- 18 Temmuz 2011
- 9.127
- 17
- 158
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
varsa başka sor canım![]()
canım şimdi pozitif tam sayı yada sadece negatif tam sayı derse hanı 86 sorusunda 2 ile çarptık ya onu yapmıcaz.
bildiğim kadarıylada tek tam sayı bölenleri derse asallarına ayırıp tek asalların üzerini bir arttırıp çarparsan tek bölenlerini bulursun.soruda pozitif yada negatif demezse o zman 2yle çarpıcaz![]()
canım şimdi pozitif tam sayı yada sadece negatif tam sayı derse hanı 86 sorusunda 2 ile çarptık ya onu yapmıcaz.
bildiğim kadarıylada tek tam sayı bölenleri derse asallarına ayırıp tek asalların üzerini bir arttırıp çarparsan tek bölenlerini bulursun.soruda pozitif yada negatif demezse o zman 2yle çarpıcaz![]()
Örneğin 120 sayısını kaç tane poz tek sayı bölenı vardır?
Burda asal çarpnlrına ayırıp teklerin üstü birer artırılıp çarpılıyodu.
Ama soruda poz bölen dıyor.
360 sayısını tam bölen kaç tam sayı vardır dıyınce nasıl oluyodu cnm?
360 sorusunda tam bölen soruyo
bunuda şöle çözüyos
360 =2[SUP]3[/SUP].3[SUP]2[/SUP].5
burdan (2+1).(3+1).(1+1)=3.4.2=24 tane bunlar pozitiflerdir veya negatiflerdir
belirtmediği için 24.2 den tam sayı bölen sayısı 48![]()
Canım 360 sayısının poz tek sayı böleni 4 çıkıyor.
Poz bölen: 20
Tam sayı bölen o zaman : 40
Bunları buldumda bızden ıstenılen 360 sayısını tam bölebılen kaç tek tam sayı?
Orayı karıştırıyorum
Selam ben geldim.
Bugun dersane vardi ders kacirmayayim diye memleketten ankaraya geldim 3 saat yol cektim, yol yorgunlugunu atamadan 8de kalktim dersaneye gittim bi de ne goreyim dersler kardan dolayi iptal olmus mesaj cekmisler herkese ama ben numarami degistirdigim icin bana mesaj falan gelmedi tabi. Deneme sinavina gir bari dediler :) girdim ben de. Uykusuz ve açtim. Pek iyi gectigi soylenemez ama vat. tan ilk kez 4 tane dogru yaptim :)
İnsallah yarin bari tatil olmaz da ank.ya geldigime değer.
Bugun yaklasik 150 tane falan turkce sorusu cozdum. O kadar.
Herkese iyi geceler :)
Selam ben geldim.
Bugun dersane vardi ders kacirmayayim diye memleketten ankaraya geldim 3 saat yol cektim, yol yorgunlugunu atamadan 8de kalktim dersaneye gittim bi de ne goreyim dersler kardan dolayi iptal olmus mesaj cekmisler herkese ama ben numarami degistirdigim icin bana mesaj falan gelmedi tabi. Deneme sinavina gir bari dediler :) girdim ben de. Uykusuz ve açtim. Pek iyi gectigi soylenemez ama vat. tan ilk kez 4 tane dogru yaptim :)
İnsallah yarin bari tatil olmaz da ank.ya geldigime değer.
Bugun yaklasik 150 tane falan turkce sorusu cozdum. O kadar.
Herkese iyi geceler :)
kızlar sorularım geri kalmasın![]()
kızlar sorularım geri kalmasın![]()
15. soruda 1200 rakamının 12000 olduğunu kabul ederek çözersek cevap 68 çıkıyor. 1200 rakamı doğruysa soru yanlış
12000-24x<7400+44x
4600<68x
67,64<x
x=68
canım cevap 71 olarak geçiyo :26:
Canım 17. sorunun cevabı 7,5 mu?
Doğruysa anlatayım çözümünü..