erken yatma işinimi yapabilsem diyorsun anlamadımm...:44:
soru cevabı için teşekkürler....bende ikisi 20 den büyük dediği için 20+22+2 46 dedim sonra 60-46=14 ...:26:
oh oh sor tatlım ama yargı olmasın
ihtiyaça cins diyoduk bu nederi arkadaş
haklısın quietnrkn arkadaşımm en iyisi erken yatıp erken kalkmak...gulenkalp arkadasım ozur dılıyorumm...yazarken elım kaymıs kontrol etmedım 60 olacak o 602 değil...
yok canım değil :) bu ebob ekok la ben ne yapacağım ya. bütün kuralları bildiğim halde yapamıyorum. istediğiniz zaman sorayım canım soru çok :)
rica ederim ne demek :)
ney ebob ekok mu sorcan
başka soru yokmu ben onları yapmıyorum
x ve y tam sayılardır.
(x-2)[SUP]2[/SUP]=39.y eşitliğini sağlayan en küçük y değeri için x kaçtır?
x ve y pozitif tamsayılardır.
25!=3[SUP]x[/SUP].y old. göre x'in alabileceği değerlerin toplamı kaçtır?
1.sorunun cevabı 2
2.sorunun cevabı 55 mi?
x ve y tam sayılardır.
1.sorunun cevabı 2
2.sorunun cevabı 55 mi?
süpeersin :) eveet. çözümünü anlatabilir misin?
x ve y tam sayılardır.
cevap=3
cevap=10
eğeer cevaplar doğruysa çözümü yazıcam...
tabiki anlatırım.İlk soruda y en küçük dediği için y ye sıfır vererek başla.Negatif veremeyiz çünkü eşitliğin karşısında kareli bir ifade var ve kareli ifadeleri sonucu hiçbir zaman negatif olmaz.en küçük sıfır verirsek 39.y de y sıfır olunca sıfır olur.(x-2)nin karesinin sıfıra eşit olması için x in 2 olması gerekir.
2.soruda böyle sorularda bir yöntem var 25 in içinde kaç tane 3 olduğunu bulmanı istiyor senden.bunu bulman için 25 i 3 e bölüceksin sürekli.bir kere böldüğünde bölüm 8 kalan 1 olur.sonra bölümü tekrar 3 bölüyorsun 8 bölü 3 ten 2 bölüm 2 kalan gelir.2 bölüm 3 olmayacağı için burda kalıyorsun.şimdi bulduğumuz bölümleri topluyoruz.yani 8 ve 2 yi.kalanlar önemli değil.toplam 10 tane 25!sayısının içinde 3 varmış.yani x en fazla 10 olabilir.ama 9,8,7,6,5,4,3,2,1,0 da olabilir.yani 0 dan 10 a kadar sayıların toplamı x in değerleri toplamıdır o da 55
çok teşekkr ederim sağol.
kızlaaaar 1 soru daha geliyyooor;
16! sayısı 6tabanında yazıldığında sayının sonunda kaç 0 olur?
7 mi acaba ama 6 da olabilir of kararsız kaldım :44:
16! sayısı 6tabanında yazıldığında sayının sonunda kaç 0 olur?[/Q
cevap 6 olabilir mi
16! sayısı 6tabanında yazıldığında sayının sonunda kaç 0 olur?[/Q
cevap 6 olabilir mi
evet cevap 6. nasıl yapılıyor bu sorular kızlar. bi kaç tane daha var çünkü aynı soru sayılar farklı
cevap 6 canım
tabiki anlatırım.İlk soruda y en küçük dediği için y ye sıfır vererek başla.Negatif veremeyiz çünkü eşitliğin karşısında kareli bir ifade var ve kareli ifadeleri sonucu hiçbir zaman negatif olmaz.en küçük sıfır verirsek 39.y de y sıfır olunca sıfır olur.(x-2)nin karesinin sıfıra eşit olması için x in 2 olması gerekir.
2.soruda böyle sorularda bir yöntem var 25 in içinde kaç tane 3 olduğunu bulmanı istiyor senden.bunu bulman için 25 i 3 e bölüceksin sürekli.bir kere böldüğünde bölüm 8 kalan 1 olur.sonra bölümü tekrar 3 bölüyorsun 8 bölü 3 ten 2 bölüm 2 kalan gelir.2 bölüm 3 olmayacağı için burda kalıyorsun.şimdi bulduğumuz bölümleri topluyoruz.yani 8 ve 2 yi.kalanlar önemli değil.toplam 10 tane 25!sayısının içinde 3 varmış.yani x en fazla 10 olabilir.ama 9,8,7,6,5,4,3,2,1,0 da olabilir.yani 0 dan 10 a kadar sayıların toplamı x in değerleri toplamıdır o da 55
o zman doğru mantık kurdum
şimdi 6 tabanında diyo demkki 16!de 3 ve 2 arıcaz.ama böle sorularda en büyük aradığımız için 3e baktık
16 sürekli 3 e böldük 16!de 7 tane 3 varmış.7den 1 çıkartıcaz çünkü biz 6yı arıyoruz içinde
7-1den 6
biraz benim mantığıma göre oldu ama bu sorularda böle yapıyorum ben
bende ilk soruda 1/39 verdim ne alakaysa....
2.sorudada 10tane buldum fakat toplamadımm....olsun buda bi gelişme benim için.....
evet cevap 6. nasıl yapılıyor bu sorular kızlar. bi kaç tane daha var çünkü aynı soru sayılar farklı
tatlım bu sorular kalıp sorulardır.25! sorusu gibi.aynı işlem yapıyorsun hepsinde sürekli bölüyorsun 6 tabanı demesi 16!için de 6 ara demesi.6 sayısı 2 ve 3ün çarpımı.16!içinde bir sürü 2 vardır ama 3 azdır.oyuzden 3 e bölüyorsun 16 yı sürekli ve yine bölümlerini topluyorsun.16 3e böl bölüm 5,5i 3 böl bölüm 1, 1 3e bölünmez artık bölmüyoruz yine 5le 1 topla 6 caevap.ben böle anlatıyorum ama anlaman zor.bunları aslında konu anlatımlı bir kitaptan çalıssan daha iyi anlarsın.çünkü işin içinde mantık yok kural var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?