2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

tatlım sende bendensin toplamayı yanlış yapmışsın
4a+3+2=3a-5
yada
4a+3=3a-5+2

a=-6 ve -10 oluyo ordan -16

x,y,z reel sayılar olmak üzere x+y+z=16 ise x.y+y.z toplamının alabileceği en büyük değer kaçtır

ayyy inanmıyorum yaaa matematikten ne kadar korkuyorum bi o kadar da nefret ediyorum.ünide ne güzel görmemiştim bu yıl da işletmeye devam edicem amannnn kabusum olcak yine yaaa yandım ben valla kpssde de vardı demiii bittim resmennn

valla madem lisans tamamlıcan 10 ay sık dişini önlisans atan canım önlisans matı çıtır çerez
mat sevmiyosan lisans kpss de çok zorlanırsın söliyim sana

x,y,z reel sayılar olmak üzere x+y+z=16 ise x.y+y.z toplamının alabileceği en büyük değer kaçtır

şöyle düşündüm hepsi eşit sayı olsaydı 5 olurdu diye gittim 16 ya en yakın sonucu elde edebilmek için sonra y her iki değerle çarpılıyor y yi en büyük almaya çalıştım

y 6 olsa x ve z 5 olur böyle sonuç 60 çıkar
ama y 8 olursa x= 5 z=3 olur dedim bunları çarptığımda sonuç 64 çıktı.
bu tür sorularda öncelikle ya eşit olsaydı diye düşünüp en büyük değeri bulmaya çalışmak her zaman daha kestirme olur

Son düzenleme:

ben de 1 1 16 alıyorum sayılar ters mantık kurmuşum saol canım

valla yaaaaa bütün soruyu yanlış okumuşum benn saçma sapann işlemlerr ypıp ynlış sonuç bulmuşum:) pardon canımm yaa bide hep işaret yanlışım varr neysee bidaha bi soru sor bakalımmm:)

bunun formülü var biliyorum ama siz anlatıverin bana
12+20+28+...+132 sonucu kaçtır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…