2012 Haziran Anneleri Doğurdu

hoşgeldin, kolay gelsin sınav haftasında...
keçi boynuzu çok sert evet iyi fikirmiş ellerine vermek için..ben e bebekten meyva filesi aldım havucu falan onun içine koyup vermek için, henüz hiç vermedim..

dişleri çıktı mı bebişinin cnm, bulgur pilavını yiyebiliyor mu rahatca?

önde iki dişi var blendırdan geçiriyorum canım pilavıda yogurtla veriyorum

iki dişiyle yiyor demek minik minik maşaallah.. en güzeli senin yaptığın gibi, annenin içine sinen şeyleri yedirmesi bence de..afiyet olsun kuzuya..

aynen ya her çocuk bir olmuyo bişeyi yemiyorsa ısrar etmiyorum bi kaç hafta sonra tekrar deniyorum çogu şeyi bu seferde yiyo ve yeni bişey vereceksem açken veriyorum ama belli başlı şeyleride vermyorum bal tuz şeker bunları mesela hiç vermedim

herkese selam kızlar giremiyorum artık zamanım olmuyor bir kaç gün anneme kalmaya geldim fırsat bulup girebiliryorum hepinizi çoook özledim bebişler ve siz iyisinizdir inşallah.

beren hanım artık emekliyor tutunup kalkıyor ve tay tay durmaya başladı çok hareketli kimse zaptedemiyor yemek konusunda çok şükür boğazlı herşeyi yiyor pilav kuzu ciğeri nohut herşeyi çiğniyor et at ağzına çiğneye çiğnye yiyor:nazar: dişsiz ağzıyla:1: hala dişlerimiz çıkmadı, ne zamana kadar yolu var bu dişlerin ne zaman çıkar acaba?
ve o kadar hareketli ki doğru düzgün kilo almıyor zayıf benim kız 7 aylık kontrolünde 8 kiloydu.baba anne ve teyzesine abla diyor:1:, hareketleriyle herşeyi anlatıyor istediği şeyleri kollarıyla ver ver yapıyor alın beni gibisine kollarını açıyor söylediğim şeyleri anlıyor mesela beren elindekini at bu poşete diyorum bırakıyor tekrar al diyorum alıyor bu ve benzeri.
artık çok tehlikeli geçen gün yatakta bıraktım kenarlarına bir sürü yastık koydum düşmesin diye yastıkları yanına fırlatmış atmış kendini aşağıya çok korktum bayılacaktım onu yerde ağlarken görünce ilk kazamızı geçirmiş olduk çok şükür bişey olmamıştı.her gören bana sabır diliyor çünkü 2 dk yerine sığamıyor. Aman kızlar artık çok dikkat etmek lazım gözünüzden ayırmayın.
hepinizi ve minişlerinizi öpüyoruzz

herkese selam kızlar giremiyorum artık zamanım olmuyor bir kaç gün anneme kalmaya geldim fırsat bulup girebiliryorum hepinizi çoook özledim bebişler ve siz iyisinizdir inşallah.

beren hanım artık emekliyor tutunup kalkıyor ve tay tay durmaya başladı çok hareketli kimse zaptedemiyor yemek konusunda çok şükür boğazlı herşeyi yiyor pilav kuzu ciğeri nohut herşeyi çiğniyor et at ağzına çiğneye çiğnye yiyor:nazar: dişsiz ağzıyla:1: hala dişlerimiz çıkmadı, ne zamana kadar yolu var bu dişlerin ne zaman çıkar acaba?
ve o kadar hareketli ki doğru düzgün kilo almıyor zayıf benim kız 7 aylık kontrolünde 8 kiloydu.baba anne ve teyzesine abla diyor:1:, hareketleriyle herşeyi anlatıyor istediği şeyleri kollarıyla ver ver yapıyor alın beni gibisine kollarını açıyor söylediğim şeyleri anlıyor mesela beren elindekini at bu poşete diyorum bırakıyor tekrar al diyorum alıyor bu ve benzeri.
artık çok tehlikeli geçen gün yatakta bıraktım kenarlarına bir sürü yastık koydum düşmesin diye yastıkları yanına fırlatmış atmış kendini aşağıya çok korktum bayılacaktım onu yerde ağlarken görünce ilk kazamızı geçirmiş olduk çok şükür bişey olmamıştı.her gören bana sabır diliyor çünkü 2 dk yerine sığamıyor. Aman kızlar artık çok dikkat etmek lazım gözünüzden ayırmayın.

maşallah maşallah kız çocukları daha hareketli daha becerikli oluyor bizim oğlanda yok böle şeyler

maşallah maşallah kız çocukları daha hareketli daha becerikli oluyor bizim oğlanda yok böle şeyler

yavaş yavaş başlarcanım bu ay o kadar hızlı gelişiyorlarki sen bile inanamıyorsun 7 aya girdikten sonra başladı çoğu berende. sizinde yakındır.

aynen ya her çocuk bir olmuyo bişeyi yemiyorsa ısrar etmiyorum bi kaç hafta sonra tekrar deniyorum çogu şeyi bu seferde yiyo ve yeni bişey vereceksem açken veriyorum ama belli başlı şeyleride vermyorum bal tuz şeker bunları mesela hiç vermedim

tabii cnm en doğrusu fazla ısrarcı olmamak,
kendimi onun yerine koyunca daha iyi anlıyorum mesela, birisi benim ağzımı zorla açıp sevmediğim birşeyleri yedirmeye çalışsa oturur ağlardım ben de :9:
tuz şeker konusunda ben de çok katıyım..bir yaştan sonra da öyle çok tuzlu-tatlı şeylere alıştırmak istemiyorum, hayat boyu zararlı bunlar neticede..

maşaallah Beren hanıma...abla da baba dedeye göre zor bir kelime, zoru seviyor demek minik...bizimki baba dede diyor anneyi de ağlarken der gibi yapıyor ama henüz net değil..
çok akıllı bu bıdıklar, ben anneanne nerde veya ablan nerede diyince bakıyor onların olduğu yöne doğru...çok şükür sağlıklı ve akıllılar Allah sağlıktan ayırmasın kuzularımızı..
diş için endişeye gerek yokmuş 18. aya kadar yolu var demişti bizim dr. diş muhabbeti esnasında..ama o kadar uzamaz herhalde, 9. ayda çıkartmıştı benim ilk minnakım ilk dişini..

bir de oturtunca ileri geri hızlı hızlı sallıyor kendini afacan, secdeye kapaklanıyor sonra da :1: sizinkilerde de var mı böyle birşey?
Berencik emekliyormuş taytay duruyormuş:nazar::nazar: maşaallah sağlıkla yürüdüklerini koştuklarını da görelim inşaallah..:nazar:

bir de oturtunca ileri geri hızlı hızlı sallıyor kendini afacan, secdeye kapaklanıyor sonra da :1: sizinkilerde de var mı böyle birşey?
Berencik emekliyormuş taytay duruyormuş:nazar::nazar: maşaallah sağlıkla yürüdüklerini koştuklarını da görelim inşaallah..:nazar:

sağol canım amin, beren tam oturuyor artık önceden dengesini sağlayamayıp o şekilde kapaklanıyordu ama artık kollarıyla sağlayabiliyor dengeyi.

yavaş yavaş başlarcanım bu ay o kadar hızlı gelişiyorlarki sen bile inanamıyorsun 7 aya girdikten sonra başladı çoğu berende. sizinde yakındır.
5 haz. dogumlu yiğit erken dogdu birazda 36. haftada
tabii cnm en doğrusu fazla ısrarcı olmamak,
kendimi onun yerine koyunca daha iyi anlıyorum mesela, birisi benim ağzımı zorla açıp sevmediğim birşeyleri yedirmeye çalışsa oturur ağlardım ben de :9:
tuz şeker konusunda ben de çok katıyım..bir yaştan sonra da öyle çok tuzlu-tatlı şeylere alıştırmak istemiyorum, hayat boyu zararlı bunlar neticede..

maşaallah Beren hanıma...abla da baba dedeye göre zor bir kelime, zoru seviyor demek minik...bizimki baba dede diyor anneyi de ağlarken der gibi yapıyor ama henüz net değil..
çok akıllı bu bıdıklar, ben anneanne nerde veya ablan nerede diyince bakıyor onların olduğu yöne doğru...çok şükür sağlıklı ve akıllılar Allah sağlıktan ayırmasın kuzularımızı..
diş için endişeye gerek yokmuş 18. aya kadar yolu var demişti bizim dr. diş muhabbeti esnasında..ama o kadar uzamaz herhalde, 9. ayda çıkartmıştı benim ilk minnakım ilk dişini..

bizde tek kelime yokyaa hiç bişiy demiyo bazen aglarken anne çıkıyor gibi ama başka bişey demiyo :31:

sağol canım amin, beren tam oturuyor artık önceden dengesini sağlayamayıp o şekilde kapaklanıyordu ama artık kollarıyla sağlayabiliyor dengeyi.

evet cnm zaten dengeyi sağlayamıyor da aynı zamanda da kendini çok hızlı sallıyor sallıyor hoop düşürüyor yaramaz..kucağımızda da sallanıyor aynı şekilde, yoruyor hepimizi:9:
maşaallah Berencik abla oldu hep ilkler ondan geliyor:nazar::nazar: resmi yok mu özledik ne zamandır göremiyoruz Berenciği..

bizde tek kelime yokyaa hiç bişiy demiyo bazen aglarken anne çıkıyor gibi ama başka bişey demiyo :31:

olabilir cnm, bazı bebişler erken heceliyor bazıları da birden açılıverir direkt cümle kurar..
benim ikisi de erken heceledi erken konuştu fakat emekleme, dönme vs.. konularında oldukça tembeller..

olabilir cnm, bazı bebişler erken heceliyor bazıları da birden açılıverir direkt cümle kurar..
benim ikisi de erken heceledi erken konuştu fakat emekleme, dönme vs.. konularında oldukça tembeller..

üzüldüm yaa yiğit tam oturamıyor öne dogru kapaklanıyor sırt üstü hiç yatmaz en çok yaptıgı gülmek hele bana çok gülüyor dün saçımı tarıyorum bana bakıp bakıp kahkalarla gülüyo

üzüldüm yaa yiğit tam oturamıyor öne dogru kapaklanıyor sırt üstü hiç yatmaz en çok yaptıgı gülmek hele bana çok gülüyor dün saçımı tarıyorum bana bakıp bakıp kahkalarla gülüyo

hecelemediği için mi üzüldün cnm ya simdi ben de üzüldüm senin üzülmene sebep olduğum için..ama hepsinin gelişimi farklı farklı; kiminin dil gelişimi hızlı oluyor diğeri erken yürüyor vs..

ama en nihayetinde belli bir yaşa geldiklerinde; hepsi konuşup yürüyorlar, Allah sağlık versin de, gerisi geliyor sırayla..

bizim tontiş de oturmuyor daha, hele önüne kapaklanması çok komik oluyor :9:

o gülmeleri yok mu, gözlerinin içi gülüyor gülerken... sanki onlar gülünce tüm dünya gülüyor, nasıl saf masum oluyor insanoğlu bebekken...

Son düzenleme:

olsun canım hepsinin glişimi farklı ama sonunda hepsi yürüyüp konuşacak değil mi bende beren zayıf diye üzülüyorum hayır güzelde besliyorum ama az alıyor işte 7 aylıkken 8 kiloydu, sonrada kendi kendime diyorum sağlığı yerinde olsun gerisi boş hiç bunları düşünüp üzülme.

pamuk helva kardeşimin laptopundan giriyiorum annemlerde kalıyorum, birazdan telefondan bereciğin resimlerini eklemeye çalışırım.

ayy çok güldüm 7 aylık bebeği anlatıyor

Özgürlük harika bir duygu! Artık tek başıma dünya seyahatine gidebilirim. Şu odama, bir de ayağa kalkıp bakayım; tutunacak birşey de yokki etrafta?Tam ayağa kalkacak birşey ararken annem "Hayır" diye seslendi. Bu "Hayır" da amma kötü birşey ya! En sevdiğim şeylere hep hayır diyorlar. Şu yerde duran nesne ne? Bir tadına bakayım şunun; hımmmm lezzetliymiş. Annem yine "Hayır" diyor. Ayakkabı niye yenmesin ki? Ben tadını seviyorum işte! Bugün milli oldum! Komşunun kızına öpücük gönderdim; o da bana el salladı!

Yedinci Ayımda Algısal ve Sosyal Gelişimim:

Bana bir ses verildiğinde ben de bir sesle tepkide bulunuyorum. Hem kendi çıkardığım sesler hem de başkalarının çıkardığı sesler çok ilgimi çekiyor, hepsini dikkatle dinliyorum. İnsanların seslerindeki farklı tonlamaları ayırdetmeye başladım. Benimle kızgın ya da azarlayıcı bir tonda konuşulduğunda çok üzülüyorum, bazen ağlıyorum.

Bazen annemle babamın uyarılarından sıkılıyorum ve inatla kendi bildiğimi yapmaya çalışıyorum. Bakalım nereye kadar zorlayabileceğim büyüklerin otoritesini! Ama bir sınırı var galiba bunun, çünkü annem sonuçta kesin ve net bir şekilde "Hayır" diyerek benim ısrar ettiğim şeyde çok ileri gitmemi engelliyor. Ama bana hiçbir zaman kızmıyorlar, ya da beni korkutacak tarzda uyarılarda bulunmuyorlar.

Düşen objeler çok dikkatimi çekiyor. Küçük cisimlere odaklanabiliyorum artık. Sevdiğim bir objeyi ya da oyuncağımı elimden almaya çalıştıklarında kızıp tepki gösteriyorum, ısrar ederlerse de ağlamaya başlıyorum.

Oyun

En sevdiğim oyunlardan biri oyuncakları saklayıp tekrar bulma oyunu. Annem sevdiğim bir oyuncağı saklıyor, ama ben aslında onun oyuncağı nereye koyduğunu görüyorum; galiba bana kolaylık olsun diye sakladığı yeri çaktırmadan da gösteriyor! Sonra hemen gidip oyuncağı buluyorum ben de. Kendimle nasıl gurur duyuyorum başarı kazanınca! Aynı oyunu tekrar tekrar oynamayı çok seviyorum. Bu dönemde içi doldurulmuş bez oyuncak hayvanlar, oyuncak bebekler, plastik topların yanısıra çeşitli mutfak gereçleri bile (plastik bir kap, tahta bir kaşık gibi) benim en sevdiğim oyuncaklar arasında yer alabilir.

Beslenme:

Annem bu aydan itibaren bana uygun olarak hazırlanmış sofra yemekleri de vermeye başladı; etli dolmalar, etli sebze yemekleri, tarhana, şehriye ve benzeri çorbalar, haşlama suyu dökülmemiş makarna ya da pilav yiyebiliyorum artık. Bazen de baharatsız ızgara köfte ve tavuğun beyaz etini didikleyerek küçük parçalar halinde sebze püreme ekliyorlar. Ancak ne yersem yiyeyim asıl gıda kaynağım hala anne sütü veya hazır mama tabiki.

evet cnm zaten dengeyi sağlayamıyor da aynı zamanda da kendini çok hızlı sallıyor sallıyor hoop düşürüyor yaramaz..kucağımızda da sallanıyor aynı şekilde, yoruyor hepimizi:9:
maşaallah Berencik abla oldu hep ilkler ondan geliyor:nazar::nazar: resmi yok mu özledik ne zamandır göremiyoruz Berenciği..

berencik :nazar::nazar::nazar:

$Adsız.webp $IMG-20130110-WA0002.webp $IMG-20130107-WA0003.webp $IMG-20121217-WA0001.webp $IMG-20130108-WA0002.webp

çok işe yarıyor cnım alakalı alakasız herşeyin içine katıyordum öle yiyordu yogurdu hele kattiyen agzını açmıyordu ama cicbebe katıp verdim baya sonra yemeye alışınca azar azar cicbebeyi azalttım şimdi katmıyorum artık yiyor çünkü

cnm bugün cicibebeyle çorba vermeyi denedim 2 kaşığı mis gibi aldı ohh dedim allah razı olsun himadan dedim ki benim canavar 3. kaşığı almadı ağladı bıraktım bende birde bugün meyve püresini de yemedi çok şaşırdım hazırladığım herşey boş kendim yiyip kilo alıyorum o oluyo...:)

yoğurdu tek başına yemiyorsa ki benim kızımda yemiyor. pekmez yerine ben cici bebeyi ezip yediriyorum. hem daha tok tutuyor. yoğurda pekmezi karıştırdığında yoğurdun kalsiyum değeri düşüyormuş. bende önceden bu şekil veriyordum. öğrenince bu şekil veriyorum. severek yiyor kuzum..

bugün cicibebeyle çorba denedim olmadı birde cicibebeyle yoğurt deneyeyim bakalım olcak mı

cicibeebsni biraz fazla koy bence yer. kahvaltı ben çalıştıgım için evde oldugum zamanlar kendim yapıorum bakıcıya verirken çorba falan verşyorum ou yedriyo kahvaltıda 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaş. pekmez, ekmek içi, 3-4 fındık, 3-4 fıstık, kayısı, ıhlamurla bunları ıslatıyorm severekde yiyo şükür, valla ben aklıma yatan herşei veriyorum sürekli gittiğim bi dr falanda yok meyvelerden portakal falan vermiyorum diğerlerini veriyorum kivi falan... pırasaydı brokoliydi bulgur pilavi vs hepsini tuzsuz yapıp veriyorum
birde aklıma gelmişken ek gıdaya geçtikten sonra ben 2 saate bir bişiler yedrmeye çalışıyordum yemiyordu agızını açmıyordu sonra sreyi uzattım yedirdiklerim tok tutuyordu herhalde 4 saatte bir bişiler vermeye bşlayınca rahatladık o zaman yiyor yaptıklarımı

önde iki dişi var blendırdan geçiriyorum canım pilavıda yogurtla veriyorum

maşallah dişi çıkmış benim kızın çıkmadı daha

cnm maşallah bebişine Allah nazarlardan korusun...canım o düşmeyi bende yaşadım ama ömrümden ömür gitti düşmeden 1 hafta önce kaza yaptık kazadan sonra biraz dengem bozuldu yüreğim sürekli pır pır ediyordu daha onu atlatamadan bebişim yataktan düştü artık ağlaya ağlaya mahvoldum doktora götürdüm çok şükür bişey olmadı ama ben bittim.

cnm benim kızda tam oturamıyor gerçi ben hiç denemedim oturur mu diye sürekli kendimize yaslayıp oturtuyoruz. o kendini ne zaman hazır hissederse oturur herhalde

cnm maşallah size sağlıkla annesiyle babasıyla büyüsün berencik

cnm maşallah bebişine Allah nazarlardan korusun...canım o düşmeyi bende yaşadım ama ömrümden ömür gitti düşmeden 1 hafta önce kaza yaptık kazadan sonra biraz dengem bozuldu yüreğim sürekli pır pır ediyordu daha onu atlatamadan bebişim yataktan düştü artık ağlaya ağlaya mahvoldum doktora götürdüm çok şükür bişey olmadı ama ben bittim.

cnm maşallah size sağlıkla annesiyle babasıyla büyüsün berencik

amin canım hepimizin bebişleri sağlıkla annesiyle babasıyla huzurla büyüsün inşallah, off anlatınca içim gitti yine benimde elim ayağım boşaldı titremeye başladım Allah hepimizin bebişlerini korusun.

Nazar Nazar maşaAllah Berenciğe çok güzel çok tatlı, sen de çok hoş duruyorsun cnm, nazar işaretim çıkmıyor ama kırk bin kere maşaallah diyorum:)
Allah aile saadetinizi bozmasın, yavrunuzla birlikte sağlkla yaşlanın inşaallah..
öyle zayıf da durmuyor bence annesi, tam ayına uygun görünüyor fotograftan, tombiş tombiş duruyor yanakları hatta ..
telefona da nasıl meraklı meraklı bakıyor, zamane çocukları şimdiden teknolojiye hevesli oluyorlar :1:

Son düzenleme:
Back
X