2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

sen onu yazdığın için sözlü anlatcam biraz

x'i eşitliğin öbür tarafına al 6/kök x'i diğer tarafa.

sonra her iki tarafı kök x'le çarp. orta çıkan sonuç zaten direk x-xkökx=6 oluyo

anladın mıı yoksa yazdığın gibi mi anlatayım bende?

çözmeden geçtiğim sorulardan bir tanesi daha
bir kinin adımını uzunluğu 60 cm dir.
evden bakkala gitmek isteyen bu kişi evdn çıktığında 5 adım ileri 3 adım geri atarak 245.adımda bakkala ulaşıyosa (artık nasıl bi ruh hastasıysa ) evle bakkal arası kaç metredir

valla kendimden utanıyorum artık ya :26:
analdım tatlım

canım şıkları saysan ??:26:

o kadar söylendin ama cevap doğru
şimdi bu adam 8 adımda 2 adım ilerlemiyomu ya 245 adım atmış 65 adım ilerlemiş olmazmı

bunları yazdıktan sonra 60la çarpmak geliyo aklıma nedense zaten m soruyo
ya uykum geldi benim

çözüm;

5adım ileri 3adım geri olduğu için toplam adım oluyo. 245i 8'e böl 30 çıkıyo 5 artıyo.

5ileri 3geri yaparak sadece 2 adım ilerleyebilmil oluyo. 30tane 2 var dmek buda. 5tanede artan= 65

6cm=0,6 metre eder 65çarpı 0,6= 39 metreeee

demekki çözebiliyomuşum bunları
bide sıra muhabbeti vardır ya sinir olurum ıyh yok önden 10.ama arkadan 6.ama aradada 5 kişi varmışmış sıradaki kişi sayısı neymişmiş (not:soru tamamen atmasyondur çözmeye kalkmayın )

onları ben yapamıyorum sen yapıosan anlat ama uykun varsa uyu canım :26:

onları ben yapamıyorum sen yapıosan anlat ama uykun varsa uyu canım :26:

bi örnekle anlatıyım öle yatıyım tatlım.aslında bu çözdüğünden daha kolay
bir bilet kuyruğunda ömer baştan 12.önder ise sondan 16.sıradadır.aralarında 4 kişi bulunanan bu iki kankide önder bilet kuyruğunda ömerin önünde olduğuna göre kuyruktaki toplam sayı kaçtır
şimdi böle sorularda baş ve sonu topluyosun 12+16=28 aralarında 4 kişi var ve önder önde o zman 6 çıkarıcaksın.şu nedenle 4 aralarındaki kişiler 2 kişide biri önder biri ömer.çünkü zaten 28in içinde 2 defa saymış oluyosun onları cevap 22 o yüzden

vaaay iyiymiş. sağolasın canım ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…