2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

aynen
bi an soruyu okuyunca hadi canım yok artık soru kalmadı heralde dedim
ama bu sorunun üstündeki soru az önce çarpan toplamı sorusu heralde acıdılar bari bu kolay olsun dediler

bu tip sorular daha çok dikkat ölçme üzerine

ama senin dedigin gibi moral içinde olabilir

ben biraz cogafya videosu izleyeyim bari

benimde kaldığım derslerdi onlar

ben sorarım size soru siz çözersiniz bende nasıl yapılıyor öğrenmiş olurum

istatistikten örgünde 2 defa aö de 3 defa kaldım ya

sor canım valla ben mutlak değer bile çözüyorum artık tabi zor olmamak şartıyla

kızlar 100 soru çözdüm türkçeden şimdi kocişe yemek yapıcam topik açık gelirim yine

ben bugün 200 türkçe çözdüm biraz sonra eklerim yanlış yaptıklarımı sen ekle mat varsa bakalım

(4a+3) ve (3a-5) sayıları ardışık iki tek tam sayı olduğuna göre a nın alabileceği derler toplamı kaçtır

yanlış yazmışım -6 ve - 10 sağlıyor -16 bulmuştumöyle bir gecer zamankiye daldımdapozitif değerlerden hiç birisi sağlamıyor cnm negatiflerdende sadece 2 değer sağlıyor. başka varmı soru

varda bi anlatsaydın önce nasıl kurdun denklemi sayımı verdin naptın

(4a+3) ve (3a-5) sayıları ardışık iki tek tam sayı olduğuna göre a nın alabileceği derler toplamı kaçtır

tatlımmm ben buldum cevabııı
bakk hemen anlatayımm
2 tek sayı dediğine göre aralarında 2 fark bulunur. ya 4a+3 2 fazladır yada 3a-5 fazladırr böylelikleee işlemm şöylee
4a+3+2 = 3a-5 e eşit olurr buradaki işlemden cevap a=10 çıkarr çünküü 4a+3 ün 2 fazlası 3a-5 e eşit olmuş olurr
aynı şekildee
4a+3 = 3a-5 +2 denkleminden cevap a=6 olur sonuçta 10+6 =16 inşallah anlatabilmişimdir tatlımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…