2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

tatlım bu güzel haberini sevdiceğime verdim valla o da havalara uçtu sevenleri erken kavuşturcaksın bak

valla iyi gidiyoruz bakalım bugünkü sorular daha hafif dünküler çok sinri bozucuydu

evet tatlım
bende senin sorunu 51 buldum ama daha küçüğüde vardır büüyk ihtimal

galiba daha küçüğü çünkü şıklarda en büyük sayı43 canım.

anlatayım bak sana;

dikkat et sayılara tam kare farkına uyacak şekilde hepsi. -8x ve -12y olduğu için işlemi şöyle yazmayı denedim

(x-4)^2+(y-6)^2=0 bak bunu açtığın zaman aynen şu çıkıyo x^2-8x+16+y^2-12y+36

sonuçta sıfır olduğu için (x-4)^2 ve (y-6)^2 sıfıra eşitliyosun x=4 y=6 çıkıyo.

anlatabildim umarım canım

çok sağol canım ya iyi oldu öğrendiğimiz, içlerinde böyle kareli ifadeleri bulmak lazım değil mi

tatlım senin soru 34 olması lazım
işte böle sorularda bana bişey oluyo görmüyorum hiç bişey

x=1^2+3^2+5^2+...............17^2 toplamında her terim 1 arttırılırsa x nekadar artar?hadi kızlar bi buna bakın

evet 34

hadi bide hayrına anlatıver be canım :26:

şimdi şekerim ab+cd+ef=216 ise ve en küçük ab yi soruyosa
b+d+f nin 6 sonucunu vermesi lazım.toplamı 6 olursa işimize yaramaz a sayısı büyür.ama top 16 yarar.burdanda birbirine yakın 2 sayıyı vermemiz lazım.b=4 d=5 f=7 olur bunların toplamı 16 elde var 1 o zman a+c+e nin top 20 olmaıs lazım.kullanmadığımz en büyük sayıları alıyoruz önce 9 ve 8 toplam 17 elde 1 vardı 18. 21 olması için 3 gerek bölece ab 34

kucak dolusu sevgiler canıımm

kucak dolusu sevgiler canıımm

x=1^2+3^2+5^2+...............17^2 toplamında her terim 1 arttırılırsa x nekadar artar?hadi kızlar bi buna bakın

3+7+11+15+........................+35

bunu topla, aralarındaki fark 4, bunun formülü vardı unuttum,
cevap bu olmalı
yani bunların toplamı

doğruysa anlatcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…