- 29 Aralık 2007
- 3.414
- 1.153
- 698
senin adına sevindim canım,bebişlerin hasta olması çok kötüymüş.bugün benim oğlumda biraz öksürdü ağlayasım geldi:)ben de ıhlamur vereyim diyorum ama bir şey olur mu ki diye vermiyorum.
demir damlası için çok üzülme bence çevremde dr verdiği halde kullanmayan çok var,nette de sayısız yorum var.
ben de çalışıyorum çorba vermeye patates ve havucu haşlayarak verdim sevdiği gibi ama 1-2 çorba kaşığıdır anca yediği.bugün karnıbaharda kattım çorbaya ek besin zormuş.
sağol canım, evet hem de çok zor, özellikle bebeklerin hastalanması, dertlerini söylemiyorlar ki minicikler..senin miniğin hastalanmamıştır umarım, Allah şifa versin hepsine...
ıhlamur için kahvaltı öğününe geçtiğimiz zaman verilebileceği yazılmış bendeki listede, o da 8. aya tekabül ediyor, o yüzden ben de çekindim vermeye...ama kendim içtim bol bol sütten fayda eder umarım...
kızlar bebişlere allah şifa versin bizde 6 aylık kontrole gittiğimizde bir sürü bebek ve çocuk vardı ve hepsi öksürüyordu salgın var herhalde... kızlar bizde 6 aylık aşıya gittiğimizde bize kan damlasını kullanıyormusunuz diye sordu hemşire hayır dedim bize öyle bişey söyleyen olmadı meğer 4. aydan itibaren kullanmamız gerekiyormuş hemşireye mi kızayım aile hekimimize mi kızayım yoksa her ay özele gidip para bayıldığımız doktara mı kızayım yoksa kendime kızayım o kadar okuyorum bunu nasıl görmemişim atlamışım bilemedim. nasıl sinir oldum anlatamam. umarım bir sıkıntı olmaz.yaşadığımız yer küçük bir yer şöyle doğru dürüst ilgilenen bir doktor bulamadım.
kızlar biz çorbaya başladık 3 gündür havuç ve patatesli çorba vermeye çalışıyorum 1- 2 kaşık zor alıyor benim bebiş ne yapcam bilmiyorum. tavsiyelerinizi bekliyorum. bir de siz çorbaya nasıl geçtiiniz. yardımlarınıza ihtiyacım var.
evet çok kötü bir salgın hem de, bir geldi mi gitmeyen öksürük ve akıntı..aşırı kalabalıklardan sakınmak gerekiyor minikleri...
kan damlasını bizim dr.umuz da ; 8. ay kontrolünde kan ve idrar tahlili yapıp ihtiyaç duyulması halinde başlatacak..benim yanımda da kan tahlili sonucu getirilen 8 aylık iki bebeğin kan değerinin iyi olduğunu ve kan ilacı kullanımının lüzümlu olmadığını söyledi..
siz de kan tahlilinden sonra gerekli görülürse başlayacaksınız demek ki cnm, kızma kendine de...her dr.un tedavi metodu farklı farklı işte...
**çorbalara brokoli ve karnıbahar kattığınızdan bahsetmişsiniz arkadaşlar, gaz yapıyor mu bu iki sebze?