2012 Haziran Anneleri Doğurdu

senin adına sevindim canım,bebişlerin hasta olması çok kötüymüş.bugün benim oğlumda biraz öksürdü ağlayasım geldi:)ben de ıhlamur vereyim diyorum ama bir şey olur mu ki diye vermiyorum.

demir damlası için çok üzülme bence çevremde dr verdiği halde kullanmayan çok var,nette de sayısız yorum var.
ben de çalışıyorum çorba vermeye patates ve havucu haşlayarak verdim sevdiği gibi ama 1-2 çorba kaşığıdır anca yediği.bugün karnıbaharda kattım çorbaya ek besin zormuş.

sağol canım, evet hem de çok zor, özellikle bebeklerin hastalanması, dertlerini söylemiyorlar ki minicikler..senin miniğin hastalanmamıştır umarım, Allah şifa versin hepsine...
ıhlamur için kahvaltı öğününe geçtiğimiz zaman verilebileceği yazılmış bendeki listede, o da 8. aya tekabül ediyor, o yüzden ben de çekindim vermeye...ama kendim içtim bol bol sütten fayda eder umarım...

kızlar bebişlere allah şifa versin bizde 6 aylık kontrole gittiğimizde bir sürü bebek ve çocuk vardı ve hepsi öksürüyordu salgın var herhalde... kızlar bizde 6 aylık aşıya gittiğimizde bize kan damlasını kullanıyormusunuz diye sordu hemşire hayır dedim bize öyle bişey söyleyen olmadı meğer 4. aydan itibaren kullanmamız gerekiyormuş hemşireye mi kızayım aile hekimimize mi kızayım yoksa her ay özele gidip para bayıldığımız doktara mı kızayım yoksa kendime kızayım o kadar okuyorum bunu nasıl görmemişim atlamışım bilemedim. nasıl sinir oldum anlatamam. umarım bir sıkıntı olmaz.yaşadığımız yer küçük bir yer şöyle doğru dürüst ilgilenen bir doktor bulamadım.
kızlar biz çorbaya başladık 3 gündür havuç ve patatesli çorba vermeye çalışıyorum 1- 2 kaşık zor alıyor benim bebiş ne yapcam bilmiyorum. tavsiyelerinizi bekliyorum. bir de siz çorbaya nasıl geçtiiniz. yardımlarınıza ihtiyacım var.

evet çok kötü bir salgın hem de, bir geldi mi gitmeyen öksürük ve akıntı..aşırı kalabalıklardan sakınmak gerekiyor minikleri...
kan damlasını bizim dr.umuz da ; 8. ay kontrolünde kan ve idrar tahlili yapıp ihtiyaç duyulması halinde başlatacak..benim yanımda da kan tahlili sonucu getirilen 8 aylık iki bebeğin kan değerinin iyi olduğunu ve kan ilacı kullanımının lüzümlu olmadığını söyledi..
siz de kan tahlilinden sonra gerekli görülürse başlayacaksınız demek ki cnm, kızma kendine de...her dr.un tedavi metodu farklı farklı işte...

**çorbalara brokoli ve karnıbahar kattığınızdan bahsetmişsiniz arkadaşlar, gaz yapıyor mu bu iki sebze?

sağol canım, evet hem de çok zor, özellikle bebeklerin hastalanması, dertlerini söylemiyorlar ki minicikler..senin miniğin hastalanmamıştır umarım, Allah şifa versin hepsine...
ıhlamur için kahvaltı öğününe geçtiğimiz zaman verilebileceği yazılmış bendeki listede, o da 8. aya tekabül ediyor, o yüzden ben de çekindim vermeye...ama kendim içtim bol bol sütten fayda eder umarım...

evet çok kötü bir salgın hem de, bir geldi mi gitmeyen öksürük ve akıntı..aşırı kalabalıklardan sakınmak gerekiyor minikleri...
kan damlasını bizim dr.umuz da ; 8. ay kontrolünde kan ve idrar tahlili yapıp ihtiyaç duyulması halinde başlatacak..benim yanımda da kan tahlili sonucu getirilen 8 aylık iki bebeğin kan değerinin iyi olduğunu ve kan ilacı kullanımının lüzümlu olmadığını söyledi..
siz de kan tahlilinden sonra gerekli görülürse başlayacaksınız demek ki cnm, kızma kendine de...her dr.un tedavi metodu farklı farklı işte...

**çorbalara brokoli ve karnıbahar kattığınızdan bahsetmişsiniz arkadaşlar, gaz yapıyor mu bu iki sebze?

Evet canım ben Brokolı verdiğimde gaz yapmisti.ama kabızlık olmadığından sorun olmadı.bazen içine irmik yada pirinc koyuyorum ben, bazen de 1,2 dal maydanoz.maydanozu pure yapmadan once atıyorum ama.bizim de dısımız çıkmadı daha beklemedeyiz.pazartesi asımız var umarım çok canı yanmz kuzunun.

merhaba hatunlar
bebeklerimize sebze çorbası yapıyoruz,tencerede artık püre kalıyor ben bunları biriktirip su ve un ekliyorum sebze çorbası yapıyorum.
çok da güzel oluyor,artıkları atmayın,deneyin derim.

kızlar diyete başlayan varmı. ben hem diyete ve platese şimdilik azimle devam ediyorum edecem de. eşim kilomdan fazla bahsetmeye başlayınca artık kontrolü elime alma zamanı geldi dedim ve 3 gündür başladım. tek korkum sütümün azalması. su içiorum ama inşallah azalma olmaz.

kızlar diyete başlayan varmı. ben hem diyete ve platese şimdilik azimle devam ediyorum edecem de. eşim kilomdan fazla bahsetmeye başlayınca artık kontrolü elime alma zamanı geldi dedim ve 3 gündür başladım. tek korkum sütümün azalması. su içiorum ama inşallah azalma olmaz.

ben de başlamayı istiyorum ama bir türlü pazartesiler gelmiyo ya da geldiği gibi gidiyor.Ama ben yapaarsam da ekmeği,şekeri falan kesmeyi düşünüyorum.benim doğum kilolarım gitti de daha daha vermek istşyorum,sana şimdiden kolay gelsin.

benim oğlum da rahatsızlandı,ateşi 39u geçti dr a gittik,burnu tıkalı balgamlı öksürük var,allaha şükür ateşi düştü de burnu ve balgam mahvediyor oğulumu..Allah bebişlerimize sağlık versin

ben de başlamayı istiyorum ama bir türlü pazartesiler gelmiyo ya da geldiği gibi gidiyor.Ama ben yapaarsam da ekmeği,şekeri falan kesmeyi düşünüyorum.benim doğum kilolarım gitti de daha daha vermek istşyorum,sana şimdiden kolay gelsin.

benim oğlum da rahatsızlandı,ateşi 39u geçti dr a gittik,burnu tıkalı balgamlı öksürük var,allaha şükür ateşi düştü de burnu ve balgam mahvediyor oğulumu..Allah bebişlerimize sağlık versin

geçmiş olsun canım benim kızda rahatsız birkaç gündür. burnu tıkalı bir yandan da akıyor. Rabbim şifa versin hasta olan bebeklerimize. bence diyet yapmak istiyorsan pazartesiyi bekleme :34: ben cuma başladım. inşallah böyle devam eder:34:

geçmiş olsun cnm, Allah acil şifalar versin..çabucak atlatır umarım..

merhaba arkadaslar..herkes iyidir umarım..istanbul bembeyaz çok güzel, egede de deprem olmuş, istanbul edirne dahil birçok ilde hissedilmiş, ben de hissettim, geçmiş olsun oralarda yasayıp hisseden arkadaslara..

meleğim iyileşti çok şükür, meyva püresi tattırmaya basladım iyilesmesiyle beraber..bugün menüsünde muz elma ve medine hurması, biraz da pekmez vardı...üç dört çay kaşığı kadar yiyebiliyor şimdilik...

bizden haberler böyle arkadaslar, herkese saglıklı, huzurlu günler...:3:

cnm evet ya baktım da birçok doktor kan testi yapıp veriyormuş ama bizim kendi doktorumuz böyle birşey söylemedi ve hatta aile hekimine söylemediği için kızdı bir sürü ama aile hekimine gittim neden atladınız kan damlasını dediğimde bunun test yapılmadan verilmesini doğru bulmadığını söyledi kime inanacağımı şaşırdım şimdilik başladık önümüzdeki ay test yaptırır ım artık. cnm brokoli gaz yapmadı ama zaten az koyuyoruz ve bizim canavar 2 kaşık ancak yiyor. çorbayla aramız pek yok...:( sadece bugün biraz daha fazla yedi :) çoook mutlu oldum...:)

merhaba hatunlar
bebeklerimize sebze çorbası yapıyoruz,tencerede artık püre kalıyor ben bunları biriktirip su ve un ekliyorum sebze çorbası yapıyorum.
çok da güzel oluyor,artıkları atmayın,deneyin derim.

evet canım bende dökmüyorum kendim içiyorum. Ama Allah afetsin 2 gündür pırasa katıyorum ve tadı pek hoşuma gitmediği için döktüm...:(

cnm benim eski kiloma 2 kilo kaldı normal doğum yaptığım halde göbişim kaldı spor yapmam lazım benim kociş biraz gaz verse başlasam diyorum ama nerde ona göre süper göbişli halim.. :) en kötüsü de saçlarımdaki beyazlar aldı başını gitti ama adam o azıcık verdiğim süte geçer diye boyatma taraftarı değil hoş benimde içime sinmiyor boyatmak napalım bebiş için biraz daha idare etmemiz lazım zaten sütümde bitti bitecek :(
cnm bence sütün varken dikkat et birden başlama zaten emzirdikçe verirsin. kocişe söyle bebişin sütü çook önemli kilolar elbet verilir...

çok geçmiş olsun allah şifa versin bebişine...

merhaba arkadaslar..herkes iyidir umarım..istanbul bembeyaz çok güzel, egede de deprem olmuş, istanbul edirne dahil birçok ilde hissedilmiş, ben de hissettim, geçmiş olsun oralarda yasayıp hisseden arkadaslara..

meleğim iyileşti çok şükür, meyva püresi tattırmaya basladım iyilesmesiyle beraber..bugün menüsünde muz elma ve medine hurması, biraz da pekmez vardı...üç dört çay kaşığı kadar yiyebiliyor şimdilik...

bizden haberler böyle arkadaslar, herkese saglıklı, huzurlu günler...:3:

çok geçmiş olsun... benim bebişinde çorbayla pek arası yok...

tekirdağ-kırklareli bizzat hissettik.

çok geçmiş olsun...Allah bir daha yaşatmasın...

selam,dışarda çok güzel kar var ince ince yagıyor.bende eşim ve kızımla yarım saatlik kar turuna çıktım.kızım ilk defa kar gördü daha evvel de camdan izletmiştim.bizim için çok iyi oldu gezdik hava aldık.yavrum soğukta uyuyakaldı.halen uyuyor.

cağan
canım kan testını bizim doktorumuz 6.ayında yapılcak dedi.aıle hekımımız de 1 yaşında diyor.herkes farklı bişi soyler.sen çocuk doktorun ne derse onu uygula ikilemde kalma canım.benim kız da çorba yemiyo ya bugun 2 kaşık zorla verdım,verince ağlıyo.

cağan
canım kan testını bizim doktorumuz 6.ayında yapılcak dedi.aıle hekımımız de 1 yaşında diyor.herkes farklı bişi soyler.sen çocuk doktorun ne derse onu uygula ikilemde kalma canım.benim kız da çorba yemiyo ya bugun 2 kaşık zorla verdım,verince ağlıyo.

cnm işin tuhafı bizim doktorumuz kan testi yapalım demedi direk ilacı ver dedi aile hekimi yapıp öyle vermenizi tavsiye ederim dedi :( ne yapcaz bu çorba işini zorlamayın diyorlar ama sabretcez artık. bide benim kız yoğurdu sade yemiyor dün pekmez koydum bayıla bayıla yedi sade olunca ekşi geliyor yüzünü ekşitiyor tadına bakıyorum bana gayet tatlı geliyooo

selam,dışarda çok güzel kar var ince ince yagıyor.bende eşim ve kızımla yarım saatlik kar turuna çıktım.kızım ilk defa kar gördü daha evvel de camdan izletmiştim.bizim için çok iyi oldu gezdik hava aldık.yavrum soğukta uyuyakaldı.halen uyuyor.

ohhh ne güzel iyi yapmışsınız ben üşütürüm diye korktum çıkartamadım biz şimdilik camdan bakıyoruz...sağlıkla huzurla uyusun kuzucuğun....

ohhh ne güzel iyi yapmışsınız ben üşütürüm diye korktum çıkartamadım biz şimdilik camdan bakıyoruz...sağlıkla huzurla uyusun kuzucuğun....

amin cümlemizin,hiç korkma onunda hava almaya ihtıyacı var arada bi kaç dakıkalıgına çıkar,sıkı gıydırdıkten sonra ALLAH'IN izniyle bişi olmaz ben tulum atkı şapka gıydırıp çıkardım.bir de çok sakınmıcaksın,çok şükür dogdugundan beri hastalanmadı maşalllah sübhanallah barekallah diyelim :)
kan testıne gelınce bizde 4.ayda test yapılmadan başladık zaten.6.ayda yapılcaktı ama 7.aya kaldı aslında test yaptırmak ıstemıyorum çocukların damarı bulunmadıgı
için çok canı yanıyor,heryerı delıyolar bilmıyorum napcam bakalım..artık demir ilacını içmiyo zaten agzından çıkartıyo.bende vermıyorum.sevmedıgı için.
bugün 1 çay k. keçiboynuzu pekmezi verdim çok da sevdi.

Son düzenleme:
tekirdağ-kırklareli bizzat hissettik.

geçmiş olsun,
Allah çaresiz kalacağımız büyük depremler yaşatmasın bir daha insaallah..

cnm evet ya baktım da birçok doktor kan testi yapıp veriyormuş ama bizim kendi doktorumuz böyle birşey söylemedi ve hatta aile hekimine söylemediği için kızdı bir sürü ama aile hekimine gittim neden atladınız kan damlasını dediğimde bunun test yapılmadan verilmesini doğru bulmadığını söyledi kime inanacağımı şaşırdım şimdilik başladık önümüzdeki ay test yaptırır ım artık. cnm brokoli gaz yapmadı ama zaten az koyuyoruz ve bizim canavar 2 kaşık ancak yiyor. çorbayla aramız pek yok...:( sadece bugün biraz daha fazla yedi :) çoook mutlu oldum...:)

evet canım bende dökmüyorum kendim içiyorum. Ama Allah afetsin 2 gündür pırasa katıyorum ve tadı pek hoşuma gitmediği için döktüm...:(

cnm benim eski kiloma 2 kilo kaldı normal doğum yaptığım halde göbişim kaldı spor yapmam lazım benim kociş biraz gaz verse başlasam diyorum ama nerde ona göre süper göbişli halim.. :) en kötüsü de saçlarımdaki beyazlar aldı başını gitti ama adam o azıcık verdiğim süte geçer diye boyatma taraftarı değil hoş benimde içime sinmiyor boyatmak napalım bebiş için biraz daha idare etmemiz lazım zaten sütümde bitti bitecek :(
cnm bence sütün varken dikkat et birden başlama zaten emzirdikçe verirsin. kocişe söyle bebişin sütü çook önemli kilolar elbet verilir...

çok geçmiş olsun allah şifa versin bebişine...

çok geçmiş olsun... benim bebişinde çorbayla pek arası yok...
...

test yapılmadan demir ilacına da başlayan da pek çok dr. var haklısın, için rahat olsun yavruna şif olsun inşaallah...
biz de ay sonunda kan aldırıacağız, oyy çok canı yanacak kuzumun..insan hiç kıyamıyor..

sebze çorbasına ben henüz başlamadım ama ilk bebeğim de hiç sevmemişti sebze pürelerini, sonradan yemekler çeşitlendikçe; yayla çorbasını ve mercimek, ezogelin çorbalarını sevmişti, sebze pürelerini de tavuklu/etli vermeye başlayınca yemeye başlamıştı...
yemek istemediğinde ben de asla zorlamıyorum..
afiyet olsun hepsine...

geçmiş olsun dileğin için de sağolasın cnm..

mrba ben yeni kullanıcıyım vede 2012 haziran annesiyim biz çok erken başlamadk ekgıdaya bebeğimin kilosu biraz fazla iyiydi oyüzden tam 6. aya bıraktık ama şimdide beyenmiyo çok zorlanıyorum mesela şimdiyoğurt yedirdm bir çorba kaşığızor bitirdi sabahları yarım portakal suyu sıkıyorum yarısını zor içiyo napıcm nasıl sevdircem bilmiyorum

bişey sormaya unutmuşum bizim tosun hiç yüzüstü yatmayı sevmiyo dolayısıyla ne emekleme nede emekleme çabası var sizinkiler nasıl başladılarmı biraz

Back
X