• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

utopya yanlış hatırlamıyorsam sen elbise almıştın
hamile elbisesimiydi o dün kentparktaki c&a ya baktım hamile giyim yok dedi
gordion da varmış.

ayy bende bu yemek konusunda cok belescıyım 1 aydır kayınvalıdemde yıyoruz hazır sofraya ınıyor tsk edıp cıkıyoruz

oda bana koca gobegınle yapma ben yaparım dıyor :52::52::52::52:

dogurana kadarda rahatım vallahı :32:

ayy bende bu yemek konusunda cok belescıyım 1 aydır kayınvalıdemde yıyoruz hazır sofraya ınıyor tsk edıp cıkıyoruz

süper bence
ben yemek yapmayı da sevmiyorum ama mecburen işte
hiç de öyle uğraştırıcı yemekler falan yapmam
nerde pratik şeyler var onu yaparım :1:

2 saatten fazladır geçmişi okuyordum şükür bitti:53: kızlar biraz yavaş. hazırlıklar falan bitince kendimizi topiğe vurduk:1: geçmişi okumaktan yemek yemeği unuttum şuan midem gurul gurul.....:56:

benimki de yapiyor ama bana daral geldi orda yemekten. aksam dersim oldugu icin mecbur gidiyorduk artik dersler bitti evimde yapiyorum allah ne verdiyse yiyoruz. yoksa orda ye yok cay demlesinler yok cayi ic yok gelen giden oluyo derken cok bunaliyordum simdi yemek yapmak daha kolayima geliyo :27:

sayfalar birbirine girdi:1:
tamam canım ben listeyi gönderirim tansele
kızılacak bişey pasta börek ama zararı kendimize
nilgün abla kızınca bi gaza geliyorum ama sonra yine aynı:1:
nereye kadar uyarsın oda :)
gerçi yapıyorum da gerçekten yemiyorum ben yaa:1:
tuzlularla aram daha iyi

henüz çatlamadım ama çatlamaktanda korkuyorum :14:

karnımda tüylenme oldu hormonlar yüzünden o yüzden karnımı kocama hiç göstermiyorum:2:

eşim bu konularda takıntılı biraz inş. çatlamam :52:

al bendende okadar. benim eşimde görüntüye çok önem verenlerden. hamileliğim boyunca ona vücudumu hiç göstermedim. çünkü bende kendimi gördükçe daralıyorum o adam görse ne hissedicek acaba.

neyse kızlar size iyi sohbetler
komşumuz çiçeğimin toprağını değiştirecek o geliyor
hamile kaldığımdan beri çiçeklerimle ilgilenemiyorum
yazık.görüşürüz

al bendende okadar. benim eşimde görüntüye çok önem verenlerden. hamileliğim boyunca ona vücudumu hiç göstermedim. çünkü bende kendimi gördükçe daralıyorum o adam görse ne hissedicek acaba.

ben de senin gibiyim
çoook uzundur hiçbişeyerimi görmüyor
görmesine de gerek yok zaten geçici süreç inşallah bunlar, sonra normale dönücez
ben kendimi bu halimle beğenmiyorken onun beni beğenmesini de bekleyemem zaten

ben de senin gibiyim
çoook uzundur hiçbişeyerimi görmüyor
görmesine de gerek yok zaten geçici süreç inşallah bunlar, sonra normale dönücez
ben kendimi bu halimle beğenmiyorken onun beni beğenmesini de bekleyemem zaten

bazen duştan çıktığımda aynaya bi bakim diyorum kendimi maymunlara benzetiyorum göğüsler falan ahahahahahah.. kızlar alınmayın sakın bu benim için kendi görüşüm.. bide bu halimi adam görse anam direk soğur benden. çok şükür tüğlenmem yok ama çatlağım göbeğimin altında var azda olsa. ne diyim allah yardımcımız olsun inş geçer.

'Anne Ve Bebege Dair Ne Varsa' ‎1. Ay
Annecim, bana hamile olduğunu öğrendiğin bu ilk ayımızda, senin ne kadar heyecanlı olduğunu hisseder gibiyim. Ben çok ufak olduğum için, ilk ultrasona girdiğinde birbirimizi göremeyebiliriz ama beni
görmesen de şimdiden sevdiğini biliyorum. Bir sonraki ay beni biraz daha büyük görebilmen ve benim sağlıklı büyümem için senin çok iyi beslenmen gerekiyor. Bu ilk tanışmamızı saymıyorum....

'Anne Ve Bebege Dair Ne Varsa' ‎2. Ay
Sizinle tanışmak mutluluk verici. Küçücük bir çizgi büyüklüğünde başlayıp, bir fasulye kadar büyüyeceğim bu ay içinde, kan hücrelerimin ve başımın oluştuğunu bilmelisin. Göz ve kulak yerlerimde belirmeye başladı. Kollarımın ve bacaklarımın oluşacağı yerlerde de küçük çıkıntılar oluştu. Senin için atacak kalbim ise gelişimini hala sürdürüyor. Bendeki bu
gelişmeler, sende biraz yorgunluk ve ağrıya neden olabilir ama beni çok
sevdiğin için bütün bunlara katlandığını biliyorum. Bana bol vitaminli taze yiyecekler yollamaya devam et. Gelecek sefere seni şaşırtacağım...

'Anne Ve Bebege Dair Ne Varsa' ‎3. Ay
Sürpriz! Bu kadar çabuk büyümem sizi şaşırttı değil mi? Artık kemik ve kıkırdak dokularım oluşmaya başladı. Kollarım ve bacaklarım büyüdü. Beynim gelişti ve kalbimde de kan dolaşımı başladı. Minik kaslarım güç kazanmaya başladığından, hareket bile edebiliyorum. Annecim, güçlenmem için bol bol kalsiyum alma zamanın geldi...

'Anne Ve Bebege Dair Ne Varsa' ‎4. Ay
Annecim, karnındaki ufak büyüklüğü hissedebiliyor musun? İşte o benim.
Peki size el salladığımı görebiliyor musunuz? Ayrıca parmağımı da
emebiliyorum. Boyum ise 10 santimetre civarında, yani fasulye büyüklüğü
gerilerde kaldı. Gözlerim, kulaklarım ve dolaşım sistemim iyice gelişti. Ayrıca 5.ayımda size iki sürpriz birden yapacağım hazırlıklı olun....

'Anne Ve Bebege Dair Ne Varsa' ‎5. Ay
Biliyor musunuz, ben artık kilo alıyorum ve bu ay vücudumda yağ depolamaya başlıyorum. Bu ayki sürprizlerimden biri, artık cinsiyetimi görebilirsiniz. İkincisi ise, anneme kendimi hissettirmem olacak, çünkü çok hareketli olduğumdan ara sıra ellerim ve ayaklarımla seni rahatsız
edebilirim. İçerde beni hissetmen bakalım hoşuna gidecek mi? Annecim, yürüyüş
yapmayı ve benim için bol kalsiyum almayı unutma...

'Anne Ve Bebege Dair Ne Varsa' ‎6. Ay
Annecim farkında mısın, 40 haftalık yolculuğun yarısını geçtik. Ben artık dokunabiliyorum, tat alabiliyorum ve işitebiliyorum. Senin dinlediğin müziği ben de dinleyebiliyorum. Senin sesini tanıyabiliyorum. Yediğin yemeklerin tadına varabiliyorum. Ayrıca benim saçlarım ve kaşlarım da oluştu. Boyumda ortalama 17-18 santimetreyi buldu. Kilom ise 700 gr.
civarında. Akciğerlerim de gelişmeye başladı. İçerde yaptığım tüm hareketleri hissedebiliyor musunuz? Yakında daha güçlü tekmeler atmaya başlayabilirim haberiniz olsun.

'Anne Ve Bebege Dair Ne Varsa' ‎7. Ay
Gözlerim iyice gelişti ve ayrıca size göz kırpabiliyorum. Sizleri görebilmek için öyle sabırsızlanıyorum ki. Anneciğim ben bu ay hızla büyümeye devam edeceğim. İçerde yer gittikçe daralıyor. Umarım hareket ederken sana çok rahatsızlık vermem. Vücudum artık orantılı ve kemiklerim hızla
gelişiyor. Ayrıca benim artık tırnaklarım var..

'Anne Ve Bebege Dair Ne Varsa' ‎8. Ay
Cildimin altında yağ depolanmaya başladığından cildim kırmızı renkten pembeye dönüşmeye başladı. Artık başaşağı duruyorum yani yavaş yavaş doğum pozisyonunu almaya başlıyorum. Bu arada çevremi de keşfetmeye başladım. Akciğerlerim ise gelişimini tamamlamaya başladı. Yaklaşık olarak boyum 40 santimetre ve kilom da 2000 gram civarında. Bağışıklık sistemimde gelişmiş durumda...

'Anne Ve Bebege Dair Ne Varsa' ‎9. Ay
Tüm organlarım gelişimini tamamladı. Yağ dokularım giderek arttığından kollarım ve bacaklarım bile tombul tombul oldular. Ağırlığım da 3000 gramı geçti. İçerde soluk alıp verme denemeleri de yaptım. Sanırım artık çıkmaya hazırım. Çok heyecanlıyım ve size kavuşmak için sabırsızlanıyorum.
Hazır mısınız, ben geliyorum!..

ben okurken çok duygulandım paylaşmak istedim.. :43:

bı alan pısman bıde almayan :37::37::37:

kaynana konusunda bide gelin benim kini görün eminim hepiniz bayılırsınız ama bende kaynanalara karşı antipati olduğundan tüm gıcıklık bende. düşünün bana gelin denmesine bile gıcık kapan bir insanım anında tüğlerim kabar kabar oluyor pençelerim çıkıyor istemeden ortaya.

Maşallah ne kadar çok kaynatmassiniz. Sabah kahvaltıdan sonra dışarı attık yine kendimizi. Hava mükemmel, insan hemen faydalanmak istiyor. Sonra esim çamaşırları makinaya atmaya gitti. Halletti çamaşır isini,sonra hazırlandı ise gitti.

Tek kaldım yine :37:
Balkona çıktım,oturuyorum güneş de vuruyor ne güzel. D vitaminlerini depolayim:1:

Doğumdan 2 hafta önce kaynanam gelcek hemen hemen 2 ay kalcak yanımızda. Seviniyorum açıkcası. Dünyalar tatlısı biri,sırf bana yardımcı olmak için geliyor. Esimle gün sayıyoruz,gerçi o annesinin börekleri için gün sayıyor :1:

Benim eşimde Sezeryan ol,normal in acısını çekme diyor. Dünkü dogum yapan kadını duyunca zaten girmem diyor. Gece rüyamda da esim öyle dedi diye kabus gordum:37:
Aynı odada yatarken birden odaya 5 ebe dolusuyor. Doğumun başladı diye,kocisi de çıkarıyorlar odadan,ben emre emre diye bağırıyorum :9::9::9:

yaa kızlar demeyın oyle ben kremlenırken esım resmen benı ızlıyor gbegıme falam krem surerken hep gozu bende hatta dun dedım ayy su catlaga bak dedım geldı baktı okadar olcaktabı bu bısı deıl dedı ne bıleyım bence bayanlar olarak bız fazla kasılıyoruz adamlar ne kadar kutsal oldugunun bence farkında yada benım kocam farkında sagolsun :16:

slm kızlarrrr yıne arkadastan gırıorum denk geldıkce doguran varmı zemka naptı bilgilendırrsenz sevınırım
bnm çarşamba kontrolm var acaba nedıcek doktor

herkese merhaba.
3 gündür giremedim. yoğun bir haftasonuydu. çok misafirim vardı. bir de temizlik telaşı.
halılarım yıkamaya gitti. perdelerim yıkandı. bu hafta da temizlikçi gelip camlarımı ve dolaplarımı silecek.
bugün 3 haftalık doğum iznim başladı.raporumu alıp teslim ettim işyerime.
çok fazla yürüdüm. eve gelince yorgunluktan sızıp kaldım.
geçmişi ancak bitirebildim. saribeybiye çok sevindim. zemkadan hala haber yok mu? çok uzun kaldı hastanede. Allah yardımcısı olsun.
biz de bugün çatı muayenemizi olduk. korktuğum gibi bişey değildi. elini tamamen sokmasa da yarıya kadar sokup kenarları yokladı. canım çok yanmadı. zaten kasıklarım ağrıyor çok. o ağrıdan fazla değildi. eğer bebeiğin çok kilolu olmazsa çok rahat normal doğum yaparsın dedi doktorum. çok sevindim. umarım bi sıkıntı çıkmaz.
biz acıktık oğluşumla bişeyler atıştırıcaz şimdi.

Back
X