2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

canım benim çok geçmiş olsun şimdi nasıl iyimi annen.allah korumuş canım bak bişeyi kalmıcak sakın kötü düşünme canım

geçmiş olsun canım allah şifa versin annene insallah bir seyi yoktu

ALLAH şifa versin canımmm ALLAH korusun kötü düşünme, çağarma kötüyü hiç bir şey olmaz rabbimin iziniyle bol bol dua et.çok geçmiş olsun.

allah acil şifalar versn canım..korkma hiçbişicik çıkmıcak bak

hahahah...işte quınin yapacağı pasta

Kizlar hepinize ayri ayri teşekkür ederim hepiniz çok saolsun hepinizden Allah razı olsun annem aksam İyiymis bugün yine tahlil olacak sonra Allah'ın izniyle bana gelecek ins. Allahım bügünde temiz çıkar ins. Tahliller sen yardımcımız ol yarabbim

aman okyanışcum geçmiş olsun
ben kültür mantarı harıç güvenemiyorum ,
annen de almasın başka mantar

Merhaba hanimlar.
Turkce konu anlatimlarimi da tamamladim.
Geriye geo kaldi bakalim.
Kolay gelsin hepinize.

ALlahi iziniyle cikicak canim bol bol dua et sifa niyetine. Cok cok gecmis olsun tekrar. Anneye gecmis olsun dileklerimi soyle :)

arkadaşlar
aramızda türkçeden çok iyi anlayan varmı
yada türkçe öğretmeni
çok takıldığım yerler va rr
bir türlü mantığım almıyor
mesela
okuldan eve koşarak geldi

nasıl geldi koşarak durum zarfı oluyor

hemde zarf tümleci oluyor

anlayamıyorum
bir kelime nasıl iki si birden oluyor

türkçe öğretmeni vardı aramızda
kimdi hatırlıyormusunuz

Türkçem mükemmel değil ama bunu açıklayabilirim

canım zarf tümceli ;yer yön sebep miktar durum ve zaman bildirerek yüklemi açıklar .bunun içinde yükleme birtakım sorular sorarız nasıl, niçin, neden, ne kadar, ne zaman, kim tarafından,ne tarafından gibi... cümlenin ögelerini yapabilmen için yükleme hangi soruların sorulacağını bilmen gerekiyor.

okuldan eve koşarak geldi. okuldan eve nasıl geldi koşarak(yükleme nasıl sorusunu sorduğumda bana koşarak cevabını vermiş oldu).umarım anlatabilmişimdir

Son düzenleme:
kızlar aşağıdaki soruyu hocaya sordum..meğer çok basitmiş

yüklemlere -mek -mak eki getiryoruz..o zmn isim yada fiil olduğunu buluyoruz..

(1)geldiğimizde güneş parlıyordu karların üzerinde. burada parlıyordu- parlamaktan fiil oluyor..
(2)giderken de ankaranın keskin soğuğu yalıyordu yüzümüzü. yalıyordu-yalamak fiil
(3) hava karanlık, ortalık sessizdi. sessizdi, sessizmek olmaz yani bu isim
(4)yerler buzlu ve kaygandı. kaygandı, kayganmak olmadığı için bu da isim
(5)eve dönmekte biraz zorlandık.
zorlandık, zorlanmaktan fiil

umarım anlaşılmıştırr ...öpüyorum hepinizi

Şu sorunun aynısı sanırım İhtiyaçtaydı.

arkadaşlar denemelere başladınız mı ? günde kaç deneme çözüyorsunuz ? günde 2 deneme çözüyorum ama bunu 3'e çıkarmayı düşünüyorum. deneme sayısını 3'e çıkardığımda verimde fazla düşüş olur mu ?

Merhaba hanımlar bu hafta benim baya yogun geçti anneme üzüldüm cokAllah onu basımızdan eksik etmesin cok şükür iyi ins. Dahada iyi olacak bu hafta temizlik yaptim camları mutfak dolaplarını sildim bügünde gunum vardı onuda atlattım artık bol bol ders calisicam ins. Allah saglık sıhhat versin gerisi kolay zatn dün geldi annem bana dün gece kaldı bugün aksam üzeri gitti Artık sıkı b
İr program yapicam kendime pazarteside anayasaya gecicem hayirlisiyla dün 20 coğrafya 10 türkce 30 tarih coZdum bugün cok yoruldum belki çözemem soru bir kahve içicim bakalım kendimi iyi hissedersem biraz çözerim test sizde durumlar ne neler yapıyorsunuz

canım sevindim annenin iyi olmasına

bende biraz eğitim çözüyorum işte....

annenin iyileşmesine sevindim.
şimdi başlama ders çalışmaya bence biraz bi yorgunluğunu at kafan bedenin dinlensin daha iyi olur.
şimdi çözüp yanlışlar görünce moralin daha da bozulur.
en güzeli sakin kafayla çözmek
ara verdiğin günü ertesi gün telafi edersin fazladan soru çözerek

okyonuscum çok sevindim annenin iyi olmasına geçmiş olsun canım

kızlar ssayfalr ilerlememiş
dünde çalıştım bugünde paracıklar kazandım
kitaplarım geldi hepsi harika mutlaka alın kızlar.
bugünlük hatta şimdilik raporumu veriyim
sabah serviste giderken 15 türkçe sorusu 3 yanlış
öğle yemekten sonra 15 türkçe sorusu 2 yanlış
akşam minibüs dönüşü 15 mat sorusu 5 boş 10 doğru
hepsi genel konulardan kızlar sorularım var sizlere ama biraz dinleniyim

canım sevindim annenin iyi olmasına

bende biraz eğitim çözüyorum işte....

Saolun kizlar bugün dinleneyim yarın çalışırım zaten pazar gunü esim nöbetçi baya çalışırım o gun

Saolun kizlar bugün dinleneyim yarın çalışırım zaten pazar gunü esim nöbetçi baya çalışırım o gun

canım cok sevındım annenin iyi olmasına. Bende 2 deneme çözdün birinde 67 netim birınde de 92 netim çıktı çok garip:|

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…