2012 Haziran Anneleri Doğurdu

Herkese merhaba,

Uzun zaman oldu yazmayali ama dunyam degisti desem yeridir, bilgisayarin basina gecmek neredeyse imkansiz hale donustu, hizli hizli gecmisi okudum, simdide bir seyler yazayim dedim.

Bizim bebis 14 günluk oldu, cok sukur gaz sikintimiz yok ama gobegimiz hala dusmedi bugun doktora goturdum iltahap olmus cok az krem falan verdi umarim en kisa zamanda gecer ve duser. Emzirme sikligimiz degisiyor, gunduz 2,5 saatte bir uyaniyor, geceleri ise 3-4 saati buluyor uyanmasi bende zorla uyandirmiyorum illa 2 saatte bir olacak diye, sutumuz gayet iyi durumda neredeyse hergun 2 poset buzluga atabiliyorum simdilik ortalama 300 cc ye yakin, ise baslayinca acil durum sutleri olacak onlar. Gogus uclari ilk hafta cok fena oldu ama simdi gecti doktorumuz Garmastan diye bir krem vermisti cok iyi geldi cok memnun kaldik onun disinda baska hicbirsey kullanmadim.

Sagma makinesi olarak weeweel diye bir marka aldim cok memnun kaldim, kendi biberonunu kullaniyorum geceleri de uyandiramadigim zamanlarda, meme ve biberon farki simdilik yasamiyor. Ama 3 saatin uzerinde emmediginde goguslerim tas gibi oluyor atesim yukseliyor hemen sagmam ya da emzirmem gerekiyor su an icin en buyuk sikintimiz bu.

64 kilo ile hamile kalmistim 78 ile doguma girmistim 2 haftada 70 e dustum tekrar ama hala 6 kilo var nasil gidecek bilmiyorum. Dogumdan sonra zar zor birkac gun korse taktim ama sicaklarda hic cekilmiyor zaten emzirirken kan ter icinde kaliyorum, biraktim takmiyorum 40 imiz cikinca yavas yavas spora basliyacagim.

Dikislerim hala dusmedi, anlamadim ki yorgan ipiyle mi dikti ne :)) Her lavobodan sonra baticonla pansuman yapiyorum, kanamada kalmadi desem yeridir tekrar baslamazsa. Dogumdan 1 hafta sonra kontrole gittim kadin dogumcuma, ultrasonda bakti, kan pihtilari kalmis dedi, bunlarin dusmesi lazimdi simdiye kadar dedi ama dusmemis bir ilac verdi gunde 3 tane ic diye ilk ilaci ictim ama oluyorum sandim 2 saat sonra dogum sancisindan daha beter bir sanci cektim aksama kadar nitekim aksam saat 10 gibi 2 tane yumurta buyuklugunde kan pihtisi dusurdum, ama olum gibiydi dogumda bu kadar canim acimamisti.

Amma cok yazdim ama bebek uyurken evde de sessiz bir ortam varken çenem şismiş :)))

Hepinize kolayliklar diliyorum,özellikle kolikli bebişlerin annelerine mucukssss

kızlar şu gaz sancsıyla başım belada
sabahın 5 inden beri oğlum ağlıyor
çok üzülüyorum onu öyle görünce
her şeyi denedim yok

ahh su gaz sancısı bebısımı uykudan uyandırıor sıkınıor sıkınıor yapamayınca basıyor cıglıgı kac gece bole uyanıoruz bende zeytınyagı suruyorum poposuna aradan bı saat gecıor pırttt seslerı ve oglum dudaklarını bukerek ohh yapıor :))huhh sesını duyunca ohh rahatladın dımı dıorum bana bakıor :))

dogum yaptııgım hastanedekı dr ları begenmıorum dr degıstırıcem bende ıns ıyı dr rastlarım ılk zamanlarda ne aptalmısım dr sozunu dınledım ıyı besle dıye sutun az dıye mama verdı bana ahhh su dr lar kızıorum ama ıcımden bı ses mama verme dedı sıkıla sıkıla ıkı kez mama verdım dr dedıgını yapsaydım saatte bır anne sutu dıger saat mama ver demıstı yapmadım sutumu verdım sureklı sutum azdı anlıordum bebek cok aglamadıkca vermedım sonuc bır ayda kuzum 1500 kılo almıs maşşallah boyumuzda 57 cm :nazar:
anladım kı sagmak sutu muthıs getırıo ben ılk gunlerde hem emzırdım hemde sureklı sagıp bıberonla verdım hem kac cc cıkıo dıye rahatladım hemde sutum arttı suan rahatlıkla bebıs emdıgı zaman cuk cuk seslerını duyuyorum ole meme ucumdan sarıl sarıl akan bı sut yok ama cok sukur o emdıgı zaman sutumun geldıgını anlıorum
ılk zamanlar o seslerı hıc duymuordum rahatsızdım ama suan rahatım cok sukur

o gaz hepimizin başının belası.ben de gunde 3 kez nurse harvey dıye bişey verıyorum.ama çok da etkılı mı sanmıyorum.

canım kız kardeşim çekti bütün fotolarımızı...daha ne pozlar var,çok beğendim çookkkkk...doğum fotoğrafçısı tutsak bu kadar olurdu anca...hele bir albüm yapmış çektiği fotolardan derleyip...doğum yaptığımın 1 gün öncesinden başlayıp hastaneden çıkışımıza kadar...

canım ya...biz de çok çekiyoruz buradaki çoğu kişi gibi bu gaz meretini...sap sımplex damla kullanıyoruz biz iyi geldiğini düşünüyorum...rezene çayı içiyorum ben ve süt ve süt ürünlerini tüketmiyorum...sen de dikkat et mesela yediklerine bu sancıyı atlattıktan sonra tekrarlamaması için...

buradan kızlar bebeklere rezene de içiriyorlardı bir dene istersen belki faydası olur,bacaklarını karnına doğru ittir rahatlatıyor...

canım humananın rezene-kimyon çayı var ben ondan içiriyorum bebişe
bende rezene içiyorum
doktor bize metsil damla verdi faydasını gördüm
damlayı veriyorum az sonra 2-3 bez batıyo
benimkide rahatlamış bi şekilde bayılıyo :1:

sağolun kızlar hepsini denemiştim
masaj yaptım
zeytinyağı sürdüm
metsil kullandım
kimyonlu rezene verdim en son 20 cc
çok şükür şimdi uyudu
yorgun düştü oğlum uykusuzluktan ve devamlı ağlamaktan
bugün hiçbir şey fayda etmiyordu

yavrumu hastaneye yatirdik kaninda enfeksiyon cikti yuksek ihtimal dogumda kakasini yuttugu icin olmus bi basina biraktim geldim yavrumu dua edin bize suan duaya cok ihtiyacimiz var
cok gecmis olsun insallah hemen kavusursun yavruna

kizlar oglum 22 gunluk oldu
bazen gece 3-4 saat uyuyor normal mi
o kadar surede acikmaz mi
bir de sutumu sagiyorum bazen 50cc civari veriyorum
sizce miktar yeterli mi
bir de geceleri cok kisa sureli emmesi normal mi

bencede normal zaten herzaman yapmiyolar boyle benimkide dun gece 4 saat uyudu sonrada azcik emip hemen yine uykuya daldi. ac olsa aglar diyorum bende
ama bugun oglum baya kustu.. genelde uyaninca 2 saatte bir emziriyorum ama benimki cok duruyor memede bazen yarim saat bazen 40 dk. cok emiyo galiba hepsini kustu yavrum cok korktum

herkese merhabalar birkac gundur giremiyorum yazliktayim arkadaslar geldi kalmaya firsat bulup giremiyorum cepten yaziyorum suanda size bir bakiyim dedim. 4 gun once kirkimiz cikti kendi doktoruma kontrole gittim cagirmisti dogumdan sonra bu ikinci kontrole cagirisiydi ilkini dogumdan 1 hafta sonra cagirmisti dikislerimi kontrol etmisti, bu kontrolde dikis yerim tamamen kaybolmus zaten 3 dikisti estetik olarak hic kotu durmuyo geniital bolgem eski sekline kavusmus sanki hic dogum yapmamisim gibi rahimim ve yumurtaliklarim tertemizdi, kontrolden sonra parise gittik uzun zamandan sonra ama canim hic acimadi doktorum bebe yagi sur birliktelikten once dedi esimi yagladim:1: o sekilde gayet rahat gecti.

ferda desitinin ise yaramasina sevindim.
zypzyp hadi gozun aydin kavustun melegine
mrs.who cok gecmis olsun Allah sifa versin bebisine canim
adaer fotolar super maasallah size
arada sirada yesil kaka olmasi kokusuzsa normalmis kizlar bebek usutmus sayilmiyor.

Oglumun durumu iyiye gidiyormus kizlar sizlerede haber vereyim dedim dualarinizin karsiligi bebeklerinize saglik sihhat olarak donsun isallah allah razi olsun

kızlar dun aksam oglusum 10 bucuk 11 gıbı yattı sonrasında ben uyandım saat 2 de baktım hala uyuyor burnunu sıka sıka emzırdım ama sureklı emen cocuk bu aksam zorla aldı memeyı sonra sında yatırdım sabah 6 da kalktı maşşallah sanırım yavas yavas duzene gırıyor sevındım buna ama sabahları sureklı memedeyız :)mesela uykusu gelıyor memede uyuyor bı yerı agrıyor memeyı ıstıyor uykuda korksa memeyı arıyor aksam zır zır dı bole Allah ım sallıom olmuo ole yapıoz olmuo ıkı dk emdı ıkı dk haa sonra kut uyudu uyuyus o uyuyus :))
sabah 6 da da sıkınarak kalktı 8 e kadar oynastık suan uyuyor uykusunda da sıkınıo :)))pırtlatsa rahatlıcak:)))

Oglumun durumu iyiye gidiyormus kizlar sizlerede haber vereyim dedim dualarinizin karsiligi bebeklerinize saglik sihhat olarak donsun isallah allah razi olsun

sevindim.gözün aydın.

herkese merhabalar birkac gundur giremiyorum yazliktayim arkadaslar geldi kalmaya firsat bulup giremiyorum cepten yaziyorum suanda size bir bakiyim dedim. 4 gun once kirkimiz cikti kendi doktoruma kontrole gittim cagirmisti dogumdan sonra bu ikinci kontrole cagirisiydi ilkini dogumdan 1 hafta sonra cagirmisti dikislerimi kontrol etmisti, bu kontrolde dikis yerim tamamen kaybolmus zaten 3 dikisti estetik olarak hic kotu durmuyo geniital bolgem eski sekline kavusmus sanki hic dogum yapmamisim gibi rahimim ve yumurtaliklarim tertemizdi, kontrolden sonra parise gittik uzun zamandan sonra ama canim hic acimadi doktorum bebe yagi sur birliktelikten once dedi esimi yagladim:1: o sekilde gayet rahat gecti.

arada sirada yesil kaka olmasi kokusuzsa normalmis kizlar bebek usutmus sayilmiyor.

mısafır mı geldı.ay sınır olurum böyle fıkırsız ınsanlara.yazlığın varsa derdın var zaten.bızım 1 hafta var daha 40 çıkmasına.

açılışı ben yapayım
kızlar doğumum epudral normal oldu, doğumdan sonra tek sıkıntım sütümün hemen gelmemesi idi, ilk gece 5 çay kaşığı ilk süt kolostum sanırım onunla geçirdi oğlum, neyse ki değerleri iyiydi, mama vermediler, sonraki gün malt içeceği içtim çok fayda etti, malt içeceği koyun mutlaka hastane çantanıza

bebeğim çok sütüm olmamasına rağmen sarılık olmadı, ilk günler sağarak verdim, hem göğsümdeki şişlik gitti, kayısı kompostosu ve malt içeceği ile birde 3 saatte bir sağarak arttı sütüm, sonra da biberon krizi yaşadık bebek biberona alıştı memeyi istemedi, o günden sonra hiç biberon vermedim inatla memeye tuttum, şimdi onu da aştık Allah' ın izniyle, ama insan çok hassas oluyor, bir akşam emmedi diye bütün gece üzüntüden uyuyamadım

merhabalar rabbim bebişlerini analı babalı sağlıkla büyürmenizi nasip etsin inş. bende allahım nasip ederse temmuz annesi olucam sana bişey sormak istiyorum sütünün gelmesi için malt içeceği demişsin ama ben malt içeceği ne bilmiyorum nerden temin edebilirim ? bide doğumumu 11 gün kaldı önceden içsem sakıncası olur mu ?
cvpların için şimdiden tşk ederim:34:

gece hemen hemen hiç uyanmayıp sadece arada mızıldayayıp sabah 05.30 da uyanan oğlum bir ara kahvaltı yapacağım sıra 30 dk. kadar uyuyup şu saate kadar aman vermedi bize...sürekli meme ağzında istiyor ama arada da memeyi fırlatıp ağzından basıyor yaygarayı...
şimdi de uyuduğuna inanmıyorum mızıldanıyor zaten :1:
ilkcim seferler başlamış parise...hayırlı olsun :9:
bizde daha 15 gün kadar var seferlere sanırım...bekliyoruz ne yapalım :1:
kızlarrr oğlum uyanıyor gerçektennnnnnnnnnnnnn

benim oğlum da bugün gereksiz huysuzluk yapıyor nedenini anlayamadım
emzik ağzında uyudu şimdi
emziği de atmıyor nedense
göğüs uçlarımda acımaya başladı yara mı olacak nedir
gündüzleri sık emiyor yine
sabaha doğru da gaz sancısı başlıyor kıvranıyor
bizi de uyutmuyor dolayısıyla

dün ilk kez arkadaşa gittik oğlumla
2 saat kadar oturduk
evleri de uzaktı
yolda giderken biberonla sağılmış süt verdim
bir kere de arkadaşta emzirdim
sonra da eve gelince emzirdim
sorun çıkmadı şükür
bugün de bikaç parça bişey almaya alışveriş merkezine gidelim diyordum ama böyle huysuzlanmaya devam ederse zor olacak

merhabalar rabbim bebişlerini analı babalı sağlıkla büyürmenizi nasip etsin inş. bende allahım nasip ederse temmuz annesi olucam sana bişey sormak istiyorum sütünün gelmesi için malt içeceği demişsin ama ben malt içeceği ne bilmiyorum nerden temin edebilirim ? bide doğumumu 11 gün kaldı önceden içsem sakıncası olur mu ?
cvpların için şimdiden tşk ederim:34:

malt içeceğini tüm marketlerde bulabilirsin (büyük marketler)
ya da çocuk mağazalarında joker toker e-bebek gibi
ama malt içeceğinden ziyade milkplusı tavsiye ederim
onu da çocuk mağazalarında bulursun
ya da e-bebek internet sitesinden sipariş verirsin
ben doğuma bir gün kala içtim ilk
11 gün kala erken bence

kızım bugün tam 1 aylık oldu. kızıma sabah iyiki doğdun şarkısını söylerken ilk kez gözümün içine bakarak gülümsedi:16: ne güzel bir duygu. belki o an bana bakarak gülmesi tesadüftü ama kendimi çok iyi hissetmeme sebep oldu. bu kadar zahmetten sonra bana bakarak gülmesi bütün yorgunluğumu aldı desem doğru söylemiş olurum. ilk- ciğim parise gitmen hele acısız oldu demen bana cesaret verdi. benim daha parise gitmeme 10 gün kadar süre var. ama stresini yaşamıyor değilim. eşimde kıvılcımlar seziyorum dayanacak gücü kalmadı sanırsam:1: bende de stres tavan yaptı. canım acıyacak diye uzatmaya çalışıyorum. ama acımadı falan deyince cesaretlendim valla:9::9::9:

slm anneler ve bebiştoları... kimsecikler yok ortada.. herkes pazar gezmesinde galiba:1::1: bugün aylardır peşinden koştuğum ama annemle eşim tarafından almama bi türlü izin çıkmayan bebek arabasını e-bebekte indirimli buldum.. 900 e bile duymuştum fiyatını, en son 550 ye bulmuştum bir yerde şimdi 518 e geldi :))) oğlum sonunda evinde olduğu için bizimkiler de izin verdi,hemen siparişimi verdim:16::16:
yaaa ben bu halimi tüm hallerimden daha çok sevdim.. eşime olan sevgim,bağlılığım daha da arttı. onun da bana tabii.. oğluşum da hergün birşeyler öğreniyo.. ben de onunla öğreniyorum pekala.. daha uysal,daha kolay mutlu olabilen bi hale geldim.. tabiii ki de daha duygusal :1: çıkan reklam filmlerine bile ağlamam artık eşimi güldürüyo.. hamilelikte de iyiydim ama şimdi daha iyi oldu gibime geliyo:nazar::nazar: umarım ömür boyu böyle gider...:16::16::16:

slm anneler ve bebiştoları... kimsecikler yok ortada.. herkes pazar gezmesinde galiba:1::1: bugün aylardır peşinden koştuğum ama annemle eşim tarafından almama bi türlü izin çıkmayan bebek arabasını e-bebekte indirimli buldum.. 900 e bile duymuştum fiyatını, en son 550 ye bulmuştum bir yerde şimdi 518 e geldi :))) oğlum sonunda evinde olduğu için bizimkiler de izin verdi,hemen siparişimi verdim:16::16:
yaaa ben bu halimi tüm hallerimden daha çok sevdim.. eşime olan sevgim,bağlılığım daha da arttı. onun da bana tabii.. oğluşum da hergün birşeyler öğreniyo.. ben de onunla öğreniyorum pekala.. daha uysal,daha kolay mutlu olabilen bi hale geldim.. tabiii ki de daha duygusal :1: çıkan reklam filmlerine bile ağlamam artık eşimi güldürüyo.. hamilelikte de iyiydim ama şimdi daha iyi oldu gibime geliyo:nazar::nazar: umarım ömür boyu böyle gider...:16::16::16:

güle güle kullanın
pazar oturmasındayım ben evde :1:
eşim sınav görevinde
gelince oğlumu da alıp ilk defa avmye gitmeyi denicem
giderken yanıma sağılmış süt alıcam
orda huysuzlanınca vericem
inşallah sorunsuz bir gezme olur

bebişler de gün gün büyüyüp değişiyorlar
benim oğlum da bugün 23 günlük oldu
yüzüstü yatırdığımda sırtüstü döndü çok şaşırdım
heralde eğim var ondan dedim başka yere koyup bidaha denedim yine döndü :nazar:
oldukça erken diye düşünüyorum
ne zaman dönebilirler hiç bilmiyorum gerçi ama daha 1 aylık bile değil

bir de kızlar sütünü sağıp buzluğa koyan var mı?
ben bazen sağıyorum da
çok olduğundan bir dönem 120-125 cc olarak 2 defa buzluğa koydum
şimdi de okudum da buzluktaki sütü içmeyebiliyormuş bazı bebekler
çıkarıp bideneyim diyorum içip içmediğini
siz hiç buzluktan çözdürüp verdiniz mi sıkıntı oluyor mu?
içmezse çok üzülürüm
zaten çok fazla değil sütüm, bir de içmezse onu oturur ağlarım :1:

ii oturmalar ferdacım.. ben de oturuyorum benim adam da köye gitti babamlara yardıma.. buzluğa attım ama vermedim daha hiç.. onu bilmiyorum ama madem avm ye gidiyorsun orada bakım odaları var. sıkışırsan oraya girersin.. bi de aklımdayken söyliyim de çarşıda pazarda işiniz varken bebek emzirmek için özel hastanelere girebilirsiniz. bebek bakım odaları oluyo.. alt değiştirme yereri falan insan rahat ediyo :1:
şimdi gidip hazr bebiş uyurken bi yemek yapayım kocama. yorgun argın gelir birazdan.. hepinizi öptüm..

ii oturmalar ferdacım.. ben de oturuyorum benim adam da köye gitti babamlara yardıma.. buzluğa attım ama vermedim daha hiç.. onu bilmiyorum ama madem avm ye gidiyorsun orada bakım odaları var. sıkışırsan oraya girersin.. bi de aklımdayken söyliyim de çarşıda pazarda işiniz varken bebek emzirmek için özel hastanelere girebilirsiniz. bebek bakım odaları oluyo.. alt değiştirme yereri falan insan rahat ediyo :1:
şimdi gidip hazr bebiş uyurken bi yemek yapayım kocama. yorgun argın gelir birazdan.. hepinizi öptüm..

canım emziririm de tabi ama benimki öyle randımanlı emen bir bebek değil
emiyor ağzından çıkıyor basıyor bağlığı falan
orda uğraşabilirmiyim o kadar bilemiyorum
nasılsa süt var dolapta, giderken onu vereyim de en azından ne içtiğini bileyim

Back
X