Selam kızlar
140 tane mat çözdüm beynim bulandı![]()
vatandaşlığa geçiyorum artık![]()
maşallah gerçekten

bende iş çıkısı eve gidip anayasa çalışcam dersane bi hafta tatil bende boş durmayayım bari :18::18:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Selam kızlar
cnm beş dk beklermisin çözücm eşim gelmek üzere salatayı yapıp geliyorum hemen
Çok saol cnm meslek yuksekte çalışmak ısteyenlere sanırım üds yokmuş neyse bakalım hayırlısı öncelık kpss
Selam kızlar
cnm ilk denklemimiz x=v1x14t
ikinci denklem 700+x=v2x14t
burdan ilk denklemi - ile çarpıyoruz 700=v2-v1 çıkıyor bu 700 km lik yolu 14 saatte gidiyorsa 700/14=50inş. anlatabilmişimdir cnm
![]()
cnm okekli soruda en büyük bölen 5miş ilk sayıyı 5 alırız 10 olsaydı 2 ve 5 alcaktık diğeride 1550 olur tek böleni 5 çünkü bunlaın toplamıda 1055 olur
yaş problemide 5 kardeş demiş bunlar birbirinden farklıymış aritmetik ortalamasıda 12miş ozaman şöyle yapıyoruz
a+b+c+d+e/5=12 burdan a+b+c+d+e=60 en az kaç olur dediği için 60/5=12 bu ortadaki sayı yani c=12 ozaman b=11 a=10 d=13 e=14 olur
diğerlerinin konusuna çalışmadım ama uğraşıyorum çözmeye![]()
saol tatlım
yaş probleminde o zaman ortadaki sayıları bulup geri kalanı kendimiz vericez ölemi![]()
cnm en az dediği için öyle birbirlerine yakın veriyoruz en fazla deseydi 1,2,3,4 verirdik farklı demeseydi hepsini 1 seçerdik böyle oluyor bu tarz sorular
saol canım
bi soru daha mutlak değerde neden -x+1 almadık![]()
cnm bak söyle düşün x-2=4 olan bir denklemde x-2=4 ve x-2=-4 seklinde çözüyoruz ya o yüzden sadece karşı tarafı çarpıyoruz - ile
su soruya bir bakarmısınız
bir ustanın 10 saatte bitirdiği işi çıragı 15 saatte bitiriyor.Usta işe başlayıp 4 saat çalıştıktan sonra çırağıda yardıma gelirse işin kalan kısmı kaç dakikada biter?
216 dakikamı canım![]()
kızlar sorularım var nerdesinizzzz![]()