2012 Haziran Anneleri Doğurdu

ya kızlar bizim hatun bu akşamda yapmazsa tam 4 gündür kaka yapmıyo olucak ama işin tuhafı hem alttan hem üstten gaz çıkarıyoruz. doktorumuzda yıllık izne çıkmış internetten baktım normalmiş. ay deli olucam 1 ayda 700 gram almışız diye doktor mama takviyesi verdi günde 3 kere ama mamada yemiyo bizimki sadece anne sütü doymuyomu yapmıyo yoksa sütümmü yarıyo yapmıyo. ne zormuş bebek büyütmek:43:

cnm bence mama takvıyesı yapma derım kılo alımı 600 ıla 1000 kılo normal yazıo netten bak cnm uzman tv den..bence sureklı emzırmeyı dene bak nasıl cogalıyor sutun cok doymadı baktın cok zırlıo o zaman ver ama sureklı gunde uc ogun mama verme derım ama tabı yıne senın kendı cocugun kendın bıleceksın aslında elektırıklı pompa alabılsen cok ıyı olur en azından kac cc ıctıgı bıleceksın bıde cektıkce sutun cogalıcak ben ole yaptım benımde cok sutum yoktu baslarda dr mama takvıyesı vermıstı ılk hafta ama dınlemedım mama vermek ıstemedım cocuguma cok zırladıgı zaman bı kere verıodum topu topu ıkı kez verdım sonrasında hep sutumu verdım bıde sureklı cektırıp o sutude verdım benım cocugum sureklı emen cocuk sureklı memedeyız o cektıkce bıde ben cektırdıkce cogaldı cok sukur..sende suan sureklı emzırmeye bak cnm yarım saatte bır bır saatte bır ver memenı en azından sutun cogalana kadar yınede sen bılırsın cnm cım.

kızlar benim bebişim uyurken çok sıçrıyor
hatta önce sıçradı sonra çığlık atarak uyandı çok korkmuş
memede sakinnledi tekrar yatırdım
en ufak bi sesde bile sıçrıyor
sizin bebişlerde böylemi

kizlar bence tatile cikmaktan korkmayin ben aldim kizi geldim yazliga bizim yazlik denize sifir sabah 10 da yumoşumuda aliyorum plaja gidiyoruz onu bir guzel kremliyorum sadece beziyle golgede anakucaginda sallaniyo minisim ben denizime giriyorum tabi kizi yanliz birakmiyorum yan villadan komsularin kizlari var onlar goz kulak oluyo zaten cok durmuyorum suda bi serinleyip yuzup hemen cikiyorum cocuk havuzu almistim onu temiz suyla doldurup guneste isitiyorum arada benimkini daldirip cikartiyorum kuruluyorum bir rahatliyoki sormayin aciktigi zaman takiyorum emzirme onlugunu meme uclarimi temizliyorum emziriyorum cokta rahat oluyo , bayramdada bodruma gidiyoruz otele 1 hafta tatil yapicaz ordada ben yine bu taktigi uyguliyicam sizede onerim bu sekilde olur.

sizin bebişlerde böylemi

canim benimkide sicriyor gazdan oluyor o sekilde, yada kendini boslukta hissediyordur yari kundak yap sen yine. benimki gazi oldugunda yapiyor uykusundan uyaniyor tam yataga yatirdigim zaman zipliyo resmen yatakta sonrada agliyo uyumuyo gazini cikartip gogsumde uyutuyorum tam dalana kadar tutuyorum o sekilde yatiriyorum bende.

sizin bebişlerde böylemi

canim benimkide sicriyor gazdan oluyor o sekilde, yada kendini boslukta hissediyordur yari kundak yap sen yine. benimki gazi oldugunda yapiyor uykusundan uyaniyor tam yataga yatirdigim zaman zipliyo resmen yatakta sonrada agliyo uyumuyo gazini cikartip gogsumde uyutuyorum tam dalana kadar tutuyorum o sekilde yatiriyorum bende.

kizlar bence tatile cikmaktan korkmayin ben aldim kizi geldim yazliga bizim yazlik denize sifir sabah 10 da yumoşumuda aliyorum plaja gidiyoruz onu bir guzel kremliyorum sadece beziyle golgede anakucaginda sallaniyo minisim ben denizime giriyorum tabi kizi yanliz birakmiyorum yan villadan komsularin kizlari var onlar goz kulak oluyo zaten cok durmuyorum suda bi serinleyip yuzup hemen cikiyorum cocuk havuzu almistim onu temiz suyla doldurup guneste isitiyorum arada benimkini daldirip cikartiyorum kuruluyorum bir rahatliyoki sormayin aciktigi zaman takiyorum emzirme onlugunu meme uclarimi temizliyorum emziriyorum cokta rahat oluyo , bayramdada bodruma gidiyoruz otele 1 hafta tatil yapicaz ordada ben yine bu taktigi uyguliyicam sizede onerim bu sekilde olur.

ne guzel ama sen şanslısın bence.benım kızım asla koydugum yerde durmuyor maalesef.değil otele ben şurdan annemlerın yazlıga gıtmeye cesaret edemıyorum nvırak vırak ağladıgı için akşam sabah.

canım benim oğlum doğduğundan beri hep 10-15 dk emdi kilo alımıda gayet iyiydi 1 ayda 1300 gr aldı :nazar::nazar::nazar: bi sorun yoktur bence sıkma canını doymazsa huzursuz olurdu hem bu canavarlar açlığa dayanamıyo :) ayrıca ben de sünnet ettirdim oğlumu geçen perşembe, ilk bi kaç saat çok ağladı bebeğim ama sonra unuttu şimdi gayet iyi hatta eskisinden daha iyi bile diyebilirim uykuları daha bi düzene girdi nedense sünnetle alakalımı bilmiyorum ama baya yaradı oğluma :nazar::nazar: ama dediğim gibi bi kaç saat felaket bi ağlamayla karşılaşabilirsin sakın korkma geçiyo.
sağol canım rahatladım biraz.. işin ilginç tarafı benim sıpa akşam sünnet oldu ve yenidoğan düzenine geri döndük. 3 saat uyuyo gece,hemen kalkıp meme istiyo ve çok şükür 20 dkdan az emmedi:nazar::nazar: sünnetçi amcamız pipisinin ucu kapalıymış zorlanıyordur bu çocuk uykusunda huysuz demenizin nedenlerinden biri de budur dedi. şimdi şarıl şarıl işiyo walla:1::1:

canım sana koca bir :nazar::nazar::nazar: forumun ilk normal doğum yapanı,ki gayet de rahattın hepimize süper moral verdin. yine bir sürü konuda moral vermeye devam ediyorsun. ilk çocuğun olmasına rağmen bu rahat ve pratik anneliğin hoşuma gidiyor doğrusu... sana kocaman :46::46::46::46::46:

bi de sünnet yaptırmış olanlara sorum olacak. işlemi yapan amcamız giderken ateş düşürücü-ağrı kesici ve bir de antibiyotik aldırdı kullanmamız için. geceden beri veriyorum ama içim hiç rahat değil:50::50: sizde de oldu mu böyle birşey? bir de 5 gün devam dedi antibiyotiğe. çok üzülüyorum mandal kdr çocuğa ilaç veriyorum diye.. akşam da belden aşağısı çıplak yatırttı, beşiğin üstüne battaniye örttük kapıları sımsıkı kapadık öle uyuduk. tabi bütün gece battaniye şırıl şırıl :1::1: hadi onu geçtim de bu sabah daha fazla dayanamadım bebek bezini genişçe bağladım. altı torba gb olan kundağını yaptım bi de içine çorap giydirdim. biraz daha mı havalandırmam lazım?? ne zaman normal modumuza geri döneceğiz biz??

bi de sünnet yaptırmış olanlara sorum olacak. işlemi yapan amcamız giderken ateş düşürücü-ağrı kesici ve bir de antibiyotik aldırdı kullanmamız için. geceden beri veriyorum ama içim hiç rahat değil:50::50: sizde de oldu mu böyle birşey? bir de 5 gün devam dedi antibiyotiğe. çok üzülüyorum mandal kdr çocuğa ilaç veriyorum diye.. akşam da belden aşağısı çıplak yatırttı, beşiğin üstüne battaniye örttük kapıları sımsıkı kapadık öle uyuduk. tabi bütün gece battaniye şırıl şırıl :1::1: hadi onu geçtim de bu sabah daha fazla dayanamadım bebek bezini genişçe bağladım. altı torba gb olan kundağını yaptım bi de içine çorap giydirdim. biraz daha mı havalandırmam lazım?? ne zaman normal modumuza geri döneceğiz biz??

canım bize de antibiyotik ve ağrı kesici verdi dr 2,5 ml yani yarım kaşık dedi ama ben bazen 1,25 bazende 2 verdim bugün son günü zaten enfeksiyon yada iltihap olmaması için vermek gerekiyo napalım, bir de ben hiç açık bırakmadım bezini genişçe bağladım üstüne çıtçıtlı badi ama çıtçıtları bağlamadık 2 gün öyle durdu sonra 3-6 aylık badilerimizi giyinip bağladık sorun olmadı, şimdi baya iyileşti çok şükür.

KIZLAR KAÇ GÜNLÜKKEN YAPTIRDINIZ SÜNNETİ
bir de hangi yöntemle yapıldı
kaç günde tamamen iyileşti
tavsiye eder misiniz

kızlarrrrrr geceleri uyuyor oğlum maşallah :nazar:
ama gündüzleri şu saatlere kadar resmen kök söktürüyor...yorgunluktan en son bitap düşüyor da öyle sızıyor yani...
düşünün yemek yapmadım hala...1,5 saat sonra eşim gelecek...anca yıkadım,emzirdim,altını temizledim,gazını çıkardım...böyle böyle derken saat geçmiş...

sizler neler yapmaktasınız???sıcaklardan da fena bunaldık...bir de bebişlerin üzerini uyurken örtüyormusunuz???

ama gündüzleri şu saatlere kadar resmen kök söktürüyor...yorgunluktan en son bitap düşüyor da öyle sızıyor yani...
düşünün yemek yapmadım hala...1,5 saat sonra eşim gelecek...anca yıkadım,emzirdim,altını temizledim,gazını çıkardım...böyle böyle derken saat geçmiş...

sizler neler yapmaktasınız???sıcaklardan da fena bunaldık...bir de bebişlerin üzerini uyurken örtüyormusunuz???

yok canım ne örtmesi ben gece bile örtmüyorum zaten üç kişi yatıyoruz bi odada alev çıkıyo odamızdan sabahları:9::9:

aynen benim oğlumda böyle geceleri güzel uyuyor sabah 6 da iş başı yapıyor .resemn kök söktürüyor bende hiç bi iş falan yapamıyorum.45 günlük olduk bugün:))ben gece ve gündüz sadece karnını kapatacak şekilde küçük bir örtü örtüyorum.karından üşütmesin diye.tek başına yıkayabiliyor musun?ben eşimle o olmadığındak omşuyu çağırıyorum

benim oglum gece de gunduz de uyumuyor dogru durust
10:30 dan beri 1 saat uyudu
gece de saat basi kalkip agladi
ac da o yuzden mi uyumuyor dedim
60 cc sagilmis sut verdim zorla icti onu da
ama hala uyumuyor
yirgunluktan oluyorum
gece gunduz uyuyamamak berbat bisey

KIZLAR KAÇ GÜNLÜKKEN YAPTIRDINIZ SÜNNETİ
bir de hangi yöntemle yapıldı
kaç günde tamamen iyileşti
tavsiye eder misiniz

canım ben tavsiye ediyorum çünkü büyüdükçe korkusuda mızmızlığıda artar, oğlum sadece 3-4 saat ağladı sonra herşey geçti hatta uykusu falan daha bi düzene girdi, biz hastanede yaptırdık sadece o bölge uyuşturuludu doktor bu şekilde ağlar istrerseniz genel anestezi yapalım dedi ama istemedik küçücük çocuğun narkoz almasını , şu an 5. gün ve ağrısı yok artık biraz şişlik var dikişlerde düşmedi henüz ama maşallah iyiyiz iyileşti diyebilirim yani.bu arada 44 günlükken yapıldı bizim.

aynen benim oğlumda böyle geceleri güzel uyuyor sabah 6 da iş başı yapıyor .resemn kök söktürüyor bende hiç bi iş falan yapamıyorum.45 günlük olduk bugün:))ben gece ve gündüz sadece karnını kapatacak şekilde küçük bir örtü örtüyorum.karından üşütmesin diye.tek başına yıkayabiliyor musun?ben eşimle o olmadığındak omşuyu çağırıyorum

tek yıkamayı henüz denemedim...hep birileri var yanımda ama onlar suyu döküyor ben yapıyorum her şeyi...

bir şey daha sorayım alttan çıtçıtlı badinin içinden bir şey giydiriyor musunuz???
ben üşür diye atlet tarzı giydiriyorum ama bunalıyor diyede içim gidiyor...bu giydirme mevzusunda ikilemde kalıyorum çoğu zaman...

bende o cesaret yok canım ya. kendi yazlığımız olsa ok. aylarca ne zaman müsait olursa ozaman girerim düşüncesi olur. ama süre sınırlı olunca çocukların huylarıda belli olmuyor. ben giderim bizimkinin huysuz olucağı tutar bide. boşuna sinir küpü olup gelmektense işim olmaz.

Back
X