vahhh garibimmmmmmmm kırk yılda bir hazıra konacaktın olmadı haaaşaşırmadım bu kvalidelereee kıyamam sana ben yaaa
kızlar eşim tavuk çorbası istedi yoğurtla hep yaptım ama yoğurtsuz olanını bilmiyorum nasıl yapıcam tarfif bilen varsa yardımcı olabilirmiii??
canım bak nasıl yapıyorum ben anlatıyım...
eşim çok seviyor, her gittiğimde mutlaka ister.
tavukları haşla iyice.. haşlanınca tavuğu bi kenara al, haşlama suyundan bir kaseye bir iki kepçe al, içine un ve salça koy. iyice ez. sonra haşlama suyuna dök. hepsini bir süzel karıştır... iyice kaynat. (un kokmaması gerekiyor) piştiğinden emin olduğunda tuz ve bir tutam da şeker ilave et.
en son haşlanmış tavuğu iyice didikle içine koy, bir taşım kaynat.
servis yaparken biraz sirke ile azıcık sarımsak koy. müthiş oluyor.
kızlar eşim tavuk çorbası istedi yoğurtla hep yaptım ama yoğurtsuz olanını bilmiyorum nasıl yapıcam tarfif bilen varsa yardımcı olabilirmiii??
Bende mantı makarnanın içlerini doldurayım diyorum çakma mantı yapayım bugün ama üşeniyorum onların içini doldurmaya
Bende mantı makarnanın içlerini doldurayım diyorum çakma mantı yapayım bugün ama üşeniyorum onların içini doldurmaya
bende cok severım ben şöle yapıyorum ıcıne dıdecegım tavukları haslıyorum su yeterlıyse o suyla yapıyorum yeterlı degılse su eklıyorum su kaynadıktan sonra ıcıne sehrıye atıyorum kavanozda 1 yumurta sarısı bıraz lımon 2-3 kasık un göz kararı kıvamı tutturmak ıcın koyup ılık su eklıyorum agzını kapatıp bı guzel çalkalıyorum sonra yavas yavas tencereye eklıyorum kaynatıyorum.kavanozla daha kolay cırpıyorum sen ıstersen cırpıcıyla cırp cnm
harikasın kuzucum sağolasın evet benim canımda işkembe çekiyordu bölece sarımsaklı falan onuda halletmiş olurum :)
hımm limonda ekşilik katar benim eşim mersinli utanmasa banada limon sıkıp yiyecek herşeyin içine limon sıkıyor
bende bıdahakıne salçalısını denıcem esra:))
beysal hıc gulcem yoktıu kız demek sanada lımon sıkcak ee bızde akdenızlıyız severız eksıyı zeytınyaglıyı
benım dolaptada azcık kıyma var bu hafta mantı yapım dıorum zaten 3 kısıyız 3 beze hamurdan yapsam cabucak olur.hem evde aksama kadr canım sıkılıyor vakıt gecsın
normalde yufkacımdan alıyorum mantıyı kılosu 15 tl cok guzel o da.
onu nasıl yapıyorsun çiğden mi koyuyorsun makarnaların içine kıymaları kuzucum tek tek nasıl duruyo onlar onun içinde
harikasın kuzucum sağolasın evet benim canımda işkembe çekiyordu bölece sarımsaklı falan onuda halletmiş olurum :)
Evet yaa yufkacıdaki mantılar da çok lezzetli oluyor ne zamandır ona taktık bizde..
Evet canım çiğden koyuyorum,haşlanıyor bayağı güzel oluyor lezzetli yani sıkı sıkı bastırıyorum içine..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?