bebeklrde et dolduran derler ya bu hala etmi dolduruyo :9: yok artık sivilce gibi bunlar ne acaba dr gidince sorcam gerçi gördü ama genede bu konuyu sorayım yaşayan varmı aranızda :26: vucudunda kulaklarında da var
bende günlük meyva püreleri, bebe bisküvisi karışım yoğurt, sadece yoğurt hergün bir kase vs oyle veriyorum bu ara soğuk şeyleri daha çok seiyo sanırım dişlerinden soğuk verebilirsniz yazıyor nete ama boğazı ağrımaz yada midesi inş ben azcık veriyorum ama genelde bekletiyorum dışarda sonra veriyoprum üşütmeyelim die korkuyorumda

Back
X