2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

hem arkadaşın dediği gibi bazı b grubu kadrolar mesela devlet hava meydanları işletmeleri gibi kurumların kadroları kpds istiyor hem de eğer herhangi bir b kadroya yerleşirsen aldığın puana göre(a, b, c) maaşına dil tazminatı da yansıyor; fakat bu o kadar da büyük bir mebla değil onu da söylemeden geçemeyeceğim.
kasım, kpss'ye başlamak için geç bir tarih değil bence doğru yoldasın. önce dille ilgili çalış sonra kasım itibariyle kpss'yi halledersin. dil puanına sahip olman sana tercih döneminde daha geniş bir tercih yelpazesi sunar. mesela son alımlarda istanbul büyükşehir bir kadro için kpds skoru istedi. haliyle herkes seçemedi bu kadroyu ve kpds puanı olan biri düşük bir kpss puanıyla yerleşti bu kadroya. okeyto?

Benim kafam karıştı iyice... :44:
Biri KPDS başlığında sormuş;
şöyle cevap verilmiş;

slm benim bir önemli sorum var.

1.KPDS 'ye girmek için KPSS'YE GİRMEK ŞART MI?
yani sadece KPDS'de başarılı olup memur olunuyor mu?

çok teşekkür ederim canım aydınlattın evet. Yani memur olmak için KPSS ye girmek şart. KPDS sonraki adım.

Benim kafam karıştı iyice... :44:
Biri KPDS başlığında sormuş;
şöyle cevap verilmiş;
canımcım, alıntıladığın yorumlarda bir yanlışlık yok. kpds, memur kişilerin dil bilgisini ölçen bir sınavdır ama alıntılar olayı sadece dil tazminatı için girilen bir sınavmış gibi sunmuş; bu yanlış değil ama eksik.
kpds, memur atamalarında da işlevsel bir belgedir. yani kimi kurumlar alıma çıkarken ben kpss p3 ten alım yapacağım ama aynı zamanda da kpds'den 70 ve üzeri puan istiyorum der.
yani devlet, kamu personelinin yabancı dil bilgisine dair kpds puanını muhatap almaktadır; ister dil tazminatı verirken ister yabancı dil bilgisine sahip personel tercih ederken...

süpersiniz bayanlar hepinize teşekkür ediyorum ayrıntılı cevaplarınız için :)

size tekrar teşekkür ederim ayrıntılı cevabınız için çok faydalı oldu.

bu ibb nin kpds isteyen kadrosu ne üzerineydi onu da biliyomusunuz acaba, teknik eleman falan değildi herhalde? avrupa birliği ile alakalı bişiler falan mı?

evet canım avrupa birliği. sen kpds'ye odaklan; 1-0 öndesin

avrupa birliği ama ne kadrosuydu mesela, meslek olarak yani onu merak etmiştim...

Teşekkürler cevabın için , biraz araştırdım özel sektörde bile işe yarayabiliyormuş.

selam bende geldim..umutsuz bi fen bilgisi öğretmeniyim...işimi bıraktı bu yıl evdeyim ilk kez adamakıllı çalışıyorum,bitirdiğim konuları yazarım....ama benim atanabilmem için çooooooooook yüksek yapmam lazım.............umutsuzum yani

bende biyoloji ve hala totimi kaldırıp bıturlu tam başlayamadım baslıyorum 2-3 gun duzenlı sonrası gelmıyor bu net benı esir aldı ya napacam ben çok üzüluyorum ama bunu degıstırmek ıcınde kalkmıyorum nedır bendekı bu rahatlık böle:///////

benim arkadasım 2 sene önce 92 le batmana gitmişti cnm oda fen bilg ögretmnydi ama azmettigin sürece yaapamayacagın şey yoktur. başaracagına inan ve çalış gerisi gelir

ay nolur birbirimizi motive edelim....artık ekmek aslanın ağzında bile değil midesinde...ilk mezun olduğumda atanmak çok daha kolaydı,yıllar geçtikçe zorlaşıyor...hadi kızlar kalkın ders çalışıyoruz....(30 yaşımdayım,evli barklı çoluk çocuk sahibi kadınım hala ders çalışıyorum...

anaaaaaaammmmmm

koskoca topicte tek başınayım

millet ders çalışıyo herhal

bana da biri gaz verse de ben de çalışabilsem keşkem

Ben de daha başlayamadım.Bu 3. girişim olacak.İlkinde çalışmadan girmiştim.Bu yıl çalıştım ama olmadı.Şimdiyse içimden hiç gelmiyor çalışıp çalışıp sonuç alamamak insana kendini işe yaramaz hissettiriyor.Kendime olan güvenimi kaybettim resmen.Kafamın rahat etmesi için 90 almam lazım offff.Bayanlar için en uygun meslek öğretmenlik hiç değilse öğretmen ol mantığını bu topluma oturtanı bi yakalarsaaaaaaam

kizlar banada yardim eder misiniz? Ben yurtdisindayim ve Kasima kadar Türkiyeye gelme imkanim yok. bende seneye Kpssye girmeyi düsünüyorum, ilk kez giricem. Kpss hakkinda hicbise bilmiyorum, temelim falanda yok, su an elimde calisicak kitapda ama bos durmakta istemiyorum. internetten calisabilecegim siteler falan varmi acaba, bilgisi olan varsa ve benide bilgilendirirse cok sevinirim.

ya kızlar biri bana anlatsın :92:

iktisat okuyorum, son sınıfa geçtim. benim hangi konuları çalışmam lazım, a grubu b grubu falan..?

şu coğrafya nasıl bir derstir.. Allah'ım ya kitabı camdan atasım geliyor en zorlandığım ders olmuyooo

kızlarr ben daha çalışmaya başlamadım. hata mı yapıyorum sizce?
Eğitim bilimleri beni zorlayacak sanki atanmam için en az 88 almam lazım:44:

benim arkadasım 2 sene önce 92 le batmana gitmişti cnm oda fen bilg ögretmnydi ama azmettigin sürece yaapamayacagın şey yoktur. başaracagına inan ve çalış gerisi gelir

gerçekten miii darısı başıma inşallah, bende fen bilgisi öğrt. okudum. atanmak istiyorumm allahım:84:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…