- Konu Sahibi merwecik_20
-
maaşallah cnm bişi sorucam kaçtane bebek bezi koydun ben bılemedım bugun cantamı hazrladım da bırde kremdı şampuandı vs..bıberondu bunlarıda koydunmu ?
canım ben her ihtimale karsı 15 adet koydum fazla ama ne olur ne olmaz diye. kremlerini ,şampuanına kadar koydum biberon koyacaktım gerek yok dediler diye koymadım. iki tk hastane cıkısı koydum, birini doğduğu an diğerini de hastaneden evimize dönerken giymesi için. 2 ad battaniye koydum biri ince biri daha kalın hava şartlarına göre hullanıcam. havlusunu da koydum hastanede yıkanırsa bebeğimi kendi temiz havlusuna sarsınlar.çorap, ağız bezi ve şapka koydum.
anladım cnm ben daha kremlerını falan almadım şampuanını koyım ozaman bezlerını koyım bende ama dogum nassıl olcak henuz bellı deıl havlusunu koydum bende 2takm bnde koydum kasım ayı olacagı ıcın kalın ınce battanıye hemn hemn aynı şeylerı koymuşuz bı bezde karar verememştm saol cnm buarada senın dogum bellımı nasıl ooalcak?
krem zaten; losyon , bebe yağı , pişik kremi ve pudra koydum. ben sezeryan istiyorum normal doğumdan korktuğum için çevremdekiler de normal ol sezeryanla ameliyatlı olursun hemen ayağa kalkamazsın vsvs bir sürü şey diyince sezeryandan vazgeçtim kısmetse normal doğum olacak. bebek zaten haftalardır doğum pozisyonuna girmiş catı muayenesi olcaz haftaya sorun yoksa normal, sen peki?
şu yazdgnın aynısı bnm ıcınde gecerlıbende normalı beklıcem bır aksılk cıkmazsa :))))
kızlarrr ne çok şey koymuşsunuz öyle bende çantamı çoktn hazırladım hemen yazayım :)
kızım için: bir hastane çıkışı,2 battaniye ince+kalın ,4-5 adet bebek bezi,yenidoğan ıslak pamuk,havlu
kendimiçin:2 adet pijama,havlu,terlik,ped,hastabezi,hırka,dişmacunu ve fırça,göğüs pedi,kağıt havlu,toka,loğusa tacı bu kadar işte şampuan filan almadım çünkü hastanede istemiyorlarmış zaten iyice yıkamıyorlar derinin üzerindeki koruyucu madde kalsın diye eve geçince 1-2 gün sonra banyo yaptırın deniyor ben kısmetse annemlerde kalıcam 1-2 gün evim ilçede olduğu için onun için ayrı bir valiz hazırladım bebiş için ne aldımsa hepsini doldurdum :) 4-5 adet takım tulum zıbın mendil çorap banyo gereçleri acil lazım olursa hastanede ev yakın zaten ama hastaneye bu kadar yük etmek gereksiz bence...sürekli çantalara bakıpp kızımla konuşuyorum 40.haftanı bekle diyorum erken gelme iyice büyü içerde tadını çıkar sonra küçük filan deyip canımı sıkmasınlar diyorum iyice delirmeden şu doğum olsaydı yaaaa...bu arada kızım dahadoğum kanalına yerleşmemiş ilk bebekler son aya girince yerleşirmiş hemen ama ebe değişebilir dedi hayırlısı hepimize....
günler de gecmiyor ki az kaldı maraz kaldı derler ya aynen öyle. benim sancılarım , kasık ağrılarım çok sıklaştı sanırım vaktinden önce gelecek kızımız :) sağlıklı olsun da ne zmn gelirse artık.
kızlarrr ne çok şey koymuşsunuz öyle bende çantamı çoktn hazırladım hemen yazayım :)
kızım için: bir hastane çıkışı,2 battaniye ince+kalın ,4-5 adet bebek bezi,yenidoğan ıslak pamuk,havlu
kendimiçin:2 adet pijama,havlu,terlik,ped,hastabezi,hırka,dişmacunu ve fırça,göğüs pedi,kağıt havlu,toka,loğusa tacı bu kadar işte şampuan filan almadım çünkü hastanede istemiyorlarmış zaten iyice yıkamıyorlar derinin üzerindeki koruyucu madde kalsın diye eve geçince 1-2 gün sonra banyo yaptırın deniyor ben kısmetse annemlerde kalıcam 1-2 gün evim ilçede olduğu için onun için ayrı bir valiz hazırladım bebiş için ne aldımsa hepsini doldurdum :) 4-5 adet takım tulum zıbın mendil çorap banyo gereçleri acil lazım olursa hastanede ev yakın zaten ama hastaneye bu kadar yük etmek gereksiz bence...sürekli çantalara bakıpp kızımla konuşuyorum 40.haftanı bekle diyorum erken gelme iyice büyü içerde tadını çıkar sonra küçük filan deyip canımı sıkmasınlar diyorum iyice delirmeden şu doğum olsaydı yaaaa...bu arada kızım dahadoğum kanalına yerleşmemiş ilk bebekler son aya girince yerleşirmiş hemen ama ebe değişebilir dedi hayırlısı hepimize....
bende hazrladm herşeyi hemen hemen bu şekilde. ama bebeğin göbeği düşmeden banyo yapılmıyo. yani şampuan gereksiz bence. biberon gerekebilir. belli olmaz belki hemen yanımıza getirmezler. Allah korusun ama kötü bi durum olursa küveze koyarlar sütünü sağıp verebileceğin bi biberon hatta göğüs pompası dahi al derim ben.
hadı hyrlısı bır avazda inş...bugun bnmde belım cok agrıdı korktum wallaa neoluo dedım daha bnm kızım 1500 gr dı gecen hafta bu hafta ne olmuştr bılemem tabıde dogmaması lazım yınede cok erken dahaa hankar teyzesi :)))
canım hastane ile evimin arasında 86 km olunca her seyi almak ıstedım yanıma ne olur ne olmaz dıye bir de ilk annelik tecrübesizlik de var yaşayıp görmeden olmuyor. inşallah vakti saatinde sğalıkla gelir yavrun.
biberona gereksiz dediler ama böyle düşününce mantıklı geldi en iyisi koyayım ben de , benim cevremdeki tüm anneler banyosunu yaptırıyor göbek bağına cok su getirmeden o yüzden ben de yıkamayı düşünüyorum.
ay canım amin inşallah cümlemizi..bel ağrısı değil de kasık ağrısından çok korkuyorum benim bugüne kadar ne sırt ne bel ağrım olmadı ama kasık, mide, karın ve kalça ağrısından kıvranıyorum resmen. seninki daha küçük annesi biraz daha büyüsün yeri onun iyi , Rabbim sağlıkla kucaklarımıza almamızı nasip eder inşallah.
kızlar yeni doğum yapan bi arkadasımla konuştum doğumdan sonra sütün gelmesini hızlandırmak için yanına ufak su ısıtıcılardan alıp ufak havluluarı sıcak suyla ıslatıp ısltaıp göğüslerine masaj yapmış özellikle sezaryan sonrası sütün gelmesinde etkilymiş banada mantıklı geldi bende yanıma alacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?