2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

aynen :34:
bi an soruyu okuyunca hadi canım yok artık soru kalmadı heralde dedim :52::52:
ama bu sorunun üstündeki soru az önce çarpan toplamı sorusu heralde acıdılar bari bu kolay olsun dediler :52::52::52:

bu tip sorular daha çok dikkat ölçme üzerine

ama senin dedigin gibi moral içinde olabilir

ben biraz cogafya videosu izleyeyim bari

benimde kaldığım derslerdi onlar :52:

ben sorarım size soru siz çözersiniz bende nasıl yapılıyor öğrenmiş olurum :52:

istatistikten örgünde 2 defa aö de 3 defa kaldım ya :27::27::27::27:

sor canım valla ben mutlak değer bile çözüyorum artık tabi zor olmamak şartıyla :51::51:

kızlar 100 soru çözdüm türkçeden şimdi kocişe yemek yapıcam topik açık gelirim yine :29:

ben bugün 200 türkçe çözdüm biraz sonra eklerim yanlış yaptıklarımı sen ekle mat varsa bakalım :32:

(4a+3) ve (3a-5) sayıları ardışık iki tek tam sayı olduğuna göre a nın alabileceği derler toplamı kaçtır :53::53:

yanlış yazmışım:52: -6 ve - 10 sağlıyor -16 bulmuştum:22:öyle bir gecer zamankiye daldımda:17:pozitif değerlerden hiç birisi sağlamıyor cnm negatiflerdende sadece 2 değer sağlıyor. başka varmı soru

varda bi anlatsaydın önce nasıl kurdun denklemi sayımı verdin naptın :52:

(4a+3) ve (3a-5) sayıları ardışık iki tek tam sayı olduğuna göre a nın alabileceği derler toplamı kaçtır :53::53:

tatlımmm ben buldum cevabııı
bakk hemen anlatayımm
2 tek sayı dediğine göre aralarında 2 fark bulunur. ya 4a+3 2 fazladır yada 3a-5 fazladırr böylelikleee işlemm şöylee
4a+3+2 = 3a-5 e eşit olurr buradaki işlemden cevap a=10 çıkarr çünküü 4a+3 ün 2 fazlası 3a-5 e eşit olmuş olurr
aynı şekildee
4a+3 = 3a-5 +2 denkleminden cevap a=6 olur sonuçta 10+6 =16 inşallah anlatabilmişimdir tatlımmm

Back
X