zaten cevizi çook severim bide su ohh sağol kızlar yaa...benim size bi sorum daha olcak..ben çalışıyorumm bı tanede kızım varyaa o yuzden onun uyudugu zamanlar sozel calısabılıyorum sabahları erken kalkıyorum bazen 5 bazen 6 ....ama anlamakta gucluk cekıyorum tekrar etmek zorunda kalıyorumm ...acaba dıyorum gec mı yatsam ...:44:
günaydın canım bence geç yatma erken yatıp erken kalk ki hem kendine faydan olsun hem kızına. bir sürü soru sormuşsun yapabilcek miyim uğraşayım :)
x!=3!.y!
olduğuna göre y'nin alabileceği değerler toplamı kaçtır?(cevap=6)
ardışık üç tek sayının toplamı A olduğuna göre EN BÜYÜK sayının A türünden eşiti kaçtır?
cevap=A+6/3
10-11+12-13+......-49+50 işleminin sonucu kaçtır?
cevap=30
ikisi 20 den büyük olan birbirinden farklı dört pozitif çift tam sayının toplamı 602dır.Buna göre bu sayıların EN BÜYÜĞÜ EN ÇOK kaçtır?
cevap=32
3a+7b=72
a ve b sayma sayıları olduğuna göre a+b toplamı EN BÜYÜK değeri kaçtır?
cevap=20
dipnot=bu sorular yargının soru kitapçığından arkadaşlar hade kolaay gelsin...
burda hepimiz birbirmizden çok şey öğreniyoruz öğrenmeye de devam edicez. birbrimize yararımız oluyorsa ki olduğuna inanıyorm ne güzel bi şey yapıyoruz.ilgi ve alakn için çook teşekkür ederimmm...sizden öğrendiğim çook yöntem oldu...gerçekten size minnetarım ...dilerim hepiniz gönlünüzdeki yeri kazanır istediğiniz işleri yaparsınızz..
kolay gelsin canım benim
çalışırken bak şöle motive et kendini.sınava girdin seneye atandın evlendin evine yeni eşyayı kazandığın parayla eşinle birlikte alıcaksın
kazandığın parayla iş çıkışı arkadaşlarınla çay içip eve öle döniceksin akşam 5te çıkıcaksın ya
Dün türkçede sözcükte anlam ünitesini bitirdim. bu soru kafaamı karıştırdı...
"Marmara'da her yelken / Uçar gibi neşeli" dizelerinde olduğu gibi kimi sözler benzetme amacı gütmeden kendi anlamları dışında kullanılır. Aşağıdaki dizelerin hangisinde bu örnektekine benzer bir kullanım vardır?
a)Dalgalan sen de şafaklar gibi ey nazlı hilâl
b)Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım
c)Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda
d)Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı
e)Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda
Sorunun çözümü:
Verilen dizelerde "yelken sözcüğü" "tekne" yerine kullanılarak ad aktarması yapılmıştır. A seçeneğinde geçen "hilal" sözcüğüyle de "bayrak" bayrak anlatılmak istenmiş. yelken nasıl teknenin bir parçaıysa hilal de bayrağın bir parçasıdır. (Parça söylenerek bütün anlatılmak istenmştir.) Öss de çıkmış bu sorunun yanıtı B seçeneği de olabirdi. çünkü B de "Ben ezelden beridir hür yaşadım" sözlerinde "Ben sözcüğüyle "Türk ulusu anlatılmaktadır. kısacası, soru çtift yanıtlı olmuş..
Arkadaşlar bu soru kafamı karıştırdı.. Tamam sorunun cevabı A ..... fakat B seçeneği de yanıt olabilir diyor sorunun çözümünde... Ama benim kafamı C ve E seçenekleri de kurcaladı:26: " VATAN" sözcüğünde de adaktarması yokmu?
ben B seçeneğinin cevap olabilceğini düşünmüyorum. eğer marş olarak bakarsan anca ben kelimesini ulus olarak düşünürüz ama cümle cümle bakıyoruz.
VATAN kelimesindeki ad aktarmasını neye göre düşündün? Türkiye olarak düşündüysen eğer B şıkkındaki gibi çelişir bence.
Ewet Türkiye olarakÖzellikle C Şıkkı.. Etmeesin tek vatanımdan beni dünya da cüda = Etmesin beni tek türkiyemden.........
zaten cevizi çook severim bide su ohh sağol kızlar yaa...benim size bi sorum daha olcak..ben çalışıyorumm bı tanede kızım varyaa o yuzden onun uyudugu zamanlar sozel calısabılıyorum sabahları erken kalkıyorum bazen 5 bazen 6 ....ama anlamakta gucluk cekıyorum tekrar etmek zorunda kalıyorumm ...acaba dıyorum gec mı yatsam ...:44:
ikisi 20 den büyük olan birbirinden farklı dört pozitif çift tam sayının toplamı 602dır.Buna göre bu sayıların EN BÜYÜĞÜ EN ÇOK kaçtır?
cevap=32
kızlar günaydıııııııın
bugün size bir sürü sorum var ona göre
haklısın quietnrkn arkadaşımm en iyisi erken yatıp erken kalkmak...gulenkalp arkadasım ozur dılıyorumm...yazarken elım kaymıs kontrol etmedım 60 olacak o 602 değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?