• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

Ben herkese kahveniz nasil olsun diye tek tek sorup mutfaga gittigimde hepsini unutmustum.
Sonra kuzen bir daha gidip tekrar sormustu.
Nikahimda memur babamin adini sordugunda da cevap verememistim heyecandan, butun salon babamin adini bagirmisti ben kilitlendim kaldim oyle masada. Rezil oldum ya, hala herkes anlatir sen babanin adini unuttun diye:-)

Ben herkese kahveniz nasil olsun diye tek tek sorup mutfaga gittigimde hepsini unutmustum.
Sonra kuzen bir daha gidip tekrar sormustu.
Nikahimda memur babamin adini sordugunda da cevap verememistim heyecandan, butun salon babamin adini bagirmisti ben kilitlendim kaldim oyle masada. Rezil oldum ya, hala herkes anlatir sen babanin adini unuttun diye:-)

Güzel bir ani kalmis ama:1:

Ay benim nikahimdada ben rezil oldum.
Ben aslen sivasliyim,esim ve ailesi kalkti istanbuldan istemeye geldiler. Neyse istemeye geldikleri gun imam nikahi kiyildi.Iste imam sordu kabul ediyormusun esin olarak.Evet dedim.Tekrar sordu,megerse kabul ettim diyecekmissim. Orda yuzum kizardim:37:

Neyse asil 1ay sonra istanbulda nikahimiz oldu.Nikah memuru sordu,esin olarak kabul ediyormusun..
Ben ne dedim?
Kabul ettim:1::1::37:
Nikah memuru güldü tabi,bide en onde aileler oturuyor,esimin kuzeni var.Bagriyor Eveet de evettt diye:1::1::1:
Tekrar sordu nikah memuru tabiki.Ay yuzum kip kirmizi olduydu ama:27:ikincide Evet dedim:1:

:1:kızlar slm nasılsınız
bugün altın günüm vardı annemle oraya gittik :1:
orda 4 yaşında bi çok bilmiş bi velet vardı
son hafta proteine yüklendikten sonra benim göbek atağa geçti
çoçuk beni görünce şoka girdi ikramlar geldi;
_''sen fazla yeme şimdi karnın patlıcak...'' dedi
herkes kahkayı bastı...
daha önceleride göbüş küçükkken;
_'' bu göbekle bebek olmaz daha çok büyücek'' diyordu
ama bu gün gözünü alamadı ağzıma attığım her lokmada korkudan öldüüüü:1: :1: :1:

ilkcim maşallah:nazar::nazar: diyorum kızçen pek çikinmiş ya...
Allah analı babalı güzel günlerde ağız tadıyla büyütmeyi nasip etsin
nasıl heyecan yatım benim paşamda gelsin artık
doğum hikayene de bayıldım Rabbim bize de böyle kolay bi avaz da doğumlar nasip etsin

:1:kızlar slm nasılsınız
bugün altın günüm vardı annemle oraya gittik :1:
orda 4 yaşında bi çok bilmiş bi velet vardı
son hafta proteine yüklendikten sonra benim göbek atağa geçti
çoçuk beni görünce şoka girdi ikramlar geldi;
_''sen fazla yeme şimdi karnın patlıcak...'' dedi
herkes kahkayı bastı...
daha önceleride göbüş küçükkken;
_'' bu göbekle bebek olmaz daha çok büyücek'' diyordu
ama bu gün gözünü alamadı ağzıma attığım her lokmada korkudan öldüüüü:1: :1: :1:

ilkcim maşallah:nazar::nazar: diyorum kızçen pek çikinmiş ya...
Allah analı babalı güzel günlerde ağız tadıyla büyütmeyi nasip etsin
nasıl heyecan yatım benim paşamda gelsin artık
doğum hikayene de bayıldım Rabbim bize de böyle kolay bi avaz da doğumlar nasip etsin

Bu cocuklar cok tatli oluyor ya:1:
Benimde kuzenimin oglu var 4yasinda.
Gecen sordu ,karnin niye buyuk diye..Dedim bebek var orda
Cocuk kaldi boyle :53:
Ardindan da "Bebek mi yuttun sen :53::53:"

:1:

Son düzenleme:
merhaba kızlar
ben hala doğurmadım cuma gününü bekliyorum hala. bugün annemdeydim ve bilmiyorum moralim sıfırdı ya. aklımdan hiç cuma günü nasıl olucak düşüncesi çıkmıyor. kurbanlık koyun gibi kesilmeyi bekliyorum misali tuhaf bir duygu. belki suni sancı kolay veya zor korkmuyorum ama tuhaf hissediyorum kendimi ya... bugün ablamın büyük kızını alıp parka gittik. orda çocukları gördükçe ağlayasım geliyordu. koca karnımla bankta oturmuş çevremi dikizliyodum her insanı her bir çocuğu baktıkça gözlerim doluyordu.. hala anne olacağıma inanamıyor gençliğime neden evlendiğime sarıyordum. sonra sizler geliyordunuz aklıma herbirinizin bebeğini kucağına almak için nasılda sabırsızlandığı ve benim neden şuan bu düşüncelerde olduğum.. duygusal bir gündü bugün benim için. çok şükür evime geldim ve eşimleyim. neden evlendim düşüncesinden çıkmış bulunmaktayım....ve bebeğimi bekliyorum.

İLK cim canım ne güzel anlatmışssın herşeyi. ne kadar kolaymış ve motive verici biçimde. saol canım çok saaol. kendine ve bebişine çok iyi bak.

merhaba kızlar
ben hala doğurmadım cuma gününü bekliyorum hala. bugün annemdeydim ve bilmiyorum moralim sıfırdı ya. aklımdan hiç cuma günü nasıl olucak düşüncesi çıkmıyor. kurbanlık koyun gibi kesilmeyi bekliyorum misali tuhaf bir duygu. belki suni sancı kolay veya zor korkmuyorum ama tuhaf hissediyorum kendimi ya... bugün ablamın büyük kızını alıp parka gittik. orda çocukları gördükçe ağlayasım geliyordu. koca karnımla bankta oturmuş çevremi dikizliyodum her insanı her bir çocuğu baktıkça gözlerim doluyordu.. hala anne olacağıma inanamıyor gençliğime neden evlendiğime sarıyordum. sonra sizler geliyordunuz aklıma herbirinizin bebeğini kucağına almak için nasılda sabırsızlandığı ve benim neden şuan bu düşüncelerde olduğum.. duygusal bir gündü bugün benim için. çok şükür evime geldim ve eşimleyim. neden evlendim düşüncesinden çıkmış bulunmaktayım....ve bebeğimi bekliyorum.

İLK cim canım ne güzel anlatmışssın herşeyi. ne kadar kolaymış ve motive verici biçimde. saol canım çok saaol. kendine ve bebişine çok iyi bak.

Ah canım bende de oluyor bazen ama.
Boşver dua et
Allah aratmasın çok zor
Sağlıkla al kucağına
Hiç bir düşünce kalmıcak kafanda

penti_cim hamilelik psikolojisi olsa gerek
Vakitde yaklasti,belki panik yaptin biraz

Bebegini kucagina aldiginda hersey degisir:16:
Ay ben simdi kucagima alacagimi dusundugumde bile agliyasim geliyor.

Bu arada eurovision basladi.:52:

Teşekküredeim kızlar. çok şükür şuan iyiyiyim yaa.. bişeylerin günü belili olmayınca beklemek daha kolay fakat gün belirginleşince herşey dahada zorlaşıyor. belki sezeryan olsa daha kolay olucak ama offf atlatırız bizler hepsini yaa. psikolojimde gelli gitli oldu bu aralar. bu hafta bitsin cumartesi bebeğim kucağımda olsun tüm sıkıntılar geçsin.

öpüyorum hepinizi.

dusduru...arkadaşımız doğum hikayesini çok güzel bir şekilde paylaşmış...
topiğimizin 2. normal doğumu da su gibi akıp geçmiş,maşallah çok kolay olmuş...

bizde yürüyüş yapıp geldik eşimle
penticim hamilelik psikolojisi
bi gün bende aynı şeyleri düşünmüştüm
sanırım çok genç anne oluyorum ve arkadaşlarımın
çoğu hala okuyor o yüzden ama bu bebeği ben istedim bakabileceğime
inandım ve sabırsızlıkla onu bekliyorum.hamilelik böyle tuhaf düşüncelere sürükleyebiliyor insanı
geçici süreçler bunlar.sıkma canını

bizde yürüyüş yapıp geldik eşimle
penticim hamilelik psikolojisi
bi gün bende aynı şeyleri düşünmüştüm
sanırım çok genç anne oluyorum ve arkadaşlarımın
çoğu hala okuyor o yüzden ama bu bebeği ben istedim bakabileceğime
inandım ve sabırsızlıkla onu bekliyorum.hamilelik böyle tuhaf düşüncelere sürükleyebiliyor insanı
geçici süreçler bunlar.sıkma canını

kaç yaşındasın ki?

Benim göndermeye hiç niyetim yok canım. Ama o kadar çok baskı varki, artık eşim soylenenlerden etkilenmeye başladı. En çok da o canımı sıkıyor. Ben onu nasıl alıştığı ortamdan, evinden ayiririm. Onu geçtim benim çocuğum gibi, hala sarılıp uyuyorum. Evden gidişine ben dayanamam en başta. Artık ne derlerse desinler umurumda değil. Bazen bebisimin büyüdüğünü ve birlikte oynadıklarını hayal ediyorum. Benim gibi düşünen birinin olması çok mutlu etti. Cevabın içim sağol canım.

bebeğiniz doğduğunda her şeyin yolunda gittiğini görürlerse ikna olurlar umarım. hem yeri gelirse "beni üzmeyin, sütüm kesilir sonra" gibi her türlü duygu sömürüsünü de yapabilirsin:34:

kızlar gelelim doğum hikayeme 23 mayıs çarşamba günü doktorda kontrolümüz vardı gittik nstye girdik hiçbirşey yoktu normal istediğim için doktorum 3 hazirana kadar bekleriz olmazsa alırız demişti bende doktoruma bu gece doğurucam ayşe hanım hazırlıklı olun dedim benimle dalga geçti neyse eve geldik akşam ara ara alt tarafıma adet sancısına benzer sancı giriyodu gece uyuduk saat üç gibi yatakta sızıntı şeklinde çiş kaçırıyomuş gibi su geliyodu ayağa kalkmamla boşalması bir oldu beyaz bir suydu eşimi kaldırdım sakince anneme gösterdim suyun dedi doktorumu aradım hazırlan hastaneye yatışını yap dedi banyomu yaptım abdestimi aldım kandil günü olduğu için ayrıca mutluydum üstümü giydim makyajımı yaptım hastanenin yolunu tuttuk çok sakindim gece boyunca nst ile takip ettiler bebişimin kalp atışları çok iyiydi 1 cm açılmam vardı sabaha doğru 2 cm oldu çok yavaş ilerliyordu sonra pilates topu getirdiler üstünde yaklaşık yarım saat zıpladım çok iyi geldi hem sancılarımı azalttı hemde açılmayı hızlandırdı, bundan sonra işte sancılar başlayacaktı suni sancıyı taktılar saat 10da, 2 saatte kasılmalar 15dk bir gelmeye başladı ve en son 2 saniyeye inince doktorum morfin yaptırdı sarhoş gibi oldum ağrıları hissediyorum bağrıyorum ama umursamıyorum çok değişik bir duygu anlatılmaz sonrasında kustum gelip tekrar açılmama baktılar ebeler bile inanamadı 2 saatte 10cm olmuştu doğumhaneye aldılar ayaklarımı bağladılar başıma 1 anestezist geldi doktorum beni çok güzel motive etti sancı geldiğinde derin nefes alıp ağzımdan ve burnumdan çıkmayacak şekilde ıkınmamı söyledi dediği şekilde 3 defa ıkındım 4. ıkınmada bebeğin başı çıktı o sırada anestezist beni bayılttı ne omuz çıkışını ne kesiyi ne dikişi ne de plesantayı çıkarışını hiçbirşeyi görmedim uyudum kalktığımda hepsi beni tebrik etti tabi ben şok bu kadar kolaymıydı dedim doğumhanedeki ebe gençti benim makyajımı yaptı üstümü giydirdi doğumhaneye girmemle çıkmam bir oldu alttan 3 dikiş attılar çok şükür kızım sağlıklıydı. ama doğum yaparken gıkım bile çıkmadı eşim sesimi duymamak için odaya geçmiş tam 7 tane yasin okuyacaktım birini okudum ki hemşire geldi müjdeli haberi verdi şok oldum dedi annemler doğumhanenin kapısında beklerken sesimi duymayınca panik olmuşlar bana bişey olduğunu zannetmişler içeriye girmeye falan kalkmışlar o derece yani:1: ama doktorum mükemmel kızlar verdiğim her kuruş helal hoş olsun herkese öneriyorum kendisini şimdi. Op. dr. ayşe büyüköğüt muayenehane vatan cad. aksarayda. Allah sizlerede böyle kolay ve güzel doğumlar nasip etsin. kızım şimdi yıkandı mışıl mışıl uyuyo kandil hediyemiz oldu bizim.:nazar::nazar::nazar:

maşallah ikinize de canım.:nazar: Allah acısını göstermesin darısı başımıza inşallah..

Normalde kirki cikinca yapilir diye biliyorum. Bir de ismi kulagina okunuyor o gun galiba.
Ben de butun adetlerin cahiliyim, nisan, nikah, dugun, ...hepsinde cuvalladim istisnasiz...

heryerde adetler farkıl.ben izmirliyim ve burda zaman kısıtlaması yok.ben ılk kızım da 10 gun sonra yapmıştım bunda da nıyetım<öyle kısmetse.çünkü izmirde 1 temmuzda kımseyı bulamaZsın.herkes yazlıklara kaçar.
neyse ısım de çocuk doğduktan sonra çok beklenmez doğumdan sonrakı ılk perşembe akşamı kulağına ezan okumak suretıyle konur.bız de hep babam koyar isimleri hem sesı çok guzel guzel ezan okur hem de hacı.çok güzel bi seromanı bence.

daha 22 yaşındayım

evet genç bı yaş ama erken dıye düşünme.ben ılk kızımı 30 yaşında kucağıma aldım.eşim de 36 yaşında baba oldu.ıkımızın de hayattakı en buyuk pişmanlığımız geç yaşta anne baba oluşumuz.hoş alllahım 2,5 sene arattı ılkınde.vaktı satı o zamanmış dıye tesellı edıyrum kendımı.genç anne olmak süper bışey bence.senın yaşında anne olsaydım bugun 11 yaşında olurdu kızım:)

evet genç bı yaş ama erken dıye düşünme.ben ılk kızımı 30 yaşında kucağıma aldım.eşim de 36 yaşında baba oldu.ıkımızın de hayattakı en buyuk pişmanlığımız geç yaşta anne baba oluşumuz.hoş alllahım 2,5 sene arattı ılkınde.vaktı satı o zamanmış dıye tesellı edıyrum kendımı.genç anne olmak süper bışey bence.senın yaşında anne olsaydım bugun 11 yaşında olurdu kızım:)

pişman değilim çok istedim
Allah a şükürler olsun ki tam da istediğim zamanda verdi
ama hamilelik psikolojisi işte bi an düşünmedim değil yani:)
Allah isteyen herkese versin.

Back
X