2012 Kasım annelerinin hastane seçimleri

İnşallah canım, ben hep yukarıya çıkacak diye hissediyorum ama doktor fazla ümitlenmemem için yukarı çıkması zor dedi, hayırlısı diyelim. Arkadaşımızın bebeği 5.5 aylık 500 gr. doğdu ve Allah'a şükür yaşıyor. Şuracıkta 30. haftaya ne kaldı ki şekerim Gözlerimizi kapatacağız,açacağız bir bakmışız bebişimiz kucağımızda Ben şu an çalışmadığım için bütün gün yatıyorum canım, mutfak ve tuvalet dışında ayaklarım uzalı şekilde yatıyorum. Çünkü kanamayı tetikleyen yorgunluk, sinir ve stress. Bunlardan uzak durmalıyız. Hepimiz bebeklerimize kavuşacağız :)

Canım bu arada medicana hastanesinde bebek yoğun bakım küvezi var mı? Araştırdın mı? Ücreti ne? Çok soru oldu galiba :)

İL:İSTANBUL
İLÇE: Zeytinburnu
HASTANE : Avrasya HASTANESİ
DOKTOR: Nurcan Dalan
N.DOĞUM FİYATI: 680 (SGK)
S.DOĞUM FİYATI :1050 (SGK )
BEBEK PAKETİ: içinde
BEBEK YOĞUN BAKIM (KÜVEZ) :Var ama fiyatlarını bilmiyorum

2009 aynı hastane aynı dr.da doğum yaptım istenen fiyat dışında bi rakam ödemedim.O zamanlar normal doğumu sgk lı 450 ye yapmıştım.
Şimdi özel sigorta ile gidiyorum doğumuda öyle yapabilirim.onun fiyatları daha farklı.

ah canim çok haklısın ne kaldı şunun şurasında
Bende yatmaya özen gösteriyorum ama benim yaramazlar yaramazi sebek bir oglum var arada onu parka çıkartıyorum mecburen... Dediğin gibi inşallah atlaticaz alicaz kuzucuklarimizi kucagimiza.. bide dr dedikodu bizim sipanin gelişimi pek bi güzelmiş 8 gün ilerden gidiyor bu çok guzel dedi.. sonuçta erkende dogurabiliriz kendimize çok iyi bakmamiz lazım.. sanırım benim bulantim olmadindan yiyorum ne bulsam hiç biseyi ayırmasını hiç.. ama yinede bebekte gelişsin Aynen guclensin diye bi ilaç Verdi içinde magnezyum kalayım var. Demir hapida alıyorum multi vitaminide.. ınş bebislerimiz guzel guzel gelisirde hayata sıkı sıkı tutunurlar...

kızlar şöyle bir baktım da fiyatlara burası türkiye değil sanırım dedim..bunlar ne uçuk rakamlar böyle gelin iç anadolunun nadide hastanelerinden birinde yapın doğumunuzu sezeryan en kral özel hastanede 500 lira..
ben kayseride yapacam inş. dr. tanıdık özel hastanede fark ücreti falan almadan yaptırcak inş. doğumumu

kızlar şöyle bir baktım da fiyatlara burası türkiye değil sanırım dedim..bunlar ne uçuk rakamlar böyle gelin iç anadolunun nadide hastanelerinden birinde yapın doğumunuzu sezeryan en kral özel hastanede 500 lira..
ben kayseride yapacam inş. dr. tanıdık özel hastanede fark ücreti falan almadan yaptırcak inş. doğumumu

Çok güzel canım. Benim sıpacığımda 7 günde önde :) ve benim de hiç mide bulantım olmadı, herşeyi yiyebiliyorum. Ben şu an demir, omega ve eksik süt içersem kalsiyum alıyorum. Senin çocuğunun olması senin için biraz daha zor tabi, Allah kolaylık versin. Ben o yönden de rahatım, bu ilk çocuğumuz olacak inşallah :)

Kazançlarımız Türkiye normunda ama harcamalarımız hep Amerika'ya göre (sağlık sektörü için diyorum) ne yazık ki, bu hale düşürenler utansın
Canım hangi hastane, fiyat v.s. detaylı bilgi ver ki listeye ekliyim seni de :)

Evet canımdan çok seviyorum oğlumu ben tek üzüntüm ona yetemiyorum... Normalde çok gezerdik biz simdi 2 saat zor duruyoruz dışarda annecim uzaklara gidelim gezmek istiyorum diyo çok üzülüyorum...beni yoruyor ama iyiki var canim benim o. Sende doğumunu yapınca anlarsın evlât nasil bisey..rabbim onların acısını göstermesin .

Listede yazmıyor da o yüzden sölemiştim

Çok tuhaf, ben seni ekledim. Hatta şu an listede 12 kişi var sen de 9. sıradasın canım(bu topiğe attığım ilk mesajda). 1. sayfadaki ilk mesaja bakar mısın canım, nerede sorun var çözelim. Ben yine baktım ismin orada, çok şaşırdım :)

ben kayseride yapacam inş. özel erciyes hastanesi..
dediğim gibi dr. tanıdığımız olduğu için fiyat falan konuşmadık..yengemi ücret almadan sezeryan yaptı geçen sene 500müş
bakalım dr.umuz ne derse öyle yapacaz

tabiki verebilirim, izmir gittiğim merkez buca ilçesinde, senin durumunu okumuştum, inşallah doğurabilecek en geç tarihte doğrursun canım, sürekli takipte olman gerekiyor biliyorsun zaten :) benim de plesanta anterior olarak geçiyor, bunda bir sıkıntı yok ama, araştırmalarıma göre fetuskop ile kalp atışı duyulmayabilirmiş, ve anne bbek hareketlerini çok geç hissedermiş ya da pek hissetmezmiş,

tabiki ölen anneler ve bebekler sorun olduğu zaman olmuştur, ama tıp kitaplarında normal doğumdaki dikişin bile gerekli olmadıkça yapılmaması gerektiği söyleniyor, tabiki günümüzde dikişsiz doğum yok neredeyse.. benim annemin de 3 çocuğu var, izmir gibi bir yerde 3 müzü de evde doğurmuş, nedeni inanılmaz derece hastane fobisi olması, özel hastaneler yaygın değilmiş zaten o zamanla bir veya iki taneymiş, kendine özel ebe tutmuş, annemin afedersin ne dikişi ne de yırtılması olmuş, Şu an avrupada da özel ebeler tutup evde doğuma yöneliyor, tabi bu dediğim ekstra bir durum olmadıkça, hamileliğin sonuna kadar kontrole gidip herşeyin normal olduğu durumlarda, Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin

İL:İSTANBUL
İLÇE: kartal
HASTANE : umut hastanesı
doktor: şeyma hanım
N.DOĞUM FİYATI: 480 tl (SGK )
zorunlu sezeryan :680
ıstege baglı sezeryan:900
fıyatlara hersey dahıl ve kuvez nerde olursa olsun ekstra para ödenmıyor dıye bılıyorum

haftaya şifadan fıyat alıcam onun sonucunda hangı hastaneye devam edecegıme karar verıcm

Teşekkür ederim canım,şimdi listeye ekleyeceğim. Yoğum bakım küvezi her hastanede yok. Ücretsiz olması için, o hastanenin SGK ile kadın doğum branşında anlaşması olması gerekiyor. A tipi hastanelerin genelde kalp,organ nakli gibi branşlarda SGK ile anlaşması var, dolayısıyla bu tip hastanelerde bebek yoğun bakımı ne yazık ki ücretli.

Şimdi gördüm canım.Dün akşam görünmüyordu,olabilir normaldir...

Ama fiyatlar almış başını gitmiş naapıcaz ben dr umdan memnunum ama o kadar parayı da bayılmak istemiyorum yaa...

Şimdi gördüm canım.Dün akşam görünmüyordu,olabilir normaldir...

Ama fiyatlar almış başını gitmiş naapıcaz ben dr umdan memnunum ama o kadar parayı da bayılmak istemiyorum yaa...

Evet yaaa fiyatlar uçuk gerçekten Ben de doktorumdan çok memnunum ama erken doğum olursa şu anki hastanemde doğum yapmak imkansız. Doğum parası sorun değil, özel sigortamın doğumu limitsiz ve %100 ama bebek yoğun bakım küvezi günlük min. 1500-2000 TL . 20.haftamda 2.USG için kendi doktoruma gideceğim hem de ayrıntılı konuşacağım kötü ihtimalleri. Ona göre 20. haftadan sonra mecburen medical parkı falan tercih edeceğim sanırım, hayırlısı

maltepe özel bölge hastanesinde sezeryan doğum paket fiyatı 600 - 700 Tl civarındaymış aynı şekilde pendik bölge hastanesinde de aynıymış....

Ben yoğun bakım küvöz fiyatlarının ücretsiz olduğunu ve özel hastenelerin bu gibi durumlarda ücret talep etme hakkı olmadığını duydum. Ödemek zorunda bırakılırsanız detaylı fatura alıp sağlık bakanlığına şikayet edince hastaneye ceza kesiliyor ve paranızı iade ediyorlarnış. Var mı böyle birşey?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…