afiyet olsun prensese..kuru meyvalar çok faydalı ben de bayılıyorum onunla yaptığım mamalara..
hoşgeldin minikeller..Allah bağışlasın yavrunu...bebek takvimini arkadaşımızın anlattığı şekilde yapamazsan ben yapabilirim senin için..
afiyet olsun kuzuya olsun annesi yesin de az da olsa vitamini yeter onlara..
akşam öğünü, bebeğin uyumadan kaç saat evvel peki?
ben gece öğünü vermiyorum şimdilik ama ileride sütle doymadığında çorba iyi fikir hem daha besleyici haklısın...
selam folikasid, maşaallah bebeğine, Allah sağlık sıhhat versin,
hareketli, merakla etrafı keşfetmeyi istedikleri bir dönemdeyiz, işimiz zor hakikatten...
bez değiştirdiğin yer, alt açma masası gibi bir yerse orada sıkılıp sıkışıyor olabilir, ben geniş bir yatagın üzerine battaniyesini, üzerine de can bebesini serip geniş bir bez değişim alanı oluşturuyorum,
eline de ilgisini çekecek bir şey veriyorum, mesela otri bebenin borusuna bayılıyor ben burnunu temizlerken hep elimden kapmaya çalışır onu, ben de onu veriyorum evirip çevirip bakarken pek kıpırdamıyor, ya da ablasının kalemkutusu kitabı vs.. en ilgisini çekenler nelerse onlarla oyalamak çok kolay oluyor..
bir de bebeğinin ilgisini çekecek bir hikaye anlatabilirsin, değişik mimik ve farklı ses tonlarıyla anlattıklarını desteklersen, pür dikkat seni dinleyecek fazla kıpırdamayacaktır eminim...
şu dönemleri onlara kızmak için çok çok erken, büyüdüklerinde zaten yeterince kızdırıyorlar söz dinlemeyerek afacanlar