2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

ben geldim kızlar günüm bitti yedik içtik sohbet muhabbet iyi geldi kafa dağıttım şimdi kociş gelick mesaisi bitti yemek yeriz sonra sorularımda burdayım bu aksam bol bol oran orantı çözücez

ben geldim kızlar günüm bitti yedik içtik sohbet muhabbet iyi geldi kafa dağıttım şimdi kociş gelick mesaisi bitti yemek yeriz sonra sorularımda burdayım bu aksam bol bol oran orantı çözücez

kız bide yemek mi yiceksin

bu akşam benim akşamım o zman

soru geliyorrrr

4 işçi günde 5 saat çalışarak 3 günde 12m[SUP]2[/SUP] duvar örebiliyor.Mevcut işçilere aynı nitelikte kaç işçi daha eklenirse 24 m[SUP]2[/SUP] duvarı günde 3saat çalışarak 2 günde örebilir?

16 mı canım .....

evet cnm çözümü alalım

canım denklem kuruyoruz
4işçi 5 saat 3 gün 12 m[SUP]2[/SUP]
x işçi 3 saat 2 gün 24m[SUP]2[/SUP] = 12/24=4.5.3/3.2.x diyoruz burdan x=20 çıkıyor e zaten elimizde 4 işçi vardı demek ki 16 işçi daha eklenmesi gerekiyor

ya bende 20 çıkıyor yanlış buluyorum diye size sordum 4 çıkartılacağı aklıma gelmedi

haydi kızlar bir soru daha geliyorr

790 cm uzunlugundaki bir kumaş 3 ile doğru 6 ve 8 ile ters orantlı olacak şekilde parçalara ayrılıyor.Buna gör en küçük parça ile en büyük parça en küçük parçadan kaç cm uzundur?

5 mi canım :44:

30 kişilik birdağcı grubu yanlarına 14 gün yetecek kadaar yiyecek alarak dağa çıkıyorlar. 10 gün sonra guptan 6 kişi yrılıyor. buna göre kalan yiyecekler kalan dağcılara kaç gün yeter?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…