2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

erken yatma işinimi yapabilsem diyorsun anlamadımm...:44:

soru cevabı için teşekkürler....bende ikisi 20 den büyük dediği için 20+22+2 46 dedim sonra 60-46=14 ...:26:

erken yatamıyorumki uykum gelmiyo
artık starda 1 kadın 1 erkekte başladı perş cuma cts hiç uykum olmaz artık.benim en erken yatmam yarımda oluyo

rica ederim tatlım bu soruları koşulu sağlayacak şekilde böle çözüyosun

oh oh sor tatlım ama yargı olmasın
ihtiyaça cins diyoduk bu nederi arkadaş

yok canım değil :) bu ebob ekok la ben ne yapacağım ya. bütün kuralları bildiğim halde yapamıyorum. istediğiniz zaman sorayım canım soru çok :)

haklısın quietnrkn arkadaşımm en iyisi erken yatıp erken kalkmak...gulenkalp arkadasım ozur dılıyorumm...yazarken elım kaymıs kontrol etmedım 60 olacak o 602 değil...

rica ederim ne demek :)

yok canım değil :) bu ebob ekok la ben ne yapacağım ya. bütün kuralları bildiğim halde yapamıyorum. istediğiniz zaman sorayım canım soru çok :)

rica ederim ne demek :)

ney ebob ekok mu sorcan
başka soru yokmu ben onları yapmıyorum

x ve y tam sayılardır.
(x-2)[SUP]2[/SUP]=39.y eşitliğini sağlayan en küçük y değeri için x kaçtır?

x ve y pozitif tamsayılardır.
25!=3[SUP]x[/SUP].y old. göre x'in alabileceği değerlerin toplamı kaçtır?

cevap=10
eğeer cevaplar doğruysa çözümü yazıcam...

tabiki anlatırım.İlk soruda y en küçük dediği için y ye sıfır vererek başla.Negatif veremeyiz çünkü eşitliğin karşısında kareli bir ifade var ve kareli ifadeleri sonucu hiçbir zaman negatif olmaz.en küçük sıfır verirsek 39.y de y sıfır olunca sıfır olur.(x-2)nin karesinin sıfıra eşit olması için x in 2 olması gerekir.

2.soruda böyle sorularda bir yöntem var 25 in içinde kaç tane 3 olduğunu bulmanı istiyor senden.bunu bulman için 25 i 3 e bölüceksin sürekli.bir kere böldüğünde bölüm 8 kalan 1 olur.sonra bölümü tekrar 3 bölüyorsun 8 bölü 3 ten 2 bölüm 2 kalan gelir.2 bölüm 3 olmayacağı için burda kalıyorsun.şimdi bulduğumuz bölümleri topluyoruz.yani 8 ve 2 yi.kalanlar önemli değil.toplam 10 tane 25!sayısının içinde 3 varmış.yani x en fazla 10 olabilir.ama 9,8,7,6,5,4,3,2,1,0 da olabilir.yani 0 dan 10 a kadar sayıların toplamı x in değerleri toplamıdır o da 55

çok teşekkr ederim sağol.

kızlaaaar 1 soru daha geliyyooor;

16! sayısı 6tabanında yazıldığında sayının sonunda kaç 0 olur?

o zman doğru mantık kurdum
şimdi 6 tabanında diyo demkki 16!de 3 ve 2 arıcaz.ama böle sorularda en büyük aradığımız için 3e baktık
16 sürekli 3 e böldük 16!de 7 tane 3 varmış.7den 1 çıkartıcaz çünkü biz 6yı arıyoruz içinde
7-1den 6
biraz benim mantığıma göre oldu ama bu sorularda böle yapıyorum ben

bende ilk soruda 1/39 verdim ne alakaysa....
2.sorudada 10tane buldum fakat toplamadımm....olsun buda bi gelişme benim için.....

1 niye çıkartıyoruz onu anlmadım canım ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…