2012 Haziran-Temmuz Annelerinden 2013 Haziran-Temmuz Annelerine tavsiyeler,öğütler..

plstgc

Rabbim sana emanetiz..
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2011
275
65
123
:34: evet tecrübeli anneler sizlerin tavsiyelerini bekliyoruz. nede olsa aynı dönemde doğum olmuş olacak..
şimdiden çok teşekkür ederim :34:

:34: evet tecrübeli anneler sizlerin tavsiyelerini bekliyoruz. nede olsa aynı dönemde doğum olmuş olacak..
şimdiden çok teşekkür ederim :34:

Merhaba canım, ben de 2012 Haziran annesiyim. Aklıma gelen bir kaç şeyi yazayım. Şunu alın bunu almayın tarzı tavsiyeler, alışveriş listeleri vs. her yerde var. Ben alışveriş yaparken çok ince eleyip sık dokumamıştım kıyafet vb. şeylerden hoşuma gidenleri gördükçe aldım. Herkes çok aldığımı söylemişti ama hepsi de kullanıldı zaten. Yazın sıcak oluyor ince şeyler alın deniyor ama bebekler 5 kiloya ulaşana kadar vucut ısılarını koruyamadıklarından ilk günler çok ince şeyler giydirmedim ben. Dolayısıyla ilk günler için orta kalınlıkta kıyafetler alınabilir.

Hastane çıkışları çok gereksiz. Ayrıca şu zıbınları da ben hiç kullanmadım desem yeri. Tedbiren bir kaçtane almıştım. Doğum çantasını erken hazırlayıp hazırlıkları erken bitirmekte fayda var. Sona doğru herşey zorlaşıyor ayrıca erken doğum gibi bir durumda olabilir. Doğumdan sonra çıkar alırım gerekenleri diye düşünsenizde doğumdan sonra alışverişe çok az vakit kalıyor. Hamileyken rahat rahat yapmak lazım alışverişi. Neyse bence doğumdan sonra en önemli şey annenin huzuru. O yüzden etrafınızda lohusa iken sizi rahatsız edecek, gerecek insanların olmaması için elinizden geleni yapın.

Misafirleri mümkünse bir müddet kabul etmeyin, kendinizi toparladıktan sonra eş dost ağırlamaya başlayın. Herkesin tavsiyesine kulak asmayın tecrübeli anne, 5 çocuk büyütmüş biliyordur herhalde dediğiniz kişilerin çoğunun bilgileride hafızalarıda eskimiş oluyor. Gereksiz yorumlarıyla insanı strese sokuyorlar. Oğlum 40 günlükken dönüyormu diye sormaya başladı insanlar veya adını söyleyip o kadarcık çocuğun sese dönmesini sağlamaya çalışıyorlardı. Oğlum bunları 6 aylıkken yapmaya başladı düşünün artık ki normalide bu zaten.

Sütüm olur mu olmaz mı diye kesinlikle düşünmeyin, sütünüz olacak. Sütle ilgili etrafın senin sütün yok, bu çocuk aç, sütün yaramıyor gibi sözlerine kulak asmayın. Çalışmayacak bile olsanız süt sağma makinesi alın ne kadar sütüm var diye düşünmekten kurtulursunuz.

Süt akışı bazen artar bazen azalır. Azaldığı zamanlarda sütüm kesiliyor diye üzülmeyin. 2013 anneleri topiklerinde sütü kesilenleri okuyup etkilenip telaşlanmayın.

Vücudunuz sütü 3. ay civarında bebeğinizin ihtiyacı kadar üretmeyi başarır. Yani ilk zamanlarda gögüslerde sütün bebeğin ihtiyacından fazla olması dolayısıyla gögüslerde görülen şişme, akma gibi sorunlar kaybolmaya başlar. Bunu sütün azalmasına yorup mamaya başlamayın.

Bebeğinize anne sütü vermek için elinizden geleni yapmanıza rağmen başaramadığınızda mamaya başladığınız için kendinize kahretmeyin. Topiklerde bazen anneler bebeğini emzirememiş anneleri düşünmeden bir şeyler yazabiliyorlar bunlara takılmayın. Mamayla da bebekler gayet sağlıklı büyüyorlar.

Ve ilk bir kaç gün sütünüz gelmezse bebeğe mama vermekten çekinmeyin, şekeri düşen bebek sarılık oluyor sonra. Ama biberonu dikkatli seçmek gerekiyor ki annenin memesinden soğumasın bebek. Dr. Browns iyidir.

Bebek anne gögsünden emmeye iyice alıştıktan sonra eğer çalışacaksanız bebeği biberonla da tanıştırmak gerek. Yoksa anne işe başlayınca bebek nasıl süt alacak sorunu başlıyor.Yine siz işe başlayınca uyuma problemi oluşmasın diye bebeğin emerek uyumaya alışmasına izin vermeyin.

Emzik vermekte ben tereddüt yaşamadım verdim, ilk zamanlar emzik çok işe yaradı sonra birden kendiliğinden emziği bıraktı oğlum.

Doktorunuz bebeğinizin gelişimi için normal diyorsa normaldir. Başka bebeklerin kilosuna vs. takılıp canınızı sıkmayın (Bunu ben de başaramıyorum ya neyse)

Gerekirse sütünüzü sağın eşinize verin gece bir nöbete o kalksın siz biraz daha uyuyun.

Doğum yapar yapmaz göbeğiniz inmeyecek buna hazırlıklı olun...

Bunlar ilk aklıma gelenler ihtiyaç duyarsanız yine yazarım.

Yadığın bilgiler altın değerinde ne kadar güzel yazmışsın çookk teşekkürler.
İlk bebeğim çok tedirgin aynı zamanda heyecanlıyım. birde çalışan bir anne olucam o yüzden de biraz üzgünüm açıkçası. nasıl olucak diye düşünüp duruyorum sürekli.
Sen çalışıyor muydun acaba??

Gezici okadar güzel şeyler yazmışsın ki değil altın pırlanta değerinde bunlar bizim için. etrafımızda hep yaşlılar var yada yaşlı olmasa da 35 in üzerinde ve onmarın tavsiyeleri artık çok eskilerde kaldı biliyorsun. zaman değişti şartlar değişti. yeni annelerden tavsiyelere ihtiyacımız var.

bez olarak hangisini kullandın peki? ve mecburen benim kayınvalidem görümcelerim vs gelecek 1 aya yakın da kalacaklar. çocuğu mıncıkla mıncıkla seviyorlar onlar. doğumdan sonra ki 2. hafta mevlüt okutacağım. sırf kayınvalide erken gitsin 40 ını beklemesin diye.
çocuğu yatak odasından pek çıkarmayı düşünmüyorum. ben içinde bulunduğum durumdan dolayı böyle birşey planlıyorum. sen ne dersin?

nddd
bende çalışanım aynı şeyden muzdaribim :50:

Yadığın bilgiler altın değerinde ne kadar güzel yazmışsın çookk teşekkürler.
İlk bebeğim çok tedirgin aynı zamanda heyecanlıyım. birde çalışan bir anne olucam o yüzden de biraz üzgünüm açıkçası. nasıl olucak diye düşünüp duruyorum sürekli.
Sen çalışıyor muydun acaba??

rica ederim, bir faydam olursa çok sevinirim. Ben de senin gibi çok heyacanlıydım doğumdan önce . herşey bir şekilde yoluna giriyor merak etme. ben oğlumdan önce yeni doğan bir bebeği kucağıma bile almamıştım düşün artık. ben de çalışıyorum buarada. işe 20 güne kadar başlayacağım. çocuğuma bakıcı bakacak, bunu dert ettiğim anlar oldu ama evde oturmaya alışmamış bir kadın için çalışmamak da zor. pek çok kadın bizimle aynı durumda sen bunlara da üzülme şimdiden.

Gezici okadar güzel şeyler yazmışsın ki değil altın pırlanta değerinde bunlar bizim için. etrafımızda hep yaşlılar var yada yaşlı olmasa da 35 in üzerinde ve onmarın tavsiyeleri artık çok eskilerde kaldı biliyorsun. zaman değişti şartlar değişti. yeni annelerden tavsiyelere ihtiyacımız var.

bez olarak hangisini kullandın peki? ve mecburen benim kayınvalidem görümcelerim vs gelecek 1 aya yakın da kalacaklar. çocuğu mıncıkla mıncıkla seviyorlar onlar. doğumdan sonra ki 2. hafta mevlüt okutacağım. sırf kayınvalide erken gitsin 40 ını beklemesin diye.
çocuğu yatak odasından pek çıkarmayı düşünmüyorum. ben içinde bulunduğum durumdan dolayı böyle birşey planlıyorum. sen ne dersin?

nddd
bende çalışanım aynı şeyden muzdaribim :50:

Canım benim, ben başından beri prima premium care kullanıyorum oğluma çok memnunum, hiç farklı bir marka denemedim. Doktorum bana bez değişikliği bebekte pişik yapıyor demişti. Prima iyi bence. Benim yanımda da bir süre görümcem kaldı eğer bu durumu değiştiremeyeceksen geriye kabullenmekten başka çare kalmıyor. Duymayacaksın, görmeyeceksin mümkünse kafana onları takmayacaksın. Sonra olan sana oluyor. Kendimi onlar için üzmeyeceğim diye düşün. Bebeğin bakımıyla ilgili sana onaylamadığın istemediğin şeyler söyler ya da kendileri yapmak isterse net bir şekilde onları kırmadan reddet. Doktoru böyle söyledi vs. dersin. Ayrıca bebeğin kucağa alışmaması gerekiyor fazla kucakta dolaşmasını istemiyorum da diyebilirsin. Gerçekten de bebek kucağa alışınca anne için çok zor oluyor.

rica ederim, bir faydam olursa çok sevinirim. Ben de senin gibi çok heyacanlıydım doğumdan önce . herşey bir şekilde yoluna giriyor merak etme. ben oğlumdan önce yeni doğan bir bebeği kucağıma bile almamıştım düşün artık. ben de çalışıyorum buarada. işe 20 güne kadar başlayacağım. çocuğuma bakıcı bakacak, bunu dert ettiğim anlar oldu ama evde oturmaya alışmamış bir kadın için çalışmamak da zor. pek çok kadın bizimle aynı durumda sen bunlara da üzülme şimdiden.

Şimdiden üzülmek bende istemiyorum da hamile olduğumu öğrendiğimden beri nasıl bırakıcam küçücük bebeği diye dertlenip duruyorum. Hamileliğim az sıkıntılı geçiyor. Çok yormuyor beni bebiş. İnşallah o günler gelincede çok üzülmem.
Dediğin gibi çalışmadan da duramam.Hem ihtiyaç hem de alışkanlık aslında.
Bir de bişey sorucam. Ben park yatak almayı düşünüyorum. İlk zamanlar yatak odasına mı alsam yatağı ya da yanıma ayrıca bir beşik gibi birşey mi almalıyım ?

Şimdiden üzülmek bende istemiyorum da hamile olduğumu öğrendiğimden beri nasıl bırakıcam küçücük bebeği diye dertlenip duruyorum. Hamileliğim az sıkıntılı geçiyor. Çok yormuyor beni bebiş. İnşallah o günler gelincede çok üzülmem.
Dediğin gibi çalışmadan da duramam.Hem ihtiyaç hem de alışkanlık aslında.
Bir de bişey sorucam. Ben park yatak almayı düşünüyorum. İlk zamanlar yatak odasına mı alsam yatağı ya da yanıma ayrıca bir beşik gibi birşey mi almalıyım ?

Ben kendi odasına yatak aldım ayrıca kendi odama da otomatik sallanan beşikler varya onlardan alıp yanımda yatırmıştım. Bence ilk zamanlar senin yatak odanda küçük bir beşikte yatması daha iyi olur.Park yatak senin yatak odana sığacaksa onu da kullanabilirsin tabi.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar
Aranızda İzmirli temmuz hamileler varsa burada paylaşıyoruz.Sizide bekleriz.

Izmirli temmuz 2013 anneleri paylaşım alanı

Ben kendi odasına yatak aldım ayrıca kendi odama da otomatik sallanan beşikler varya onlardan alıp yanımda yatırmıştım. Bence ilk zamanlar senin yatak odanda küçük bir beşikte yatması daha iyi olur.Park yatak senin yatak odana sığacaksa onu da kullanabilirsin tabi.

Ben komodini cikarip park yatagi yanima aldim, cok rahat ettim cunku sans eseri park yatak ile benim yatagim ayni hizada idi. Emzirmek icin gece kucagina alip geri koyman gerekecek, gunduz tuy gibi kaldirdigin bebegin, gece uykusunun arasinda gulle gibi agir oluyor. Yattigin yerden kafani kaldirmadan bebegi gorebilmen de cok onemli. Doktor 6. aya kadar odayi ayirmamamiz gerektigini soyledi, biz 7. aya geldik neredeyse ama hic ayirasim yok odalari. 9. ayda odalarin mutlaka ayrilmis olmasi lazim diye okudum internette..
Gezici, cok guzel anlatmissin herseyi.. Unuttugum seyleri de hatirlatin bana :))

Bu konuyu açmanız çok çok iyi olmuş, ben de tecrübelerimi paylaşacak yer arıyordum.. :) Oğlum 2012 Temmuz doğumlu, neredeyse 7.5 aylık oldu.
Gezici'nin yazdıklarına harfi harfine katılıyorum. Onun haricinde ilk aklıma gelenler; oğlum doğduktan sonra en çok kullandığım şey süt pompası oldu. Benim pompam Avent'in elektrikli modeli. Çoğu insana gereksizmiş gibi gelebiliyor ama pompa bence en gerekli eşyalardan biri. Bebek doğduktan sonra hemen süt gelmiyor. Aslında süt oluyor ama inmesi zaman alıyor. Benim 3. gün tam anlamıyla gelmişti sütüm. Doğumdan en geç birkaç gün sonra süt bir anda boca oluyor göğüslere ve bebek henüz çok küçük olduğu için göğüsü tamamen boşaltamıyor. Eğer o süt göğüste kalırsa "Mastit" oluyor anne. Yani göğüste iltihaplanma meydana geliyor. Yüksek ateş, titreme gibi belirtilerle başlıyor hastalık. Yeni anneyi ziyadesiyle hırpalayan bir durum bu. Annem her çocukta bu rahatsızlığı yaşadığı için benim en büyük korkularımdan biriydi bu durum. Şükür, göğsümü sürekli sağdığım için başıma gelmedi bu rahatsızlık. Belki sadece ilk zamanlar kullanılacak bir aletmiş gibi düşünüyor olabilirsiniz ama ben pompayı hala sık sık kullanıyorum. İlk zamanlar fazla sütü sağıyordum, şimdi de sütümü arttırmak için kullanıyorum. Aklınızda bulunsun; bebekler 3-4 aydan sonra etrafla çok fazla ilgilenmeye başlayıp süt emmede sıkıntı çıkarabiliyorlar. Bebek emzirmenin yarısında memeyi bırakıp başka şeylerle uğraşıyor. O süt göğüsten boşaltılmazsa eğer beyne "süt üret" mesajı gitmiyor, süt üretimi azalıp zamanla bitme noktasına geliyor. O yüzden ben şu an sık sık sağma işlemi yapıyorum. Pompa satın alamazsanız bile hastanelerden kiralama alternatifini düşünebilirsiniz. Eğer herhangi bir sağlık probleminiz yoksa sütünüz mutlaka olacaktır. Birkaç ufak müdahaleyle sütünüzün devamlılığını sağlayabilirsiniz. Oldu oldu, eğer olmazsa da Gezici'nin dediği gibi, dünyanın sonu değil. Bebeğinizi kimse sizin kadar düşünemez, onun için en iyisini siz bilirsiniz.

Lohusayken insan çok çok terliyor. Benim hamileyken başlamıştı bu terleme olayı, lohusayken de tavan yaptı. İşin kötü tarafı, hormonlardan dolayı sanırım, ter kokum pek hoş değildi. :) Kendi kokumdan rahatsız oluyordum fazlasıyla.. ;) Roll-on'lar ve Stick'ler çözüm olmuyordu ki zaten onlar kimyasal olduğu için kullanmak istemiyordum. Sonra "karbonat" olayını okudum bloglardan birinde. O günden beri kullanıyorum, siz de şimdiden kullanmaya başlayabilirsiniz: Banyodan sonra, yani vücudunuz temiz iken, koltukaltınızı ıslatıp parmağınızla koltukaltınıza karbonat sürün. İşte bu kadar. :) Karbonat, kokuya neden olan bakterilerin ortaya çıkmasını engelliyor. Yine terliyorsunuz, ki terlemek gerekiyor zaten, fakat hiç ama hiç koku olmuyor. Şahane bir buluş! Tek püf nokta; karbonatın temiz koltukaltına sürülmesi. Eğer duş alamayacaksanız bile hemen koltukaltınızı sabunlayıp durulayın ve karbonatı sürün.

Şimdilik bu kadar.. Daha yazacağım çok şey var da ilk günden bıktırmayayım.. :) Görüşmek üzere...

selam herkese ben de 2012 temmuz annesıyım kızım 8. ayını dolduracak 2 gun sonra.gerçi değirmenler ve gezici arkadaş bir çok önemli şeyden bahsetmiş.ben de bunlara ek olarak bir şeyler söylemek istedim.
doğum yapar yapmaz sütünüz bir kaç gün gelmeyebilir.bebeğiniz memenizi almakta ve emmekte zorlanabilir.panik yapmayın.sütünüz mutlaka gelecektir en geç 3-4 gün içinde.humana steel tea (süt yapan çay) çantanıza koymanızda fayda var.yanınızda pompa da olsun.sütünüzün gelmesini hızlandırırsınız.
sütünüz bebek emdikçe artacak.
hastane çıkışları bence de gereksiz.içinde kullanmayacağınız bi sürü gereksiz parça olabiliyor.onun yerine pamuklu tulum ya da uzun kollu pamuklu pijamaları tercih edin.bebek için çorap mutlaka koyun çantanıza.temmuz ayı hava sıcak diye düşünmeyin.
kendiniz için de ince bir çorap bir yelek olsun çantanızda.
eğer sezeryanla doğum yapacaksanız göbeğinizin üstüne çıkabilecek yüksek belli beli çok sıkmayan iç çamaşır mutlaka olsun yanınızda.çamasırın lastık kısmı dikiş yerine denk gelirse canınız yanar.
göbeğiniz doğum yapar yapmaz büyük ölçüde inmeyebilir dert etmeyin.ben doğum yaptıktan sonra hayvan gibi bir göbeğim kalmıştı.hiç gitmeyecek sandım.ama şimdi bir şey kalmadı sayılır.
bebeğiniz gündüz uyurken siz de uyuyun.dinlenin.dinlenmek uyumak sütü buyuk ölçüde artırır.ayrıca bebegınız gece uyanık kalacaksa sız de dınlenmiş bir şekilde ona eşlik edebilirsiniz.aksi takdirde gerilirsiniz.
bebeğim aç kaldı,doyuyor mu doymuyor mu gibi düşünceleri aklınıza getirmeyin.yeni doğan bebekler kırkı çıkana kadar sebepsiz ağlayabilir.her ağlaması onun aç olduğu anlamına gelmez.
sütünüzün yetmediğini düşünürseniz mutlaka mama takviyesi yapn.bir şey olmaz.annem bana yalvarmıştı mama verelim dıye ınat etmiştim.çocugu çok aç bıraktım.siz aynı hataya dusmeyın.verin mamayı gitsin.kendinizi hırpalamayın.

şimdilik aklıma gelenler bunlar,aklıma geldikçe yazarım

Selam bende temmuz annesi olmayi beklerken haziran 28 de dogdu oğluşum heyecanla bebislerinizi kucaginiza alacaginiz gunu bekliosunuz eminim cogu insan size anneligin sevimli yonlerinden bahsetmistir zaten :) annelik gercekten cok keyifli ama hakikaten cennet analarin ayaklarinin altinda en onemli tavsiyem bol bol uyuyunnnn dogumdan sonra en cok soyliceginiz sey uzanipta rahat bi uyku uyumayi cok ozledim olcak ilk dogdugu zamanlar 3 saatte bir beslemeniz gereken miniginiz ve ya duymazsam korkusu ve dogumun verdigi yorgunluk lohusaligin verdigi depresif hal hormonlarin dengesizligi ve evdede isinize zirt pirt karisan biri varsa allahtan benim yoktu vay halinize sonra tam uyuttum 1 saat olsun kestireyim derken bi ciglikla sizin aklinizi basinizdan alan bebeginizin aglamasi bi gozunuz acik dieri kapali emziriceksiniz emmiycek karni tok altina bakicaksiniz kuru vee eyvahh bu gaz sancisi bu konudada tavsiyem pek ise yaramasada doktorunuzun onerdigi gaz giderici surup ve gaz masaji birde kendi yediginiz yemeklere kimyon atmaniz bebege gaz yapicak yiyecek ve iceceklerden uzak durmaniz belli bi sure sonra duzelicek korkmayin dogumdan once gaz masaji yapmayi ogrenin bebeginiz dogdugu zaman sutunuz az geliyorsa tavsiyem beklemeyin alin pompanizi sagin benim sutum geliyordu ama ne kadar geldigini bilmiyorum tabi az geliomus acliktan sarilik oldu oglum bebegin doymamasi sariliga ac kalmasi seker hastaligina yol aciyor bikac gune sutleriniz dolacaktir benim sutum azdi gunde 1 kerede mama takviyesine basladim bide kanamaniz bitip ilk regl oldugunuzda sutunuz bariz bi sekilde azalabilir tecrubeyle sabittir hemen mamayi dayamayin sagin regl bitince normale doner ama bebek emmeyi reddeder mamanin kolayligina alistigi icin dier bi tavsiyem doguma orkid goturdum ama pijama gecelik ne varsa batti kanamaniz tahmininizden cok gelebilir hasta bezi alin dierleri zaten bilindik seyler hepinize hayirli ve kolay dogumlar diliyorum bebislerinizi saglicakla kucaklariniza alin insallah

arkadaşlar ben de dogum izninden sonra çalışmaya başlayacagım için süt pompası alayım diyorum. ben işteyken kızım anne sütü almaya devam eder. ama hangi markayı alacagımı bilmiyorum. bana tavsiye edebileceginiz markalar var mı?

Bez olarak prima premium care değil prima pampers daha iyi sızdırmıyor ,
İlk zamanlar emzirirken göğüs ucu çıkmamış oluyor ve yara oluşmaması için KESİNLİKLE avent silikon göğüs ucu tavsiye ederim çok rahat ettim her emzirmede taktım 2 ay kullandım sonra normal emzirdim

Bu konuyu açmanız çok çok iyi olmuş, ben de tecrübelerimi paylaşacak yer arıyordum.. :) Oğlum 2012 Temmuz doğumlu, neredeyse 7.5 aylık oldu.
Şimdilik bu kadar.. Daha yazacağım çok şey var da ilk günden bıktırmayayım.. :) Görüşmek üzere...
Canım yazdıkların çookk aydınlattı beni.
özellikle kafama çok takılan pompayla ilgili çok detaylı yazmışsın. şimdi aklıma iyice yattı açıkçası.
bende alınacaklar listeme avent pompayı ekliyorum :34:
ben birde çalışan anne olucam heralde daha çok işime yarayacaktır. inşallah sütümde olur.
birde bugünlerde kafamı kurcalayan başka bişey başladı benim.
o da erkek annesi olmak. seni görmek o yüzden daha bir heyecanlandırdı beni.
benim 11 yaşımdayken kız kardeşim olmuştu. çocukluk hevesiyle herşeyiyle ben ilgilenirdim. ergenlik döneminde falanda çok zorlanmamıştım kız olduğu için.
kız bebek o yüzden kolay geliyordu bana.
Ama benimde bir oğlum olacak. :16:
Kafamı kurcalayanda bu. erkek bebekte kız bebeklere göre farklı nelere dikkat etmek gerekicek. ??
Sen neler yaşadın anlatabilir misin ? :16:

arkadaşlar ben de dogum izninden sonra çalışmaya başlayacagım için süt pompası alayım diyorum. ben işteyken kızım anne sütü almaya devam eder. ama hangi markayı alacagımı bilmiyorum. bana tavsiye edebileceginiz markalar var mı?

Canım bende alıcam karar verdim genel olarak herkesin önerisi elektrikli olan avent göğüs pompası oldu. nette indirimleride oluyor. onu takip edicem bende :16:

Canım bende alıcam karar verdim genel olarak herkesin önerisi elektrikli olan avent göğüs pompası oldu. nette indirimleride oluyor. onu takip edicem bende :16:

medela ile lansinoh u da çok öneriyo kullananlar canım aklında bulunsun ;) ben daha karar veremedim hangisini alacagıma :)

ben medela kullanmıştım canım,gayet de memnundum.

bu arada aklıma gelmişken yazayım.doğumdan 2-3 ay sonra çalışmaya başlayacaklar sütlerinizi sağıp dondurucuya atın depolayın.siz yokken çok lazım olacak.gün içinde sağdıgınız sutlerı buzdolabına koyarak bırıktırebılırsınız.ama gunun sonunda mutlaka derın dondurucuya atın biriken sütlerinizi.süt saklama poşeti olarak da lansinoh kullanmıştım ben.

Back
X