tatlım coğrafyadan hiç korkma; öğrenilmesi gereken çok ayrıntı var gibi dursa da aslında mantığı kavradın mı bulmaca gibi çözersin. önerilerimi sıralıyorum
1. güzel bir çay demle, iri bir kupaya doldur, hafif bir müzik aç(tavsiyem trt'nin klasik müzik yayını yapan radyo3'ü),masana yerleş.
2. başlangıç için ihtiyaç ya da yediiklim gibi yayınların konu anlatımlı coğrafya kitabını al önüne bir konuyu çalış(bence notlu çalış)sonra elindeki en az 3 kaynağın o çalıştığın konuyla ilgili tüm sorularını(100 soru kadar) çöz. inan sorular o kadar aynı ki ilk testlerde fikir sahibi bile olmadığın bir soru 4.-5. testte karşına yine yine ve yine çıktığında beynine dövme yaptırmışsın gibi yerleşiyor.bu şekilde bütün coğrafya konularını 1 ayda rahat bitirirsin.
3. artık konu eksiğin olmadığına göre işin ağır ve zevksiz kısmını halletmiş bulunuyorsun. şimdi piyasada ne kadar kitap, yaprak test varsa ve tabi denemeler(mesela yargı coğrafya 30 deneme kitabı) başla hergün yarım saat- bir saat coğrafya çözmeye.
4. ilk bir ay full coğrafya sonra da günde 1 saati bu derse ayırmayla sene sonu olduğunda coğrafyada grand master seviyesine gelmezsen gel beni bul aybalam
5. böyle bir çalışma disipliniyle coğrafyadan soru kaçırmazsındyakamoz...öpüyorum yanaklarından
herkese bol çalışma gücü diliyorum kızlar, sevgilerimle
Mrb kızlar ben de size katılmak istiyorum. Hacettepe çocuk gelişimi lisans son sınıf öğrencisiyim kpssye giricem ben de bu sene. EGM çocuk şubesi veya hastaneye atanmak istiyorum.75 le ankaraya atanmışlar geçen sene benim de hedefim 80. Genel kültür genel yeteneğe giriyoruz biz sadece, kızılay ihtiyaç a yazılıcam. Hepimize kolay gelsin
selamkızlar neler yaptınız bakalımmmm ben tarihi bitirdimmm ama çok zorlandım :) matematik çözüyorumşu ara çok çalışmak lazım 2 çocukla olmaz diyenlerin yüzünü kızatmak lazım :)
selamkızlar neler yaptınız bakalımmmm ben tarihi bitirdimmm ama çok zorlandım :) matematik çözüyorumşu ara çok çalışmak lazım 2 çocukla olmaz diyenlerin yüzünü kızatmak lazım :)
Selam kızlar bende ay sonu başlıcam,kitabu almak için param yok.
acaba şimdiden çalışsam ta eylüle kadar unutur muyum ya?
canım şimdiden çalışılmaya başlanılan konular tam tersi unutulmuyo.çünkü zaman sorunun yok ve ezbere dayalı çalışmmış oluyosun aklında kalıyo yani
netten dersleri takip et o zaman kitap alana kadar sende
en çok korktuğum şey bu unutmak,
hangi siteden takip etmeliyim canım?
en azından kirtap alınca biraz daha yatkın olurum.
zevkli.org/ihtiyac-akademi-uzaktan-egitim-dersleri-t962132.html
canım bunun başına www. koy ihtiyaçın derslerinin linkleri var bunları indirdiğinde bilgisayarına kaydedebilrsin canım
hay maşallah, tarihi daha eylül ortasında bitirdiysen tutmayalım senizaten müfredat olarak en yüklü olan tarih,diğerleri çıtır çerez.
matematiği de sene sonuna kadar bitirebilirsen kpss'de derece bekleriz artık
valla aynen devam salmonella_rossa,bu hız ve hırsla yüzlerini karartmak şöyle dursun ağlatırsın alemi
matematik dediğin nedir o en basiti en çok coğrafyadan korkuyorum ben ama devamm durmak yok tabi
ya kızlar ben kpss konusunda cahilim,
kpssden sonra hangi ilde çalışacağımız nasıl belli oluyor, tercih mi yapıyoruz iller yazıp? puana göre şansımız artıyor mu? nasıl oluyor biri anlatsın lütfenn :26:
canım kpss sınavından sonra yılda 4 defa atama yapılıyo.aynı üniversite tercihleri gibi bölümüne nitelik koduna ve iliyle kadrosuna göre tercih yapıyosun.ünv tercihlerinden daha sıkıntılı dönem.puana göre şansın tabi yüksek ama sadece puan yetmiyo.bazı yerler bilgisayar işletmeni sertifikası istiyo.ama kendi nitelik kodundan terch yapman avantajına.mesela 4001 kodu bütün 4 yıllık mezun grubları kapsar ama 4421 sadece iktisat,iktisat-işletme,ekonomi mezunlarını kapsar.4001le istanbulda ptt 98 puanla alıyosa 4421le istanbulda 79-85 puan arası memur alımı olur
canım çok sağoll, ben iktisat okuyorum 4. sınıfa geçtim hiç kpss düşünmedim özel sektör düşünüyordum,o yüzden bilgim yok.. ben izmir istiyorum mesela izmirdeki kurumu yazacağım tercihte diyelim, puanım yüksekse avantaj dimi. türkiye iş kurumu varmış mesela kpss113. bi kurum hedefleyip ona göre çalışmak daha iyi diye düşünüyorum? çünkü hepsinin konuları farklı oluyor falan. nasıl bi yol izlemeliyim ki. izmir puanları nasıl, ne yüksek istanbuldur tabi. bugün gidip tarih kitabı alacağım çalışmak istiyorum da işte tam bilemeyince sistemi... :26:
canım çok sağoll, ben iktisat okuyorum 4. sınıfa geçtim hiç kpss düşünmedim özel sektör düşünüyordum,o yüzden bilgim yok.. ben izmir istiyorum mesela izmirdeki kurumu yazacağım tercihte diyelim, puanım yüksekse avantaj dimi. türkiye iş kurumu varmış mesela kpss113. bi kurum hedefleyip ona göre çalışmak daha iyi diye düşünüyorum? çünkü hepsinin konuları farklı oluyor falan. nasıl bi yol izlemeliyim ki. izmir puanları nasıl, ne yüksek istanbuldur tabi. bugün gidip tarih kitabı alacağım çalışmak istiyorum da işte tam bilemeyince sistemi... :26:
canım bende iktisat mezunuyum.kpss 113 dediğin alan sınavlarınada girilmiş olması gerekiyo.şöle anlatıyım.
düz memur (memur,veri hazırlama kontrol işletmeni,bilgisayar işletmeni) olmak için sadece genel kültür,genel yeteneğe girmen yeterli.p1-p2-p3 puanı hesaplanır ve p3le atanılır.%50-%50 doğru sayıları dikkate alınır.
iibf mezunları için isterlerse.(bakanlıklar ve tbmmde çalışmak için)uzman yardımcısı,iç kontrol denetçisi olarak çalışılablir.sınav türü A grubu olarak belirtilmiştir.eğer gk gy girip ing sınavına girip pazar günü bütün oturmlara katılırsan(iktisat,işletme,muhasebe,ekonometri,istatistik,çeko,uluslararsı ilişikiler gibi ders sınavlarıdır) toplamda 120 puanın hesapların.eğer bu şkilde çalışmak istersen bir kurum belirleyip o kurum almış olduğu puan türüne göre derslere çalışman daha iyi.örneğin p12 de hukuk oranı%15tir,p 17de hukuk dikkate alınmaz iktisat önemi vardır.bakanlıkların belirlediği taban puan genelde 80 dir.ve bu puanı alan kişiler tekrar kurumun sınavına girer eğer geçilirse işe alınırlar.ama bi bayan için zor çünkü sürekli şehir dışındasın
ben bu sene alan sınavlarının hepsine girdim öle kolay değil yaniama ben sadece mikro iktisatı bitirmiştim o yüzdende olabilir.alan puanlarımda 65-70 arası değişti.sana kalmış bi durum.bu linkte puan yüzdelikleri ve hangi kurumların aldığı yazılı bi incele istersen
Memurlar.Net (KPSS-A puanlarının kurumlara göre dağılımı...)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?