2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

kitaplarım geldi kızlar
hepsini iyiki almışım çok çok beğendim valla özellikle kartlar çok güzel

benimde tarihim çok kötüydü ama şimdi biraz iyi sayılır. Ben bir kere tekrar yapıyorum ve daha sonra bol bol soru çözüyorum
çok faydası oluyor . Ara arada konularla ilgili tekrar amaçlı soru çözüyorum

kızlar sorun cevabı sadece 1 miş.nedenide köleler sadece yerleşik hayatta çalıştırmak amaçlı kullanıldığı için.
yargı yayınları saolsun

canım kitapları hangi siteden aldın bana özelden atabilirmisin linkini?

canım bulinklerdeki kitapların hepsini aldım kartlarıda aldım
kitaplar kalın bilginiz olsun içinde şemalarda var akılda kalıcı.tarihte anayasada güzel sorular iyi şemalar güzel özet bilgi var önce
coğ yada haritalarda var kartlara bittim zaten.ihtiyaç denemeside güzel beğendim valla 6 da takist yapılıyo kargo bedava

Uzman kariyer yayınını bende beğeniyorum güzel soruları var başka hangi yayınlardan çalışıyorsun ?

Uzman kariyer yayınını bende beğeniyorum güzel soruları var başka hangi yayınlardan çalışıyorsun ?

ihtiyaç bide yargı canım güvendere bakmıştım bi ara.ha bi de pegem notları var bende o kadar ama bi raf sadece kpss oldu

gece gece zihniniz açılsın kızlar
1.kültürel çeşitlilik olması
2.hoşgörünün olması
3.mimaride farklılıkların olması
verilen bilgilere göre hangsi yada hangileri hazarlarla ilhili özellikler arasındadır ?

a)yalnız1
b)yalnız 2
c)yalnız 3
d)1-3
e)1-2-3

1 ve 3 demek istiyorum.

bu konuyu çalışalı aylar oluyor tekrarda yapmamıştım ama hatırladığım kadarıyla hazarlar museviliği benimsemişlerdi. ve mimari alanda çok gelişmişlerdi. mimari alanında fazla geliştikleri için 3 diyorum

çok geniş alanlara yayıldıkları için kültür farklılıkları yaşanmıştı. bu yüzdende 2 diyorum

hoşgörü seçeneği islamı seçen Karahanlılar için geçerdi hep sorularda o yüzden 2 yi eledim. zaten hazarlar yaşanan iç çatışmalar yüzünden bozulmaya başlamıştı. hoşgörü olsaydı parçalanmazlardı.

1-3 dedim gece gece ama yanlışta olabilir cevabım bu saatte çokta salim kafayla cevap verememiş olabilirim tatlım ama hakkaten beyin fırtınası oldu birden teşekkürler cevabı merak ettim.

çok merakta bırakmıyım cevap e canım

hazarlar resmi olarak museviliği kabul etmişler ancak meclisleri müslüman hristiyan musevilerden oluşuyor haklarını koruyabilmek için halkının içinde müslüman da hristiyan da varmış bu yüzden hoşgörülü. ben de mimari de ileri olduklarını bilmiyordum öğrenmiş oldum :))

selam kızlar
şu soruma bi bakabilir misiniz. böyle sorularda hep karıştırıyorum km mi m mi sn dakika... biri açıklarsa çok sevincem bunu :26:

soru: SAATteki hızı 108 KM olan bir tren aralarında 600 METRE bulunan 200 er METRE uzunluğundaki iki köprüyü 45 SANİYEde geçiyor.buna göre trenin boyu kaç METREdir? (350)

Canım selamlar. Önce saati saniye cinsine çevireceksin.

1 saat'te 108 km gidiyorsa , 60 dkda da 108 km gider. 60 dk da 108 km giderse, 1 dk da 1.8 km (1800m ) gider. 1 dk da (60 saniye ) 1800 metre gidiyorsa 45 saniyede 1350 metre yol alır. 1350- (600+200+200 ) : 350 metre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…