tatlımmm ben buldum cevabııı
bakk hemen anlatayımm
2 tek sayı dediğine göre aralarında 2 fark bulunur. ya 4a+3 2 fazladır yada 3a-5 fazladırr böylelikleee işlemm şöylee
4a+3+2 = 3a-5 e eşit olurr buradaki işlemden cevap a=10 çıkarr çünküü 4a+3 ün 2 fazlası 3a-5 e eşit olmuş olurr
aynı şekildee
4a+3 = 3a-5 +2 denkleminden cevap a=6 olur sonuçta 10+6 =16 inşallah anlatabilmişimdir tatlımmm
tatlım sende bendensin toplamayı yanlış yapmışsın
4a+3+2=3a-5
yada
4a+3=3a-5+2
a=-6 ve -10 oluyo ordan -16
x,y,z reel sayılar olmak üzere x+y+z=16 ise x.y+y.z toplamının alabileceği en büyük değer kaçtır
cevap 16 mı y=1 ve y=16 çıkıo
x,y,z reel sayılar olmak üzere x+y+z=16 ise x.y+y.z toplamının alabileceği en büyük değer kaçtır
63 o zaman
üstüne 1 de benden olsun 64te anlaşalım sedulu
cvp 64
bende tam düzenleme yapcaktım 64 diye çarpımı yanlış hesaplamışımkafa yorgun
ayyy inanmıyorum yaaa matematikten ne kadar korkuyorum bi o kadar da nefret ediyorum.ünide ne güzel görmemiştim bu yıl da işletmeye devam edicem amannnn kabusum olcak yine yaaa yandım ben valla kpssde de vardı demiii bittim resmennn
nolcak bizim bu halimiz ya 4 işlemi yapamıyoruz
anlatırmısın canım
şöyle düşündüm hepsi eşit sayı olsaydı 5 olurdu diye gittim 16 ya en yakın sonucu elde edebilmek için sonra y her iki değerle çarpılıyor y yi en büyük almaya çalıştım
y 6 olsa x ve z 5 olur böyle sonuç 60 çıkar
ama y 8 olursa x= 5 z=3 olur dedim bunları çarptığımda sonuç 64 çıktı.
bu tür sorularda öncelikle ya eşit olsaydı diye düşünüp en büyük değeri bulmaya çalışmak her zaman daha kestirme olur
ben de 1 1 16 alıyorum sayılar ters mantık kurmuşum saol canım
valla yaaaaa bütün soruyu yanlış okumuşum benn saçma sapann işlemlerr ypıp ynlış sonuç bulmuşum:) pardon canımm yaa bide hep işaret yanlışım varr neysee bidaha bi soru sor bakalımmm:)
bunun formülü var biliyorum ama siz anlatıverin bana
12+20+28+...+132 sonucu kaçtır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?