Güzel duaların için tşk ederim canımben kabaca hesapladım ama yazdığım tutarlar arasında çok fark olucağını zannetmiyorum en iyisi bankaya gidip hesaplatmak
Maşallah maşallah iyi gidiyor sizde çalışmalar 17 sinden sonra bende aranızdayım kızlar kpss ye devam ama sizide takipteyim
sorudan bol ne var
A,B,C,D,E,F birbirinden farklı rakamlar. bu rakamlarla yazılan iki basamaklı AB,CD,EF sayılarının toplamı 216 old. göre AB en küçük değeri?
bu sorular nasıl çözülüyo?
tatlım bu güzel haberini sevdiceğime verdim valla o da havalara uçtusevenleri erken kavuşturcaksın bak
valla iyi gidiyoruz bakalım bugünkü sorular daha hafif dünküler çok sinri bozucuydu
evet tatlım
bende senin sorunu 51 buldum ama daha küçüğüde vardır büüyk ihtimal
Size kolay gelsin o zaman bende biraz spk çalışayım
galiba daha küçüğü çünkü şıklarda en büyük sayı43 canım.
anlatayım bak sana;
dikkat et sayılara tam kare farkına uyacak şekilde hepsi. -8x ve -12y olduğu için işlemi şöyle yazmayı denedim
(x-4)^2+(y-6)^2=0 bak bunu açtığın zaman aynen şu çıkıyo x^2-8x+16+y^2-12y+36
sonuçta sıfır olduğu için (x-4)^2 ve (y-6)^2 sıfıra eşitliyosun x=4 y=6 çıkıyo.
anlatabildim umarım canım
galiba daha küçüğü çünkü şıklarda en büyük sayı43 canım.
anlatayım bak sana;
dikkat et sayılara tam kare farkına uyacak şekilde hepsi. -8x ve -12y olduğu için işlemi şöyle yazmayı denedim
(x-4)^2+(y-6)^2=0 bak bunu açtığın zaman aynen şu çıkıyo x^2-8x+16+y^2-12y+36
sonuçta sıfır olduğu için (x-4)^2 ve (y-6)^2 sıfıra eşitliyosun x=4 y=6 çıkıyo.
anlatabildim umarım canım
çok sağol canım ya iyi oldu öğrendiğimiz, içlerinde böyle kareli ifadeleri bulmak lazım değil mi
tatlım senin soru 34 olması lazım
işte böle sorularda bana bişey oluyo görmüyorum hiç bişey
x=1^2+3^2+5^2+...............17^2 toplamında her terim 1 arttırılırsa x nekadar artar?hadi kızlar bi buna bakın
x=1^2+3^2+5^2+...............17^2 toplamında her terim 1 arttırılırsa x nekadar artar?hadi kızlar bi buna bakın
evet 34
hadi bide hayrına anlatıver be canım :26:
şıkları yazablir misin bi okyonus :26:
şimdi şekerim ab+cd+ef=216 ise ve en küçük ab yi soruyosa
b+d+f nin 6 sonucunu vermesi lazım.toplamı 6 olursa işimize yaramaz a sayısı büyür.ama top 16 yarar.burdanda birbirine yakın 2 sayıyı vermemiz lazım.b=4 d=5 f=7 olur bunların toplamı 16 elde var 1 o zman a+c+e nin top 20 olmaıs lazım.kullanmadığımz en büyük sayıları alıyoruz önce 9 ve 8 toplam 17 elde 1 vardı 18. 21 olması için 3 gerekbölece ab 34
şimdi şekerim ab+cd+ef=216 ise ve en küçük ab yi soruyosa
b+d+f nin 6 sonucunu vermesi lazım.toplamı 6 olursa işimize yaramaz a sayısı büyür.ama top 16 yarar.burdanda birbirine yakın 2 sayıyı vermemiz lazım.b=4 d=5 f=7 olur bunların toplamı 16 elde var 1 o zman a+c+e nin top 20 olmaıs lazım.kullanmadığımz en büyük sayıları alıyoruz önce 9 ve 8 toplam 17 elde 1 vardı 18. 21 olması için 3 gerekbölece ab 34
bide iin tuhafı aratabiliyosun istediğiniahahaha ayy dedim noluyor pc çöktü dedim
şıkları yazablir misin bi okyonus :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?