2012 Haziran Anneleri Doğurdu

slm kızlar.
nasılsınız?
hepimiz çocuklarımızla cebelleşiyoruz herhalde.
biz 3 gündür yalnızız oğlumla. şimdilik iyi gidiyor. çok yormuyor beni.
ama yeni bir huy edindik. gece çok güzel emiyor. sütümde bol bol geliyor. ama gündüz memeyi almıyor. süt biraz az olduğu için çekmiyor. biberonla da bikaç kez verdim ama alıştı mı ne anlamadım. aç uyudu gibime geliyor. ama aç olsa ağlar de mi?
bi de sağma işini nasıl yapıyorsunuz. benim artık sütüm ucu ucuna yetiyor. akşamları az olunca sğıp veriyodum. ama dün akşam sadece 30 cc çıktı. onu verip uyuttum. biberon vermek istemiyorum artık. bi de süt gelmese de sağıyomusunuz? faydası var mı?
of ne zormuş anne olmak. babalar nerahat. akşam iki pışpışlıyor bitti.
ben de göğsüm çok dolarsa sağıyorum
bazen geceleri az emiyor göğsüm sızlıyor o zaman sağıyorum
bir de yatarken sağıyorum sağacaksam
emince tek göğsü emiyor ben de onda kalanla diğerini sağıp uyuyorum eğer sağacaksam
ama sağmayı bırakıcam artık kendisi emsin
aç olsa uyur mu ben de bilmiyorum
bazen ben de endişe ediyorum aç mı yattı acaba diye
30 cc süt yetti mi?
canım ben hep emzırmeye çalışıyorum bitek göğsüm çok dolduğunda sağıyorum akşamları uyku sersemi pek almak istemiyo memeyi göğsüm ağrı yapmasın diye sağıp biberonla veriyorum oda hepsini değil biraz yumuşayana kadar 40 cc felan yetiyo aç olan bebek durmaz canım merak etme:emir_bebek:

40 cc verince yetiyor mu?
ben bitürlü anlamadım bu işi valla
ne kadar süt vericemi bilemiyorum hala sağdığımda
kafam daha çok karıştığından sağmak istemiyorum artık

siz çift göğüs mü emziriyorsunuz?

benim oğlum baya tembel çıktı ilk 10 gün emmedi göğüs ucun küçük geldi sonra silikon uçla emmeye başladı sonra silikonsuz emmeyince bıraktık baya zor oldu emmesi çok şükür şimdi çok sıkıntı yok.... gündüzleri sütüm var ama akşamları sürekli emmek istediği için göğüsler dolmuyor... 20 günde 530 gr aldı... 4 farklı çocuk doktoruna götürdük biri hariç üçü kilo alımı için kötü şeyler söylemedi...

sana sormak istediğim sağma işini nasıl yapıyorsun... bide sağdıkça sütün arttı mı...

kilo normal bence
kiminin bebeği çok alıyor ama benimki de o civarda alıyor
15 günde 450-500 gr arası almış
doktor günde 20-30 gram alması normal demişti bana
yani ayda 600-900 arası normal oluyor
tabi burda 1400-1500leri duyunca ben de az almış diye üzülüyorum ama napayım
aşırı hareketli benim oğlum 2 dk durmuyor yerinde
hareketli bebek de az kilo alırmış

sağdıkça süt artıyor mu bilemiyorum
ben yaklaşık 10 dk iki göğsü sağıyprum
pompam medela mini elektrikli
emmediyse 120-130cc arası çıkıyor ikisinden
birini emdiyse 90-100 çıkıyor
çok da zorlamıyorum sağarken ki yara olmasın
acıyor çünkü bir süre sonra

ben de göğsüm çok dolarsa sağıyorum
bazen geceleri az emiyor göğsüm sızlıyor o zaman sağıyorum
bir de yatarken sağıyorum sağacaksam
emince tek göğsü emiyor ben de onda kalanla diğerini sağıp uyuyorum eğer sağacaksam
ama sağmayı bırakıcam artık kendisi emsin
aç olsa uyur mu ben de bilmiyorum
bazen ben de endişe ediyorum aç mı yattı acaba diye
30 cc süt yetti mi?

40 cc verince yetiyor mu?
ben bitürlü anlamadım bu işi valla
ne kadar süt vericemi bilemiyorum hala sağdığımda
kafam daha çok karıştığından sağmak istemiyorum artık

siz çift göğüs mü emziriyorsunuz?

valla biberonla verince 90 ccyi bile içiyor bizimki. ama akşam ancak o kadar çıktı süt. onu verdim biraz ağladı ben buzluktaki sütü eritmeye gittim eşim uyutmuş o arada. erittiğim sütü de biberonla vermek istemedim şırıngayla vermeye çalıştım. içmedi hep akıttı yarısını. 10cc nin yarısını anca içmiştir. yine uyudu. sütte boşa gitti döktüm. eritilmiş sütü bi daha dolaba koyup ısıtmak çok da sağlıklı değil diye döktüm sabah. zaten 3 kere koydum buzluğa. onunda ikisi gitti işte. ama öyle çok ağlamıyor. aç olsa ağlar herhalde. bizimki elini emiyo çok acıkınca. ağlar mı ağlamaz mı açken çözemedim.
ben hep tek göğüs emziiyorum. sonra diğerine geçiyorum.

valla biberonla verince 90 ccyi bile içiyor bizimki. ama akşam ancak o kadar çıktı süt. onu verdim biraz ağladı ben buzluktaki sütü eritmeye gittim eşim uyutmuş o arada. erittiğim sütü de biberonla vermek istemedim şırıngayla vermeye çalıştım. içmedi hep akıttı yarısını. 10cc nin yarısını anca içmiştir. yine uyudu. sütte boşa gitti döktüm. eritilmiş sütü bi daha dolaba koyup ısıtmak çok da sağlıklı değil diye döktüm sabah. zaten 3 kere koydum buzluğa. onunda ikisi gitti işte. ama öyle çok ağlamıyor. aç olsa ağlar herhalde. bizimki elini emiyo çok acıkınca. ağlar mı ağlamaz mı açken çözemedim.
ben hep tek göğüs emziiyorum. sonra diğerine geçiyorum.

buzluktan çözdürürken buzdolabına koyup ertesi gün verebilirsin
böylece araya gitmemiş olur sütler
ben de 2 poşet attım sadece biara çözdürüp vericem çok bekletmeden
biberonla içmek kolay geliyor sanırım çok içiyorlar
göğsümden 90 cc hayatta çıkmıyodur benim
60-70 ancak çıkar tek göğüsten onun da ne kadarını emiyodur bilemiyorum
senin pompan hangisi? kaç dakika sağdın? emzirdikten sonra mı sağdın?
bence uyuduktan sonra biberonla vermende sıkıntı olmaz, anlamıyolarmış zaten o zaman
asıl uyanıkken vermek daha riskli, alışma ihtimali var çünkü
biberonu verirken de emzirir gibi tutmamız gerekiyormuş emdiğini zannetsin diye

kilo normal bence

benim de ilk 2 hafta öyleydi. sağınca 100-120 cc çıkıyordu. şimdi korkuyorum sağmaya kalmazda emmezse diye. uff sağmak sütü artırıyor mu acaba. bilsem sağcam.

kilo normal bence

benim de ilk 2 hafta öyleydi. sağınca 100-120 cc çıkıyordu. şimdi korkuyorum sağmaya kalmazda emmezse diye. uff sağmak sütü artırıyor mu acaba. bilsem sağcam.

valla bir rivayete göre artırıyormuş
bence gün içinde sağma çünkü kalmaz emmesi için
dediğim gibi yatmadan önce emziriyorum sonra diğer göğüsü ve emdiği göğsü sağıyorum
tabi aradan 1 saat falan geçiyorki boş göğüste dolsun biraz
sonra yatıyoruz
uyuyunca zaten doluyor göğüsler
eğer dolmadığını hissedersem de ilk kalktığında sağdığım sütün bir kısmını veriyorum
sonraki kalkmalarında emziriyorum
sağmak sinir bozucu bir iş bence
ayrıca az çıkarsa insanın morali bozuluyor

medela elektrikli pompayla sağıyorum. ilk zamanlar bi göğsümü emzirip diğerini sağıyordum ben. 15 dk falan. şimdi yetmez korkusuyla sağamıyorum. ama gece uyuttuktan sonra deniycem. bakalım ne kadar çıkacak. bi de şimdi ilk zamankinden daha fazla emiyodur. ondan mı bana azaldı gibi geliyor sütüm acaba?

bence azalmamıştır
sen azaldığı kanısına nerden vardın ki?
dediğin gibi artık daha güçlü emip göğsü boşaltıyordur bence

buzluktan çözdürürken buzdolabına koyup ertesi gün verebilirsin
böylece araya gitmemiş olur sütler
ben de 2 poşet attım sadece biara çözdürüp vericem çok bekletmeden
biberonla içmek kolay geliyor sanırım çok içiyorlar
göğsümden 90 cc hayatta çıkmıyodur benim
60-70 ancak çıkar tek göğüsten onun da ne kadarını emiyodur bilemiyorum
senin pompan hangisi? kaç dakika sağdın? emzirdikten sonra mı sağdın?
bence uyuduktan sonra biberonla vermende sıkıntı olmaz, anlamıyolarmış zaten o zaman
asıl uyanıkken vermek daha riskli, alışma ihtimali var çünkü
biberonu verirken de emzirir gibi tutmamız gerekiyormuş emdiğini zannetsin diye

medela elektrikli pompayla sağıyorum. ilk zamanlar bi göğsümü emzirip diğerini sağıyordum ben. 15 dk falan. şimdi yetmez korkusuyla sağamıyorum. ama gece uyuttuktan sonra deniycem. bakalım ne kadar çıkacak. bi de şimdi ilk zamankinden daha fazla emiyodur. ondan mı bana azaldı gibi geliyor sütüm acaba?

nasıl olduysa üste atmış cvbı

daha önce göğüslerim hep taş gibi oluyordu. sabahları sütyen gecelik hep ıslanıyordu. şimdi sadece sabahları taş gibi. 2 emmede iniyor göğüslerim. gün içinde de yenilenmiyor sanki. sadece gece uyuyunca doluyor. ilk başlatrda hep dolu doluydu göğsüm. o yüzden azaldı gibi geldi. zaten 2 gündür. yeyip içmediğim şey kalmadı. süt artsın diye. azaldı mı anlamadım zaten. bi de memeyi tutmayınca az olduğu için diye düşünüyorum nedense.gece dolu doluyken emiyor çünkü. ama sanırım gece uyku sersemi anlamıyor. gündüz anlayınca zor alıyor memeyi.
şu çocukların dilini bi çözsek ne güzel olacak.

daha önce göğüslerim hep taş gibi oluyordu. sabahları sütyen gecelik hep ıslanıyordu. şimdi sadece sabahları taş gibi. 2 emmede iniyor göğüslerim. gün içinde de yenilenmiyor sanki. sadece gece uyuyunca doluyor. ilk başlatrda hep dolu doluydu göğsüm. o yüzden azaldı gibi geldi. zaten 2 gündür. yeyip içmediğim şey kalmadı. süt artsın diye. azaldı mı anlamadım zaten. bi de memeyi tutmayınca az olduğu için diye düşünüyorum nedense.gece dolu doluyken emiyor çünkü. ama sanırım gece uyku sersemi anlamıyor. gündüz anlayınca zor alıyor memeyi.
şu çocukların dilini bi çözsek ne güzel olacak.

Sadece memenin yumuşak olması yeterli süt üretilmediğinin işareti değildir. Bebeğin emerken düzenli aralarla emmesi ve yutması oldukça iyi bir göstergedir. Bebek her emmeden sonra veya iki emmeden sonra yutarak ağzına dolan sütü boşaltmak ister. Bu memeden yeteri kadar süt aldığının işaretidir. Bebeğin bir memeyi sonuna kadar boşaltması beklenir. Bazı bebekler diğer memeyi de emmek isterler. Diğerleri bir memeden sonra bu isteği göstermezler. Bebek anneye emzirme yöntemi hakkında bu davranışlarıyla yol gösterir. Bebeğin kilo artışı ve günlük dışkı ve idrar takibi de sütün yeterli olup olmadığı konusunda belirleyicidir…

Sadece memenin yumuşak olması yeterli süt üretilmediğinin işareti değildir. Bebeğin emerken düzenli aralarla emmesi ve yutması oldukça iyi bir göstergedir. Bebek her emmeden sonra veya iki emmeden sonra yutarak ağzına dolan sütü boşaltmak ister. Bu memeden yeteri kadar süt aldığının işaretidir. Bebeğin bir memeyi sonuna kadar boşaltması beklenir. Bazı bebekler diğer memeyi de emmek isterler. Diğerleri bir memeden sonra bu isteği göstermezler. Bebek anneye emzirme yöntemi hakkında bu davranışlarıyla yol gösterir. Bebeğin kilo artışı ve günlük dışkı ve idrar takibi de sütün yeterli olup olmadığı konusunda belirleyicidir…

günde 8-10 kere alt değiştiriyorum. kakasını da çişini de yapıyor şükür. emerken de yutuyor dediğin gibi. ama memeyi tutmayınca ben de az diye düşündüm. sanırım bizim problemimiz biberonla alakalı. alıştı gibi. vermiyorum artık. biraz evvel uyku sersemi güzel emdi. uyanıkken almamıştı. kilo alışı nasıl bilmiyorum. en son 15. gün 10 günde 700 gr aldı diye doktrdan azar işitmiştim. ne çok emzirmişsin çok kilo almış diye. cuma sağlık ocağına aşıya gitcez. pazartesi de doktoruna. inşallah alması gereken kiloyu almıştır.

kızlar bu bebiş uyumuyor bugün ya mahvoldum
4.30 dan beri cebelleşiyorum
memede uyuyo koyuyorum uyanıyo
sadece 20 dk uyudu
hiç bişey yapamıyorum
resmen ben koltuğa oğlum bana yapıştı :18:

kızlar bu bebiş uyumuyor bugün ya mahvoldum
4.30 dan beri cebelleşiyorum
memede uyuyo koyuyorum uyanıyo
sadece 20 dk uyudu
hiç bişey yapamıyorum
resmen ben koltuğa oğlum bana yapıştı :18:

benimki de genelde öyle yapıyor,beni emzik niyetine kullanıyor resmen:1:daha dayanamazsam emzik alayım diyorum,tabi benim paşa onu kabul ederse:27:

43 günlük oldu oğlum, lohusa depresyonumuzu atlattık, tek başımıza kaldık, birbirimize alıştık ve hayata tekrar sarıldık :))

kızlar meğer en büyük sorun uykuymuş, şimdi ben artık şu şekilde yapıyorum gerçi bazen sökmüyor ama genelde işe yarıyor,
kendi yatağımda uzanarak emziriyorum, emerken uyuyor ya hiç gazını almak için kaldırmıyor ağzından mememi çekip emziği takıyorum sonra da 5 dk falan bekliyorum ki emziği düşürüp uyanmasın, emzik emerken ağzından gazı çıkıyor ve damlada kullanıyoruz zaten, önceden gazını alıcam diye uykusunu bölerdim zor uyurdu, bu taktik şu anda işe yarıyor genelde gündüz böyle uyuyor

dediğim gibi şu an işe yarıyor ama gün gün değişiyor bu veletler :))

bu arada çatlak olmasın diye sürdüğüm lahsinoh bütün geceliklerimi simsiyah leke yaptı, tamam çatlak olmadı ama lekeler de çıkmıyor, dava mı açsam acaba :?)

deneyimli ve taze anneler size bir şey danışmak istiyorum,oğlum dünde bugün de 3 gibi uyuyor.dün öyle uyudu 7de 4 saat uyudu diye uyandırdım,bugün yine 3te yattı saat7 oldu uyanmadı uyandırmalı mıyım uyusun mu??biraz karışık yazdım bilmem anlatabildim mi:1:

deneyimli ve taze anneler size bir şey danışmak istiyorum,oğlum dünde bugün de 3 gibi uyuyor.dün öyle uyudu 7de 4 saat uyudu diye uyandırdım,bugün yine 3te yattı saat7 oldu uyanmadı uyandırmalı mıyım uyusun mu??biraz karışık yazdım bilmem anlatabildim mi:1:

canım daha minikmiş bebiş
bence uyandır canım
ilk 3 hafta falan uyandırmıştım ben
bazen hala 3 saat falan uyuyunca uyandırıyorum acıkmıştır diye

Back
X