2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

kızlar öyle karışık değil ya, ben uzun anlattım iyice, bazı kısımları kafadan işlemle yaparsınız

ben özel ders veriyordum bi ara, çocuklara acıdım şimdi

Son düzenleme:
-14<x<14b olmak üzere x-x/8+x^3 ifadesinin alabileceği en küçük sayı degeri nedir?
küçük eşit büyük eşit ordaki semboller ona göre çözün kızlar

oehh, hiç böyle bir soru çözmedim, gördüm ama çözmedim yani

ben de mantığını kuramadım da du bakalım

-14<x<14b olmak üzere x-x/8+x^3 ifadesinin alabileceği en küçük sayı degeri nedir?
küçük eşit büyük eşit ordaki semboller ona göre çözün kızlar

ben bişey buldum ama baya küçük bişey çıktı negatif 4 basamaklı diyim :26:

quiettt , 4 gün mü yeter izcilere yiyecek? 4 mü cevap? çok salak bir yöntemle çözdüm ama.... hayırlısı

(öncelikle belirtmeliyimki bu soruyu canım kardeşcağızım olmasa çözemezdim (yavru kurtum benm )
bilgisayarım gitti giremedim :2:
herkes gitmiş

quietnrkn kullanıcısından alıntı

kızlar ben bu problemin mantığını kuramadım tıkandım
bir kampta 50 yavrukurta(izciye ) 40 gün yetecek kadar yiyecek bulunmaktadırç20 gün sonra sağlık sorunları dolayısıyla kamptan 25 izci ayrılıyor.son durumda kalan yemek kampta bulunan izcilere kaç gün yeter ?

kızlar. şimdi 50 izciye 40 gün yetiyormuş. izcilerin sayısı azalırsa ne olur gün sayısı uzar. tam yarı yarıya işlem yapalım. izci sayısı yarıya düşerse yani 25 olursa gün de 2 katı artmak zorunda o da 80 yapar. şimdi 20 gün sonra 25 izci ayrılmış. o halde kalan gun de 2 katı artmak zorunda. o da tekrar 40 gun yapar. yanı sorunun doğru yanıtı 40.

ben de 4 bulmuştum, 0ı eksik olmuş bir şeycik olmaz canım

ekşi sözlüğe ve buraya giremedim bi an koptu nett

quiii, izci sorusunun cevabı 4 mü kaç
4 de 4 deee

iyi senin için 4 diyim ama 4 değil 40
secret51 çözdü.ama önce ben kardeşime çözdürdüm
şimdi bu sorularda yemek miktarını kendimiz veriyomuşuz.(bileşik orantı kurucakmışız)

50 izci 40 gün 40kg yemek(bunu soruyu çözmek için kendimiz veriyoruz.40 olmasını nedeni kolay bölünsün )
25 izci x gün 20 kg yemek (20 gün geçtiği için 20 kg yazdık biras karışık :44:)

(50.40)/(25.x)=40/20 x =40 çıkıyo şekerler

by kardeşcağızım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…