2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

ben 200x yemeklerine verdim. vs vs oradan 4 çıktı. bana ne kızım 4 bu sorunun cevabı, ya da 0'ı unuttum hıhh... :

sorudan bol ne var

A,B,C,D,E,F birbirinden farklı rakamlar. bu rakamlarla yazılan iki basamaklı AB,CD,EF sayılarının toplamı 216 old. göre AB en küçük değeri?

bu sorular nasıl çözülüyo?

AB+CD+EF=216 değer vererek yapılır. rakamların farklı olduğunu unutmayalım. ilk önce birler basamağından başlamamız gerek. yani B+D+F= 6 olduğuna göre

6 yı veren rakamlar 3+2+1 dir. en küçük istediğine göre B'ye 1 deriz. gelelim onlar basamağına A+C+E= 21 yapmış. o da 9+8+4 tür. en küçüğünü istediğine göre A'ya 4 deriz. yani A=4 B=1 sorunun doğru yanıtı 41.

tatlım 34 onun cevabı

canım sağol bu soruyu çözdü quietnrkn ama senin çözümde hata var istersen onun çözdüğüne bak yanlış kalmasın aklında. yinede çok sağol uğraşmışsın

kızlar görsel bi soru var şimdi hayal ediceksiniz biraz

...
...
...
..... bu noktaların hepsi küp bu şekilde üst üste dizili.boyabı 1 br karesini 100 tlye boyarsa boya işlemi btince kaç tl alır

bu arada tabandaki beş küpün ortasını geliyo üstündeki 3 küp burda kaymış

aslında görsel olsa daha iy iolcakta
cevap 4300 tl canım .küpleri düşündüğünde üst üste gelicek yerler boyanmadığı içn topalm 43 kare boyanmak zorunda

gayet mantıklıı :44:

vee benim soruum

5 tabanındaki (xy)5 sayısının 26 katı aynı tabanda nasıl yazılır.? [ordaki 5 taban sayısı]

şimdik
5 tabanında xy nin açılımı 5x+y dir
26(5x+y)= 130x+26ydir.
5 tabanı istendiği için 125x+5x+25y+y olmalı yani buda x^3-x^1-y^2-y olmalı ordan 5 tabanında xyxy çıkar saygılar

çözümü sordum bende yanıtı buldum yordum seni boşuna :26:
sende sor ödeşelim

(x^1/2)-{6/(x^1/2)}= x ise x-x(x^1/2) nedir
x^1/2 ler x kök içinde demk kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…