kimler burda herkes gidiyo mu?
iyi senin için 4 diyim ama 4 değil 40
secret51 çözdü.ama önce ben kardeşime çözdürdüm
şimdi bu sorularda yemek miktarını kendimiz veriyomuşuz.(bileşik orantı kurucakmışız)
50 izci 40 gün 40kg yemek(bunu soruyu çözmek için kendimiz veriyoruz.40 olmasını nedeni kolay bölünsün )
25 izci x gün 20 kg yemek (20 gün geçtiği için 20 kg yazdık biras karışık :44:)
(50.40)/(25.x)=40/20 x =40 çıkıyo şekerler
by kardeşcağızım
okyonus gitti tatlım bi ara siteye bişey oldu bende giremedim :44:
sorudan bol ne var
A,B,C,D,E,F birbirinden farklı rakamlar. bu rakamlarla yazılan iki basamaklı AB,CD,EF sayılarının toplamı 216 old. göre AB en küçük değeri?
bu sorular nasıl çözülüyo?
AB+CD+EF=216 değer vererek yapılır. rakamların farklı olduğunu unutmayalım. ilk önce birler basamağından başlamamız gerek. yani B+D+F= 6 olduğuna göre
6 yı veren rakamlar 3+2+1 dir. en küçük istediğine göre B'ye 1 deriz. gelelim onlar basamağına A+C+E= 21 yapmış. o da 9+8+4 tür. en küçüğünü istediğine göre A'ya 4 deriz. yani A=4 B=1 sorunun doğru yanıtı 41.
AB+CD+EF=216 değer vererek yapılır. rakamların farklı olduğunu unutmayalım. ilk önce birler basamağından başlamamız gerek. yani B+D+F= 6 olduğuna göre
6 yı veren rakamlar 3+2+1 dir. en küçük istediğine göre B'ye 1 deriz. gelelim onlar basamağına A+C+E= 21 yapmış. o da 9+8+4 tür. en küçüğünü istediğine göre A'ya 4 deriz. yani A=4 B=1 sorunun doğru yanıtı 41.
kızlar görsel bi soru var şimdi hayal ediceksiniz biraz
...
...
...
..... bu noktaların hepsi küp bu şekilde üst üste dizili.boyabı 1 br karesini 100 tlye boyarsa boya işlemi btince kaç tl alır
canım sağol bu soruyu çözdü quietnrkn ama senin çözümde hata var istersen onun çözdüğüne bak yanlış kalmasın aklında. yinede çok sağol uğraşmışsın
kızlar görsel bi soru var şimdi hayal ediceksiniz biraz
...
...
...
..... bu noktaların hepsi küp bu şekilde üst üste dizili.boyabı 1 br karesini 100 tlye boyarsa boya işlemi btince kaç tl alır
bende yapamam hiç biri çözsünde anlatsınn
aslında görsel olsa daha iy iolcakta
cevap 4300 tl canım .küpleri düşündüğünde üst üste gelicek yerler boyanmadığı içn topalm 43 kare boyanmak zorunda
gayet mantıklıı :44:
vee benim soruum
5 tabanındaki (xy)5 sayısının 26 katı aynı tabanda nasıl yazılır.? [ordaki 5 taban sayısı]
ouuuuuuu
çözüm nasıl peki :26:
şimdik
5 tabanında xy nin açılımı 5x+y dir
26(5x+y)= 130x+26ydir.
5 tabanı istendiği için 125x+5x+25y+y olmalı yani buda x^3-x^1-y^2-y olmalı ordan 5 tabanında xyxy çıkar saygılar
canım cevap 6 mı_?(x^1/2)-{6/(x^1/2)}= x ise x-x(x^1/2) nedir
x^1/2 ler x kök içinde demk kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?