2012 KPSS A grubu buraya :)

az önce yazmayı unuttum ben düz memurluk istiyorum arkadaşlar o yüzden b grubundan atanabilirmiyim diye soruyorum a grubuna giripte. mülakat ve kurum sınavları olmadan yani. ayrıca düz memurluk olunca yükselme şansı yok diye biliyorum ve bu düz memurlar nereye atanıyor nerelerde çalışıyor inanın bilmediğimden soruyorum kusura bakmayın. bu bilgileri alabileceğim site varsa yazın arkadaşlar.

poyrazmurat,
kpss b grubuna elbette hazırlanabilirsin ama çift senelerde.mesela bu sene başlayabilirsin hazırlanmaya 2012 temmuz'da sınav var çünkü.
düz memurluk için çalışman gereken mat-türkçe ve tarih-coğrafya ve vatandaşlığı kapsayan genel yetenek ve genel kültür alanları.
çok çok zor değil ama yüz binlerce kişi girdiği için rakip bolluğundan yüklenmek gerek. şimdi başlarsan temmuz'da çok iyi bir skor getireceğine inanıyorum.
memurlar.net gibi sitelerin forum sayfalarında iktisadi ve idari bilimler mezunlarının başlığına girersen yardımcı olabilecek sayfalar karşına çıkar ayrıca kk'da da 2012 kpss ye birlikte hazırlanan arkadaşlar var onlara da takılabilirsin...sevgilerimle, başarılar dilerim.

çok teşekkür ederim cnm verdiğin bilgiler için. dünen beri zaten ösym nin sitesinden de araştırıyorum. iyi dileklerin için tekrar teşekkürler

buralar ölmüş ya!!!
kimse çalışmıyor mu? derslerden buralara bile giri yetiştiremiyor mu?
ben son zamanlarda kolaya kaçıyorum: matematik ve hukuk çalışıyorum.
maalesef iktisat'ı uzun erimli çalışamıyorum.başarılı olamadığımı düşünüp ve çok çalıştığım halde yavaş ilerliyor olmasından bunalıp hemen iktisatı ertelemek istiyorum...tabii nereye kadar.
lütfen iktisatta başarı sağlayan arkadaşlar biraz moral ve taktik versin.

bende çeko 3. sınıf öğrencisiym. 2012 ye gireblr miyim acaba yoksa mezun mu olmam grekiyor ?

başvurular ne zman ?
sınavlar ne zaman oluyor
ben kpss b ye girmek istiyorum bu sene deneme amaçlı
3. snıf çeko dayım

bende bu sene giricem nasip olursa, çok çalışmam lazım. artık olmmuyor özel sektörde çalışmak devlete girersem çok rahat edicem.
hepinize abla tavsiyesi bu sene sıkın dişinizi kazanııp atanın inş. zaman geçtikçe insanın içinden çalışmak gelmiyor. hazır bilgiler tazeyken girmek lazım. hepimize iyi çalışmalar :))

aöf işl. mezunuyum 82'liyim bu yıl ilk ve son olarak şansımı denemek istiyorum sınava gireyim diyorum.
dersaneye gitmeyi düşünüyorum çünkü evde yalnız olmaz çocuk , felan istikrarlı çalışamam
dersaede en azından bir mecburiyet gibi olucak,
şuanda geel yetenek ve genel kültürün yanısıra alan sorularıda olucak mı bilmiyorum, o kadar yani :))
dersaeye yazılınca tekrar buraya yazacağım benim gibi ark. varsa bunu konuşmak paylaşmak isterim ..

bende bu sene kpss A ya hazırlanmaya çalışıyorum. iktisat ve muhasebe için kursa yazıldım. daha dersler başlamadı 1 aya başlayacak. ben hukuktan başladım. ceza çalıştım biraz , şimdi medeniye bakıyorum. genel kültür yeteneği en sona bırakacağım.

2 yıl önce kpss b ye çalışmıştım. bu sene atandım . şimdi hedefim a grubu memurluk. inşallah kurum sınavlarına girebilecek kadar puan alabilirim. hem iş hem ev hem kurs hemde ders çalışmak nasıl olacak bilmiyorum ama bir şekilde zorlayacağım.

İşletme mezunuyum ama A grubuyla B gurubu nda arasında şaşırdım kaldım.hagisinden girersem iyi olur nerelere atama yapılıyo anlamadım , bi dersaneyle konuşmaya gittim adam kafamı iyice karıştırdı. ??
aslında 28 yaşıdayım, 1,5 yaşında kızım var artık iş içinde çok büyük bekletilerim yok dersane görevlisinin tabiriyle ''düz devlet memurluğu ''mu tercih etmeliyim
fikirlerinizi yardımınızı bekliyorum..

kızlar önümüzeki dönem 1500 vergi müfettiş yrd alınıcakmış bilginize

arkadaşlar ben bu sene mezun oluyorum haziran gibi ..a yada b ye de girebiliyomuyum çok kafam karıştı

bende çeko 3.sınıfım. girebiliyo muyum yoksa illa mezun olmak mı gerekiyo. bu yıl ortaöğretim düzeyinden girmek de biraz saçma mı olur.3. sınıfa kadar elmişken.

bi de çeko bölümünden hangi meslekler seçilebiliyo.hangi dersleri çözmek gerekiyo.bu sene giremiyorsam seneye alandan gircem o zaman

Arkadaslar merhaba ben uluslararası ilişkiler 3. sınıftaym. Acıkcası ingilizcem maalesef ki cok cok iyi degil. Ben seneye kpss ye girmeyi düsünüyorum ancak bu konuda pek fikrim yok hangi testleri çözmem gerekiyor sadece bölüm dersleri yeterli mi kpss a için yoksa iktisat tarzı derslerinde sınavına girmem gerekir mi ve sınav sonrası tercihler süreci için bilgilerinizi paylasırsanız sevinirim

cnm bnde uluslarararası ilişkiler 3.sınıf öğrencisiyim.kpss a uzmanlık gerektiren bi alan yani önce hangi kuruma atanmak istediğine karar vermeli ondan sonra o kurum için çözmen gereken sorulara çalışmalısın.yani kpps a da bir sürü puan türü var ve her kurum için ayrı bir puan türü var.atanmak istediğin kuruma karar verip ona göre çalışırsan eğer başarılı olabilirsin.

kızlar ben bir şey sormak istiyorum.biyoloji son sınıfım bu yılki sınavda orman ve su işleri bakanlığı bir de sağlık bakanlığı personel alacakmış yani A grubu sınavı ile.yani ben şimdi bu yıl A grubuna da girmelimiyim.bu dediğim yerlere biyologta alınıyor çünkü.kafam çok karıştı yardımcı olur musunuz biliyorsanız?

hukuk mezunu olmayanların hukuktan biraz net yapabilmesi için önerebileceğiniz kaynaklar var mı kızlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…