evet canım çünkü bu soruda 2[SUP]18[/SUP].5[SUP]15[/SUP] var tabanlar aynı olunca üsleri topluyoduk. 2[SUP]3[/SUP].10[SUP]15[/SUP]
oluyo bizede 10 üssü lazım o yüzden bütün rakamları üslü alıp bu şekile getiriyoruz
ilk durum olarak x 3ün katı olarak alırsak : 27,30,33,.....,147--------- terim sayısı [(147-27)/3]+1=41
ikicide x 4ün katı olcak 56,60........596 :yine terim sayısı [(596-56)/4)+1=136
birde kesişimler var yani 53<x<148 arasında hem3 hem 4e bölünen yani 12ye bölünen 60,72,....,144 terim sayısı [(144-60)/12]+1=8
burdan 41+136-8 =169
guieetttt hiç sesin çıkmıyor kızz napıyosun yokmu başka soru
ykb yi araştırıyorum canım
hmm hadi bakalım kolay gelsşn bende kabak tatlısı yapıyorum
Kızlar ben kpss ön lisans gırcem işletme 2 yıllık örgün bitdi aöfden 4 e tamamlıyorum 3.sınıfım alese gırebılıyomuyum?
mezun durumunda olanlar girebiliyo canım.4. sınıfta eğerki mezun olucana inanıyosan o zman girebilirsin
Anladım cnm peki dıyelımkı gecerlı puanı aldım bu sadece cepte kalıyor dımı mezun olana kadar?
yanlış bilmiyosam 4.sınıfta alese girip mezun olamazsan sınavın geçersiz sayılıyo.tekrar girmen gerekiyo.ama bu durumda olmayıp mezun olursan 3 sen geçerliliği var.ama yökün sitesinden bi bak canım
50mi cnm cevap
Yanı bu yıl benım gecerlı puan almam lisansa tamamladıktan sonra işe yarıyor canım öğretım görevlısı okutman olarak hemen basvuramıyorum galıba lısansa henuz tamamlamadıgım ıcın gelecek yıl ısıme yarıyor 4 bıtınce anladıgım kadarıyla. Birde üds ıstemeyen meslek yuksek okullarıydı dımı?
Kpss önlısans da zaten genel kultur genel yetenek goruyoruz sansımı denemekte fayda var. Ben Eşit agırlıkcıyım cnm hangılerını yapıcam acaba ales sınavında ordada bı degısıklık oldu sanırım.
haydi çöz çöz
aynen canım.öğretim görevlisi olman iinde belli şartlar var onlarıda bi incele alesten belli puan alıp genelde ünv dil sınavınada sokuyo öle alıyolar
ales hakkında çok bilgim yok canım ben başvrumadım çünkü.ama bi arkadşım 90 aldı yargı soru bankasından çalışmış
bu ist üniversitesi şartları mesela
.:: İ S T A N B U L Ü N İ V E R S İ T E S İ ::.
haydi çöz çöz
aynen canım.öğretim görevlisi olman iinde belli şartlar var onlarıda bi incele alesten belli puan alıp genelde ünv dil sınavınada sokuyo öle alıyolar
ales hakkında çok bilgim yok canım ben başvrumadım çünkü.ama bi arkadşım 90 aldı yargı soru bankasından çalışmış
bu ist üniversitesi şartları mesela
.:: İ S T A N B U L Ü N İ V E R S İ T E S İ ::.
Selam kızlar
140 tane mat çözdüm beynim bulandı
vatandaşlığa geçiyorum artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?