• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

6 erkek 5 günde yapıyorsa , 1 erkek tek bşına bu işi 30 günde bitirir.
5 bayan 2 günde yapıyorsa,1 bayan tek başına bu işi 10 günde bitirir.

Bu durumda 1 erkek tek başına günde, işin 1/30 unu bitiriyor demektir.

Yine aynı şekilde 1 bayan tek başına 1 günde işin 1/10 unu bitiriyor.

İkisi beraber 1 günde işin kaçta kaçını bitiriyor bulmak için topluyoruz.

1/30 + 3/30 = 4/30 = 2/15

Bir günde işin 2/15 i yapılıyorsa 15/15 'inin yapılması için 7,5 gün geçmelidir.

Umarım anlatabildim :26:

6 erkek 5 günde yapıyorsa , 1 erkek tek bşına bu işi 30 günde bitirir.
5 bayan 2 günde yapıyorsa,1 bayan tek başına bu işi 10 günde bitirir.

Bu durumda 1 erkek tek başına günde, işin 1/30 unu bitiriyor demektir.

Yine aynı şekilde 1 bayan tek başına 1 günde işin 1/10 unu bitiriyor.

İkisi beraber 1 günde işin kaçta kaçını bitiriyor bulmak için topluyoruz.

1/30 + 3/30 = 4/30 = 2/15

Bir günde işin 2/15 i yapılıyorsa 15/15 'inin yapılması için 7,5 gün geçmelidir.

Umarım anlatabildim :26:

anladım canım ellerine sağlık :29:

Sağol canım.. Özden ve Cüneyt sorusunu da 14 buldum doğru mudur bilmem..

Özden işi 2 kat hızlı yaptığı için..., Özden saatte 2x birim iş yapıyor, Cüneytte saatte x birim iş yapıyor diye düşünüp denklem kurdum..

4(2x) + 6(x) = 14x ( yani iş toplam 14 birimlik bir iş )

Bu durumda saatte x birim iş yapan Cüneyt işi 14 saatte bitirir..

Son düzenleme:
Sağol canım.. Özden ve Cüneyt sorusunu da 14 buldum doğru mudur bilmem..

Özden işi 2 kat hızlı yaptığı için..., Özden saatte 2x birim iş yapıyor, Cüneytte saatte x birim iş yapıyor diye düşünüp denklem kurdum..

4(2x) + 6(x) = 14x ( yani iş toplam 14 birimlik bir iş )

Bu durumda saatte x birim iş yapan Cüneyt işi 14 saatte bitirir..

doğrudur canım :49:
ay anladım valla :52::52::52:

19. soru cevap 4 ise çözümü aşağıdaki gibi.

ilk topun sarı olma ihtimali
3/(3+x)
ikinci topun da sarı olma ihtimali
2/(2+x)

toplam olasılık
(3/(3+x))*(2/(2+x))=1/7 denklemi çözersek.

6/(x^2+5x+6)=1/7
x^2+5x-36=0 köklerini bulursak
köklerden biri 4 biri -9 çıkıyor. - olamayacağına göre cevap ta 4 oluyor.

Son düzenleme:
19. soru cevap 4 ise çözümü aşağıdaki gibi.

ilk topun sarı olma ihtimali
3/(3+x)
ikinci topun da sarı olma ihtimali
2/(2+x)

toplam olasılık
(3/(3+x))*(2/(2+x))=1/7 denklemi çözersek.

6/(x^2+5x+6)=1/7
x^2+5x-36=0 köklerini bulursak
köklerden biri 4 biri -9 çıkıyor. - olamayacağına göre cevap ta 4 oluyor.

cevap 4 te bunun çözümü farklı değilmiydi ya :44:

tünaydın kızlarrrr hadi nerdesiniz öğlen oldu pazar diye serdinizmi hepiniz aa çok ayıp:20:ben şimdi mat çözücm sonra türkçe çözücm hedefim bugün en az 200 soru:27:dün 100 türkçe 160 mat çözdüm :nazar:

yarın mod ve işlem çalışıcm bir tek olasılık ve permütasyon kalıyor türkçedende anlatım bozuklugu:27:şu konuları bitirip tarihe dalıcm inş.:ssz:

kümeler testlerim var ama hiçççççç içimden çözmek gelmiyor nolck bu halim başım kümelerle dertte off offf :17:

tünaydın kızlarrrr hadi nerdesiniz öğlen oldu pazar diye serdinizmi hepiniz aa çok ayıp:20:ben şimdi mat çözücm sonra türkçe çözücm hedefim bugün en az 200 soru:27:dün 100 türkçe 160 mat çözdüm :nazar:

yarın mod ve işlem çalışıcm bir tek olasılık ve permütasyon kalıyor türkçedende anlatım bozuklugu:27:şu konuları bitirip tarihe dalıcm inş.:ssz:

kümeler testlerim var ama hiçççççç içimden çözmek gelmiyor nolck bu halim başım kümelerle dertte off offf :17:

tünaydın tatlım :3:
bende 1 saate başlıyorum canım galba şubat ortası olucak benim tarihe geçmem :17:
1 saate geliyorum bende kolay gelsin tatlım :54:

tünaydın tatlım :3:
bende 1 saate başlıyorum canım galba şubat ortası olucak benim tarihe geçmem :17:
1 saate geliyorum bende kolay gelsin tatlım :54:

benimde daha mat türkçe bitmedi bir türlü silkeleneedik yaa ama mat konuları çok o yüzden uzun sürdü :31: bende şimdi hanginden başlasam diye düşünüyoru:60:

benimde daha mat türkçe bitmedi bir türlü silkeleneedik yaa ama mat konuları çok o yüzden uzun sürdü :31: bende şimdi hanginden başlasam diye düşünüyoru:60:

1 hafta kadarda düşünme süresi :1::1:

Tünaydin ben dersanedeyim:3:

tünaydın canım :29:
maşallah maşalah bende daha yeni toparlandım oturuyorum ders başına :6::6:

Kızlar biliyorum yeri değil ama acil fikirlerinize ihtiyacım var..

Ben yeni mezun oldum sosyoloji bölümünden , formasyon aldım..

Kpss'ye calısmayı dusunuyordum ama bugün bir dershane iş görüşmesine çağırdı..

Sizce rehber öğretmen olarak, 1200 TL maaşla evimin hemen yakınında ki bir dershanede çalışmak mı daha mantıklı yoksa kpss'ye girip ülkenin herhangi bir ilinde bütün düzenimi bozup öğretmenlik yapmak mı?

Ailem üstüme çok düşüyor ve oldukça düşkünüz birbirimize. Evden ayrılmam , baska bır ilde görev yapabileceğim fikrine alışamıyorlar birtürlü. Bu da kafamın bu anlamda karısmasına buyuk bır etken.

Siz olsanız dershaneyı mı tercıh ederdınız yoksa kpss mı?

Sizce rehber öğretmen olarak, 1200 TL maaşla evimin hemen yakınında ki bir dershanede çalışmak mı daha mantıklı yoksa kpss'ye girip ülkenin herhangi bir ilinde bütün düzenimi bozup öğretmenlik yapmak mı?

Ailem üstüme çok düşüyor ve oldukça düşkünüz birbirimize. Evden ayrılmam , baska bır ilde görev yapabileceğim fikrine alışamıyorlar birtürlü. Bu da kafamın bu anlamda karısmasına buyuk bır etken.

bn olsm kpss yi tercih ederim dershane şartları ağırdır 7den önce çıkmazsın memuriyette çıkış saati 5:31:maaşta en az 1600 daha rahat edersin bende iyi çalışırsan istediğin sehre atanırsın doğu yazmak zorunda değilsin ki :23:

bn olsm kpss yi tercih ederim dershane şartları ağırdır 7den önce çıkmazsın memuriyette çıkış saati 5:31:maaşta en az 1600 daha rahat edersin bende iyi çalışırsan istediğin sehre atanırsın doğu yazmak zorunda değilsin ki :23:

Haklısın canım ama kpss'ye calısmaya da henuz baslayamadım bazı nedenlerden ötürü. Bu zamandan sonra çalışmak ne kadar faydalı olur ondanda şüpheliyim :(

Tatlım keşke Türkiye ' de şartlar tospembe olsaydı da sana KPSS ye gir kamuda çalış deseydim..
Ama öğretmensin.. Bence sen dersanedeki işi kabul et. Kpss ye de gir.. Atanmak için senelerce bekleyeceksin nasılsa o sürede dersanede çalışırsın.. Bir bayan için 1200 lira kötü bir para değil ki dershaneden o kadar maaş alman çok ilginç. Benim bildiğim hep 1000 lira altına çalışıyorlar dersane öğretmenleri..

Tatlım keşke Türkiye ' de şartlar tospembe olsaydı da sana KPSS ye gir kamuda çalış deseydim..
Ama öğretmensin.. Bence sen dersanedeki işi kabul et. Kpss ye de gir.. Atanmak için senelerce bekleyeceksin nasılsa o sürede dersanede çalışırsın.. Bir bayan için 1200 lira kötü bir para değil ki dershaneden o kadar maaş alman çok ilginç. Benim bildiğim hep 1000 lira altına çalışıyorlar dersane öğretmenleri..

Ah o atanamama derdi de var tabi.. Bende dershanede pestilimi çıkarmazlarsa diğer yandan kpss'ye calısmayı dusunuyordum.. Bende bu kadar maaş beklemiyordum ama sanırım dershanesine ve semtine göre değişiyor. Bilemiyorum..

canım ben 1 sene dershanede çalıştım.hiç girme dershaneye :ssz:
haftaiçi bi gün izin yapıyosun sözleşmene göre en geç saat 9da iş başı yapman lazım 7den önce hayatta çıkamazsın.öğle arasına çıkamazsın baya yoğun olur.bütün rehberler kpss ye çalışıyodu öle diyim.hatta bi tanesi şu an atandı devlette.ünv ailenin yanındamı okudun bilmem ama 1 2 sene başka ilde çalışmak daha iyi :34:
bide dershanedeki çocuklar bi tuhaf oluyolar haberin olsun :1:

canım ben 1 sene dershanede çalıştım.hiç girme dershaneye :ssz:
haftaiçi bi gün izin yapıyosun sözleşmene göre en geç saat 9da iş başı yapman lazım 7den önce hayatta çıkamazsın.öğle arasına çıkamazsın baya yoğun olur.bütün rehberler kpss ye çalışıyodu öle diyim.hatta bi tanesi şu an atandı devlette.ünv ailenin yanındamı okudun bilmem ama 1 2 sene başka ilde çalışmak daha iyi :34:
bide dershanedeki çocuklar bi tuhaf oluyolar haberin olsun :1:

Evet uni. okurken de ailemin dibinde oldugum ıcın baska bır dıle atanmam durumunda halımın hem benım acımdan hem aılemın acısından cok parlak olmayacagı kesın gıbı :)

Ah o atanamama derdi de var tabi.. Bende dershanede pestilimi çıkarmazlarsa diğer yandan kpss'ye calısmayı dusunuyordum.. Bende bu kadar maaş beklemiyordum ama sanırım dershanesine ve semtine göre değişiyor. Bilemiyorum..

ben yerinde olsam kolejleri araştırırım :34:

Evet uni. okurken de ailemin dibinde oldugum ıcın baska bır dıle atanmam durumunda halımın hem benım acımdan hem aılemın acısından cok parlak olmayacagı kesın gıbı :)

madem ailen göndermiyo o zman dershane yerine kolej derim canım :34: giriş çıkış saatin belli olur :34:

Back
X