2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

naber tatlım
anlamadım

Cnm foto makinem yok şimdi havuzun tamamı 3 bölme dersek A musluğu 2/3ünde bulunuyor diyo ya demekki OOO (bunlar havuzun bölmeleri olsun) OAOOB Bak böyle düşün 3 bölme (üç yuvarlak) A nın üstünde 1 bölme Bnin üstünde 3bölme bulunuyor hayal edebildin mi?? A ile B arasında da 2 bölme.

A sadece üstündeki 1 yuvarlağı 24 saatte boşaltıyormuş B de Üstündeki 3 yuvarlağı 24 saatte boşaltıyormuş. Bu durumda B musluğu 1 yuvarlağı 8 saatte boşaltır

buraya kadar anladım
İlk kısmı A ve B beraber boşaltmayacakmı ? ozaman en üst 1 bölme için: 1/8+1/24 : 6 (A ve B musluğu bukadar saatte ilk kısmı boşalttı)

Kalan iki bölmeyi B tek başına boşaltacak e 1 bölmeyi 8 saatte boşaltıyorsa 2 bölmeyi 16 saatte boşaltır. 16+6:22

ama niye b yi ayrıca aldık bi daha onu anlamadım

doğru
ama bunu parantez içi formülü falan yokmu illa açıcazmı :44:

yok malesef,içindeki 5 leri bulmak lazım.bu sorunun farklı formatları da var,onlarda bazı püf noktalar oluyor,en dıştaki faktöriyel olmasaydı farklı çözülürdü mesela.

Cnm şöyle de yapabilirsin (5.4!+4!)! burdan (4!.6)! yaparsan 144! i daha kısa yoldan bulmuş olursun

canım bu kısım tamamda mesela parantez içi (20!+21!)! o zman napıcaz
açarak bu şekilde yapıyorum ama hani kısa bişeyi varmı diye öğrenmek istedim :44:

Anladm Cnm Şimdi A ile B üstü ikisi beraber 6 saatte boşalttı A yok artık o üstte kaldı altındaki suyu (2 bölmeyi) sadece B boşaltacak. B de 2 bölmeyi 16 saatte boşaltıyor o ikisini toplarız.

Şimdi A ile işimiz bitti ondan sadece B yi aldık A boşalttı 1 bölmesini artık ordan su akamaz kalan suyu sadece B boşaltacak

Tatlım a musluğu yukarıda ya 2/3 lük yerden sonra boşaltmıyor artık sadece b çalışıyor..musluklar kendi seviyesinin üzerindeki suyu boşaltıyor..

Son düzenleme:

Tatlım a musluğu yukarıda ya 2/3 lük yerden sonra boşaltmıyor artık sadece b çalışıyor..musluklar kendi seviyesinin üzerindeki suyu boşaltıyor..

tamam şimdi toparladım saolun kızlar

canım bu kısım tamamda mesela parantez içi (20!+21!)! o zman napıcaz
açarak bu şekilde yapıyorum ama hani kısa bişeyi varmı diye öğrenmek istedim :44:

anladım canım,o tarz bir soru çıkmaz karşına.yapılamaz çünkü,ama 20!+21! olabilir.ondada küçük olanı sürekli 5 e bölersin.

cevap 1/2 ama canım

Valla çıldırcam bak yolumu anlatayım belki devamını sen getirrsin şimdi hacimleri 3 2 8 ile orantılı ya yani toplam 13V hacmi 52 saatte dolduruyormuş ozaman bir hacmi 4satta doldurur yani V:4saatte dolar.

Bize 46 saatte 1. havuzun nekadarının dolduğunu soruyor. zaten 2. ve 3. havuz toplam 10hacimde olduğundan 40 saatte doldu kalan 6 satte de 1. musluğun ne kadarı dolar?

4 saatte 1V dolduğuna göre
6saatte nekadar dolar? ordanda 3/2

canım zaten o söylediğin ifadeyi tek faktoriyel cinsinden yazamazsın..yirmi iki çarpanı yirmi faktöriyelde sıfır getirmez o nedenle 20! faktöriyel üzerinden işlem yapabilirsin..

yok anlaşamadık
hani ilk sorduğum soruda (4!+5!)! i 144! olarak yazdık ya ben kafamdan attım sayıları öle bişey olsa içini yapamıcaz onun formülünü sordum canım ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…